ikinciyeninin açık arttırmalarını takip ediyorum bir süredir, bakıldığında tam esnaf işi piyasa arabası diye nitelendirilecek dizel otomatik düşük kmli aile araçlarına teklif bile verilmiyor.
ikinciyeninin açık arttırmalarını takip ediyorum bir süredir, bakıldığında tam esnaf işi piyasa arabası diye nitelendirilecek dizel otomatik düşük kmli aile araçlarına teklif bile verilmiyor.
Önceden yazdım , yine yazayım. İş var , ödeme yok. Bu arada kriz sadece orta ve küçük ölçekleri vurmamış olacak ki , 3. Havalimanında taşöronları şutladılar.
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
Geçen yıl işimizi kaybettikten sonra ''bir daha camdan dışarı kafamı uzatmam'' demiştim ama bu süre içinde nasıl becerebildiysem geberip gitmediğim için, mecburen bir iş yapmam gerekti.
Askerlik, tecrübe gibi bahanelerle iş bulamadığım için mecburen başka alternatifler aradım. Hobi olarak denediğim e-ticareti normal bir şekilde yapayım dedim ve ocaktan beri yapmaya çalışıyorum.
Ocak, şubat 1-2 siparişle başladı, martta yine pek sipariş yoktu ama sonrasında 100'lü siparişlere yaklaştım. İlk başta kar marjım yüksekti. Pahada pek hafif olmayan şeyler sattığım için güzel çevirmeye başlayacak gibiydi ki bu aya kadar.
Kargo şirketim ocaktan beri 2. kez fiyatlara zam geldi diye mail attı.
Son 2 ayda tüm ambalaj malzemeleri %30 civarı zamlandı.
Kulandığım ham madde dolarla.
Yaptırdığım işlemin saati euro cinsinden
Boya fiyatları zamlandı. Sadece son 15 günde m2 fiyatı %20 arttı
Tek artmayan şey fiyatlarımız. Kar marjı, yaptığına değmeyecek düzeye gelmeye başladı ama mecbur uğraşıyorsun. Birde üstüne sürüm düşmeye başladı.
Bu son 1 aylık satış grafiğim. 2 haftadır görüldüğü üzere çok durgun. Son 1 ay 29 satış, son 2 hafta sadece 5 satış. Nisanda 72, mayısta 106 siparişim vardı.
Şuan fiyata zam yapmam lazım ama tamamen kesilirse ne yapacağım?
Elim kolum bağlandı yine ya.
Kazanıp vergilendirilme diye bir şey yok ki. Devlet kazansada kazanmasada sürekli üreten insanın tepesinde.
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
Dalgalı gidiyor bi gün çok iyi bi gün kötü. Müşteriye zam geldi diyorsun,işçilikten indirim yap diyor.
Bu aralar bütün ödemeler çek olarak geldiği için bankada limitim doldu, sanırım kimsede nakit yok, var mıdır burda faktoringle uğraşan?
Hiç bir firmadan para alamıyoruz 2 fatura biriktiriyorlar ödeme alana kadar canım çıkıyor birde yok patron yok yok yemeğe çıktı tarzı beyaz yalsnlar yüzünden iki kuruş karımda benzin parasına gidiyor. Piyasada kimsede para yok iki büyük firmaya mal vermeyi kesmek zorunda kaldım ödeme alamadığından. Geçen 2-3 ay önce rafta sattığım ürün fiyatına aynı ürünü alamıyorum haliyle mağzaya gelen müşterilerlede anlaşamıyoruz. Sanki ülkenin halinden haberleri yokmuş gibi pahlıcısınız falan diyen oluyor kimide anlıyor zaten. Sinir stresten kafayı yeme eşiğine geldik artık. Durum her geçen gün kötüye gidiyor ve değişiceğine her şey aynı kalıyor![]()
seçim bitti, pazartesi günü Zeytinburnu LocaMahall projesinden aradılar, 'tamam hadi gelin de bitirelim şu işi!'... yaklaşık 4 aydır uğraşıyorum işi almaya...
seçim bitti, salı günü Ankara'dan büyük bir projeden aradılar 'analizleri güncelleyip fiyatımızı hazırlayalım'... dün akşam 18:000 'hayırlı olsun!'...
eldeki projeler süratle tamamlanacak görünen o, ama ötesini bilemiyorum, sadece inşat yapmaya devam edersek en fazla 2 sene daha gider ülke...
Uzun süredir otomotivdeyim sektör ne kadar daha canlı kalacak bilmiyorum. Ki kanserli bir vücut gibi şuanda otomotiv yavaş yavaş iflas ediyor, perakende satışlar düşerken rent kiralamalar artıyor.
