User Tag List

Sayfa 28/60 İlkİlk ... 18262728293038 ... SonSon
1128 sonuçtan 514 ile 532 arası

Konu: Esnaflar İşleriniz Nasıl?

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslanneron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burda tesis kuruldu zaten amaç orayada yeni bir tesis kurup vatandaşlık almak yunanda işler baya kolay araştırmalarımıza göre sonuçta yatırımcı olarak gidicez oraya.

ama herşey daha kağıt üzerinde bakalım hayırlısı yaz sonunu göremiyoruz başımızdakiler sayesinde
    Vallahi aklımdaki mesele bu. Ama aklımı kurcalayan 2 mesele oldu. 1- malta devlet fonundan 250.000$ yatırım yaparsan. Yatırım boyunca. Eğer yatırımın 5 seneyi tamamlanınca ab dolaşım izni veriyor diye biliyorum.
    2- eski ingiltere sönürgesi, şimdi bağımsız bir pasifik adasından (adı aklımda yok) direk 25.000$ parasını basıp pasaport alabiliyorsun diye biliyorum. avrupada geçerli pasaport.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Thracian;8328078]Vallahi aklımdaki mesele bu. Ama aklımı kurcalayan 2 mesele oldu. 1- malta devlet fonundan 250.000$ yatırım yaparsan. Yatırım boyunca. Eğer yatırımın 5 seneyi tamamlanınca ömür boyu ab dolaşım izni veriyor diye biliyorum.
    2- eski ingiltere sönürgesi, şimdi bağımsız bir pasifik adasından (adı aklımda yok) direk 25.000$ parasını basıp pasaport alabiliyorsun diye biliyorum. avrupada geçerli pasaport.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bülent abi o kadar güzel bir noktaya değinmişsin ki, millet çıkan mineralin bir işe yaradığını zannediyor galeyana geliyor. Borun işlenmeden hiç bir değeri yok, işlenmesi için yapılan hiç bir yatırım, teknolojik iyileştirme vb. yok. Çok merak ediyorum hangi imam hatipli boru işleyebilecek.
    Çıkan mineral değil de hammadde diyelim bir işe yarıyor elbette değeri de var. Borun işlenmesi farklı bir olay. Farklı sektörlerde kullanım alanları var. Hangi sektörde kullanacağına bağlı. Cam sektöründe kullanan farklı işler , temizlik sektöründe kullanan farklı işler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaklaşık 2 yıldır EtiBor'un paketleme ve taşıma ihalelerinin çoğunu aile şirketimiz alıyor, insanlar bor madeninin çıkartılmadan turşusunu kurduğumuzu 2023 te de satıp zengin olacağımızı sanıyor, 1996 da Eskişehir Kırka'da bulunmuştum öğrenciydim, 1990lardan beri bor zaten devamlı yurt dışına satılıyor...
    Yaklaşık 1 sene öncesine kadar bende Kırka'daydım. Aile firmanızı tanırım büyük bir ihtimalle en azından alacakları kalmıyordur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı korki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çıkan mineral değil de hammadde diyelim bir işe yarıyor elbette değeri de var. Borun işlenmesi farklı bir olay. Farklı sektörlerde kullanım alanları var. Hangi sektörde kullanacağına bağlı. Cam sektöründe kullanan farklı işler , temizlik sektöründe kullanan farklı işler.
    Hocam bor doğada element olarak bulunmaz, bunun bileşikleri bulunur yani mineralleri. Madenden çıktığı haliyle tabi ki bir değeri var ama asıl değeri işlendikten sonra ortaya çıkıyor onu demek istedim. Yani basitçe madenden çıkan şey bir çeşit tuzdur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam bor doğada element olarak bulunmaz, bunun bileşikleri bulunur yani mineralleri. Madenden çıktığı haliyle tabi ki bir değeri var ama asıl değeri işlendikten sonra ortaya çıkıyor onu demek istedim. Yani basitçe madenden çıkan şey bir çeşit tuzdur.
    Hocam işletmeden çıkan hammaddedir Na2B4O7 + 5H20 borax penta olarak satılır ayrıca az da olsa Na2B4O7 olarak ta satılır bu da susuz borax diye satılır. Na2B4O7 + 10H20 Deca olarak ta satılır. Bu müşterinin isteğine göre siparişe göre değişir. Bu yeniden kristallendirilmeye veya ilgili prosese göre değişiklik gösterir. Bor doğada bileşik halinde bulunur. İçinde sodyum elementi bulunduğu için genel adı tuzdur. Yani sen sanayiye un üretiyorsun onlar pasta da yapar, börek te, ekmek te ben bunu demek istiyorum.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı korki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaklaşık 1 sene öncesine kadar bende Kırka'daydım. Aile firmanızı tanırım büyük bir ihtimalle en azından alacakları kalmıyordur.
    hocam alacak kalmıyor ama, Bigadiç'teki ihaleye 1 mayısta iş başlangıcı yapamadık, 21 tane tırı konteynırlarla beraber paramparça ettiler, işçilere saldırdılar, yapan oradaki yerel kooperatif... polis 2 ağır yaralı olmasına rağmen hiç bir işlem yapmadı, üzerine üstlük Etibor Bigadiç, iş başlangıcı yapılmamıştır diye tutanak tuttu cezayı başlattı... ben EtiMadendeki dönem arkadaşlarımı aradım bana dedikleri 'kooperatifin arkası siyasi olarak kuvvetli, yapacak bir şey yok!'... devlet kendi açtığı ihaleyi inkar edecek duruma geldi, bunlar ne kadar ciddi durumlar kimse farkında değil...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelde araba al sat. İşin boku çıktı iyice afedersiniz. Olmadık arabalar olmadık paralara gidiyor.

