Adamlar meclise bile girdi. Doğuda her ailede nerdeyse 10 çocuk var, çok değil 10 sene sonra görürsün neler oluyor...
Printable View
Adamlar meclise bile girdi. Doğuda her ailede nerdeyse 10 çocuk var, çok değil 10 sene sonra görürsün neler oluyor...
isteyen faşist desin isteyen kafatasçı. iki gündür izmir gibi hem sosyal demokrat hem milliyetçi bir ilde adamlar şehrin anasını ağlattı. her yerde apo posterleri seçimden önce gösterdikleri Türk bayrakları hiçbir yerde yok. ne yazıkki barış kazanmadı arkadaşlar. eğer İzmirde durum böyleyse doğuyu düşünemiyorum. kordonda 3-5 kuruş için dilenen senin de içinin acıdığı veletler "biji serok apo" diye dolaşmaya başladı. ne yazıkki karanlık günler bizi bekliyor. çok taviz verdik çok..
Ciddi ciddi hepinizden fikir istiyorum.
Bundan sonra sizce ne olmalı. HDP ye terörist diyenler ötekileştirmeye calışanlar vs lütfen yazın. Ne olacak.
Benim fikrim.
Eğer MHP koalisyona sıcak bakmazsa erken seçimde oy oranı maksimum %13 olur. AKP den MHP ye kayan tüm oylar bunlar bişey yapamadılar diye AKP ye geri döner. MHP 2002 senesinde olduğu gibi barajı geçememe sorunuyla bile karşılaşabilir.
CHP nin oyları yine aynı sabit kalır.
HDP yine barajı geçer ve aynı şekilde belki oylarını biraz daha artırabilir.
MHP tamamen silinir HDP den bile daha az oy alır.
AKP yine tek başına hükümet kurabilecek güven oyu alır ve artık kafalarda AKP yi seçmezsek bunlardan bir *** olmaz sonucu kalır.
Yani su seçimin kritik noktası MHP.
Ben MHP nin yerinde olsam. CHP MHP ve dışarıdan destekli HDP koalisyonuna sıcak bakarım. Çünkü bu sayede AKP de bu güne kadar yapılan tüm yolsuzluklar ortaya dökülür ve 4 bakanda cezalandırılır. Böylelikle ne kadar pis işler ortaya döktükleri ortaya çıkar ve insanlar AKP den daha da tiksinmeye başlar.
Emekliye ve asgari işçiye güzellik yapılır ve işte bakın oluyormuş denilir ve daha da çok destek alırlar.
Çözüm süreci daha da güzel bir hal alır ve AKP sizde kürtlerle barış içerisinde yaşanılıyor denilir.
AKP tamamen miladdan da silinebilir.
Şimdi soruyorum ben bu şekilde düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz ve senaryolarınız nelerdir.
HDP konusuna gelince facebookta da çok eleştiri aldım ama 5.7 milyon insan bu partiye bizi temsil et demişlerse onlar bence bir şansı hak ediyor ve savaş yerine barış benim için çok daha önemli.
Bu insanları ötekileştirmek sadece bize zarar verir başka kimseye vermez.
Bugüne kadar savaşdan kimse karlı çıkmadı ve çıkmayacak. Kaos ortamı kimseye yaramaz.
Artık geçmişte yaşanan herşeyi silip geleceğe bakmanın ve kardeşce yaşamanın sizce zamanı gelmedi mi?
Her yazılan şeyi direkt anlarsanız ohoohoo kimse kimseyle anlaşamaz. Ben niye kanka oldugum, aynı sofrada ekmek yediğim kürt arkadaşımı bu ülkeden kovmak isteyeyim ?
Konu asıl konusundan baya bi uzak kaldı. Ceza yicez valla :D
Ama ister istemezde böle şeylere ucu değiyor. Ekonomik kriz dedik, seçim dedik, hdpydi falan filan konuşmalar bu konuma geldi. Laf lafı açar
Öncelikle bu ülkede abisi , babası , annesi , amcası , kardeşi şehit olmuş insanlar varken , geçmişte yaşanan herşey silinip atılamaz. Bu terör tarafı içinde geçerli bi unsur.
