User Tag List

Sayfa 14/58 İlkİlk ... 4121314151624 ... SonSon
1093 sonuçtan 248 ile 266 arası

Konu: Ekonomik kriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taksitl borcla ev almak, araba almak hatta beyaz esya tamam ama gosteris olsun diye telefon, x marka tshirt, maasi kadar ayakkabi vs.... Komik, aptalca..
    Çok doğru telefon-pc gibi lüks şeyler nakitle alınmalı bana göre, bi insan sırf yenisi çıktı diye daha 1 senesini doldurmamış telefonunu değiştiriyor.
    Gerçi yeni çıkan cep-telefonlarının ömrü 2 yıl ama, Sadece Türkiye de değil tüm Dünya da bu çalışma yürütülüyor yeni çıkan araba-telefon-bilgisayar vs aklınıza gelebilecek her türlü elektronik eşya artık bilinçli eskitmeyle üretiliyor. Bu sayede pazar kaybı yaşamıyor firmalar. Bizde köle gibi gidip alıyoruz işte,
    Bunun en büyük ispatı Amerika da bi itfaiye binasında hiç sönmeden yanan 114 yıllık ampul var şimdi ki ampullerin ömrü 4-5 yıl o teknoloji ile üretilmiş ampul 114 yıl yanıyorsa bu teknolojiyle üretilenin 1000 yıl yanması lazım ama...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gereksiz harcama ve/veya borçlanma konusunda yazılarınların hemen hemen hepsi doğru.

Ancak bir şeyi anlayamıyorum. Kriz , vatandaşlarımız gelirlerinin üzerinde harcama yapıp borçlandıkları için mi çıkıyor?

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bile 1 ay öncesine kadar dandik nokia telefon kullanıyordum. Global dünyaya daha fazla karşı koyamayıp artık bi ihtiyaç olduğunu hissederek mecbur kaldım iph. 4s aldım 1000 liraya. Kaldı ki iphone 6 falan da alacak durumum var. Ama neden 4s işimi görürken gidip daha pahalısını alayım ki ? oda aynı işi görmüyor mu sonuçta. Tefefonculara bakıyorum , bayilere bakıyorum tıklım tıklım millet tarifeye ek 3 liralık 4 liralık telefon almak için çılgın atıyor. Dolmuşa bindm geçenlerde herkeste son model telefon ellerinde. Atıyorum adam asgar ücretle çalışıyor , elinde son model bir telefon , la arkadaş ayağını bi yorganına göre uzat. Herkeste var diye parası olan alıyor diye sende almak zorunda değilsin. Üstünde başında kıyafet yok çapulcu gibi gezenler var birde , elinde 3 liralık telefonla. la o parayla 1 yazlık 1 de kışlık gardorabını düzersin adam gibi giyinirsin

mesela

https://eksisozluk.com/entry/47322130

bunlar hep emperyalizm işte elin almanı bi arabaya 10 sene biner , biz 2 sene bineriz , hooop sıfır km alırız. elin almanı kıyafetine yama yapar biz bir kere giyeriz sonra unuturuz bile gardorapta. çok zenginiz yaa..
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

junicb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu hastahane koridorunda ayakta sıçan teyze var ya. İşte bunlar hep...
    Drive to win!

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı junicb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu hastahane koridorunda ayakta sıçan teyze var ya. İşte bunlar hep...
    o video aklıma geldi. istemsiz güldüm

Mutlu Değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iphone un en guncel modellerine sahip olmak icin sadece 3-4 saat calismam gerekiyor. Bir sene kirik dokuk telle idare ettim yenisini almadim gereksiz oldugu icin. Tr ye geldigimde maddi geliri sadece 1000-1500tl tl araliginda olan insanlarda hep son model teller gordum ve hepside taksitle almis, yaklasik 1.5 aylik kopekler gibi calismasi karsiliginda. Gosteris meraklisi, sacma sapan bir ulke olduk durum cok vahim.
    Taksitl borcla ev almak, araba almak hatta beyaz esya tamam ama gosteris olsun diye telefon, x marka tshirt, maasi kadar ayakkabi vs.... Komik, aptalca..
    Bizim millete bişeyler oldu abi, son 3-4senedir böyle. Bi kahvediyarı merakı, marka telefon takıntısı vs. Sorsan hepsine asgari ücret, maaş yetmiyor. Yetmez tabi... Acından ölcek, her ay sonuna gelirken isyanlarda ama iPhone6 kullanıyor
    İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo&quattro Abi davetiye atarmısın bişey deniyicem
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanın en temel ihtiyaçlarından birini kullanıyorlar.
    Önemsenme, ego, kendini değerli hissettirme ne derseniz deyin.Onu kullanmazsanız toplumdan dışlanır sosyal statünüz azalır mantığı..
    Kullanılan malzemeyle kişinin önemsenmesi ne zamandır bağlantılı oldu
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuketim toplumu olmayi herkes elestiriyorya bu konuda forumun yuzde 10luk kesimi bile yapmaz bu kisiler. Hele tum toplum icinde yuzde 1 filandir.
    Onun icinde medya yuzunden ne yapilsa cok zor ancak elden ne geliniyorsa yapmak lazm 1 kisi bile 1 kisidir..
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    içim karardı resmen, planları her türlü askıya almalı...
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cumbaba bile krizin varlığını kabul etti,yok olduğunu idda eden ak itler şimdi ne deyecek çok merak ediyorum. Bir de bu krizi fırsat bilip başkanlık sistemi işin propaganda yapıyor.
    OEM+

