User Tag List

Sayfa 12/15 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
278 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Para Biriktirmenin Püf Noktaları ?

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Enpara bas biriktir en guzeli disarida yemege ve icecege cok para harcayanlar icin. Eskiden 3 ogun disarida karnimi doyuruyordum disari cikmasamda yemeksepetiyle eve soyluyordum veya marketten hazir gida vs aliyordum. Bir ay annemlerle gecirince cebime kalan parayi gorunce vazgectim artik bu kadar disari yemege para vermekten. Simdi disari ciktigimda kahve iciyorum vs yemek yemiyorum veya icki iceceksem bir tane bira ile geciriyorum zamanimi. Harcamaktan vazgectigim yemek, icki vs vs ne ise parasini ayarladim enparaya bastikca 5 lira birikim hesabina atiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütün öğünleri evde ye akşam dışarı çıkma deli para toplarsınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu soruyu bu forumda soruyorsanız ilk cevabım araba tutkunu sönümle olur.

5bin tl fark verip 207 1.6 hdi almak varken (vede o 5bin tl o aracı geri satarken cebe geri gelecekken) gidip 1.4 hdi alıp ona duygusallık besleyip yok Elanur gibi Elanor'a yakın isim koyup yok yazlımlar,egr ,dpf iptalleri, düz borular, hybrid turbolar,jantlar,yaylar atmayacaksınız.

inanın araba tutkusu çok çok güzel ama bir okadar acımasız maddi anlamda gerçekten naptım ben ya dedirtebiliyor.

onun yanısıra daha stok bir araba sürmek sizi çalıştığınız yerde, kurumda (esnaf olmadığınız sürece) daha ciddiye aldıracaktır.

yine nişanlanmak,evlenmekte sizi çalıştığınız kurumda daha olgunca karşılanmanıza sebeb olacaktır ve bir üst poziyonlara laik,daha dolgun maaşlara açık kapılar açabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Car Pooling yapılabilir.

bu nedir?

evinize yakın ama aynı anda iş yerinize ve çevresine yakın dost,aile,meslekdaş,komşu belirliyorsunuz ya evden tek araba çıkıyorsunuz işe git gel beraber yapıyorsunuz o sizi salı siz onu çarşamba alıyorsunuz ve 2-3-4 yerine tek araç gidiyorsunuz.

yada dahada verimlisi ortak bir buluşma noktası belirliyorsunuz park edilebilir bir lokasyon ve oraya rahatça 4 kişise geliyor 3 araba park ediyor tek araba devam ediyor böylelikle eve bırakma vakit kaybetme derdide çözülüyor.

inanın bu adım yakıtın pahalı mesafenin uzun olduğu türkiye ve metropol şehirlerde gerçekten efektif vede aracınızın değerininde düşmesine engel oluyor km az yapılıyor ,lastikler frenler aşınmıyor,bakım aralıkları uzuyor vs.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fazla kasmayın öellikle genç arkadaşlar, tamam araban olur belki 2-3 yıla kadar ama en güzel yıllar gidiyor.
    17 yaşında askeri bir vakıftan babamın imzasını taklit edip dükkan kiralayıp dükkan açmıştım. (12-13 yaşında çilingirliğe başlamanın faydaları) 2 yıl sonra passat almıştım. çünkü masrafım yoktu.
    şuanda yaş 30 a bile gelmedi,
    araba var ev var. ama ben halen 18 yaşlarımdaki özgürlüğümü özlüyorum.
    yapmayın çok pişman olursunuz.
    ben şuanda öyle bir noktaya geldimki herşeyi yakıp yıkıp geri dönsem emin ol eksideki durumumu toplamak içi haybeden 1 yıl çalışmam gerekir. 5 yıl geç olsun ama 25 ten erken hayata atılmayın. kimse açlıktan ölmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Santiye muhendisligi,
    Ise basladigimdan beri yalnizca yakit parasi veriyorum.
    5de uyandigim icin, bi dusa giriyorum, atlayip santiyeye geliyorum, kahvalti,gazeteler, cay icme derken saat 7.30 oluyor.
    7:35 de sahaya cikiyorum, gezdirme, kosturma, kontrol derken gun bitiyor.
    beton falan varsa sevdigimden kaliyorum, aksam olunca evime gidiyorum.
    Ogrencilik halimden 2-3 kat daha az para harciyorum calisirken.
    Bu para bana nasil yeticek falan diyordum calismadan once ama hem yetip hem artiyormus.
    Cumartesi aksami ve Pazar gunleri de hic hesap, kitap yapmadan harciyorum.
    Sabah kahvaltisindan aksam cluba cikmasina kadar nerden baksaniz 400-500 yeniyor hafta sonu ona ragmen ay sonu cok guzel paralar biriktiriyorum. Cozumude buldum, nakit para tasimiyorum yanimda, bir bozuldugunda bitene kadar harciyorum ben. Farkina da varmiyorum, her sey kredi kartiyla harciyorum, nereye ne harcadigimi gorebiliyorum.