Mhp nin %13 gibi bir kemikleşmiş tabanı var.Ne kadar ben öyle düşünmüyor olsam bile bu seçimde akpden geldi dediğiniz %3 oy için hdp ile koalisyon kurup , geri kalan tabanı karşısına alamaz. Mhp için koalisyon sadece akp ile olur diye düşünüyorum. Mhp nin hedefi , olası bir koalisyonda en az 3 kilit bakanlığı elinde bulundurmak.Bu hedefini gerçekleştirmesi hdp nin içinde olduğu veya dışardan destek vereceği bir koalisyonda imkansız. Ayrıca Milliyetçi hareket partisini diğer partilerden ayrı tutmak lazım. Belirli kırmızı çizgileri olan bir parti. Bu çizgiler taban tarafından korunuyor. Bu yönden çok fazla çizgisinin dışına çıkmaz , çıkamaz.
Tayyip erdoğan Cia ajanı olduğunu açıklasa ( ki büyük ortadoğu projesini hatırlatırım) , Ahmet davutoğlu mossad ajanı olduğunu açıklasa , Hakan fidan'da MI6 ajanı olduğunu söylese bu %41 oyun en az %35 i ayakta alkışlayıp dünya lideri budur işte der.Bu yüzden akpnin tamamen miladdan sileneceğini düşünmüyorum.En azından daha iyi bir din tüccarı çıkana kadar.
2 yıldır İzmir'de yaşayan ve doğuyu görmüş biri olarak söylüyorum bunu. Ne yazık ki İzmir'de Pkk sempatizanları doğunun bir çok yerinden çok daha rahatlar.Her şeyi istedikleri gibi yapabiliyorlar ve üniversite yönetimleri bunlara göz yumuyor.Özellikle EGE Üniversitesi.
durum vahim aslında ak parti ile ne hdp ne chp nede mhp koalisyon yapmaz bence.. bu partiler biribiriylede koasliyon yapmaz yani chp ile hdp yapar neticde tabanda ikiside sol parti ama mhp nin hdp yi duruşu belli katılmaz gene koalisyon olmaz..
mhp benim fikrim ak parti ile koalisyon yaparsa bir sonraki seçimde bana göre %8.5 bile yakalayamaz taban falan kalmaz.
Çünkü İzmir'de malesef İzmir Chp'nin içine entegre bir gizli pkk yandaşı veya şöyle söyliyim pkk sempatizanı grubu var , rahatlıkları o yüzden ; İzmir'de resmi kurumlarda yönetim veya alt kadrolarda gerçek izmirli sayısı da bu sebeple azdır.Bu partinin içine nasıl bu kadar girmişler İzmir'de yıllardır çözemedimAlıntı:
2 yıldır İzmir'de yaşayan ve doğuyu görmüş biri olarak söylüyorum bunu. Ne yazık ki İzmir'de Pkk sempatizanları doğunun bir çok yerinden çok daha rahatlar.Her şeyi istedikleri gibi yapabiliyorlar ve üniversite yönetimleri bunlara göz yumuyor.Özellikle EGE Üniversitesi.
2002 senesinde %8.3 oy almasının en önemli sebebini sağ görüşlü oyların , aynı partilerden sıkılması ve akp nin büyük vaadlerle sahneye çıkması olarak görüyorum. Mhp nin barajı geçememesi için demiyorum kendi kendini imha etmesi için hdp ile koalisyona girmesi yeterlidir. Bahsettiğimiz partinin dinamikleri diğer partiler gibi baştan aşağı doğru işlemez. Mhp ' de lider çok önemli unsurdur onun sözünden çıkılmaz bunu herkes biliyor zaten. Ama herkesin bilmediği bazı şeyler var. Mesela mhp de '' Yaşasın hainler için illegalite '' diye bir tabir vardır. Bunu en iyi bilen ve yaşayanda Devlet beyin kendisidir. Bu parti Azmi Karamahmutoğlu gibi çok cengaver yetiştirmiştir. Devlet Bey ve kurmayları Ocaklara yıllardır sebebi olmayan bir tavır içerisindeler. Milletvekilleri listelerinden , yapılan programlara iştiraklerden , tavırlardan , desteklerden herşeyden bunu anlamak mümkün. İnsanlar yıllardır parti ve ocak kültüründen bazı şeylere göz yummuştur ve yummaya devam ediyorlar. Hdp ile olası bir koalisyonda ne kültür kalır ne lider..
