Bizzat kendi yaptığım kaza max 30 veya 40 ile vurmuşumdur .
Şahin
bagaj kapağına kadar kastı tavan direk gitti
Benim araba
ön tampon ve farlar değişti![]()
Bizzat kendi yaptığım kaza max 30 veya 40 ile vurmuşumdur .
Şahin
bagaj kapağına kadar kastı tavan direk gitti
Benim araba
ön tampon ve farlar değişti![]()
Tofaş markası Koç ailesinin bu ülkeye attığı en büyük kazıktır.
İnsanların trafik kazalarında ölmesi için ürettikleri bu arabalar insan hayatını hiçe sayarak 3 kuruş daha ucuz yapayım da güvenlik
önemli değil yeter ki ucuz olsun mantığıyla yapılmış.
Elbette 60 km den (N cap sabit bariyere çarpma hızı) sonra tüm arabalar tehlikeli ama aynı yıllarda üretilen araçlardaki bir çok güvenlik sistemi (1967 abs, 1980 airbag, geç de olsa 1995 elektronik denge sistemi, kapı için ve tampon içi darbe emen bariyerler vs..) tehlikeyi azaltıyor. Bunların maliyeti insan hayatından çok mu önemli.
Hastaları kızmasın zevklerine bir şey diyemem ama yolcu olarak bile bu araca binmemeyi tercih ederim.
"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."
Kimsenin kafasına silah dayamadılar tofaş alın diye.
Milletin tercihi bu koç ile uzaktan yakından alakası yok.
Bu ulkeye istihdam sağlayan güzide ailelerdendir.
*** atilcak birisi varsa oda bu arabayı alan zihniyetler hayatlarını ucuz metal parçalarına emanet edenlerdir
araçlarda güvenlik yokda bizler nekadar güvenli araba sürüyoruz orasıda var bu işin...
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
metal yorgunluğu ile olayı bağlamaya çalışanlar 24 yıllık Honda Integra aracın metal yorgunluğu yokmu hiç,yapılan kazalarda aracın sağlamlığı halen kendini belli ediyor bence Tofaşlarda zamanında malzemeden iyi çalmışlar kaportası zaten çabuk çürüyor üretim hatası metalin kimyasında değil üreten zihniyetin kimyasında aramak lazım.
ayrıca
her üretici aracını överek satar, paslanmaz, dayanıklı, güvenli ,konforlu falan der
her araba için aynısı yazılır satış ilanında.
dünyada hangi firma arabasının dayanıksız olduğunu söylerki?
hayatınızda hiç duydunuzmu:
valla kaza yapmasanız iyi olur, kaporta *** gibi dayanıksız incecik
telmaşa, bizden söylemesi sakın çarpmayın bak ölürsünüz.
böylemi yazacaktı koç firması![]()
Ayrıca tofaş 10 yıl. Paslanmaz garantisi veriyordu.10 yıldan sonra beni bağlamaz demek bu
Sene olmus 2015 kardeşim aşk tutku değil ucuza 4 teker alayim allah korusun stiker takayim sonra bana birsey olmaz zihniyeti var hala
koç ailesi aralarına nokta koymak isterdim ama başım belaya girer gerek yok...
yıllardır bu ülkeyi kermiştir bilerek ve isteyerek tofaşlarda kaliteli ereğli sacı kullanmak yerine geri dönüşüm hurda sacı kullanmıştır arabistan ve mısıra gidenlerin çoğu galvanizdir bizim akarabada 92 sl vardı ihracat fazlası klimalı araç galvanizdi arabada çürük yok tu
yani yabancıya iyi araba bize çürük araba satmıştır
Konu araba markası üzerinden dışarı taşmasın lütfen siyasiye dönmesin ama Devrim'in imalatına ve Türkiye'nin araba üretimine karşı çıkan KOÇ, 1961 de esrarengiz bir şekilde sona eren Devrim projesinden 5 yıl sonra Anadol'u üretmeye başlamıştır. İlginç değil mi? Ülkenin imalatına taş koy sonra çok kısa bir süre sonra ingilizlerle ortak Anadol ismiyle kendin araba üretmeye başla.
Geçmiş kirli bunların.
Ama dediğiniz gibi 80 lerde darbelerden çıkmış bir ülkenin abs li airbagli arabaya binecek kadar zengin olmasını bekleyemezsiniz. At arabası üretseniz yokluk sebebiyle ona binerler.
Bir tık üstü tofaş koyuldu önlerine ona bindiler.
"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."
Kardesim iyi hosta bu ulkede napiyorsun sen, benim vatandasıma bu hurdaları nasil satıyorsun, dur orda diyecek bir kurum yokmuydu ? hic mi denetime girmedi bu adamlar ?
ozel sektorun birinci amacı kar etmektir, kapitalist sistemde bu boyledir, sen denetimini yapıp, kurallarını koymassan adam senin canını vs.. dusunmez, en karlı malını nasil satabiliyorsa oyle uretir.
Şu anda bu araçların aynı şekilde sıfırları üretilsin gene birçok kişi almak için sıraya girer
IMPOSSIBLE IS NOTHING
tofaşta güvenlik mi varki zafiyet olsun ? tamponu tampon değil, şasisi şasi değil, sacı kağıt gibi, yapmayın fanatikçe savunmayın şu tekerli tabutları...
almak isteyen gene alsın, şekil desin, geçmişimiz desin kendini nasıl istiyorsa öyle kandırsın ama bize aslında güvenliydi zamanına göre metal yorgunluğu falan demesin![]()
Bildiğim kadarıyla;
Fiat lisans anlaşması gereği Tofaş marka otomobil imalatı bitecek sadece Fiat marka otomobil üretilecekti. Palio vs. çıktıktan belli bir yıl sonra kuş serisi daha doğru Tofaş marka ne araç varsa imalatı durup yerini Fiat araçların imalat hattı aldı
Dün bi kaza gördüm olay yerine gittiğimde bi tofaş megane2e vurmuş. Tofaş'ı Süren eleman arabayı bilmiyor musun fren yok diyordu.
Birşeyi merak ediyorum, o yıllarda aynı sınıfta ya da şartlarda olup ta ( sınıfı - fiyatı vs vs) şahinden daha sağlam araç üreten firma var mıydı ?
Ayrıca malzeme mühendisliği diye de bir şey var, o yıllarda kullanılan malzemeler belli bir dayanıklılığa sahipti.
Kimse kalkıp ta 90 lı yılların üst segment araçlarıyla kıyas yapmasın bence hatalı bir karşılaştırma olur.
Koç'a gelince yaptıkları tartışmaya açıktır ama adamlar 90 bin civarında insana iş sağlıyor doğrudan.
Yan sanayisiyle birlikte bu rakamlar çok sıfırlı hanelere ulaşıyor.
Bir postta arkadaşım muhabbeti yapılmış ama işin aslı öyle değil aşağıdaki haber detaylı olarak anlatıyor neler yaşandığını.
Yap
sonuç olarak araç üretildiği yıllara göre muadilleri arasında + ya da - güvenliğe sahiptir.
Ve eminim imkanı olsa ( cahilce fanatiklik yapanlar hariç) kimse de alıp binmek istemez.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)