Hurda yasası çıkardılar ama hurda yasası tam devreye girene kadar araçlar 4 yada 5 defa zamlandı ve müşterilerin alacakları max 10 bin araçların üstüne geçirildi
Şuan 1.25 rio orta ayar 70bin , 1.4 dizel başlangıç 90 bin oldu. Ben düşünüyorum çıkamıyorum işin içinden bu tarz araçlara bu paralar komik geliyor
Kamyonet satıyoruz ki 1.5 yıl önce 45 bin gibi dünyaları sattık şuan 2018'i 80bin gibi geliyor. Kamyonet bu araç yani ekstra hiçbirşeyi yok ve bunu alan adam para kazanacak ,evine ekmek götürecek.
Geçtiğimiz yıla bakıyorum birde geçirdiğimiz ilk yarıma bakıyorum ciddi çöküyoruz. Herkez için geçerli bu ama insanları anlamakta zorluk çekiyorum. O parti bu parti olayıda değil olay aslında. Herkez gırtlağa kadar kredi kartlarına girmiş durumda. Şuan ülkede sanmıyorum borçsuz insan olsun ama 3 ama 5 muhakkak bir çıtır tüketici vardır.
Allah sonumuzu hayır etsin, gidişat hiç iyi değil ve nereye kadar dayanılacak bilmiyorum.
25 yaşındayım copy center'da çalışıyorum. Patronum abim gibidir, abi kardeş çalıştırıyoruz. Tamamen perakendeyiz şuan toptan yaptığımız büyük işlerin hiç biri kalmadı. 200 tl'den büyük iş bastığımız çok nadir. 3 5 20 tl diye gidiyor her müşteri. İşler iyi gibi ama toplanan giderlere ancak yetiyor. Herşeyimiz kurla doğal olarak Türk malı hiç bir şey yok dükkanda. Kalemden kağıda herşey yabancı, makineleri zaten saymıyorum... Fiyatlarımızı zamladık biraz, bir çok ürün ve baskıda da zam yapamadık kardan yiyoruz. Bakın seri siyah beyaz fotokopi 15 kuruş oldu! Benim için bile çok bu fiyat ama ne yapalım... Müşteri tepki gösteriyor haber izliyormusunuz diyorum, kurlar kaç para diyorum? cevap vermiyor müşteri... Göz göre göre krizdeyiz ama insanlar ya farkında değil ya da umurlarında değil. 5 tl'ye kart veriyorlar. Hayırlısı olsun ne diyelim halkımız seçti %52 ile o yüzden acımak yok. İndirim falan yok liste fiyatı neyse o artık
Calistigim firma iflasini istedigi icin is sahibinden 3 maasini alabiliyorsun. Genellikle devlet kurumlari ile calistigim icin Tokiden mumkun degil bir donus yok , bildigin banane diyorlar , iller bankasından alirim diye dusunuyordum avukatima yazi yazdirdim resmi yazi olarak tamam dediler 3aydir bekliyorum telefonlarina bakmiyorlar . Devletten yasa olarak, hakkim olan maasimi alamiyorum , esnafin isi cidden cok zor.
Bu insanlar kim o zaman bu para kazananlar kim? Kim bu 52? Herkesin alacağı varmış burda, sozde en çok iş yapılan sektör olan inşaat sektöründe muhendisim 4 aylık alacağım içerde. Mahkemelik olacam hafta başı firma ile. Madem herkes böyle kim bu halinden memnun son model araçlara binen kesim? Otomobil piyasasi bitti diyorsunuz showroom larda sıra var gitseniz araba alamıyorsunuz. Satıcılar burnundan kıl aldırmıyor. Emlak battı diyorlar 25 26 yaşında arkadaşlarım az çok demiyor krediyle 300 400 bine eve giriyorlar. Alan memnun satan memnun arkadaşlar. Kendimizi kandirmayalim. Bu çark dönüyor bir şekilde. Bizim milletimiz alışmış artık. Eylem yok protesto yok. Borç da harç da olsa almaya yemeye devam ediyor. Ben 10 lira harcarken 50 kez hesap kitap yapıyorum...
Eylem yapsak duyan yokki ülkenin %52 si halen durumdan çok memnun adama durma icra geliyor bana bu avukatı tanıyormusun diye soruyor devamlı. Seçim günü bana ülke çok iyi çok iyi kalkınıyoruz vb diye masal anlatıyor. Ciddi derecede bizim insanımız sorunlu. Bizim dükkana belediye başkanı geldi işleriniz nasıl vb bizden beklentiniz ne diye geziyormuş. İşler kötü dedi annem beklentiniz ne dedi belediyenin hiç olmasa ihale zamanından haberdar olup teklif vermek dedi hiç duyrulmuyor dedi durma aynı firma alıyor çünkü neden acaba bize dediği cevap bende kırtasiyeciydim kapattım sizde kapatın dedi dalga geçer gibi bu zihniyette bir adamla kalkınmayı bekleyemez kimse. Ev araba alma konusunda kimseye bir şey diyemem çünkü az gözü karartırsa insan en mantıklı şey kenardaki param 1 ayda üzerine 1 lira bile ekleyememişken oturduğum semteki emlak fiyatları iki ayda iki katı arttı. Araba fiyatlarını saymıyorum bile çektiğim kredinin faizi yüksek olmasına rağmen daha 4 ay geçmeden öldü şuan sıfır araçlara %60 gümrük zammı getiricek bmw o zaman ne hale gelir bilmiyorum bile hal böyleyken kimseye bir şey diyemeyiz. Ev araba alıyor diye.