Katiliyorum ancak kendi adima konusayim eger bi yakinim vs pkk yuzunden olseydi bu sekilde dusunemezdim. Bi yandan da bu zamana kadar silahli catisma denendi sonuc gorulmedi, artik devir degisti siyasi cozum banada mantikli geliyor bi yandanda sehitlerimizi dusunuyorum fakat silahli catisma ile bu olayin sonu gelmedi gelmeyecek. Sozum meclisten disari ayrica Su sosyal medya cikti cikali fena bilgi kirliligi var, ne cevherler varmis yuzde 95 kolpa haberlere inanip klavyeden asip kesen vatan kurtaran.
Hiçbir sebepten dolayı teröriste oy verilmemelidir. Güçlü ol, terörü engelle, gerek siyasi gerek askeri yoldan. Bu şekilde oynanan oyunlar sadece devlet bütünlüğünü zedeler. Şu anda ne yapılabilir derseniz bana göre her seçenek kötü sonuçlar doğuracaktır. HDP ile yapılan koalisyonun amacı HDP yi ve haliyle kürt vatandaşları kontrol altında tutmak ve onlardan faydalanmak olacaktır. Bu olmayacağı gibi her yapılan hareket kötü sonuçlar doğuracaktır. Koalisyon şartı olarak bebek katilinin serbestisi ve hatta meclise girmesi, kürdistanın temellerinin atılması ( bazı güçler tarafından yıllardır yapılmaya çalışılan ) maddeler olacaktır ve kabul edilecektir.
Sonuç olarak yine kirli bir oyun oynanmıştır, yine bazı cahil kesim oyuna gelmiştir, yine türlü düzenbazlıklarla bir şekilde sağlanmış olan düzen bozulmuş, ülke çalkalanmıştır. Türkiye buna alışıktır atlatır diyenler var ama her atlatılan olayda geri gidildiği de unutulmaktadır.
kör bir milletiz, kurtaralım derken daha çok batıyoruz. Adeta "denize düşen yılana sarılır."'ı yaşıyoruz. Hakkımızda hayırlısı.
hdp'ye gelince ben bu şekilde bir şansı hak ettiklerini düşünmüyorum. o soyadla ne birinin meclise girmeye hakkı var, nede onun fikirlerini savunan birinin. Eğer böyle düşünmek ırkçılık veya başka bişeyse ben tam olarak oyum. Evet fikirlerini savunmalılar, onlarında hakları olmalı ama ayrıcalıkları olmamalı ben sen o neyse o olmalılar tıpkı yanımızdaki yakınımızdaki insanlar gibi. Çok fazla kürt denilen insan tanıdım hepsi göğsünü kabartarak ne mutlu türküm diyene diyordu. Tanıdıklarım ve bunlar aynı yerden ya gelmiyorlar, yada bunlar terröristen öteye geçemez gözümde.
Erken seçime gidilirse bence hdp nin oyları biraz daha artar. Kürt kısmı barajı geçtiği için daha çok güvenip hdp ye yüklenicektir oy konusunda. Ceaser ın da dediği gibi mhp nin barajı geçememe olayı olabilir veya ucu ucuna çıkabilir.
Şuan CHP,MHP ve HDP nin elinde bir şans var, uzun süre sonra bir kozları oldu iyi kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Bir daha bu şans yakalanmayabilir.
Hdp nin meclise girmesi kısmına gelirsekte geçmişleri belli... Ama bir şans verilebilir bu konuda ufak bir pay ile meclise girdiler diye bir anda ülkenin kontrolünü ele alacak değiller. Ben uç noktasına kadar doğuya gitmedim. Ama bilmediğimiz olaylar da olabilir. Belki devlet tarafından da kışkırtılma olabilir. Tv den izlediğimiz şeylerin ne kadar eksik ve yalan olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Birde insanlar artık akp den o kadar bıkmış durumdalar ki hdp yi daha masum gördüler. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur durumu. Hdp bir şekilde doğuyuda dizginleyebilir.
CHP azınlık hükümeti kurarsa,
Mhp hdp destekli o zaman çok eglenicez işte.
Onun dışında tüm muhalefet oy kaybeder akp yine iktidar olur.
Yüce Divan diyorumm zamanı geldi artik :)
Bu yorumun altına imzamı atarım.
Patlamanın olduğu gün Çevik Kuvvet otobüsü taşlanıyor, bir polis linç ediliyor ve silahı gasp ediliyor.
Dün Diyarbakır Polis Özel Harekat Ydg-h'nin etkin olduğu mahallere girdi. Eylem hazırlığında ki teröristleri ve teçhizatları yakaladı.
