Hepimize olsun :)
Printable View
Para mevzusunda hep kız arkadaşlara top atılmış. Yeri gelecek dışarıda seninle simit yiyecek kız arkadaşın olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. edit: evliyim :)
Haklısın abi, ama zamane kızları böyle:
http://i.posta.com.tr/editor/ER/2014...mf6125358.Jpeg
Turkish kezban, sorsan götüne don alacak parası yoktur ama hava maşallah 1500 gören der 3 öğün papermoonda kendi cebinden yemek yiyor.
harcamaları kısmak yerine daha fazla kazanmayı tercih ediyorum :)
devir panamera ile 18 lik taş hatunlarla gezen 45 yaşında müteahhit devri :D
belki biraz cesaretlendiririz para biriktirmek isteyen arkadaşları :)
mart ayından beri dolduruyordum , kağıtları son 2-3 aydır atmışımdır. 1600 lira çıktı , damlaya damlaya göl oldu :)
http://i.hizliresim.com/8QXGp7.jpg
http://i.hizliresim.com/m5RVv0.jpg
bu sefer sadece 1 tl ve kağıt para atacağım ufaklar boşuna yer kaplıyormuş , onu öğrendim :D
Para ulaşılabilecek yerdeyken dürtüyor o yüzden ulaşamayacak şekilde saklamak gerekiyor onca ay çalıştım harcanan parayı bir çıkarttım höh dedim sonra daha arabayı bulmadan krediyi çektim dedim başka türlü olmayacak :D şimdi mutlu mesut birlikte yaşıyoruz.
Yalnız sadece son bir kaç ay haricinde her zaman kenarda ne olur ne olmaz param vardı. Yine başlayacağım aksilik olmazsa bu ay :)
Yaşıtlarıma önerim , okulun ücreti , benzini vesairesi hariç aylık 350-400 cep harçlığı verir peder sağolsun. Onuda haftalık haftalık alırım buda haftalık 100 lira eder. Alır almaz 20 sini kutuya atıp , haftanın kalanında 80 ile geçinmeye çalışıyorum. Eğer haftanın sonunda bu 80 den 5-10 herhangi birşey kalırsa onu da kutuya atıp yeni haftaya sadece yeni gelen 100 ile aynı işlemi yaparak başlıyorum :) Böyle böyle biriktirdiklerimle iki yazdır yurtdışına çıkıyorum :)
Harcamamak lazım. Yani cimri olmak ve 1 liranin hesabını yapmak lazım. Bu güne kadar tanıdığım zenginlerin hepsinin 1 tlsi cok değerlidir.
Abi sence doğru bişey mi bu ? Yani tutumlu olmak güzel bişeyde, cimrilik ? Yani para para diye yaşamak, bi bakıma ot gibi yaşamak bence. Kolay kazanılmıyor elbette ama, kazanılıyorsa harcamakta lazım. Cefasını çekiyorsak sefasınıda sürmek lazım. Belkide yanlışımdır.
Abi ağzım açık kaldı desem yeridir bende 1200 lira maaş alıyorum bana niye yetmiyor? Üstelik kız arkadaşımda yok sigarada kullanmıyorum alkol ayda 1 2 kez arkadaşlarla alır takılırız. Mekanlarada çok gitmem, ayda 150 200tl giyime maksimum 250 270lira harcarım. Bi internetim birde aylık 30 lira telefon faturam var. Hatta daha yüksek kazançlı bir iş aramaktayım şu aralar, arabam bile yok BERBAT HALDEYİM. Ama abur cubura aşırı harcarım affetmem günde 10liralık abur cubur yerim. İşe servisle gidip gelirim yol yemek parasıda çıkmaz cebimden ben neymişim öyle yav dedim şuan kendi kendime...
bu maddıyat olayı herkesın kendısınde bıten bırsey arkadaslar 1000 alıp kenara atan da var 10000 bın alıp kenara atamayan da kısılerın kendılerıyle alakalı durum evet manıta olayları cok para goturur dogrudur sıstem bu sekılde ıslıyor.Ama ınsanların zorunlu gıderlerı var bunlara da yapacak bırsey yok kımısı kısar kımısı bı daha mı dunyaya gelecegız der ne ınsanlar gorduk oglen yemegı yemez parası gıtmesın dıye bızde spora gıdıyoruz dıye sabah kahvaltısı zaten onun tum gun yedıgı ıle aynı parada o yuzden herkesın butcesı kendısınce aslan besleyen ne yedıgıne bakmaz mantıgındayım
ben para biriktirmek için hiç özel formüller üretmedim Allah a çok şükür hep para biriktirebildim. Hatta evlendikten sonra eşim itiraf etti sen eskiden çok cimriydin diye :D gerçi kızınca ara ara yine söylüyor ama
kız arkadaşlarına gelen hediyeler kendisine de gelmiyormuş. Ulen ben de abartmışım o zamanlar galiba
Neyse genç arkadaşlara benden tavsiye en iyi para biriktirme yöntemi evden dışarı çıkmamak özellikle evliyseniz :o