Ev kendimin, arabam var, borcum harcim yok bunlarin rahatligida var tabi.

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi kredi kartını ben hiç bi zaman onaylamadım onaylamıyorumda babam sağolsun ipin ucu kaçarsa oda direkt *öte kaçıyor affetmiyorlar. Her zaman nakit çalışmayı sevmişimdir nakitim yoksa alacağım ürüne dönüp bakmam borç yapmayı pek sevmem. Hatta 2 aydır birikim uğruna ayağıma ayakkabı almadım ve sürekli ayakta çalışan birisi olduğum için geçenlerde cash paraya kıyıp gittim ayakkabı(230tl) aldım içime oturdu ama sağlığım için mecburdum. Şuan çoğu şeyden kıstım ama abur cuburu çok seven biri olduğum için markete girdiğimde sırf abur cubura 15 20tl yatırıyorum ve 2 günde bir giriyorum bu durumu bi aşsam cebime çok temiz para kalacak şükür sigaram yok. Bu arada gençliğinizi yaşayın diyen abiler yapmayın mal mülk olmadan olmuyor ne kadar geç yaparsak bunları o kadar zor oluyor gençken yapmak daha basit
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kredi kartı, kullanmayı bilene gayet faydalı bir araçtır. 40 gün vadeyi baba oğluna vermez, ama bankalar verir. Puanı bilmem nesi de cabası. Tabii karşılığında hata yapmanızı beklerler, o ayrı.

Temel ihtiyaçlar için kart kullanma imkanı varken kendini kasmanın manası yok. İnsan iradeli olduktan sonra cebinde 100 binlik kart olsa da kendine hakim olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kredi kartı, kullanmayı bilene gayet faydalı bir araçtır. 40 gün vadeyi baba oğluna vermez, ama bankalar verir. Puanı bilmem nesi de cabası. Tabii karşılığında hata yapmanızı beklerler, o ayrı.

Temel ihtiyaçlar için kart kullanma imkanı varken kendini kasmanın manası yok. İnsan iradeli olduktan sonra cebinde 100 binlik kart olsa da kendine hakim olur.
    İpin ucu kaçınca sürekli içeri giriliyor kredi çekerim ama kredi kartı kullanmam kullanırsamda elektronik eşya alırken kullanırım. Pc gibi telefonumu bile nakit aldım...
    AC/DC Back In Black

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok yanlış. İmzadan anladığım kadarıyla ticaret yapıyorsun. Para kazanmak kadar parayı kullanmak da bir meziyettir. En basit örnekle; bot ihtiyacın varsa ve paran yetişmiyorsa kartla alacaksın, nakit biriktireceğim diye 2 ay soğukta gezmenin manası yok. Hem ayağın rahat edecek, hem paranın bi kısmı cebinde duracak bu süreçte.

Bu demek değil ki; elzem olmayan ihtiyaçlarını borç harç alasın. (Tatile borçla çıkmak, 36 taksitle iphone almak gibi). Gelir/ödeme dengesini bozmadığın sürece hiçbir finans ürününden zarar gelmez. İpleri bankada değil sende olacak, esas önemli olan o.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen arda35 çok doğru söylemiş. k.kartı candır kullanmayı bilene. Bankalar sürekli tam borcu ödeyen müşteri sevmez.