Diyarbakır sokaklarında gezen silahlı gruplar için Vur emri verildi.
Ape Hüseyin kod adlı teröristin kızı Muş ilinden vekil çıkıyor üstüne bir de köy korucularını tehdit ediyor '' bu topraklardan defolup gideceksiniz'' diye.
Bu barışı bir ben mi göremiyorum veya bu Hdp'ye oy verenler bunları göremiyor mu ?
2+1'li koalisyon herkesin içini acıtabilir ama bu 3lü, bizim kadro dışı kalmış sabri gibi fırsatı uzun bi aradan sonra yakaladılar şansları iyi kullanamazlarsa bu fırsat bidaha gelmez.
Erken seçim sadece akp ye yarayacakdır fikrindeyim. cunku suan hdpnin bu kadar vekil cıkarmasına sevdikleri ölmüş kadar içerleyen adamlar görüyorum cevremde ilgincdir ki bu insanlar hep meclisdelerdi isimleri ve formaları değişikdi akp sırasından kalkıp hdp sırasına geçtiler ozaman mesele değildi şuan bu kadar mesele olmasıda algı operasyonudur diye düsünüyorum.
Hele şehit siyasetini hiç anlamadım cocuklar şehit edilirken futbol kadar sohbetini etmeyenler pazardan beridir hiç farketmedikleri şehitler için üzülüyor gibi gözüküyorlar.
Sonumuz hayır olur inşallah.
Ben hala Akp-Hdp koalisyonu yada Hdp nin dışarıdan desteğiyle Akpnin azınlık hükümeti kuracağını savunuyorum. İki partininde görüşleri paralel bunları adaylarından da gayet rahat anlayabiliriz. Davutoğlu yarın birgün çıkar çözüm sürecini devam etmesi için Hdp nin desteğini aldık der. Eğer son günlerde milliyetçilik naraları atan Akp liler samimiyse Akp tamamen biter bu ortaklıkla.
Mhp kesinlikle muhalefette kalacaktır çünkü Akp ve Mhp nin çözüm sürecinin devamındaki görüşleri ve kırmızı çizgileri tamamen ters yönde. Akp çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini söylerken Mhp kesinlikle bitmesi gerektiğini savunuyor. Akp bazı tavizler vermezse kesinlikle böyle bir koalisyon olmaz.
Eğer tüm bunlar olmayıpta eylülde erken seçim olursa bu süreçte en kritik parti yine Mhp olur. Doğru politika izlerse eğer muhtemelen %20-25 in üzerine çıkar Akp daha da kan kaybeder.
Kilit parti MHP
HDP ile bir olmak istemiyor haklılar ama AKP ilede olursa komple yok olacağını da biliyorlar
Olası AKP-MHP veya AKP-CHP koalisyonunda bi kaç bakanlık verilir o kadar hiç bir şeyin hesabı sorulamaz üstü örtülen davalar yolsuzluklar olduğu gibi kalır.
Üstüne üstlük böyle bir koalisyon yapan parti yanar sonraki ilk seçimde CHP ve MHP için yıkım olur
Erken seçim CHP ve MHP için en kötü seneryo o yüzden aslında yapmaları gereken belli
Türkiye de hesap sorulması gereken o kadar çok konu o kadar çok kişi kurum varki temizlenmeden ülke de demokrasi açığa çıkamaz
Şu an Türkiye de ki gerçeklerin açığa çıkmasının tek çaresi AKP nin muhalafet olarak kalmasıdır
Bu seneryonun onlar için bitiş olduğunu bildikleri için ellerinden ne geliyorsa yapacaklardır ..
https://www.facebook.com/anticiler/p...e=1&permPage=1
adam madde madde yazmıs,ki olasılıgı yuksek şeyler,
8. madde hedefi,basarılı olurda bu mualefetle
daha kımse guvenmez ,şahsen kalkıp oy kullanmaya dahı gıtmem koalısyon kuramazlarsa,
Bana göre yapılması gereken Mhp ülkenin oy verenlerin menfaatini düşünüp chp hdp koalisyonuna en azından dışardan destek vermeli..
şu süreçde zaten hdp de bilinçsiz değil mhp nin dıaşrdan destek verdiği bir koasliyonda özellikle kosalisyon ortaklarından biriyse çözüm sürecini çok dillendirip mhp ile takışmaz..
