User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
83 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Gürcİstan&bulgarİstan plakali araÇlar

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlisin var passport okutuldugu zmn otomatikamn tarih ve gun veriyo sistem,eskidendi o kisilerin tarih belirlemesi (Y) simdi atiyorum 365gunun 300gunu ydisinda kalmissin otomatik 6 ay veriyo.

Diyelim ki y.icinde 265gun kalmissin sistem 30gun veriyo

Eskidendi o kara duzen olayi 2005mi 006mi o duzen kalkti .
    Bulgaristanda dediğim şekilde olduğundan eminim. Hem kendi gözümle gördüm, hem yapan bir çok kişiyi tanıyorum. Hatta arabayı bırakın, şahıslar içinde mesela 1 senelik 90 günlük çok girişli vizesi olmasına rağmen, giriş çıkış tarihini istedikleri gibi düzenleyip 150,200 gün kalanlar var. Şahit olduğum konular olduğu için eminim.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vekalete ne gerek var ki gürcüde aracı üstüne alıp ruhsatıyla getirmek mümkün ayrıca bu yeni bir olayda değil vekaletle gelen araçlar yaklaşık 7 8 ay önce 4000 lira gibi cezalarla sınırdışı edildi , işin yolunu yordamını bilen adam üstüne alır gelir yani hayal olan bir durum ben göremiyorum

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pekiii

beyler bir soru !!!

diyelimki 94 model 3.16 bi aracım war..

arabamla yurtıdşına çıktım gezinti amaçlı..
    3. gün sonra motorum yandı (!) çalışmıyor.
    gittim 2jz, rb25 vs bi motor taktırdım. belgelerim tam..

* bunu ruhsata işletebilir miyim?
    * herhangi bir cezası olur mu?
    * ne gibi zorluklar ile karşılaşırım?

Tşkler
    Rıdvan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pekiii

beyler bir soru !!!

Tşkler
    Rıdvan
    işletemezsin silindir hacmi ve kw hesaplarından dolayı...

316 ancak %20 cc %30 KW olarak yükseltebilirsin.
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramcho® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

onunda bir yolu var fakat uzun bir prosedür diye hatırlıyorum

hatta bayağı zaman önce minikslerin k20 konusunda onlarda açıklamışlardı aşamaları

yakın zamanda e coupe swap yapıldı yurt dışında en doğru güncel onlardan oğenebiliz sanırım

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pekiii

beyler bir soru !!!

Tşkler
    Rıdvan
    Bahsettiğin motorları yurt içindede dışındada İşletebilirsin. Forumda detaylı bir şekilde yazılmıştı istersen arayıp bulabilirsin istersen yönetmeliği okuyabilirsin.

Herkesin diline doladığı %20 %30 hacim ve güç artışı aşıldığı zaman prosedür daha farklı işliyor ve işlemler uzuyor. Ondan dolayı insanlar işletilemiyor zannediyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

4.1.3 Motorun gücü vb. genel özelliklerini etkileyecek, parça değişiklikleri, tadilat seti kullanımı veya işlemci programlarında değişiklik yapılması durumunda, egzoz emisyon ve araç gürültüsünün ilgili yönetmelikler de belirtilen değerler içinde kaldığı tevsik edilmelidir.
    Orijinal Tipinin Haricindeki Motor Değişikliğinde;
    -Aracın imal yılı (modeli) esas alınarak aynısı veya daha sonra imal edilen motorlar kullanıldığında ve Motor Mukayese Raporunda benzinli araçlarda %30 dan fazla güç farkı, dizel araçlarda %50 den fazla güç farkı olmadığında, tadil edilen motor için egzoz emisyonu ve araç dış gürültüsünün ilgili yönetmeliklere göre tip onay belgesi veya teknik servis raporu aranmayacaktır.
    -Güç farkının yukarıda belirtilen değerlerden daha fazla olması veya aracın imal yılından (modeli) daha önce imal edilen motor kullanılması durumunda ya da yakıt sisteminin benzinli motordan dizel motora, dizel motordan benzinli motora tadil edildiğinde, tadil edilen motor için;
    -Egzoz emisyonu:70/220/AT veya 88/77/AT,
    -Araç dış gürültüsü:70/157/AT veya ECE-R 51,
    -Motor gücü:80/1269/AT,
    -Dizel Egzoz Dumanı:72/306/AT,
    Yönetmeliklere göre tip onay belgesi veya teknik raporu aranacaktır.
    Proje ekleri: Mukayese raporu, aranıyorsa tip onay belgesi veya teknik servis raporu, Ruhsat aslı veya noter tasdikli sureti, motor faturası (marka, tip, yakıt türü bilgileri olacak)