Örn :

Bunun gibi neler neler. Anca bi rent a carcı turizmci yapsatçı arkadaşım araba getirirse ticaret dönecek gibi gözüküyor. İnternet fiyatlarıda ortada zaten. Allah yardımcısı olsun herkesin
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Ceddin Deden - Mehteran & Red Russian Army Choir - YouTube

mehter veren yok ben verim esnaf kardeşlerime

Eski bir mehter Ruslarla seviştiğimiz zamanlardan iyi seyirlerrr

VERRRRRRR MEHTERİİİİİİİİİİİ
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gelde araba al sat. İşin boku çıktı iyice afedersiniz. Olmadık arabalar olmadık paralara gidiyor.

Örn :

Bunun gibi neler neler. Anca bi rent a carcı turizmci yapsatçı arkadaşım araba getirirse ticaret dönecek gibi gözüküyor. İnternet fiyatlarıda ortada zaten. Allah yardımcısı olsun herkesin
    perşembe günü ikinciyeni den bir arkadaşa al-sat değil kullanmalık a180 alalım dedik 129'a bitti. sahibindende muadil max fiyat 132bin
    ihaleyi kazanan hem al-sat yapan değil hem de gaza geldi sanırım

ido - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bı durum sorgulayalım nasıl işlerımız arkadaslar

Drive Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen istanbula geldiğimde kapalı çarşıyı gezdim, eskiye göre fiyatlar çokta düşmüştü ona rağmen kalabalık değildi ve kapalı çok dükkan gördüm. Heralde mal sahipleri eskisi gibi iş yapılabildiğini sanıp zamma devam ediyorlar ondan kapatıyorlar diye düşündüm.

İşin aslı nedir bilen varsa aydınlatabilir. Esnafa bişi sormadım, çeneleri çok düşüyor çünkü sorunca. Mal sahibi olan esnaf için nankör diyor, kiracı esnaf mal sahibine gaddar diyor
    Kapalı ve mısır çarşısındaki dükkanlar vakıf a bağlı yani dükkanlar şahısların değil normalde kira fiyatları sürekli yükseliyordu ama geçen sene zammı durdurup indirime gittiler diye biliyorum, dükkanların kapanmasının sebebi turistlerin olmaması önceden çok fazla turist geliyor hu bölgede alışveriş yapıyordu artık hiçbiri gelmiyor, bidr eskiden biz türklerde çok fazla alışveriş yapardı eminönü tahtakale kapalı çarşı mısır çarşısında ama artık bizimkilerde sadece gezmeye geliyor alışveriş yapan kesim çok az.