Ne kadar şirinmiş, ne kadar misafirpervermiş hpd li kardeşlerimiz. Diyarbakırda benim arkadaşımın arabasını boydan boya kazıdılar sırf camında Türk Bayrağı stickerı var diye. Sapla samanı ayırmakta fayda var. Tamamen tüm doğuyu ötekileştirmek yanlışken hdp-pkk sempatizanlarını bu şekilde masum göstermekte çok yanlıştır. Akp hükümetinin yaptığı bu politikadan dolayı şuan bu haldeyiz. Gidip hepsi masum gibi haburda karşılandılar el ele megri megri diyerek türkü söyleyip ağladılar. hpd-pkk ülkemiz için çok ciddi bir tehdit bunu bilip buna göre hareket etmekte fayda var.
özellikle son 11 yılda doğu ve güneydoğu anadolu'nun aşağı yukarı her yerine (diyarbakır, mardin, batman, nusaybin,midyat, şırnak, silopi, cizre, idil, hakkari, yüksekova, van, özalp, başkale, ağrı, doğubeyazıt, ığdır, aralık, kars, digor, ardahan, çıldır vs vs vs) sayısız defa gitmiş biri olarak yazıyorum. her türlü kürt gördüm, tanıdım: devletçi, devlet düşmanı, pkk lı, müslüman, alevi, ateist, iş adamı, mühendis, kaçakçı vb. tüm kürtler kötüdür genellemesi kadar yüzeysel, cahilce, ırkçı bir yaklaşım olamaz. öncelikle şunu bilin ki tarihteki bir çok büyük komutan, bir çok büyük islam alimi kürttür, islama ve türk coğrafyasına büyük hizmetleri dokunmuştur. asırlar boyu türklerle kürtler bir arada yaşamış, ne o ona sen türk'sün demiş, ne diğeri sen kürt'sün demiş. ne olduysa son 100-110 yılda olmuş. emperyalist güçlerin kışkırtmalarıyla bi türk-kürt çatışmasının filizleri ekilmiş, son 20-30 yılda da çatışma iyice ayyuka çıkarılmış. ben hatırlıyorum çocukluğumda kürt diye ayrı bir zümre olduğunu bile bilmezdik. 80 lerin sonunda 90 ların başında ilk bu sorunlar ortaya çıktığında kürt de neymiş demiştik, onlar ayrı bir millet mi demiştik. şimdi ise gelinen nokta biraz farklı. ne yazık ki her ne kadar devletine sımsıkı bağlı, bir çoğumuzdan çok daha iyi müslüman, iş adamı, tüccar, sanayici kürt insanımız var ise de benim gittiğim gördüğüm yerlerdeki özellikle sınırlardaki şehirlerde yaşayan kürt vatandaşlarımızda bozulan bir zihniyet ve cahiliyet var. doğubeyazıt'ta, silopi'de, yüksekova'da, özalp'te, başkale'de kaçak elektrik kullanmayı hak, kaçakçılığı meslek, kavgayı-hırsızlığı-adam yaralamayı olağan gören bir toplum var. ve bu durum gittikçe kötüleşiyor. her yeni nesil geldikçe problem çığ gibi büyüyor. bu duruma bi anda gelinmedi ama üzerinden zaman geçtikçe daha da belirginleşiyor ve kısa sürede değişecek gibi gözükmüyor. değişmesi için en azından 2-3 neslin geçmesi ve gerekli adımların atılması gerekiyor. size 2 tane çok basit örnek vereyim: geçenlerde nusaybin'de halk elektrik kesintilerini protesto etmek için ipekyolu olarak bilinen şanlıurfa-habur yolunu trafiğe kapattı, ben de o sırada ordaydım. en az 10 kişi ile konuştum, hiç birinin elektrik aboneliği yoktu. adamlar kaçak kullandıkları elektrik kesiliyor diye eylem yapıp, taşkınlık çıkartıyorlar. diğer bir örnek: gürbulak'tan iran'a geçicem, karınca tabir edilen küçük minibüs şoförleri ile sohbet ediyorum. adamlara sordum ne iş yapıyorsunuz diye. kaçakçıyız biz dediler. (yanlış okumadınız meslek olarak). ne kaçırıyorsunuz dedim. çay, sigara, şeker, insan ne bulursak dediler. bunları gümrükte yakalayıp el koyarlar kanunen yasak o zaman ne yapacaksınız dediğimde kavga eder, memuru döveriz dediler. nitekim akşamında 2 tane muhafaza memuru hastanelik oldu. işte bu zihniyetler nasıl kırılır, nasıl değişir bunları düşünmek, konuşmak lazım.
daha da yazarım, hatta kitap yazarım da neyse...
