Kimsenin niyeti kötü değil ondan eminim fakat adam 8 bine kadar araba önerisi istemiş. Kimi motor demiş kimi ehliyetsiz alma demiş.
Ben olsam o paralara 2.0 motor tempra alırdım 16v olanlarda. Zaten ilk aracımı alırken aynı tercihi yaptım. Deri koltuk dijital klima hidrolik direksiyon airbag vs. Yakıtı fazla olur bir miktar tabi. İkinci seçeneğim ise 145 alfa 1.6 boxer motor olurdu.
2.0 16v tempra dediğin arabaların durumu kim bilir ne alemde @c20let,bursada bu işin ustası var gemlikte ne 2.0 16v tempra tipolar gördük şaşırdık kaldık.
arkadaşım benimde sana tavsiyem motor alman yönünde
Linea 1.6Mjet
Bende boş alanlarda kullanırım ama en iyisi trafiğe çok çıkmak istesemde Allah korusun biri gelip sana vurursa haklı iken haksız duruma düşersin ve belkide yüksek bir para cezası yiyip ehliyeti 2 sene kalmasına rağmen sabredemezken belki çok daha geç alırsın.Ben kendimce tavsiye verdim ama illaki kullanıcam dersen ilk seçenek motor olur araç olarakta twingo öneririm![]()
ben 2nci yada 3ncu tam hatırlamıyorum Sİ varken işte kısacasenin gibi bi cocugun hayatını fena kaydırdım. %200 ben haksızım ara yol tapagaz + sabahın 4 ü, uykusuzluk 1 milyon. Ana yola cıkarken sol çamurluktan bi pejo girdi ordan bende bi transportere girdim sonuç cocugun sigorta sirketi benim arabamın parasını + transporterin masrafını karşıladı sonra hepsini cocuğa ve ailesine dava acıp catır catır aldılar haa tabi bide aracın ruhsat sahibine kamu davası + maddi ceza. kaza tutanağında ehliyet beyan edemiyorsan fatura fena agır cıkar
2006 Honda Civic EP2
fiat uno veya tipo,restorasyonu yapılmış canlı bir serçe de olabilir
Abilerim dedikleriniz mantıklı peki motor konusunda bilgi verebilirmisiniz ? Kapalı otoparki olmayan bi sitede oturuyorum motoru nasi koruyabilirim okuldada aynı şekilde ? Ve motor kullanımı hakkında gram bilgim yok nası öğrenebilirim özellikle şu dediginiz 125 lik racing tarzi motorlar ?![]()
Hiç bişey bilmedigimden sahibinden e 8000 tl limit koyup Bursadaki motorları inceledim.Şekil olarak çok güzel duran Yamaha Yzf R125 e denk geldimincelemesi falan vardir belki diye youtube a yazdim Altin elbiseli adam diye biri incelemiş boyu uzun olan şekilinin güzel bi motor olmasini isteyen gitmesine önem vermiyenler icin diyerek beni tarif etti boyum 1 90 a yakin hic bilmedigimden asla güçlü bisey istemem ve şekli çok iyiymiş
bu motor hakkında bana bilgi verebilcek abilerim varmidir nasi kullanilacagı hakkindada
https://youtu.be/HseA7I43Z18
Yakıt olarakta nette km de 10 kuruş civarindan bahsediliyo öyleyse tam benlik birşey![]()
Cebinde 8 lira varsa gidip 8'lik motor alma. Once kiyafetini kaskini ekipmanini adam gibi bisey al motora binmekte israrliysan, sonra kalan paranla motor bak. 2 tekerin hic sakasi yok, hele ki bu ulkede.
Don't believe everything you hear,
Real eyes, realize. real lies.2Pac Shakur
Kullanmayı yeni öğreneceğim motora asla ekipmansız binmem zaten kullanım olarak videolardan temel bilgileri aldım diyebilirim debriyaj olayı zaten aynıymış otomobiller ile bi şu 1 den 2 gecerkin boşluk olayını merak ettim hayırlısıyla uygulamayla çözerim inşallah onuda.Peki varmıdır bu motor ile ilgili bilgi verebilecek abilerim veya önerisi olanlar ?
İlk mesajımda kullanımı basit dedim ama arabayla bir tutma,bunda iki teker üstünde durmaya çalışıyorsunBelirli bir tecrübe edinmeden trafiğe çıkman çok tehlikeli..Ayrıca 2bin TL civarı ekipmanına gidecektir,bütçenin hepsini yatıramazsın motora..Giriş sınıfı vitesli motorlar markaların önem verdiği bir konu,genellikle mekanik aksamı kusursuz malzemesi,lastiği,kadranı vs. eh işte dedirtecek motorlar olurlar..R125 bütçeni aşar ancak.
