User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
70 sonuçtan 58 ile 70 arası

Konu: Az hasarlı ama çok ucuz satılık örneği..

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ugurcan52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz farkında degılsınız heralde hasarlı aractan bahsedıyoruz ; pert araçtan
    Adam ne yazarsa yazsın onlara ınanıp hasarlı arac alırsanız suclu sızsınız ; sız heralde daha once hıc hasarlı arac almaya nıyetlenmedınız yada gıdıp bakmadınız ?
    Yanı sıze dıyecegım ne yazarsa yazılsın ısten anlayan zaten gıdıp bakınca arabanın ne oldugunu anlar ; ılandakı yazıları okuyup hasarlı arac alan adam zaten ne kazıklansa haktır
    ne alaka ya oyle bi dunya mı var? 2. el araç almak isteyen herkes araba uzmanı mı olmalı? adam ilana az hasarlı yazıyorsa araba az hasarlı olmalıdır. az hasarlı lafına inanıp alanda suç diyosun, oldu canım. adam ne yazarsa yazsın dogru yazmak zorunda madem ekmek pesinde.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence usta elinden geleni yapip benden bu kadar demis ve satiliga koymus

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne alaka ya oyle bi dunya mı var? 2. el araç almak isteyen herkes araba uzmanı mı olmalı? adam ilana az hasarlı yazıyorsa araba az hasarlı olmalıdır. az hasarlı lafına inanıp alanda suç diyosun, oldu canım. adam ne yazarsa yazsın dogru yazmak zorunda madem ekmek pesinde.
    Normal vatandaş yazmıyor aracında adam gibi ne var ne yok galericimi yazcak burak öyle bi dünya var mı al bak nasıl arabalar ne diye satılıyor ki bunlar bi şekilde bilinenler denk gelenler. Bi ara sanayide çok takılıyodum yazın sıkıldıkca gidiyodum ne arabaların toplandığını gördüm plakalarını alıp sahibindenden baksaydım bi çocuğu eminim kazasız 2 parça boyalı diye bulurdum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Normal vatandaş yazmıyor aracında adam gibi ne var ne yok galericimi yazcak burak öyle bi dünya var mı al bak nasıl arabalar ne diye satılıyor ki bunlar bi şekilde bilinenler denk gelenler. Bi ara sanayide çok takılıyodum yazın sıkıldıkca gidiyodum ne arabaların toplandığını gördüm plakalarını alıp sahibindenden baksaydım bi çocuğu eminim kazasız 2 parça boyalı diye bulurdum
    normal vatandaş da yazıyor yalan yanlış ama "buna kanarsanız hata sizde" diye bişey yok yani. ben de biliyorum taklalı bilmem neli arabaların yapılıp satıldığını ama ülkedeki güvensizlik insanlara bunu soyletiyor işte "hasarlı arabayı alırsanız hata sizde kazıklasalar da haklılar" dedirtiyor. ne alakası var? adam bana araba az hasarlı diyip arabanın kulesi şasesi kaymış çıkıyorsa kusura bakmasınlar da ben haksız falan olmam. işin derinine inersen, benim gözüm kör kulağım sağır olsa, ben gidip galeriden gidip gonul rahatlıgıyla araba alıyor olabilmeliyim. tabi ki mümkün değil bunu biliyorum. yani şunu soyluyorum, olayın pratiginin ülkemizde çok çok farklı işlemesi, teorisinin pratiğinden farklı olmadıgını dusundurtmemeli. saçmalık yani.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte bizi bu düşünceye itende ülkenin içinde bulunduğu durum. İnsanlar galerilerden o kadar çakallık görüyor ki galericiye 2 kere domalan 3.ye bende domaltıcam diye piyasaya atlıyor ee ne oluyor çakallık dolandırıcılık dizboyu. Bütün hata sizde demek yanlış ama hatasızda değil buna kanıp alan kişi.

Oluyor olmuyor değil yabancı değil tanıdık olarak veriyorum örneği. İşte diyor 2 parça diye boyalı diye aldık pert çıktı falan e abi baktırmadın mı yok o zaman diyorum geçmiş olsun yapcak bişey yok. sen bugünün şartlarında araba alıyosan sadece galerici yada vatandaşın demesiyle iş yapıyosan hatalısın net benim gözümde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte bizi bu düşünceye itende ülkenin içinde bulunduğu durum. İnsanlar galerilerden o kadar çakallık görüyor ki galericiye 2 kere domalan 3.ye bende domaltıcam diye piyasaya atlıyor ee ne oluyor çakallık dolandırıcılık dizboyu. Bütün hata sizde demek yanlış ama hatasızda değil buna kanıp alan kişi.