Siz böyle olursanız dediği gibi min. 40 gün vaden olur. Sadece kart varken cebinde sanki ödemeyecekmiş gibi harcama yaparsan o an ipin ucu kaçar.

Olay bu dengeyi kurabilmekte. K.k yasayı çıkmadan evvel yüksek limitli kartlar vardı kapatmadım özellikle.

Gün gelir para lazım olur kimseye gidip istemezsin, çekersin karttan ödersin faizini ama nazın parana geçer.

Kampanya vs derken zaten kart ücretleri çıkıyor. Önemli olan dengeyi kurmak. Abur cuburla ilgili durumda abartıp sağlığınızdan olmayın arkadaşlar.

günde 20 tl lik abur cubur 3000 kalori yapar en az aman diyim.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de kredi kartı kullanmasını bilmeyenlerdendim en son kapattım hepsini kartım yoktu ta ki iş değişikliği yapana kadar. işim gereği çok sık seyahat ediyorum yaptığım harcamaları daha sonra alsamda nakitte bir yerden sonra giden gelen hesap karışıyordu. en son kredi kartı çıkarttım ve sadece iş için kullanıyorum harcamalarım yatınca direk kart hesabını kapatıyorum. çok ciddi şekilde fark etti arada biriken puanları da az da olsa yakıt giderimde kullanıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de kredi kartı kullanmasını bilmeyenlerdendim en son kapattım hepsini kartım yoktu ta ki iş değişikliği yapana kadar. işim gereği çok sık seyahat ediyorum yaptığım harcamaları daha sonra alsamda nakitte bir yerden sonra giden gelen hesap karışıyordu. en son kredi kartı çıkarttım ve sadece iş için kullanıyorum harcamalarım yatınca direk kart hesabını kapatıyorum. çok ciddi şekilde fark etti arada biriken puanları da az da olsa yakıt giderimde kullanıyorum
    Kampanyaları takip eden adam için fırsatı çok. 1200 TL ye LG G4 aldım. 75 TL parapuan geldi.

Hop cihaz 1125'e geldi. Cep telefonu mağazamız var aynı cihazı dükkana toptan bu rakama alamıyoruz.

YKB cüzdan uygulaması çıkardı, 25 TL parapuan veriyordu cüzdan kampanyasıyla 75 oldu.

Bu devrin tartışılmaz gerçeği k.kartı ve çok faydalı bir mübadele aracı. Örneğin: hastaneye gittin acile para yok cepte. Çekersin karttan sonra bir şekilde halledersin.

Diğer bir faydası da kart ile alışveriş yaptığınızda firma FİŞ ya da FATURA düzenlemek zorunda. Ben sırf bu yüzden imkan olan her yerde kart kullanıyorum.

Siz de kart kullanın kimsenin vergi kaçırmasına izin vermeyin, çünkü onların vermediğini sonra bizden alıyorlar.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslanneron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla kendimden utandım 26 yaşındayım okul bu sene bitiyor yazları düzgün işlere girip 3 ayda 10k tl para kazandım son 4 senedir ama kenarda delikli kuruş bile yok

acaba sen mi fazla kendini kasıyorsun hani yaşın genç gez toz eglen dicem ama sen seçmişsin bunu tebrikler
    Borc ödemeyi severim o yüzden sorun yok arabamı degiştirirken param cıkısmadı 2.krediyi cektigimde ailemin haberi yoktu araba aldıgımı kapıya getirdikten sonra ögrendiler mesela

Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Azmine hayran kaldım kardeşim yaşından büyük işler yapmışsın imrenmemek elde değil gerçekten. Merak ettiğim bir konu var yedek parça olayını biraz daha açabilir misin lütfen özelden? Tabi sorun olmazsa senin için.
    Nadir ucuz denk gelen parcalar oluyor mesela tiponun bi kepi 50 tl unoda bu kep lazım ki acık hava filtresi yapsınlar bulunması nadir parcadır bu ben buluyorum 100 e satıyorum bazen 80 e veriyorum,Aldıgım aractan cıkan oem egsozlar stoplar var bunlarda 400+500 getiri saglıyor Vs vs ucuz kar bırakabilicek seyler alıyorum 5+10 tl demeden veriyorum para dönüyor,Yakıt kullanıyorum sürekli kampanyaları takip ediyorum misalen bugun 20 lira hediye yakıt aldım 20 de kendimden aldım 40 lira yakıt sakin kullanım 200+ km götürür beni böyle böyle topluyorum yani