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    krizin tek sebebi parlementer sistemdir, çare başkanlık sistemidir... kabına sığmazsan işte böyle kriz çıkar!
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi' havayolu firmasında kabin memuruyum, hala 4s 5 kullanan kaptanlarınız mevcutken, 6 6 plus kullanan kabin memuru arkadaşlarım fazlasıyla mevcut. Bizim olayımız mal varlığıyla öne çıkabileceğimiz düşüncesinden geliyor sanırım. Olay alım gücü vs. yi geçti çoktan.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi' havayolu firmasında kabin memuruyum, hala 4s 5 kullanan kaptanlarınız mevcutken, 6 6 plus kullanan kabin memuru arkadaşlarım fazlasıyla mevcut. Bizim olayımız mal varlığıyla öne çıkabileceğimiz düşüncesinden geliyor sanırım. Olay alım gücü vs. yi geçti çoktan.
    iphone3 kullanıyorum, işçilerim dalga geçiyor
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

emre106gti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    face te şu fotoyu gördümde durum cidden tuhaf. ekonominin halen güzel oldugunu sananlar var
    Türkiyedeki seçmen profili çok yazık,zamanında aysun kayacıya kızmıştık meğerse ne kadar haklıymış!!!

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı emre106gti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiyedeki seçmen profili çok yazık,zamanında aysun kayacıya kızmıştık meğerse ne kadar haklıymış!!!
    bu yine nispeten iyi birde bunun idda oynayarak doları düşürebilceğini idda edeni vardı

bu arada cidden şu telefon muhabeti baydı onda 5 var bunda 6 var kimseyi ilgilendirmez az maaş alıyo diye sahip olmaya hakkı yokmu o adamın belki merakıdır bir yerlerinden artırıp alıyodur her ekonomik kıriz olayında telefon muhabbeti dönmesi bana saçma geliyo
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yine nispeten iyi birde bunun idda oynayarak doları düşürebilceğini idda edeni vardı

bu arada cidden şu telefon muhabeti baydı onda 5 var bunda 6 var kimseyi ilgilendirmez az maaş alıyo diye sahip olmaya hakkı yokmu o adamın belki merakıdır bir yerlerinden artırıp alıyodur her ekonomik kıriz olayında telefon muhabbeti dönmesi bana saçma geliyo
    onla alakası yok 5 e 6 ya takılma orda anlatılmak istenen insanların cebindeki paraya bakmadan olmayan paralarla borçlanıp taksitlere girip aylarca hatta senelerce olmadık gereksiz şeyler alması.. telefon basit hayat içinden bir örnek yalnızca. bunu cebinde parası olmadan maaşına güvenip 60 ay krediye girip araba alan olarakda örneklendirilebilinir .. patronu 200 tl lik takım elbise ile gezerken altındaki çalışanın bin tl lik takım elbiseyle gezmesi olarakda örneklendirile bilinir..

o merakı olan kesim zaten ayrı onlar bu anlattığımız kesmin dışında ve çok azınlık ufak bir kesim kaldıki o meraklı kesim her şey için araba olsun telefon olsun başka bir şey olsun onlar çok yakından pazarı kovalıyorlar o tür merakı olan insanlar esas krediye ona buna takside girmeden alıyorlar çünkü piyasayı sıkı takip ettikleri için neyi nerden ne kadara ucuz alıcaklarını ellerindeki ürün henüz daha değerliyken elden çıkarıcaklarını üstüne nekadar eklemeleri gerekiyorsa aylar öncesinden üç beş bir köşeye atıp onun parasını hazır ediyorlar..

olay kısaca ayağını yorganına göre uzatmamak telefonda buna türkiyede a dan z ye 7 den 70 e en güzel ve güncel örnek..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tabiiki alabilir , buna zaten kimse karışamaz.Sorun insanların ayağını yorganına göre uzatmayıp sonradan bankaya bağımlı halde yaşamaları..

5sene BB bold kullandım , psikolojik baskı ile telefonumu değiştirdim..Mesele bir ürünü temin ederken ihtiyaca göre temin etmek

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sen benim demek istediğimi zerre anlamamışsın. Açıklamakla uğraşmayacağım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)