Ev araba almak bakkaldan şeker almak gibi bir şey değil ki. 26 bitti 27 olduk bu zamana kadar hem okudum hem çalıştım hatta iki iş birden yapıyorum çoğu zaman yine de ay sonunu zor getiriyorum. Aldigim maaşı da soylim burdaki ketum arkadaşlara inat, genelde 2500 lira veriyorlar bulunduğum yerde muhendise. Onu da alabilirseniz düzenli olarak... Yol ev yemek de size ati. 4 yıllık ilişkim var daha söz yapamadım. Ben bu durumdayken golf olmuş 180 lira 2+1 evler 200k dan basliyor. Imkanı yok benim gözüm kesmez. Var ki alıyor millet. Hesap kitap yapıyorum içinden cikamiyorum. Sadece ikinci el kıytırık bi Clio için 60 lira taşıt kredisi çeksem bile aylık ödemesi en az 2000 lira olacak. Az para değil. Buna rağmen millet çarkını döndürdüğü için eyiye gidiyik diyor. Aslında yatsınlar kalksinlar kendilerini borçlandıran mortgage ve kredi sistemine sukretsinler. Bi de ana baba banka... Aslında paranin esiri olup yaslanıp gidiyoruz çalışarak da haberimiz yok...
18 yaşımdan beri bende çalışıyorum. Geçen emekliliğime ne kadar varmış diye meraktan bakim dedim daha 30 senem daha var 65 yaşında emekli olabiliyorum. Bizim ailede o yaşı gören adam yok mezarda emekli olucam sanırımSıfırdan başlamak gerçekten zor sıfırdan bir şey sahibi olmak çok zor. Allah yardımcınız olsun sizinde.
0,98 hamlesi de sona erdiğine ve yakında genel seçim de olmayacağına göre sanırım artık emlak piyasasındaki aşırı doygunluk nedeni ile fiyatlar olması gereken seviyelere gelir.
örnek verecek olursam oturduğum sitede 2 tane ev hala satılık(birisi 1 yılı geçti, diğeri 6 ayı geçti) karşımda bir apartmanda var o da 1 yıldır satılık. büyük çaplı bir proje 2017-Aralık teslimdi hala teslim edecek ve bir çok daire satılık, peyzaj lansmandakinden çok farklı hale geldi sürekli daha da basitleşiyor. bunlar yakınımdakiler tabi, birkaç sokak ötedeki aylardır satılıklara girmiyorum bile.
ana yüklenicide mi çalışıyorsunuz ? veya resmi altyüklenicide mi çalışıyorsunuz ? yoksa ana firmanın alt taşerenunda mı çalışıyorsun ?
haa bunları niyemi soruyorum ? çünkü biz iller bankası olarak sadece bizim ana firmanın veye ana firmaya resmi alt yüklenici olarak çalışanı firmaların işçi alacaklarına bakıyoruz her hakedişte bunu bize yazılı olarak veriri işçi alacagı yoktur diye aksi taktirde bizden hakediş ödemesi alamaz ,daha sonra bununla ilgili bi sorun olursada iller bankası çözer aksi taktirde verdiğiniz dilekçenin veya yazının hçbi hükmü ve yaptırımı yoktur umarım tez zamana alırsınız paranızı bizde bu şekilte alt teşaronların biçogunu alacagı var ( kalığçı demirci vs vs )
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
bu arada geçen hafta 50 küsür milyonluk ihalesi bitmiş işimizin yer teslimini yaptık ,bu hafta da 30 küsür milyonluk ihalesi bitmiş işimizin yer teslimini yapıcaz yüklenicilerimize
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
0.98 çok az kişiye kullandırıldı. Durumu ortalama, kredi geçmişi düzgün olan bir tanıdığıma vermemişler. Adamın evi yok kirada oturuyor. Morali aşırı bozulmuş. ''Tanıdığın varsa neden çıkmadı öğrenebilir miyiz'' dedi. Tanıdığım bir şube müdürünü aradım '' Kimseye vermiyoruz zaten, bu ay şube olarak 1 müşteriye verdik'' dedi.
Kullandırılan kişi sayısıyla, aynı dönem kredili alınan konut sayısına oranlarsak zaten gerçek ortaya çıkıyor.
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)