Valla benim görüşüm ve acı bir şekilde tecrübe ettiğim. Önemli olan parayı kazanmak değil , tutabilmek. hayat aşırı pahalı. bir market alışverişi erzak ıvır zıvır 700 - 800 tl. Arabanın yakıtı ayda 500 - 600 , belki fazlası. apartman aidatı elektrik su internet cep telefonu digitürk dükkanın interneti ıvır zıvırı , Kendi yediğin içtiğin , hele ki alkol varsa vay haline.
ayda 20 - 30 lirada kazansan harcaman düzensiz dengesizse bir yere varamıyorsun. Dün hesaba oturdum. 6 ayda ne yapmışım diye. Kazanç güzel yerinde , ocak ayındaki mevcuta bakıyorum , kazancıma göre %30-40 arası sermayenin üstüne koymuş olmam lazım. ama ben %10 koyabilmişim. nereye gidiyor bu para. asgari ücretle insanlar nasıl ev geçindiyor anlamayorum. parayı zaten seven bir insan değilim , öyle aşırı lüks bir harcamamda yok , orta direk bir vatandaş gibi yaşıyorum. mesela gidip lüks restoranda 500 hesap ödemek yerine 200 ödüyorum. barda 150 - 200 ödeyeceğime evde ya da manzaraya karşı içiyorum arabada. 70 liraya kurtarıyorum.