şuda var mhp ak parti koalisyonu olursa benim tahminim mhp den 10-15 istifada gelebilir belki dahada fazla..
HDP nin bir proje olduğunu temizlik için kullanılacak tuvalet fırçası olduğunu unutuluyor.
Yoksa HDP biraz zor geçer barajı.
CHP ve solcu grupların büyükşehirlerde örgüt lenerek hdp yi barajı aşmasına destek verdiler.
Çünkü bu kömürcü makarnacilarin uyanacagi yoktu.
MHP akıllı bir parti ise hirbir koalisyona katilmaz.
HDP algı opersonyonu yapacaksa koalisyonda yer almaz.
CHP Akp ile yaparsa taban siler zaten DSP gibi olur.
En güzeli şudur.
CHP sazı eline alır bunları içeri tıkar.
Asgari ücreti, emekli taşeron islerini halleder.
Öcalan için bu serefsizler 13 yıldır zaten hazırlık yapıyorlardı.
HDP nin dağa çıkmak gibi bir hedefi yok bence
Ocalan ev hapsine cikartilip silahlari betona gomecek bu işi bitirecekler.
Hdp siyasi olarak mecliste olmayi garantileyecek.
Mhp akp nin çöküşünden guzel yararlanacak.
Sonuç kriz çıkmasın diye hirsizlara vatan hainlerine göz yumulsun diye birsey yok.
Bu binayi 13 yildir ayakta tutanlar düşünsün bu ülke bir.günde kurulmadi
Pislik temizleme zamani geldi.Bu pkk yi basimizin ustune cikaranlar simdi milliyetci kesildi basimiza
Aynada soyle kendine kendine bile inanmayacagini gorursun
Yüce Divanda makara bakara yi gorecekler ayakkabi kutularini sifirlamayida gorecekler
Hdp proje falan değil kanmayın şu psikolojik yönlendirmelere.. Hdp ben biliyorum 20 yıldır varlar her defasında partileri kapatıldı yasaklar getirildi .. o yüzden adamlar yasadaki boşlukdan yararlanıp parti halinde girmektense bireysel bağımsız milletvekili olarak meclise girip meclis çatısı altında parti kurdular böylece hem %10 baraşının etrafından dolandılar hemde partilerinin kapatılma riski kalmadı.. kapatılırsada bir tabela değiştirip yola devam ediyorlardı..
Hdp hep vardı ve hdp nin hep %5 - %6 oyu vardı.. hdp bu oyu ne zaman kırdı önceki başkanları sadece kürtçü söylemler yapıyor apocu söylemler yapıyor diye hdp nin oy veren kesmi belliydi. ne zaman selahattin demirtaş gibi olaya dünyaya daha global daha evrensel türkiye gözüyle bakmaya başlayan bir sol lider geldi o zaman batıdaki büyük şehirlerdeki oylarıda almaya başladı.. lgbt lilerden tutda ermeni farklı kesimlerde kendine parti bulamayan o yüzden yıllarcana oyum boşa gitmesin bari deyip chp ye oy veren artı olarak ak parti ye muhalif kesimde oy verince bu oyu aldı.
istediğimizi söyliyelim adamların tabanı seçim çalışmasında parasız pulsuz seçim organizayonuna katıldılar. yaptıkları büyük öz veri ve aziminde karşılığını aldı..
ben katılmıyorum bu projeymişde yurtdşı destekliymişde. bu adamlar gökden zembille inmedi hep varlardı 20 yıldır burdalardı başarılı oluncamı proje oldular..
