Puf noktasini bilmiyorum ama 10 kagit maasla gallardoyu doyuran gunlukte e46yla gezen uzaktan bir tanidigim vardi.o adamin yasantisini gordukten sonra herturlu maasla insan hersekilde gecinir hersekilde parada biriktirebilir buna inandim yani
Printable View
Puf noktasini bilmiyorum ama 10 kagit maasla gallardoyu doyuran gunlukte e46yla gezen uzaktan bir tanidigim vardi.o adamin yasantisini gordukten sonra herturlu maasla insan hersekilde gecinir hersekilde parada biriktirebilir buna inandim yani
Sigara, alkol kullanmıyorum, bu da minimum 300 + 300 = 600 tl. Bunlara vereceğim parayla düzgün dağcılık markalarından bot, mont, yelek vs alınca da millet yeeeaaa sen kadar zengin değiliz diyo. Halbu ki devlet memuruyum gelirim giderim belli :)
Para biriktirmek içinse, her gün dışarda bişeyler yiyip içmemek gerek. Yukarda söylediğim alışkanlıklarınız varsa bırakın, bakın nası cebinize kalıyor. :)
iyi bi kariyer yap arabistanda çalış *** gibi harcasanda *** gibi para birikio. :D
Eminim :) akrabamla ayni yerde oturuyodu adam , scooterla bazende e46yla ise giden bi adam.4 evi var onlarin kirasi geliyomus kendiside calisiyomus sirkette :) anne baba yok kalan miras bunlar :) ayagini yorganina gore uzatinca uzayamiyosun ama kisalmiyosunda bu adamla onu gormustum ilkdefa
türkiyede para biriktirmenin en kestirme yolu kendini bir yerlere bağlamaktır.. misal eve girmektir daha ufak düşünelim taksitle bir motorsiklet almaktır.. kısaca paranı elle tutulur sattınmı para edicek bir yatırıma çevirmektir.. paran azsa karında az olur ama elinde para olur en nihayetinde..
sigarayı bıraksanda para bu sefer farklı kanallara gidiyor.. para cepde çekmecede bir yerde oldukça yerinde durmuyor..
en güzel parayı bir yere bağlamak dediğim gibi.. öyle oldumu seve seve o parayı her ay oraya yatırmak zorundasın. geride alamassın..
ödemen bittimi aldığın şey neyse ev araba motorsiklet vasıta v.b .. o para eder..
https://www.facebook.com/Gezimanya/v...4413940327075/
izlemeni öneririm.
Ben bozuk paradan bahsediyordum siz yatırım amaçlı bahsediyormuşsunuz :) şimdi hesap defterimi kurcalayınca bende pek yetenekli olmadığımı anladım bu konuda :)
ev hissesi alın.
Aylık 1000 tl para geliyor üniversitede 3. Yılım 1 kuruş para biriktiremedim her ay 100 lira koyuyorum köşeye p'ç olup gidiyor ay sonunda :/
Evde pedoda arayıp buldugum eşyaları satıyorum ben genelde. O parayı bir köşeye koyuyorum ve sanki o param yokmuş gibi yaşamaya devam edıyorum. Gez toz naparsan yap ama kenara ayırdığın paranı yokmuşş gibi devam et çok rahat para birikiyor bu şekilde :)
Akşam evime geldiğimde cebimdeki bütün bozuklukları kumbaraya atıyorum misal 2 tl sini alıp yarın börek parası yaparım diye düşünmüyorum. Genellikle birşey alacağım zaman bozuklukla değilde tüm para bozduruyorum bozukları akşam kumbaraya atıyorum. Yeni haftalığımı aldığım zaman geçen haftanın tüm parasınıda kumbaraya atıyorum. Dışarı çıkma alışkanlığımıda bitirdim oh be diyorum evde oturmak gibisi yokmuş:)
Örneğin :
aylık kenara 250TL atabiliyorsunuz diyelim.
Ayda 250TL ödemeli en yüksek kaç para kredi çekebildiginize bakıyorsunuz. Diyelim 20oooTL
Çevrenizde sizin gibi olan 4-5 kişi buluyorsunuz. her birinin 20K koydugunu düşünürsek 80-100K gibi bişey ortaya çıkıyor. Bu sizin alacağınız evin limiti.
her bir katılımcı ödeyeceği miktarı ister peşin verir, ister bireysel kredi çeker. bu sebeple herhangi birinin aylık ödemesini aksatması kimseyi bağlamaz, o kişinin kişisel problemidir. Sonuçta ev krediyle alınmıyor.
biz bunu yaptığımızda anlaşma yapmıştık aramızda ve 2 yıl evi satılığa çıkartmaycağımızı, 2 yılın sonunda da herkes aksi hususunda mutabakata varmıyorsa ev kesinlikle satılacak vs vs. yani yoruma çok açık bir konu değildi bu ve cidden 2 yıl 1 gün sonra ev satılığa çıkmıştı.
bununla bilrikte biz bitmiş bir ev almıştık ve 2 yıl boyunca ev kirası dolar olarak hesapta kaldı. kimsenin ödeyememe durumu olmadı ancak arada bir arkadaşın paraya ihtiyacı oldugunda kendi kira hissesini alıp kullanmıştı. karışık gibi görünse de hem risksiz hem basit hem de kazanma garantili