Bizde herhalde tüm emniyete laf etmedik. Burada bahsi gecen trafikte olan olaylar. Yoksa Özel harekat vs . genis kapsamli düşünüp laf etmiyor burada insanlar. Hepsi birtakim sikintilar yasamis paylasmislar burada. Sonucta o kadar degisik kadrolarda ve cok tanidigimiz cevremiz var polis olarak. Yeri gelir onlarlada konuşurum paylasirim boyle durumlari hakta verirler.
eleştiri gizli hayranlıktır.
Bak kardeşim ben kimseyi savunmam, ben bu forumdaki arkadaşlarımız için yeri geldi meslektaşımı şikayet ettirdi, siteyi şikayet ettiler Özgün ile Buğra geldi Yöneticileri olarak beraber gittik hallettik, tanımadığım bir çok kişi özelden sıkıntısını yazıp saatlerce konuşup yol gösterdim kendim ilgilendim daha bir çok yazarım buraya da gerek yok seni yolda durdurana kızıpta tümüne yazarsan benim de ağrıma gider forumdaki diğer arkadaşlarında
Yanlış anlaşılmalara fırsat vermiyorsun yazdığın ilk mesaj direk yanlış anlaşılıyor bundan dolayı yazdım rahatsız oldum çünkü. Şunuda belirteyim senden önce bu yada başka konuda bir çok kişi genelleme yaptı onlara cevap yazmadım yanlış anlaşılıyorum mesleğin Avukatı olarak yaftalıyor bazı arkadaşlarımız, hak da veriyorum yüzü soğuktur bu işin , sana kızdığım konu sadece verdiğin örnekte bir kişiyle yaşadığın sorunu yazıp ardından Yaptığın genellemedir, hak konusunda yazdıktan sonra kendi kendime rahatsız oldum helal etmiştim zaten.
Tam olarak bende bundan bahsedecektim.
Öncelikle 106 gti ile eksoz olmadan filtreden bende ceza yedim ilk örneği stp değil. İşin içine girmeden önce bende çok sorguladım nasıl yerim filtreden diye ama bende bu mesleğe başlayınca bazı şeyleri anladım. Kanuna baktığınızda eksoz mu filtre mi demiyor istersen headersı komple sök öyle gez sonuçta arabandan fabrikasyon dışında bir ses çıktığını duyduğu an 30/1b yazma hakkı doğuyor istediğiniz kadar mahkemeye verin bu böyledir. Eğer ki konuşma tarzınız düzgün olsaydı yanınızda eşiniz varken ben sanmıyorum kimsenin sizi geri çevireceğini ceza yazacağını.
Trafikcilerin ruh halinin değişik olmasını şuna bağlayın, sizin gibi birçok kişiyle gün içinde muhattap oluyorlar kimisi senin maaşını ben veriyorum diyor, kimisi her polisi bir tutup cins cins konuşuyor, kimisi seni sürdürecem doğuya oraya buraya diye konuşuyor. Bunları birde yıllarca yaşadığınızı düşünün biraz empati yapın. Adam meslekte gelmiş 25. yılına nelerle kimlerle muhattap olmuş bıkmış artık uğraşmak istemiyor, hal böyle olunca birde üstüne agresif atarlı giderli konuşmalar olunca böyle sonuçlar doğuyor. Alkolluyken durumu açıklayıp ricayla bırakan (gözünün önünü bile göremeyecek kadar sarhosları kastetmiyorum, adam yemeğe gitmiştir 2 duble içmiştir dönüyordur çevirmeye girmiştir gibi.. ), durdurup sis farımı kapattıran, kemerinizi takın diyen, böyle polisleride görüyoruz, konuşma tarzınız önemli hani derler ya tatlı dil yılanı bile deliğinden cıkartır bazı kişilerde bu söz geçerli oluyor yazacak sebep varken iyi niyetinizden yazmadan gönderebiliyor.
