User Tag List

Sayfa 41/58 İlkİlk ... 31394041424351 ... SonSon
1093 sonuçtan 761 ile 779 arası

Konu: Ekonomik kriz

jr1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyarbakırda 1.5 ay kaldım.Merkezde 4 hafta , o haberlerde izlediğiniz terör olaylarının olduğu licede 2 hafta.Ben arkadaşım gitmiş şöyleymiş , halamın çocukları görmüş roketatarla sokaklarda dolaşıyorlarmış falan demiyorum.Kendim gittim gördüm ve gördüklerimi anlatıyorum.
    Anlayamadığınız yada bu zamana kadar anlatmadıkları şeyler var. Bu partiye oy veren herkes terörist değil.Hatta çoğu gerçekten bu olaylardan bıkmış , kendilerinden birileri o meclise girsinde bu işi çözmek için uğraşsın diye oy veriyor. Güzel Güzel evlerimizden klavyenin tuşlarına basarak süper yorumlar yapıyoruz. Ben oralara gidince artık insanların bu terör olaylarından bıktığını gördüm.Bu Ülkesini seven insan içinde geçerli , PKK lı olan insan içinde geçerli. Kaç tane aile gördüm bir oğlu şehit düşmüş diğer oğlu asker tarafından öldürülmüş.O baba vatan sevdalısı da olsa , pkklıda olsa içi yanıyor. Adam pkklı olsa her an asker gelicek korkusu , pkklı olmasa heran pkk gelicek korkusu. İki ucu boklu deynek. Kaç milyon kişi okuma yazma bilmiyor.Tek tarih kaynağı babalarından , dedelerinden anlatılan hikayeler.Cahil kalmışlar yada bırakılmışlar.Çocukluğundan ölene kadar asker-pkk-korucu-ölüm-şehit-bomba-mayın hayatlarının parçası oluyor.Bizim gibi akşam 19.00-20.00 arası haberlerde değil kendi hayatlarında bunları yaşıyorlar.Ve artık ciddi şekilde bıkmışlar bitmesini istiyorlar.Bu insanların çoğu hdpye '' bizim sorunumuzu bizden birileri , bu topraklardan çıkmış kimseler çözebilir '' diye oy veriyorlar. Devlet terörü bitirmek için savaşma politikasını değiştirmiş , gelin tartışalım diyorsa doğruda yapıyorlar. Onlardan birileri olacak ki bu iş çözülsün.Yoksa 550 erkek milletvekilinin , kadın hakları ile ilgili yasalar çıkarmalarından bir farkı olmaz bu durumun. Size göre hdpye oy veren herkes terörist ve bu teröristlerin sayısı 6 milyon. Bu sayıya rağmen oturup devletle anlaşmak istiyorlar. Baya insaflı teröristlermiş o zaman bunlar.Bu kafa gezi parkındaki adam gibi tepkisini gösteren milyon kişiye değilde sağa sola saldıran bin kişiye bakıp , buradakiler terörist diyen kafayla çok benzer. Düşmeyelim bazı hatalara. Ben milliyetçi biri olarak ( şayet devlet savaşma politikası uygulamayacaksa ) bu adamlar meclisteyken terör bitecekse hiç meclisten çıkmasınlar diye düşünüyorum.

Not : 6 milyon hdp li varsa en az 1 milyonu harbi harbi teröristtir.Bunun farkındayım , genelleme yapılmasının yanlış olduğunu düşündüğüm için yazdım yukardakileri.
    nasıl karar veriyorsun 6 milyondan sadece 1 milyonunun terörist olduğuna ? Genellemeyi tüm Kürtleri kapsayacak şekilde yaparsan tamam kabul yanlıştır ona hiç kimsenin itirazı yok. Ama pkk nın uzantısı olan hdp yi destekleyenlerin oy verenlerin hepsi teröristtir illa elinde keleşle bombayla dağa çıkmasına gerek yok.

