ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı
Diyarbakırda 1.5 ay kaldım.Merkezde 4 hafta , o haberlerde izlediğiniz terör olaylarının olduğu licede 2 hafta.Ben arkadaşım gitmiş şöyleymiş , halamın çocukları görmüş roketatarla sokaklarda dolaşıyorlarmış falan demiyorum.Kendim gittim gördüm ve gördüklerimi anlatıyorum.
Anlayamadığınız yada bu zamana kadar anlatmadıkları şeyler var. Bu partiye oy veren herkes terörist değil.Hatta çoğu gerçekten bu olaylardan bıkmış , kendilerinden birileri o meclise girsinde bu işi çözmek için uğraşsın diye oy veriyor. Güzel Güzel evlerimizden klavyenin tuşlarına basarak süper yorumlar yapıyoruz. Ben oralara gidince artık insanların bu terör olaylarından bıktığını gördüm.Bu Ülkesini seven insan içinde geçerli , PKK lı olan insan içinde geçerli. Kaç tane aile gördüm bir oğlu şehit düşmüş diğer oğlu asker tarafından öldürülmüş.O baba vatan sevdalısı da olsa , pkklıda olsa içi yanıyor. Adam pkklı olsa her an asker gelicek korkusu , pkklı olmasa heran pkk gelicek korkusu. İki ucu boklu deynek. Kaç milyon kişi okuma yazma bilmiyor.Tek tarih kaynağı babalarından , dedelerinden anlatılan hikayeler.Cahil kalmışlar yada bırakılmışlar.Çocukluğundan ölene kadar asker-pkk-korucu-ölüm-şehit-bomba-mayın hayatlarının parçası oluyor.Bizim gibi akşam 19.00-20.00 arası haberlerde değil kendi hayatlarında bunları yaşıyorlar.Ve artık ciddi şekilde bıkmışlar bitmesini istiyorlar.Bu insanların çoğu hdpye '' bizim sorunumuzu bizden birileri , bu topraklardan çıkmış kimseler çözebilir '' diye oy veriyorlar. Devlet terörü bitirmek için savaşma politikasını değiştirmiş , gelin tartışalım diyorsa doğruda yapıyorlar. Onlardan birileri olacak ki bu iş çözülsün.Yoksa 550 erkek milletvekilinin , kadın hakları ile ilgili yasalar çıkarmalarından bir farkı olmaz bu durumun. Size göre hdpye oy veren herkes terörist ve bu teröristlerin sayısı 6 milyon. Bu sayıya rağmen oturup devletle anlaşmak istiyorlar. Baya insaflı teröristlermiş o zaman bunlar.Bu kafa gezi parkındaki adam gibi tepkisini gösteren milyon kişiye değilde sağa sola saldıran bin kişiye bakıp , buradakiler terörist diyen kafayla çok benzer. Düşmeyelim bazı hatalara. Ben milliyetçi biri olarak ( şayet devlet savaşma politikası uygulamayacaksa ) bu adamlar meclisteyken terör bitecekse hiç meclisten çıkmasınlar diye düşünüyorum.
Not : 6 milyon hdp li varsa en az 1 milyonu harbi harbi teröristtir.Bunun farkındayım , genelleme yapılmasının yanlış olduğunu düşündüğüm için yazdım yukardakileri.