User Tag List

Sayfa 12/60 İlkİlk ... 2101112131422 ... SonSon
1128 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Esnaflar İşleriniz Nasıl?

denizalpakinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş makinaları yedek parça imalat ve satışı yapıyoruz.2012 yılından beri işlerin pek tadı yok son 1 buçuk yıldır yaprak kıpırdamıyor,iflasın eşiğinde firmamız.Bankalar biryandan sıkıştırıyor biryandan yeni işler yapmaya çalışıyoruz.Ciddi bir nakit sıkıntısı var piyasada,çek senet açık hesap çalışmayada kimsenin cesareti kalmadı artık.rFiyatlandırmamız için gelen teklif sayısı eskiden günlük 10 civarındayken şuan günlük 1-2 yi geçmiyor.Sabırla bekliyoruz piyasanın rahatlamasını.
    Astra H (Sold)e46 Compact (Wrecked)e46 Coupe (Sold)207Rc(Sold)Focus St(Sold)Astra Bertone(Sold)R56 CooperS(Sold)
    RCZ(Sold)A5(Sold)

Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söküp gelicem ben sadece donla geliceeem

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu ülkede zaten kriz var yıllardır.. sadece o kadar çok kaynağı belirsiz sıcak para girişi varki bu kriz hissettirilmemeye çalışıyor. üretimi olmayan montaj ülkesi diye tabir edilen bir ülkeyiz.. eskiden bir tarımımız vardı mercimeği eti bile ithal eder hale geldik..
    üretimi olmayan dünyaya katma değeri olmayan bir dünya markası olmayan bir ülke zaten krizlerden de çıkamaz sıkıntılardanda kurtulamaz..

bakın şimdi asgari ücret 1300 tl olucak onun katma değerini iş veren iş yerinde çalışan insan sayısına göre işden çıkartarak orantılıycak.. yani 5 kişinin çalıştığı yerde 4 kişi çalışıcak .
    5 kişi çalışırken 5250 tl toplamda asgari ücret veriyorsa iş veren.. 4 kişi çalıştırıcak 1300 tl den gene toplamda 5200 tl asgari ücret vericek.. olan işden çıkartılan o bir işçiye olucak tabi bu oranı işçi sayısı yüksek yerlere orantılayın bazı yerlerde bu işden çıkarmalar 5-10 belki 20-30 kişiye kadar varabilir..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Shifter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hamdolsun Bize Yetiyor
    Royal Origin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşsizlik bu kadar yüksekken asagri ücretin artması mantıklı değil bana göre..
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tefeciyle al-satcı çatır çatır cebini doldururken bizim gibi istihdam sağlayan üreticiler kan ağlıyor döneceğiz diye. Bu ülkede üretim yapmak adam çalıştırmak haram bütün oklar sizin üzerinizde. Ne var ne yok satıp kiraya verip elindeki nakitle arsa al sat ev al sat milletin çekini kır ( faktöring oldu şimdi adı) senden iyisi yok. Türkiyenin en büyük hamalı eşşeği sanayiciler ne yazık ki. Biz olmasak ülke olmayacak ama kimse farkında değil.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üretim yapmak çok zor
    Allah yardımcımız olsun.
    Hammadde fiyatları uçar üretirsiniz satarken zamları yansıtamazsınız yansıtırsanız işi kaybedersiniz delinin biri gelir maliyetine verir sizin emekleriniz para etmez.
    Hadi para kazandık diyelim işçi maliyetleri vergiler giderler dağ gibi olur gelen para daha havada hoop gider..
    Yani bırakın para kazanmayı sanayici çark dönsün derdinde artık çünkü iş durabilir ama işletme giderleri durmaz ..
    Batıcaz mı çıkacaz mı ne olucaz belli değil
    Allah a emanet gidiyoruz bazen gidemiyoruz..
    Rant yoksa parada yok bu kadar basit..

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhasebe sektöründeyiz orta halli bir gidişat var memnunuz allaha şükür bunada şükür

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tefeciyle al-satcı çatır çatır cebini doldururken bizim gibi istihdam sağlayan üreticiler kan ağlıyor döneceğiz diye. Bu ülkede üretim yapmak adam çalıştırmak haram bütün oklar sizin üzerinizde. Ne var ne yok satıp kiraya verip elindeki nakitle arsa al sat ev al sat milletin çekini kır ( faktöring oldu şimdi adı) senden iyisi yok. Türkiyenin en büyük hamalı eşşeği sanayiciler ne yazık ki. Biz olmasak ülke olmayacak ama kimse farkında değil.
    Faktoring 3-5 ev arsa satip nakitiyle cek kirmaya denmez , ayrica bankadan faizle calisirken sikinti yok da yine kurumsal olup banka ile ayni vergilendirme sistemine tabii tutulan sadece adi banka olmayan sirketlere tefeci denmesi komik . Bir de 3-5 arsa satarak birakin firmasini acmayi , sadece ilk ceyrek vergisini bile odeyemezsiniz millette merdivenalti tahsilat yapilir algisi olusturmayin . Isi yapan var bir de yaptigini zanneden var .