Çoğu trafik polisi bilmiyor eksozdan mı geliyor ses filtreden mi diye, hatta sağ sol dönüşlerde sisin yandığını, gündüz farını, bilmeyenlerde var ki bu meslektaşlarım 25 30 yıllık insanlar teknolojiyi takip etmiyor çoğu. Bu yüzden hitap açıklama uslup önemli bunu bilir bunu söylerim. Yazmak istesin ilk yardım çantanızda tebeşir yok iğne yok diye yine yazar zıtlaşmamak lazım ki bunlar kanunda da geçiyor.
Rüşvetten bahsedilmiş Allah rüşvet yiyenden çıkaracağını bilir onun yanında kar kalmaz. Rüşvet yiyen haram yiyen insanda hiç bir zaman adam olamaz. Ailesine evine rüşvet götürenede adam demem.
Son olarak migros mağazaları türkiye geneli yaygın bir kuruluş olduğu için bunun üzerinden örnek vermek istiyorum. Binlerce migros var içinde binlerce çalışan var her migros çalışanı bir mi ? Tüm polisleri genelleme yapıp bütün polislerin kendisine ailesine küfür edenleride kendi vicdanına kendi karakterine bırakıyorum. Ben bu mesleğe başlarken yemin ettim, yeminimin dışına çıkarsamda Allah yukarda cezamızı illaki verecektir versinde. Benim işim milletimin rahatıdır.
ben bir kaç sefer 1 yada 2 bira içmiş şekilde çevirmeye girdim, daha polis yanıma gelir gelmez durumu açıkladım.
Abi almışsındır zaten kokuyu arkadaşlarla kutlama yaptık 2 bira içtim ama 2 3 saat olmuştur, üfle diyosan üflerim ama 51 çıkar 1 promille ehliyeti vermek açıkcası içime oturur varsa imkanın sal gideyim dedim.. ikisindede sağolsunlar üfletmediler sıradan kontrol yapıp gönderdiler..
En gicik oldugum olay db aleti yok elinde hangi cevre kime vore beye gore fazla ses cikiyo ? Tuvturkte db olcuyolarmi muaynede ? Ydisinda olculuyo ondan soruyorum. Gecmis olsun selcuk ne diyim..
- K -
________
Dr.Ecu
Meslekte ne 25 yili yaw? Benle yasit bile degildi eleman daha kucuktu... 25yillik polis zaten bu sekil davranmiyor...
Vallahi ne diyim kanka bana burda gectgimiz bahar ayinda yazdilar z4e orta iptal sadece bide egzoz ucu var ,istasyonda kapali alan 85db cikti sanirsam yanlis hatjrlamiyosam eger (3K devir sabit daha dusuk,4.5K devirde 85ti) herneyse yazin iptal ettiririm tesekkurler dedim. Direk sen kimin oglusun dediler(balkanlarda elclassico) babamin dedim bastim devam ettim. Ertesinde tuv decekilmis fotolar ve belgelerle iptal ettirdim oldu bitti : )
Tabi tr de yemez o ayri..
- K -
________
Dr.Ecu
gelelım benım su en meshur olaya,
sene 2004 TB drag mode ozaman , pazar gunu yarıs var bende sefakoy sanayıde arabayı hazırlıyorum eksıklerını gıderıyorum felan.neyse arabanın ıslerını bıtırdım , florya kavsaktan bı donup geleyım bakayım bırsey varmı dedım. sefakoyden cıktım ama normal bı sekıldeydı cunkı magnex vardı basmaya gelmıyodu ses kafa agrıtıyodu cok. neyse gıttım e5 te sıktım geldım,yıne sefakoy gırısten gırdım sessız sekılde. sefakoye gırıste ozamanlar belkı bılenler vardır,mhp nın ılce bınası vardı ve onun onunde koruma noktası vardı polısler bekllı aralarda cevırme yapar kontrol ederlerdı gecenlerı.arka arkaya 3 polıs durmus aralarında mesafe var, ılkı baktı bısı demedı ıkıncısı baktı bısı demedı tam gecıp gıderken en sonda duran arkamdan bagırdı ''dursana lan it !!' dıye... dırek durdum. arabadan