Oluyor olmuyor değil yabancı değil tanıdık olarak veriyorum örneği. İşte diyor 2 parça diye boyalı diye aldık pert çıktı falan e abi baktırmadın mı yok o zaman diyorum geçmiş olsun yapcak bişey yok. sen bugünün şartlarında araba alıyosan sadece galerici yada vatandaşın demesiyle iş yapıyosan hatalısın net benim gözümde
    abi baktırmak lazım tabi ki bu piyasada, ya seve seve ya... biliyosun yani.
    ama sundan bahsediyorum işin olması gerekeni bu değil yani. hatta forumda bile vardı biri, golf 6 topladı pert kayıtlı vs hatta konusunu açmıştı. o adam bile satarken çakmaya çalıştı arabayı. ha tamam arabayı iyi güzel topladın ama pert kaydı gozukmuyor sistemde diye soylemıyosun, bu da yanlış.
    yani işi adaletli yapacaksan, gozum kapalı alabılmem lazım üstüme senden arabayı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olması gereken tabi ki senin dediğin gibi. Ama bu 0 araba fiyatlarıyla senin dediğin gibi olması çok zor arabalar ciddi derecede değerinden pahalıya satılıyor 2.el piyasası artıor o oluyor bu oluyor insanoğluda aç gözlü 1 kazanıosa niye 2 olmasın niye 3 olmasın derken çakallık yalan dolan havada uçuyor

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu dünya da herkes doğruları söylemez gardaş.

melih size bir daha angarayı sel almayacak dedi, almadı mı?

tayyep gsmh kişi başı 10k küsür dolar oldu dedi, oldu mu? (bide nie dolar amk?)

adam ilana az hasarlı dedi aldın, çok hasarlı olduğunu anlayınca da, adam söylemeyi unutmuşum desin ona da inan, sonra maduriyetini param olunca karşılarım desin ona da inan, sonra madur olunca gel techturkey'e dolandırıldım die konu aç

Rab'im bile boşa tevekkül olmayacağını kitapta indirmiş bizlere, illa gözümüze mi sokması gerekirdi?

Sen tedbirini al, sonra boşa uğraşma.
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K0213 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu dünya da herkes doğruları söylemez gardaş.

melih size bir daha angarayı sel almayacak dedi, almadı mı?

tayyep gsmh kişi başı 10k küsür dolar oldu dedi, oldu mu? (bide nie dolar amk?)

adam ilana az hasarlı dedi aldın, çok hasarlı olduğunu anlayınca da, adam söylemeyi unutmuşum desin ona da inan, sonra maduriyetini param olunca karşılarım desin ona da inan, sonra madur olunca gel techturkey'e dolandırıldım die konu aç

Rab'im bile boşa tevekkül olmayacağını kitapta indirmiş bizlere, illa gözümüze mi sokması gerekirdi?

Sen tedbirini al, sonra boşa uğraşma.
    abi hepsinde haklısın ben alırım onlemimi zaten o ayrı mevzu da, işin olması gerekeninden yani ütopyasından bahsediyoruz.
    neyse..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Masaimara dan antilop almıyosun be kardeşim, doğal olsun.

Tacir var karşında, hende Türk tacir! bir çoğu için malın ederi değil, bir malı en fazla kaça geçiririm mantığı ağır basıyor ne yazık.

yoksa bende seninle hem fikirdeyim

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olması gereken ilana aracın kazası varsa neyse yazılması, bu işlerin önüne hapis cezasıyla cart diye geçilir. Güya gelişen büyüyen ülkeyiz ama afrikadan farkımız yok malesef. Bu durumlarda NORMALDE alan değil satan suçludur, insanlara bir malı olmadığı gibi gösterip satmak dolandırıcılıktır.

Mağazadan ayakkabı aldınız tabanı tam yapıştırılmamış çıktı evde bunu fark ettiniz ve ya ayakkabı kullanılmış çıktı. Aramızda " ya ben bakmadan aldım, kör müyüm salak mıyım? Bu işin sorumlusu benim iade etme hakkım yok." diyen var mı? Araç alırken (ama hasarlı ama hasarsız) bakmadın kontrol etmedin ve ya ettin ama görmedin o zaman sorumlusu sensin demenin bir mantığı yok. Siz nasıl bunları rahatlıkla söylüyorsanız, bu işlerle ilgilenmesi takip etmesi ve ceza vermesi gereken kurum(lar) da aynı rahatlıkla alan baksaydı diyor. Malesef bu düzenin değişmesi çok zor.

Yazdıklarımı kimse özlük haklarına saydırmışım gibi algılamasın, doğruya doğru.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim doğru diyosun da ayakkabı örneğin zaten 0 araba alırken tamamiyle geçerli.

kullanılmış ayakkabı aldıktan sonra olan bu hatadan dolayı satıcıya gittiğinde neyle karşılaşıyorsun onun örneğini verebilir misin?

satış yönü aynı 0 alırken genelde kurumsal işletmeler müşteri memnuniyeti adına maduriyeti giderici çözümler sunuyor ama esnaf olmayı başaramayan küçük zihinler tabanı çıkan 0 ayakkabıyı da almamak için seni tüketici mahkemesine kadar gitmeye zorlayabiliyor.

etik kurallar bizimde hoşumuza gidiyor ama her hoşuna giden şey seninle olmuyor maalesef

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her hoşuma giden şey benim olmuyor farklı birkaç post yukarıda yazılanlar farklı, etikle pratiğin uyuşmaması afrika gibi gelişmemiş bir ülke olmamızdan kaynaklı. Ama malı alan satan, ama bu alım satımı denetlemeyen kurum veya kurumlar. Herhangi bir koşul altında anlatılanla satılan mal farklıysa burada suçlu olan taraf satıcıdır. Malın sıfır ya da ikinci el olması bu durumu değiştirmez.

Sanıyorum boşa konuşuyorum, bana göre bu yapılan işin haklı bir açıklaması yok.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)