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sigorta acentesiyim ben kendi işimden memnunum iyiye gidiyor.

fakat birçok sektörden müşterim var onlarla sohbet ettiğimde hepsinin durumu aynı nakit yok işler kar bırakmıyor tahsilattan sürekli darbe yeniliyor vb.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uretim yapiyoruz ve ihrac ediyoruz. Hammaddelere gelen zamlar bizide zorluyor.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Faktoring 3-5 ev arsa satip nakitiyle cek kirmaya denmez , ayrica bankadan faizle calisirken sikinti yok da yine kurumsal olup banka ile ayni vergilendirme sistemine tabii tutulan sadece adi banka olmayan sirketlere tefeci denmesi komik . Bir de 3-5 arsa satarak birakin firmasini acmayi , sadece ilk ceyrek vergisini bile odeyemezsiniz millette merdivenalti tahsilat yapilir algisi olusturmayin . Isi yapan var bir de yaptigini zanneden var .
    Sen neden üstüne alındın ? Vergisini verip resmi işini yapana lafım yok zaten , şimdiki tefecilerin ismi factoring oldu dedim ben, dediğin gibi resmi yapan da var gayrı resmi de. Ben 16 yaşından beri tahtakale piyasasının içinde büyüdüm , kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz merak etme sen.

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    işler iyi değil fiyatlar dibi gördü yıl sonu yaklaşıyor zam alabilecek miyiz emin değilim böyle zamanlarda zam alamadığımız yıllar oldu malesef
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende birşeyler karalayayım. Bilişim sektöründeyim. Bilgi İşlem departmanı olmayan firmalara dışarıdan (outsourcing) bilişim hizmetleri veriyorum. Kazancım ağırlıklı hizmet sektörü temelli bakım anlaşmaları. Ürün satışı ikinci plan. Lakin firmalar önünü göremedikleri için ihtiyacı hemde acil ihtiyacı olmasına rağmen yeni yatırımları yapmıyorlar. Artık işleri durma seviyesine gelen firmalar yeni yatırımlarını yaparken bizi 5-10 sene götürsün yerine 1-2 sene bizi götürsün. 2 seneye kim öle kim kala. O zaman işler açılırsa tekrar alırız diyerek ucuza günü kurtaran ama maalesef ölü yatırımlar yapıyorlar. Fiyatı bütçesi onaylanmış işler iptal oluyor. İptal değilde ileriki tarihlere öteleniyor. Bizim sektörde olanlar bilir. Muhasebe Finans müdürlerinden tutunda koca şirketlerin sahiplerine kadar bir süre sonra ahbap gibi olursunuz. Adam dürüst bir şekilde ne oluyor ne bitiyor anlatır. Dışarıdan günlük gülistanlık gözüken firmalar içerideki çalışanların haberi olmadan borç batağına girmiş büyük eli kanlı tefecilerden alınan paralar ile firma döndürülmeye çalışıyor yada işlerin güzel olduğu zamanda alınan Bodrum yazlıkları yada yurtdışı evleri satılığa çıkmış olabiliyor. Ağırlıklı çalıştığım sektörler ayakkabı imalat firmaları ve tekstil firmaları. Bu adamlar dolar çıksın yada insin istemiyor. Stabil olsun istiyorlar.

(Klavyede virgül yok maalsef. )
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üretim yapmak çok zor
    Allah yardımcımız olsun.
    Hammadde fiyatları uçar üretirsiniz satarken zamları yansıtamazsınız yansıtırsanız işi kaybedersiniz delinin biri gelir maliyetine verir sizin emekleriniz para etmez.
    Hadi para kazandık diyelim işçi maliyetleri vergiler giderler dağ gibi olur gelen para daha havada hoop gider..
    Yani bırakın para kazanmayı sanayici çark dönsün derdinde artık çünkü iş durabilir ama işletme giderleri durmaz ..
    Batıcaz mı çıkacaz mı ne olucaz belli değil
    Allah a emanet gidiyoruz bazen gidemiyoruz..
    Rant yoksa parada yok bu kadar basit..
    Aynı sıkıntıları biz de yaşıyoruz ne yazık ki. Kendi ham maddemizi üretemediğimiz sürece bu dışa bağımlılık yüzünden hep böyle olacak maalesef. Baktık önünü alamıyoruz küçülmeye gittik 4 ayda 30 kişi çıkardık işten. Yukarıda darkmoon yazmış asgari ücret arttırımı iş çıkışlarını arttıracak muhtemelen , zaten dönemiyor insanlar biraz daha işçiden kısacaklar yine. Yani değişen pek bir şey olmayacak asgari ücret artınca.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen neden üstüne alındın ? Vergisini verip resmi işini yapana lafım yok zaten , şimdiki tefecilerin ismi factoring oldu dedim ben, dediğin gibi resmi yapan da var gayrı resmi de. Ben 16 yaşından beri tahtakale piyasasının içinde büyüdüm , kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz merak etme sen.
    Ben piyasada buyumedim ama tefeci ile faktoringin ne oldugunu ayirt edip isini yapana da Tefeci damgasi vurup yanlis algi olusturmuyorum . Alinma mevzusuna gelince ayni isle ugrasiyoruz , kalkip da onune gelen tefeci damgasi vurunca birileri aciklama yapma geregi duyuyorum . Tahtakale piyasasi degil de kriz donemi hukumeti finanse eden kurumlar ( 2009 Rusya Narenciye krizi ve Ingiltere Kraliyet kredisi erken talebi konulari ) hakkinda bilgi sahibi iseniz az-cok bizim piyasadan da haberdarsinizdir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yalnız burda sap ile samanı ayırt etmek lazım..