Milleyetçi adamım beni bile hdp yi savundurttunuz :)
akp liler paylaşıyor :D :::
Saadetli chpli bbpli ve mhpli arkadaşlar bu seçim inşallah sizede ders olmuştur. Ak partinin yandaşı dediğiniz hdpnin en büyük düşmanının ak parti olduğunu anlamışsınızdır.. Şuan sokaklarda hdpliler ortalığı yakıp yıkıyorlar ve apo diye bağırıyorlar. Erken seçim olunca hep birlikte bir ders için ak partide birlik olup bunlarıda bu parlementer sistemide tarihe gömelim. Hdp hariç siyasi görüşünüz ne olursa olsun , erken seçimde bir olmaya davet ediyorum.. Bugün barajı aştı diye sokaklarda " kıskananlar çatşasın diye bağırıp " tahrik edenler yarın ne yaparlar düşünün ve birlik içinde ak patiye oy verinki bu başkanlık sistemini getirsin ve sonuç olarak ülkenin tek başkanı ve bir sağ birde sol iki partisi olsn ve bu vatanı kimse bölemesin.. Herkesi bu birliğe davet ediyorum zaman birlik zamanı. Ak partiyi sevmesenizde sadece bu sistemi değiştirmesi için bir şansı hakediyo. Hepinizden bu yürekliliği bekliyorum . Türkiyem var olsun kıyamete kadar bu ezanlar bu topraklarda inlesin ve Vatanımızın dirliği daim olması için haydi kardeşim küslük yok bu vatanı kimsenin hayaline bile sokmamak için bu davada bir olalım.. Çok pişman olmamak için bunu düşünün değerli kardeşlerim. Allah yar ve yardımcımız olsun ( bugün sağ sol yok bugün sadece TÜRKİYE İçin birlik olmak var bunu kopyalayıp herkese ulaştıralım vatan için kardeşlerim. Buradan yapacağınız destek bile bir cihattır vatan için türkiyem için her sayfaya yayın bu yazıyı )
Tüm yazılanları okuyamadım, işten vakit buldukça takip etmeye çalışıyorum ama bu sayfalara gelene kadar elle tutulan kavga küfürleşme restleşme olmadı hiç, seçim öncesi yani akepe hükümetken açılan siyasi konular hep kavga küfürleşme ardından kilitleniyordu.
ne değişti şimdi acaba?
erken seçime yeni milletvekillerinin hiç biri sıcak bakmaz.ee, ne de olsa hayatlarını hatta tüm sülalelerinin hayatlarını garantilediler.niye seçim istesinler ki?
ayrıca seçmen açısından bakacak olursak bence insanlar gidip yine aynı şekilde oy vermezler.seçmene karşı saygısızlık olarak nitelendirilebilir,insanlar gider bu sefer akpyi iktidar yaparlar,insanımız muhalefet partilerine seneler sonra ilk kez şans verdi,bunda da anlaşamayıp batırırlarsa akp bi 50 sene daha bu ülkenin başında olur.
şu süreçte çok iyi düşünüp karar vermeleri gerekiyor ancak hepsi birbirine yüklüyor işi.merakla bekliyoruz.
bu 3 partinin tek anlaştıkları konu yolsuzluk sanırım,onun dışında hepsinin istekleri farklı..
Aranızda 60 yaşına kadar yaşayacağına inanan var mı? 60 yaşında emeklilik en iyi partinin ta ..............
aranızda iktidara gelir gelmez aman tüm yolsuzlukları bitireyim, 1 kuruş yetim öksüz malı yemeyeyim, boğazımdan haram tek lokma geçmesin diye hareket edeceğine inandığınız bir parti var mı? sizce bütün milletvekilleri aman şu yolsuzluğu bitireyim diye mi onbinlerce tl harcayıp, ona buna para yedirip vekil, sonra da bakan olmaya çalışıyor. döneminde 1 kuruş yolsuzluk olmamıştır diyebileceğiniz tek bir hükümet var mı?
ulan güya en dindar, en müslüman geçinen, allah'tan en çok korkan bunlardı. yedikleri burdan istanbul'a yol oldu. önceki hükümetlerin yolsuzluklarını arar olduk.
Diyarbakırda 1.5 ay kaldım.Merkezde 4 hafta , o haberlerde izlediğiniz terör olaylarının olduğu licede 2 hafta.Ben arkadaşım gitmiş şöyleymiş , halamın çocukları görmüş roketatarla sokaklarda dolaşıyorlarmış falan demiyorum.Kendim gittim gördüm ve gördüklerimi anlatıyorum.