Değerlerimizi kaybediyoruz, istanbul artık bir ülke ilçeleride birer il gibi oldu eski sıcaklığından ve mimarisinden yoksun bız gibi bir şehir olduk heryer avm, insanların çarşı pazar kültürü kalmadı bu kültüründe kralı kapalı çarşı be mısır çarşısı, eskiden kıyafetler çeyizlik eşyalar züccaciye aklınıza gelecek herşey bu ikilinin etrafından alınırdı artık insanlar gelmiyor çünkü artık insanlara zor geliyor onun yerine avm den işini hallediyor
    Cidden avm ler bizi bitirdi (Bir eminönü esnafının isyanı)
    Drive Fast Live Young
    One Love E39
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hacı baba yaşın 30 falan dinlemem izmirin ortasında soda şişesine oturturum seni

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kime sorsan işler durgun, piyasa hareketsiz. Ama daha kimsenin de herhangi bir harcamasından kıstığını harcama yapmadığını görmedim. Aksi bi durum mevcut söz ve icraat arasında

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulker grubunun 6 milyar TL odeyemedigi borc oldugu ve de sadece 1 milyar icin kredi alabildigini hangimiz biliyorduk???
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barakuda26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kime sorsan işler durgun, piyasa hareketsiz. Ama daha kimsenin de herhangi bir harcamasından kıstığını harcama yapmadığını görmedim. Aksi bi durum mevcut söz ve icraat arasında
    Aynen , Borusan'da Makyajlı Land Rover'lar için falan sıra var ( ölüsü 1 milyon olmuş araç beğenirsen kapora vermezsen imkansız akşama kalmıyor )

Ama kime sorsan öldük , bittik ?

Lan madem öldün bittin ha bire krediye , kredi kartına , bankaya , hazırdan satıp yemeye abanma

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ulker grubunun 6 milyar TL odeyemedigi borc oldugu ve de sadece 1 milyar icin kredi alabildigini hangimiz biliyorduk???
    Abi bunu başka bir konuda konuşmuştuk.

6 milyar tl değil 9 milyar dolarlık bir krediden bahsediliyordu en başta.

Ödemeyeceğim demiyor ama yapılandırmada istediği ödeme şeklinin ödememekten pek bir farkı yok.

Zaten Ülker tüm şirketlerini planlı olarak yurtdışına aktardı. Fetö korkusuna şirketleri yurtdışında göstererek olası bi el koyma durumunda uluslararası tahkimden faydalanmak istiyor. Kendini o açıdanda garantiye almış durumda.

Borcun büyük bir kısmı akbank'a. Bu kadar büyük bir kredi batığı süphesiz etkiler bankayı.

Daha Telekom ve Türkcell'in geçen yıldan kalan borçları ne oldu gün yüzüne çıkarılmıyor.
    Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasa bitik. İş görüşmesine bile çağıran yok mk.
    "Korkmadık, savaştık"

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Etrafa bakinca bitek bende para yok gibi geliyor
    Sorsan herkes öldüm bittim ama masallah hic bitmis gibi yasayan gormedim "0" km arabalar yatirimlik daireler..
    Yahu milyonluk arabalar adim basi sanki almayani dovuyorlar
    Ne is yaparsiniz ne yaparsiniz bizede anlatinda bizde milyonluk arabalarin bari 4 lastigini alalim..

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim işlerde azalma yok ama tahsilat çok sıkıntılı salladıkça sallıyorlar en son noktada ödeme geliyor stres sıkıntı tonla. Allah'tan son 5 senedir ne kredi ne kredi kartı kullanmıyoruz , cebimizde ne varsa ona göre harcıyoruz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)