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hediye çeklerinin,kuponların,çeşitli para puanların verildiği,birçok malzemenizi daha ucuza veya ücretsiz alma fırsatınızın olduğu bir dönemde yaşıyorsunuz.Bu dönemde,hâlâ kredi kartına karşı çıkmak doğru değil.Bilinçsizliğin her türlüsü bela,karşı çıkılması gereken de bu.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu para biriktirmekten çıkıp, kredi kartı kullanılmalı mı? kKullanılmamalı mı oldu san ki??
    AC/DC Back In Black

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu para biriktirmekten çıkıp, kredi kartı kullanılmalı mı? kKullanılmamalı mı oldu san ki??
    Hayır, para biriktirmeyi kredi kartı kullanmayıp sadece nakit kullanarak yapabileceğini düşünen arkadaşlara yol göstermesi açısından örnekler ile anlattık sadece.

Konuda kayma yok İşin özü kişinin kendini bilmesinde. Bununla ilgili evde bir kitabım var yazarım akşam, faydalı bilgiler var.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yaklaşık 6-7 yıldır sürekli kart kullanırım. limitim de yüksektir hatta 3 sene önce 12 taksitle Accord almıştım
    doğru kullanıldığında hesabını kitabını bilmen açısından en avantajlısı karttır. Hatta birikim için destekçin bile olabilir.
    En basitinden taksitle altın alırsın (yapılmıyor demeyin yapan yerler var) aydan aya zorunlu ödersin. vade farklı yoksa nakit alabileceğin bir şeyi taksitli alır nakiti kenara ayrırsın. En güzeli neye ne kadar harcadığını bilir extre kontrolleriyle sınırlamalar yapabilirsin.
    en büyük hata olmayan parayı harcamaktır. bunu sakın yapmayın.
    taksitle birşey alsanız bile onun karşılığı nakit her zaman kenarda dursun. Hatta kredi kartı toplam borcu kadar nakitiniz hep olsun. Yarın ne olacağı belli olmaz.

kaykayovera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende şöyle bi kaç yöntem uyguluyorum 2 sene olacak başlayalı. Normalde aileme kardeşlerime verdiğim 700-1000 tl para dışında kalan tüm paramı çatır çatır yiyordum alkol sigara gece hayatı üçlüsü ile. Parayı bir yere bağlamadan biriktiremeyen de bir adamım. Önce evde boş boş duracağım planımın olmadığı günlerde mesai yaptım, sigarayı sürekli yurt dışında gezen bir arkadaşımdan kartonla almaya başladım (sadece bu 140 tl artıya geçirdi beni), sosyal hayatımdan kısabilen biri değilim ama biraz daha az alkollü daha sakin mekanlarda takılmaya başladım. Düzenli ilişki moduna geçiş yaptım. Sonra tüm bunlardan artanlar ile maaş bankamdan kredi çektim düşük miktar kısa vade = düşük faiz.. İlk sene 10 lira kredi 12 ay vade toplam 10.800 geri ödedim toplamda üzerine +5 nakit ekleyip 2006 Chevrolet Kalos almıştım. Tam bir sene sonra 1 günde 16.500 e arabayı sattım aradaki fark sigorta, rutin bakım ve kredi faizini karşılamıştı. İkinci sene 12 ay vade ile 15 kredi üzerine nakit yapıp 2011 Focus dizel aldım. Şimdi bunun kredisini ödüyorum önemli olan üzerine 1-2 koyup satabileceğiniz temiz araba bulabilmekte. Hayatınızı çok sıkı yaşayıp eve tıkılmanıza gerek yok. Öylede yapmayın zaten 200 kalıyorsa 100 kalsın. Ben sadece bazı şeylerden kıstım lüks sayılabilecek şeylerden ki eminim sigarayı bıraksam artırdığım ile eve falan girerim. Ama bir yandan da bu kazanma gücünü kaybetmemek işten güçten sıkılmamak için kafayı dağıtıp biraz para harcamak gerekiyor bazen.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)