Anlayamadığınız yada bu zamana kadar anlatmadıkları şeyler var. Bu partiye oy veren herkes terörist değil.Hatta çoğu gerçekten bu olaylardan bıkmış , kendilerinden birileri o meclise girsinde bu işi çözmek için uğraşsın diye oy veriyor. Güzel Güzel evlerimizden klavyenin tuşlarına basarak süper yorumlar yapıyoruz. Ben oralara gidince artık insanların bu terör olaylarından bıktığını gördüm.Bu Ülkesini seven insan içinde geçerli , PKK lı olan insan içinde geçerli. Kaç tane aile gördüm bir oğlu şehit düşmüş diğer oğlu asker tarafından öldürülmüş.O baba vatan sevdalısı da olsa , pkklıda olsa içi yanıyor. Adam pkklı olsa her an asker gelicek korkusu , pkklı olmasa heran pkk gelicek korkusu. İki ucu boklu deynek. Kaç milyon kişi okuma yazma bilmiyor.Tek tarih kaynağı babalarından , dedelerinden anlatılan hikayeler.Cahil kalmışlar yada bırakılmışlar.Çocukluğundan ölene kadar asker-pkk-korucu-ölüm-şehit-bomba-mayın hayatlarının parçası oluyor.Bizim gibi akşam 19.00-20.00 arası haberlerde değil kendi hayatlarında bunları yaşıyorlar.Ve artık ciddi şekilde bıkmışlar bitmesini istiyorlar.Bu insanların çoğu hdpye '' bizim sorunumuzu bizden birileri , bu topraklardan çıkmış kimseler çözebilir '' diye oy veriyorlar. Devlet terörü bitirmek için savaşma politikasını değiştirmiş , gelin tartışalım diyorsa doğruda yapıyorlar. Onlardan birileri olacak ki bu iş çözülsün.Yoksa 550 erkek milletvekilinin , kadın hakları ile ilgili yasalar çıkarmalarından bir farkı olmaz bu durumun. Size göre hdpye oy veren herkes terörist ve bu teröristlerin sayısı 6 milyon. Bu sayıya rağmen oturup devletle anlaşmak istiyorlar. Baya insaflı teröristlermiş o zaman bunlar.Bu kafa gezi parkındaki adam gibi tepkisini gösteren milyon kişiye değilde sağa sola saldıran bin kişiye bakıp , buradakiler terörist diyen kafayla çok benzer. Düşmeyelim bazı hatalara. Ben milliyetçi biri olarak ( şayet devlet savaşma politikası uygulamayacaksa ) bu adamlar meclisteyken terör bitecekse hiç meclisten çıkmasınlar diye düşünüyorum.
Not : 6 milyon hdp li varsa en az 1 milyonu harbi harbi teröristtir.Bunun farkındayım , genelleme yapılmasının yanlış olduğunu düşündüğüm için yazdım yukardakileri.
RTE nin yüzüğü bozdurmasıyla oluşturduğu servet:
http://www.sozcu.com.tr/2014/gundem/...uzuktu-545984/
Aksarayda altin para odasi var yüzük ne ki :)
Big boss sonucda ayakkabi kutusu az gelir padişaha
O...............ğu
bu ülke bir çıkmaza girdi bence iki ucu boklu değnek %9 bir oyun nerelere gittiği belli sonuç ortada biz birey olay hangi partiden hangi görüşten olursak olalım kendi partimizi eleştirmeyi bilmiyoruz yanlışa yanlış doğruya doğru demiyoruz AKP hükümetin seçmeni şu 1.5 sene içinde olayların sonunda anca biraz uyanır gibi oldu bence oy oranı %35 bekliyordum keşke öyle olaydı şu an çok rahat HDP siz bir hükümet kurulurdu şimdi az çok dışardan olsa destek verecek bir koalisyon olacak şimdi menfaatler ortaya çıkacak HDP bu duruma getiren AKP izlediği politika bunu hiç kimse inkar etmesin sonuç PKK mecliste ve utanç verici hırs kibir başkanlık istediği türkiyeyi alllak bullak etti işin diğer tarafı zaten bir hüsran MHP koskoca ülkede % 16 oy aldım diye seviniyor CHP aynı yüzdeler kalıyor beceremiyorsan gideceksin ama onlar için bir zafer neden koalisyon olacak herkes kendi isteklerini dile getirecek şu an bence sinsi planlar yapılmaya başlamıştır ilerleyen zamanda ne olacağı belli olacak ama AKP dışından bir hükümet kurulacak olursa şayet en kısa zamanda vaadler yerine getirilmeli ve bütün yolsuzluklar bütün bu olumsuzluklar hepsinin hesabı verilmesi sonra seçime gidilecekse tekrar gidilsin ...