Yani gerekli onay belgesi ve raporları aldıktan sonra istediğin hacim ve güçteki motoru işletebilirsin.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farklı markanın motoru işletilebiliyor mu araca? BMW'ye Nissan motoru gibi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4.1.3 Motorun gücü vb. genel özelliklerini etkileyecek, parça değişiklikleri, tadilat seti kullanımı veya işlemci programlarında değişiklik yapılması durumunda, egzoz emisyon ve araç gürültüsünün ilgili yönetmelikler de belirtilen değerler içinde kaldığı tevsik edilmelidir.
    -Aracın imal yılı (modeli) esas alınarak aynısı veya daha sonra imal edilen motorlar kullanıldığında ve Motor Mukayese Raporunda benzinli araçlarda %30 dan fazla güç farkı, dizel araçlarda %50 den fazla güç farkı olmadığında, tadil edilen motor için egzoz emisyonu ve araç dış gürültüsünün ilgili yönetmeliklere göre tip onay belgesi veya teknik servis raporu aranmayacaktır.
    -Güç farkının yukarıda belirtilen değerlerden daha fazla olması veya aracın imal yılından (modeli) daha önce imal edilen motor kullanılması durumunda ya da yakıt sisteminin benzinli motordan dizel motora, dizel motordan benzinli motora tadil edildiğinde, tadil edilen motor için;
    Proje ekleri: Mukayese raporu, aranıyorsa tip onay belgesi veya teknik servis raporu, Ruhsat aslı veya noter tasdikli sureti, motor faturası (marka, tip, yakıt türü bilgileri olacak)

Yani gerekli onay belgesi ve raporları aldıktan sonra istediğin hacim ve güçteki motoru işletebilirsin.

ben arkadaşin dediği motorları işletemez olarak sölüyorum 316i ye 2jz rb25 gibi motorları takıp tr ye giremez.

emsal motor yada dediğim gibi oranlara sadık kalınarak motor yapılabilir.

dediğin şekil de olsaydı ben cok tan mk3 golf e r32 swaplamiş olurdum.
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben arkadaşin dediği motorları işletemez olarak sölüyorum 316i ye 2jz rb25 gibi motorları takıp tr ye giremez.

emsal motor yada dediğim gibi oranlara sadık kalınarak motor yapılabilir.

dediğin şekil de olsaydı ben cok tan mk3 golf e r32 swaplamiş olurdum.
    Sen sadece oranların dışına çıkılamaz yazmışsın. Bende gerekli işlemler yapılırsa çıkılabileceğini yazdım. Yoksa senin ne yaptığını, yapabileceğini, kafandaki projenin ne olduğunu bilmiyorum.

I- MOTOR VE ŞASİ DEĞİŞİKLİĞİ/TADİLATI İŞLEMLERİ:
    1- Sahiplik belgesi (fatura veya noter satış senedi),
    2- Nüfus cüzdanı,
    3- Sınırlı tadilat bildirimi (motor değişikliği için),
    4- Tadilat projesine ilişkin belgeler (şasi değişikliği için),
    5- Araç tescil ve motorlu araç trafik belgelerinin
    6- Araç özelliklerine ve sahibinin kimlik bilgilerine göre doldurulmuş şoförler odasından alınan iki adet araç trafik tescil ve müracaat işlem formunun (EK-1),
    İbraz edilmesi gerekmektedir.
    · Tadilat işlemleri herhangi bir trafik tescil kuruluşunda yapılabilir.
    · Araç sahibi veya kanuni vekilinin bizzat ilgili trafik tescil kuruluşuna müracaatı gerekmektedir.
    · 30 gün içerisinde tadilat işlemini belgelerine işletmek için trafik tescil kuruluşuna müracaat etmeyenlere Karayolları Trafik Kanunu’nun 32’nci maddesinden cezai işlem uygulanmaktadır.
    · Yapılan tadilat işlemlerinde aracın muayenesi olsa dahi yeniden muayenesinin yaptırılması zorunludur.
    · Komple şasinin veya araç tanıtım numarası bölümü olan kısmının yenisiyle değiştirilmesi gereken durumlarda tadilatın imalatçı firmanın bu konuda yetkilendirdiği servis tarafından yapılması gerekmektedir.
    trafik.gov.tr alıntıdır.
    SINIRLI TADİLAT BİLDİRİMİ NEDİR?
    Motor Değişikliği Araç Projesinde Gerekli Evraklar (Sıfır Motorlar)
    1- Aracın Tescil Belgesi
    2- Motorun Alındığı Fatura
    3- Gümrük Giriş Belgeleri
    4- Gümrük Vergi Tahsil Alındısı
    5- Motor İşcilik Faturası
    İkinci El Motor Alımlarında İstenen Belgeler
    1- Aracın Tescil Belgesi
    2- Motor Noter Satışı
    3- Alınan Motorun Tescil Belgesi
    4- Motoru Takan Yerin İşcilik Faturası
    4.1.Motor Değişikliği ve Teknik Hususlar:
    4.1.1. Tip Onayı Belgesine istinaden uygunluk belgesiyle tescil işlemi yapılmış olan araçlar üzerinde yapılacak motor değişikliğinde, ülkemizde yürürlükte olan ilgili yönetmeliklerin güncel seviyelerini sağlayan motorlar kullanılmalıdır.
    4.1.2 İmalat Yeterlilik Belgesine istinaden teknik belgeyle tescili yapılmış araçlar üzerinde yapılacak motor değişikliğinde, ilgili yönetmeliklerin en az temel seviyesini sağlayan motorlar kullanılmalıdır.
    4.1.4 Aracın orijinal tipindeki motor, yenileme işlemi yapılmış olanlar dahil, kullanıldığı taktirde, bu Ekin madde 4.1.1 ve madde 4.1.2 hükümleri uygulanmaz. Sınırlı tadilat bildirimiyle, proje gerektirmeden değişiklik yapılır.
    Aracın orijinal tipindeki motor (yeni, çıkma veya yenileme yapılmış olanlar dahil) kullanıldığı taktirde, sadece Sınırlı Tadilat Bildirimi onaylanır.
    Sınırlı Tadilat Bildirimi ekleri: Ruhsat aslı veya noter tasdikli sureti, motor faturası (marka, tip, yakıt türü bilgileri olacak), gerektiğinde orijinal motora ait bilgileri içeren kayıt (uygunluk belgesi, broşür, katalog, vb.)
    Model yılı eski ancak özellikleri aynı (en az aracın imal yılının güncel seviyesinde), çıkma veya hiç kullanılmamış motorların tadilatında mukayese raporu ile proje düzenlenecektir.