Eğer bu olaylardan "gerçekten" bıkmışlarsa gerçekten ekstra hiç bi talep olmadan barış olsun istiyorlarsa, ellerinde molotofla çıkmasınlar sokaklara çatışmasınlar polislerle ben mi çatışın diyorum ben mi dağa çıkın diyorum. Ayrıca bu zamana kadar hep mecliste oldular çözüm için en ufak bi çalışmaları oldu mu özerklik zırvalamaları dışında ? Bunların tabanından tavanına kadar hepsinin hayali özerklik saçmalığıyla bu ülkeyi bölmek. Hiç birisi çözüm peşinde değil kaldı ki bu ülkede Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır onuda dik duran bir hükümet askeri ve adli yollarla çözmelidir. Belirli bir zümreye, gruba ayrıcalık tanıyarak değil.

Askere boklu değnek benzetmeside hiç olmamış..

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşım şehirde çıkan eli molotoflular dağdaki pkknın şehir koludur.. Normal bir kürt bunu yapmıyor zaten.
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Medya yine herzamanki gibi olayları farklı lanse ediyor.. Hdp mitinginde polis linç edilmedi bombanın yakınında yaralandılar bilyeler geldi.. Onu eline alıp dizinin üstüne koyan yine kürt bi vatandaştı sahiplendi ambulansın gelmesini bekliyip ilgilendiler.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O polis linç edildi, silahı alındı. Patlayan bomba ile öyle kemikleri kırılmaz. Siz resmen masumlaştırmaya çalışıyorsunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O polis linç edildi, silahı alındı. Patlayan bomba ile öyle kemikleri kırılmaz. Siz resmen masumlaştırmaya çalışıyorsunuz.
    İşte medya beyninizi böyle yıkıyor yazık vallahi çok yazık Yahu ben kendi gözümle gördüğüme mi inanayım yoksa şu medyaya mı inanayım ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi sana buraya fotoğraf atarım bak bakalım bomba kemik kırıp parçalıyor mu parçalamıyor mu görürsün..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak kardeşim benim bi tarafım türk bi tarafım kürt ama açık konuşmak gerekirse türk yanım daha ağır basıyor.. Ama gözümle gördüğüm şahit olduğum şeylere bakıyorum bazen hakikaten kürt pkk bölücüler hepsini aynı kefeye koyuyorsunuz dışarıdan gördünüğü gibi değil benim zoruma gidiyor burda gördüğümüz şeyleri siz dışarıdan göremeyip faşist düşünceler bölücülük v.b şeyler.. Benim Dbakırda polis subay uzman arkadaşlarım var ve bir çoğu 7-8 yıldır burada yaşıyıp görev yapıyor ve iş yoğunluğu dışında çok memnunlar hiç zarar görmediler şimdiye kadar bunları onlar anlatıp söylüyorlar ee bunlar kalıyor burada gelip dükkanımız önünde saatlerce sohbet edip çay içiyoruz hiç bir sıkıntıda olmuyor.. Adamlar gelip burada yaşayınca anlıyor ulan medya nasıl birşey şu bölücüler burayı nasıl anlatıyordu diye şaşırıp kalıyorlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Medyaya kanip dogu illeri ve dogu halki hakkinda yorum yapanlara birsey sormak istiyorum , gezi doneminde de dunya basini butun istanbulu taksimden ibaret gosterdi ama oyle degildi . Tvdeki istanbul ve gercekteki istanbul farkini bilenler dogu hakkinda haberlere de ayni hassasiyetle bakarsa daha mantikli olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Medyadan aldığım bilgiden yola cikarak böyle bir şey söylemedim emin ol. Diyarbakır milletvekili adayının bizzat kendisinden dinledik. Hdpnin puan arttırmak için bomba patlatıp, polis araçlarını ateşe verdiğini ve bir polisi linç ederek silahını gasp ettiğini söyledi. Sen fotoğraflamışsın madem koysana.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Medyadan aldığım bilgiden yola cikarak böyle bir şey söylemedim emin ol. Diyarbakır milletvekili adayının bizzat kendisinden dinledik. Hdpnin puan arttırmak için bomba patlatıp, polis araçlarını ateşe verdiğini ve bir polisi linç ederek silahını gasp ettiğini söyledi. Sen fotoğraflamışsın madem koysana.
    Hıhı aynen öyle oldu doğrudur. Kusura bakma ama ben böyle bir zihniyetle artık ne konuşurum nede fotoğraf paylaşırım iyi inanmalar sana..