ındım. dursanayı anladımda o ıt ne oluyo onu anlamadım dedım. nolacak dedı.. dedım nne olacagı yok sen bana ıt dıyemessın... derdım dıyemezsın derken aramızdakı ses yukselmeye basladı. o sırada ekıp amırıymıs yaslıdan bı polıs daha geldı .. vay efendım sen kımsın lan benım polısıme ıt dıyosun deıbenmı demısım dedım? duydum ben dedı sen dedın dedı.alın bunu arabaya arabasınıda bırısı alsın dedıler... ordada bı arkadasım vardı dukkanı olan, sız kullanamazsınız bırakın arkadasım alsın dedım.. olmaz olur derken neyse arkadasa verdık arabayı o arkadan bız onde modelı... bunlar dusmana vurur gıbı bana saglı sollu nasıl vuruyolar arabada aklınız almaz... lan sen kımsın bız adamın anasını bılmemne yaparız kafasını koparırız buranın agasıda pasasıda bızız.. ben ortadaoturuyorum sagımda solumda var bıde onde ıkısı.. arabanı sımdı uyusturucu ıcın aratıcaz sokturcez parcalayacaklar sen goruceksın ,nezarete gırınce ben sana sorucam felan dıyor amır... sefakoy karakolu vardı ozaman oraya goturuyolar.. ozamanda benım peder Supsanda ınsan kaynakları yonetıcısı,25 yıllık calısanı fabrıkanın, babamın tanımadıgı adam mevkı vs yoktur o semtte.ozamankı emnıyet teskılatına fabrıka olarak yardım edıyorlardı ve emnıyetı koruma dernegı azalarındandı..gun ıcınde ogle yemegıne asayıs vs ıcın dolasan polıs ekıplerı fabrıkaya gelırdı. arabanın ruhsatında gereklı herkesın kartvızıtı vardı hamılı kart yakınımdır modelı... neyse ben o sırada baktımkı dote gelıyoruz,dedım pederı arayım. telı elıme aldım tam arayacakken elıme vurdu bırı, kımı arıyosun lan cakal dedı, babamı dedım.. lan senın baban kım olm agada pasada bızız vs dıye bagırdı cagırdı... ruhsat onun ustune kartıda var dedım... aldı baktı, telasla arabayı durdurttu...
sonrası bende kalsın... ama fena dayak yedım bılın yanı hırsız katıl olsa oyle vurmazlar
![]()
he sunuda eklıyım.. amır dıyemezsın dersın dıyemezsın dersın kısmında benım ıt deyımısı adamına dedım anlamısama tersı olunca
boyle ıste....
genelleme yapamam ben de, lakin hayatımın çoğu onların içinde geçti... ama şunu da kabul edin ki, yeni personelin çoğunda problem var... siz etmeyebilirsiniz ama konuştuğum amirlerin hemen hepsi de en az bizim kadar şikayetçi...
daha 2 saat önce başımdan geleni anlatayım, Ankara'a Rüzgarlı'da otelden çıktım eve gideceğim, trafik birbirine girmiş, ne yola giriliyor ne geri gidiliyor tam kilit... sağdan soldan çıktım bir yere karşımda ekip otosu, bana sellektör yapıyor, o kargaşada ters yöne girmişim, çıkmam gereken yola sadece 50 cm kalmış... ekip otosundan bir fırlayışı var zannedersin Çinçin'in en azılı torbacısını teşhis etmişler, onu yakalamaya sıçramış... koca Explorerın önüne attı kendini, avucunun içiyle kaputa 4-5 kere vurdu, açtım camı 'ben sana gelme demiyor muyum, sen nasıl gelirsin?' yaşı 30 yok max 27-28... arkaya baktım dedim ki 'bütün trafik birbirine girmiş, inip düzeltsene benle uğraşacağına?' kasıla kasıla 'ben trafik değilim!' diye bağırdı... tartışma nasıl mı bitti? otelin parkçısı geldi 'amirim arkadaş bizden, enişte olur' dedi, beni bıraktı 50 cm gidip ana yola çıktım... şimdi bu personelin yaptığı hangi hareket doğru?