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar bende birşey sormak istiyorum
    karıkoca durumunda kadın yada erkek yabancı vatandaş olursa..araç o yabancı kişinin üzerine alınırsa eşi de kullanabilirmi sorunsuz şekilde?
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani diyorki aynı marka, araçtan daha güncel model yılına sahip ve şu sınırlar içinde motor takarsan sorun yok ama bunların dışında işlem yaparsan ölme eşşeğim ölme prosedürünü uygulamaya koyarım.

Yurt dışında tadilat yaparsan nasıl bir yol izleniyor bununla alakalı konu vardı forumda onu bulamadım. Projeler konusunda yapılan mercedes e coupe falan var konu sahibine sorarsanız yardımcı olur belki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

316 nin hp ile 2jz ve rb25 hp si bu kavrama uyuyorsa işletilebilir derim.

ama uymadığı için hala işletilemeyeceğini sölüyorum.

zamanında ismail abi msupra yı yaparken işletebilmek adına m3 kullandığını ve işletebildiğini okumuştum bir yerde bulursam o yazıyıda paylaşirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bende birşey sormak istiyorum
    karıkoca durumunda kadın yada erkek yabancı vatandaş olursa..araç o yabancı kişinin üzerine alınırsa eşi de kullanabilirmi sorunsuz şekilde?
    Evet tabiyki kullanabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

316 nin hp ile 2jz ve rb25 hp si bu kavrama uyuyorsa işletilebilir derim.

ama uymadığı için hala işletilemeyeceğini sölüyorum.

zamanında ismail abi msupra yı yaparken işletebilmek adına m3 kullandığını ve işletebildiğini okumuştum bir yerde bulursam o yazıyıda paylaşirim.
    Ben son 1 yılda benzer bi projeyi yaptığım için söylüyorum zaten. 1.6 toyota'ya 2jz koyduk. Sınırları aştığımız için onay belgesi teknik rapor falan aldık. İsmail abinin 2jz koyduğu bmw m3 değildi ayrıca.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben son 1 yılda benzer bi projeyi yaptığım için söylüyorum zaten. 1.6 toyota'ya 2jz koyduk. Sınırları aştığımız için onay belgesi teknik rapor falan aldık. İsmail abinin 2jz koyduğu bmw m3 değildi ayrıca.
    tamam dostum sen daha iyi biliyorsun biz okuduğumuz anlayamıyoruz.

iyi forumlar sana.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir dostum 2006 m3 cabrio getirdi 75bin km.de 17bin dolara aldı.150 dolarada plakasını degiştirdi.2 aydır kullanıyor.

gürcüden araç getirip (range,m6,cls,m3,m5) vekaletle kiraya verenler var.

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir arkadaşım gürcüden corsa almak istiyor gidip aracı kendi üstüne alıcakmış bunun yolu yordamı nedir acaba ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)