Bahsettiğin motoru videosunu izlediğin kişiye ( barkın bayoğlu ) sormuştum. Tavsiye etmemişti. Çok titreşim yapıyor ve sınıfındaki diğer motorlardan geride demişti. Şekli 10 numara tabi.
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
hepinize yazıklar olsun ya. Cocuk bi hata etmiş heveslenmiş araba soruyor EHLİYETSİZ sizde şunu bunu alın diyosunuz!!! İnşallah başına birşey gelmez bu insanın; ama inanın bu akıl verenlerin ailesine kendine bir zarar gelirse nolur... Siz akıl verin alsın çocuk ehliyetsiz, çıksın trafiğe ; erkek çocuğu kanı kaynasın bi kız görsün 2 ara gazı 1 yan sonra velettamin amin.... !!!!!!
Burdaki herkesin iyi niyetinden şüphem yok motor tavsiye etmiş bazı büyüklerimiz , benimle yaşıt ve benden büyük olup tanıdığım 2 kişi vefat etti motor üstünde ve yıllardır süren paket işiyle uğraşan kişilerdi motorda göründüğü kadar kolay değil bende çok sürdüm ancak genede çok dikkat etmek gerekir. Nerdeyse 1 yıldır ehliyetim var ben bile araba sürerken çok dikkat ediyorum ehliyetsiz kaza yaparsın haklıyken haksız olursun çok büyük sıkıntılar çıkarır biraz sabret zamanı gelince alırsın kendine güzel bi araba kafana göre oynarsın. zaten bi süre sonra sıkılıyorsun büyüklük taslamak gibi olmasında 30dk araba sür trafikde yorulup yan koltukda olsam keşke diyorsun
Çevirmelerden bir şekilde yırttın, denk gelmedin..
Çok dikkatlisin, kimseye çarpmadın.
Hız yapmadın..
Peki lavuğun teki arkadan gelip sana çakarsa.. Kim suçlu? Sen suçlusun..
O lavuğun yanında oturan kadının dişi kanarsa.. Kim suçlu? Sen suçlusun..
O lavuğun yanında oturan kadın ölürse.. Kim suçlu? Sen suçlusun..
Herşeyi kontrol edebilirsin ancak bir başkasının kullandığı aracın sana çarpmasını kontrol edemezsin... Arabayı kullanan ehliyet değildir, doğru.. Lâkin olası bir kötü durumda haklılığını savunmaya başlaman için lazım o kağıt parçası
Araba almakta kararlıysan yazdıklarımı iyi oku arkadaşım. Bundan 7-8 yıl önce çok yakın bi arkadaşım henüz senin yaşındayken, kullandığı arabayla normal seyir halinde giderken önüne yaşlı bi kadın atlıyor. Belki yaşlılıktan göremiyor, belki geçerim zannediyor. Çok da önemli değil ya, 40 km hızla giderken bu arkadaşım kadına çarpıyor. Sonucunda malesef kadın vefat ediyor. Olay yerine polis geliyor. Her ne kadar arkadaşımın abisi olay yerine gelip direksiyonda ben vardım diye polisleri yanıltmaya çalışsa da Görgü tanıkları ve kadının yakınları arkadaşımı gösterince yaşlı kadın %500 kusurlu olduğu halde arkadaşım tutuklanıyor. Çocuk 2 yıl cezaevinde kaldı ve ölen kadının ailesine kan parası vererek zor da olsa beraat etti. Ama çıktıktan sonra hiç bir zaman tanıdığımız hayat dolu insan olmadı. Nereye varmaya çalıştığımı çok iyi anlamışsındır zaten herkesin tanık olduğu benzer olaylar ve örnekler vardır. Belki bunları senin başına gelmeyecek, gelme ihtimali belki de %1. Ama bana sorarsan 2 yıl ehliyet almayı bekleyen biri için çok kısa bi süredir. Ancak aynı şekilde 2 yıl cezaevinde yatan biri için bi ömür geçirmek gibi bi şeydir. Madem arabaya merakın var 2 yıl metroyla git-gel inan bişey kaybetmezsin. Biraz daha para biriktirip daha iyi bi araba alırsın ehliyetini aldığında.
Buradaki olumsuz yorumların hiç birine takılma hevesliysen paranda varsa al paşa paşa bin sen yeterki efendi efendi sür aşırı dikkat ve sakin kullanım kazaların %99 oranında önüne geçiyor.
Araç olarak lada samara lara bakabilirsin hem ucuz hem yeni hem sağlam hem giderli hemde ekonomik bir araçtır daha ne istersin![]()
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Connecting site...
Al şunu gitsin![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)