2 sene önce Gölbaşında pasaport daire başkanlığının cephelerini mermer kapladım, 2 nizamiyeyle girdiğimiz koca emniyet kampüsünde müteahhitin 150bin liralık ana hat kablosu çalındıçürük yumurta çürük elma vs vs, sepetin kendisi bile çürümüş, çok iyi biliyorsunuz bunu...
Geçen hafta Leonun yazılımını bitirmeye maslağa gittim tam döndüm sanayi girişine cut out açık pilavcının orda amirim çevirdiiii, vay cam filmli egsoz var dedim gel sen hele senin ciğerini yerim eski stil, baktım kanallar açık halletim geçtim, hani yenikapıda TB yi genç bi kardeş çevirmişti ben buna hastayım diye o hesap iki güzel muhabbet birazda magic devam.
Egzoz konusunda benimde çok başım yandı ellerinde db ölçüm aleti olmadan alaycı tavırlar ile ceza kesmeler birkaç sorum olucak nacizane arkadaşlar ,
Her durduran değerli Polis arkadaşların söylemi şu gürültü kirliliğinden ötürü cezai işlem uygulanılmakta yani temel konu SES peki şunu sorguluyorum belli oranda db aştıgımız için peki neden Ferro yada lambo yada vb araçlarda benim aracımdaki sesin db oranı x2 olmasına karşın onlara git söktür db yüksek bu şekilde gürültü kirliliği diyip cezai işlem hatta birdakine aracınız bağlarım die bir tutum yok ?
Araçlara göremi bir hukuk var bu ülkede ?
Ben her TC vatandaşı gibi vergimi veriyorum o egzoz sistemini Tr.alırken gelirken gümrük vergisi veriyorum peki böyle bir durum var neden satışının yapılmasına izin veriliyor ?
Hukuk devletinde yaşıyorisek şayet adamına göre çifte standart uygulanmaz burası MUZ cumhuriyeti değil
Saygılar.
Sorun yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun, şimdi buradaki polis arkadaşlar yanlış anlamasın ama genç polislerin çoğunda biraz güzel bir araba görünce içerisindeki de genç ise "dur şunun havasını bi alayım" tribine giriyorlar;
Bana yanımda kız arkadaşım varken sessizce giderken çevirip "tabi araba şekil kızı da almışsın hava yapıyosun herkese" diyerek yanımdan s2000 ler yırtarak geçerken benim aracımı inatla bağlayıp haftasonumu piç eden daha yeni yetme poliste oldu,
Fark etmediğim için yanlayarak kesicide önüne düşünce "oğlum ne güzel kız arkadaşını da almışsın yanına hava da güzel niye ses yapıp bana zorla ceza yazdırıosun" diyen 50 li yaşlarda amirde oldu.
Ayrıca şu işleri çok stresli muhabbetine hiç katılmıyorum, şu ülkede hangimizin hayatı günlük güneşlik? hangimiz çok rahat şartlardayız? Cebi tomarlarla dolu olan adam bile her gün ulan bu gün hangi it köpek ayağıma dolanacak diye stres oluyordur muhtemelen, bizde işimizi gücümüzü kötüye kullanalım o zaman nasıl olur?
Desibel olayına gelince
Egzoz için yasal db sınırı nedir? 100 mü?
Eğer öyle ise hepimizin cebinde akıllı telefon var polis olmadan desibelmetre aplikasyonu ile ölçüp denersiniz eğer yasal sınırın altında ise polis çevirip laf ederse açarsınız telefondan aplikasyonu yine ve gösterirsiniz bak kardeşim yasal sınırın altında daha ne istiosun denir. ama tabi bunu bizim polisimize anlatabilmek var adamın kafasında yazmak var ise bir kere kurtulmak zor oluyor.
App adı = Decibelmeter
Ve hassas desibelmetrelere çok yakın değerler veriyor özellikle Iphone larda daha hassas ve iyi çalışıyor.
Devletin okadar derdi tasası bitti ( Ekonomi , İşsizlik ,Terör, Kaçakçılık , Narkotik vb. ) benim egzoz sistemime kaldıysa dertleri devlete feda olsun =))
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)