Merak eden arkadaşlar olursa özelden whatsap aracılığıyla atarım.

serkan_2120 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangi partinin adayı diye basit bi soru soracam sana?

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tayyip yine elini kolunu bir yerlerden çekmemiş 14 takım tüpçüyü destekleme kararı almış bunların taraftarı her fırsatta yeter diye bağırıyordu yazıklar olsun Galatasaray lıyım utandım yemin ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kere orada 2 bomba patlatıldı amaç belliydi izdiham çıkarıp fazla insanın ölmesiydi hdp böyle bir hainliği neden niye yapsın ki biraz mantıklı düşünseniz anlıyacaksınız ama bazı arkadaşlarda mantığın m si yok..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Type-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hıhı aynen öyle oldu doğrudur. Kusura bakma ama ben böyle bir zihniyetle artık ne konuşurum nede fotoğraf paylaşırım iyi inanmalar sana..

Merak eden arkadaşlar olursa özelden whatsap aracılığıyla atarım.
    Kanıtla işte sana söylüyorum kanıtla ? Senin zihniyetinde diğerlerinden bir farkı yok emin ol. Hayali kürdistanın başkentini yapmak istedikleri Diyarbakır'da Türkmeneli'dir. Yüzyıllardır Türkmen yurdudur. Kimsenin doğuyu kötülediği yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkan_2120 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hangi partinin adayı diye basit bi soru soracam sana?
    Hangi parti olacak ya ak partidir yada başka partilerdir Karalama kampanyası yapacaklar ya.. Sadece gülüyorum

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kere orada 2 bomba patlatıldı amaç belliydi izdiham çıkarıp fazla insanın ölmesiydi hdp böyle bir hainliği neden niye yapsın ki biraz mantıklı düşünseniz anlıyacaksınız ama bazı arkadaşlarda mantığın m si yok..
    Eskiden belli aralıklarla sürekli şehit haberi gelmesinin mantığı ne ise oradada o mantık yapıldı

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jr1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl karar veriyorsun 6 milyondan sadece 1 milyonunun terörist olduğuna ? Genellemeyi tüm Kürtleri kapsayacak şekilde yaparsan tamam kabul yanlıştır ona hiç kimsenin itirazı yok. Ama pkk nın uzantısı olan hdp yi destekleyenlerin oy verenlerin hepsi teröristtir illa elinde keleşle bombayla dağa çıkmasına gerek yok.

Eğer bu olaylardan "gerçekten" bıkmışlarsa gerçekten ekstra hiç bi talep olmadan barış olsun istiyorlarsa, ellerinde molotofla çıkmasınlar sokaklara çatışmasınlar polislerle ben mi çatışın diyorum ben mi dağa çıkın diyorum. Ayrıca bu zamana kadar hep mecliste oldular çözüm için en ufak bi çalışmaları oldu mu özerklik zırvalamaları dışında ? Bunların tabanından tavanına kadar hepsinin hayali özerklik saçmalığıyla bu ülkeyi bölmek. Hiç birisi çözüm peşinde değil kaldı ki bu ülkede Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır onuda dik duran bir hükümet askeri ve adli yollarla çözmelidir. Belirli bir zümreye, gruba ayrıcalık tanıyarak değil.

