Ben de forumdaki o eski hareketliliği özleyenelerdenim, her ne kadar okuyucu kitlesinden olsam da,
Bence bu konunun açılmasındaki asıl sebep bizim üst kuşağımızın yaşla paralel artan sorumlulukları
Bizim akranlarımızda ise sözüm meclisten dışarı olsun, düşene tekme atılıyor, ilk konusunda alay konusu olup forumu terkeden çok, bazı konular da fazla 'cıvıyor', eskilerden yazacağı olanlarda vazgeçiyor.
Elbette geyik muhabbeti olmalı forumda. Bu, ortak hobileri olan insanları daha da yakınlaştırıyor. Gelgelelim, bu bilgi edinmek için açılmış konularda (hele birazda forum kültürüne yabancı kişilerin açtığı konularda) rencide etme seviyelerine varıyor. Eskiden geceleri geyik muhabbeti için saatli konular açılırdı, çok kaliteli espriler de çıkardı hatta. Belki bu konulara ihtiyacın dışavurumu olabilir ama yine de hoş değil.
Bir diğer konu ise eleştirmek için elimizde sopalarla bekliyoruz, iyi niyetle açılan konularda zabıtalık yapmak yerine bence biraz daha esnek davranmak, konuya bir şeyler katacak mesajlar atmak hepimizin yararına, bu gün bana yarın sana; birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyler var şüphesiz.
Son olarak da, forumda birkaç kişinin mesajlarında çok 'Ben herşeyi bilirim. Siz ne anlarsınız. Siz yokken biz vardık' gibi mesajlarına çok maruz kaldık. Gerçekten çok şey öğreneceğimiz kişiler var forumda ama 'Üslup böyle mi olmalı?' demekten kendimi alamıyorum ne yazık ki.
Forumda bir gönderi yazacakken gelecek iğnelemelerden ziyade, yönetimden ceza alırmıyım diye çekinilen dönemi de özlemle yad etmeden geçmeyeyim.
Forumca biraz gardımızı indirmeye, daha sakin ve yardımsever bir tavır takınmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
Mesajımda şahsi bir durum veya hedef aldığım özel bir kişi ya da kitle kesinlikle yok, sadece forum ahalisinden biri olarak özeleştiri yapmaya çalıştım.