bazı sektörler zorunlu iş sektörleri yani onlar kolay kolay sıkıntı çekmezler çünkü zorunludur devlet zorunlu bırakmışdır o sektörleri..
    misal muhasebe ,sigorta muhasebecisi olmayan şirket olmaz ya kendi iç bünyesinde vardır yada dışardan anlaşmalılardır zorunlu mecburidir çünkü.. sigortada öyle arabasına trafik sigortaıs yada zorunlu deprem sigortası yada diğer sigortalarını yaptırmadan gezebilen varmı yok çünkü mecburi..

bu insanlar herzaman para kazanır ama az ama çok.. bu tip sektörleri baz alarak ekonomi iyi kötü demek biraz bence yanlış olur. onu biraz ayırt etmek lazım..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende birşeyler karalayayım. Bilişim sektöründeyim. Bilgi İşlem departmanı olmayan firmalara dışarıdan (outsourcing) bilişim hizmetleri veriyorum. Kazancım ağırlıklı hizmet sektörü temelli bakım anlaşmaları. Ürün satışı ikinci plan. Lakin firmalar önünü göremedikleri için ihtiyacı hemde acil ihtiyacı olmasına rağmen yeni yatırımları yapmıyorlar. Artık işleri durma seviyesine gelen firmalar yeni yatırımlarını yaparken bizi 5-10 sene götürsün yerine 1-2 sene bizi götürsün. 2 seneye kim öle kim kala. O zaman işler açılırsa tekrar alırız diyerek ucuza günü kurtaran ama maalesef ölü yatırımlar yapıyorlar. Fiyatı bütçesi onaylanmış işler iptal oluyor. İptal değilde ileriki tarihlere öteleniyor. Bizim sektörde olanlar bilir. Muhasebe Finans müdürlerinden tutunda koca şirketlerin sahiplerine kadar bir süre sonra ahbap gibi olursunuz. Adam dürüst bir şekilde ne oluyor ne bitiyor anlatır. Dışarıdan günlük gülistanlık gözüken firmalar içerideki çalışanların haberi olmadan borç batağına girmiş büyük eli kanlı tefecilerden alınan paralar ile firma döndürülmeye çalışıyor yada işlerin güzel olduğu zamanda alınan Bodrum yazlıkları yada yurtdışı evleri satılığa çıkmış olabiliyor. Ağırlıklı çalıştığım sektörler ayakkabı imalat firmaları ve tekstil firmaları. Bu adamlar dolar çıksın yada insin istemiyor. Stabil olsun istiyorlar.

(Klavyede virgül yok maalsef. )
    abi doların inmesi çıkmasını istemiyoruz çünkü maaliyet tutturamıyorsun. Şu 2 seçim arası artan döviz yüzünden ödediğimiz kur farkının haddi hesabı yok. Peki fiyatlara yansıtabiliyor musun, hayır imkansız.. Sabit kalsa millet önünü görecek ne kazandığını anlayacak. Şu an Türkiye de çoğu üretici banka faiziyle işçi maaşına çalışıyor emin olabilirsiniz. Zaten parayı eve yazlığa arabaya gömenlerin vay haline, genel de tekstilciler yapar ama o dediğini birden uçuk paralar kazanıldığı için düşüşü de o kadar hızlı oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çevremde tanıdığım bir kaç iş adamı sektörde ismide bilinen iş adamları inşaat sektörü ağırlıklı diyim şu anda hiç bir iş proje yapmıyorlar..
    şirket maksat evde oturmayalım adresimiz belli olsun diye açık..

cepden yiyorlar tabi onların yedi sülalesi cepden yese o paralar bitmez.. bildiğim bir şey varsa inşaat sektörünün durumu hiç iyi değil bir reklamlarda tv lerde dönen bir sektör var birde gerçek hayatta realitede dönen kan ağlıyan bir sektör var..

şu anda yerli alıcı az zaten daha çok avrupadaki gurbetçilere yada arap lara falan satış yapılmaya çalışılıyor.. o yapılan satışlarıda sanki türkiyedeki insanlar almış gibi lanse ediliyor..

bakın fed faiz arttırımı yaparsa ki yapıcak %90 sıkıntı büyük..

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Reklam Sekötründe işler tıkırında, Ajanslar işlerini alıyor zira satmak için bizlere ihtiyaçları var
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)