Askere boklu değnek benzetmeside hiç olmamış..
    Ben şimdi burda bir sürü bişey yazıcam insanlar beni harbi harbi kürt milliyetçisi sanıcak.Yazdıklarıma dikkat ederek yazıyorum yanlış anlaşılmayayım diye.
    Öncelikle işin siyasi boyutundan başlayayım. Siyasi partilerin seçmenlerini etkileyen birçok unsuru vardır. Bu her parti için geçerlidir. Örnek : akp ye bazısı ekonomi için oy verir , bazısı başörtüsü sorununu hallettiği için , bazısı bunlar müslaman der verir , bazısı rant için verir bazısı atatürk düşmanı olduğu için verir vs vs . Chp ye bazısı atatürkün partisi diye verir , bazısı sol oyları boşa gitmesin diye verir , bazısı akp düşmanlığından verir , rant için vsvs. Mhp : milliyetçilik için verir , sağ görüşlüdür akp yi istemiyodur , devlet beyi sevmez başbuğ için verir , ocakta yetişmiştir vefasından verir vs vs. Şimdi ben demek istiyorum ki hdp de sonuçta bir siyasi parti dimi ? Bu adamlara da çeşitli sebeplerden oy gelmesi normal değil mi ? Biri pkklıdır verir , biri meclise girince terörün biticeğine inanır verir , biri selocanın esprilerini beğenmiştir verir , biri değiştiler artık diyip verir vs vs. Kürtlerde ve Karadenizlilerde birbirini tutma vardır herkes bilir. İş yaparken birbirine paslarlar , kız alıp verirken aynı şekilde falan. Bunun için bile bir sürü oy toplamış olabilir. hdp çizgisinde etnik kökenli siyaset yapıp , terör unsurlarıyla beraber olmayan başka parti olsaydı bende hdp ye oy veren terörü destekliyordur derdim. Ama yok malesef. Anlatmak istediğim , bunlara oy veren insanların çoğu bizim gibi derinlemesine düşünmüyor oy verirken falan. Niye oy verdin abi ? ya işte bizim hakkımızı savunacaklar orda falan filan diyip gidiyor adamlar. Şu zamana kadar bütün partilere oy vermişler memnun olmamışlar. Aradan birileri çıkıyor. Bakın sizi etnik kökeninizden dolayı takmıyorlar.Gelin bize oy verin bizde sizdeniz
    bizi bizden başkası savunmaz diyor.Terörüde anca biz bitiririz diyor.Şimdi insanların bunlara inanıp oy kullanması bence normal.Orada bu lafları söyleyen başka parti yok çünkü.Mhp-Chp nin esamesi okunmuyor. Akpye oy verdiler pişman oldular.Geriye tek parti kalıyor zaten.

Terör sorunu olduğunu biliyoruz zatende , bu ülkede kürt sorunu değil doğu sorunu vardır. Eğitim , ulaşım , sağlık , ekonomi ve bir sürü alanda hala çok yetersiziz oralarda maalesef. Millet cep telefonu kullanmaya başlarken benim nüfus cüzdanımda yazan köyde elektrik yokmuş. ( babamın yalancısıyım )

Ben askere boklu değnek demem merak etme.Askerde , askerlikte kutsaldır, peygamber ocağıdır bizim için. Orada yaşayan adamın ruh hali için dedim onu. Neresinden tutarsan zarar görecek. Askerden çok pkklı gören yerleşkeler var bu ülkede. Teşbihte hata olmaz ama senin için değiştiriyim benide kıllandırdın aşağı tükürse sakal , yukarı tükürse bıyık diyim bari.
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih siyaset konuşmayı ve siyasetin içinde biri olarak görüyordum seni ama şu yorumun tam tersini gösteriyor. Hdp kendi bomba patlatsa olay seçimden önce çıkardı ayrıca böyle birşeyi göze alacak bir parti değil. Yaralanan polis bombadan yaralanıyor ve adama tampon yapıyorlar. Ayrıca dış ülkelerin istihbarat örgütlerini hiç hesaba katan yok.
    Diyarbakırda dün öldürülenlerde kirli ellerin işi. Yalçın akdoğanın konuşmasından irite oldum iyice..

Şuan bir algı operasyonu yürütülüyor ve bu oyuna kimse gelmemeli. 6 milyon kişi HDP ye oy vermiş, 18 yaşından küçük olanları ve AKP CHP gibi partilere hala oy veren kürtleride hesaba katarsan kaç milyon kürt var hesap edin ve ona göre tutum sergileyin. Milliyetçiyim demekle olmaz, milliyetçi adam ülkede kaos çıksın istemez. Bu yüzden sağduyulu olup toplumu germeyelim. Ak troller gerekli algı operasyonu yapıyor ama biz onlara çanak tutmayalım.
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sana şu kadar söyleyeyim o patlama hdp ye en az 2 puan kazandırdı. Bu pis bir siyasettir. Aynı hakan fidanın " 4 adam yollarım 8 tane füze attırım" demesi gibi bir şey.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)