sabahtan beri parça parça altın alıyodum, 312 den güzel ortalama yaptım diye sevinirken, son alımı 308den yaptıktan tam 5 dk sonra 300e düştü hay anasını be![]()
çok büyük bir fon yönetiyorsunuz ve her şeyin fiyatı düşüyor ne yaparsınız?
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
5000 küsürlerde usd birikimim var bozup altın olarak değerlendirmek mantıklı olur mu uzun vadede
yoksa fanteziye gerek yok mu
Ne mutlu Türküm diyene
ons 1460 buralarda bir miktar dinlenebilir bugünlük %4 düşüş çok ciddi bir rakam
ama devamı gelirse acauip bişiler olur 32 yaşındayım 2 senelik ekonomi bilgim de bir yere kadar..
her şey düşerken naparsınız sorusunun cevabı; satarım olacaktı
doğal olarak satınca nakite geçeceksiniz ve elinize dolar geçecek
bu da doları arttıracak(küresel anlamda)
e bizde ztn cds olmuş 500, net rezerv desen yok, bankadaki döviz mevduatının %45i "dolar artmasın hükümet kötü denilmesi" diye satılmış, işsizlik fınundaki 120 milya usd bankaları desteklemek için tahvile yatırılmış, bankalar o parayla spota dolar satmış, üstüne birde faiz indireceksin 2 gün sonra..
bunlar ilk aklıma gelenler, yani bu tabloda ben neden tlye döneyim?
evet öyle bir ihtimal var ama onun çözümü basit
para dediğin şey bir kağıt ona anlam yükleyen merkez bankaları
fed piyasada osuruk şirketlerinin ot içen ceolarını fonlayacağına halkı fonlayacak kimse de kağıt para korkusu yaşamayacak
ki ztn bir süre sonra bu olacak "helikopter parası" dediğimiz şeyi yapacaklar sadece şu an kapitalizmin geldiği noktayı kabullenemiyorlar hala şirketleri kurtarırsak sorun düzelir mantığındalar
parayı insanlara ver nakit ihtiyaçları kalmasın hiç bir şeyi satmasınlar..(bu yorum küreseldi)
ulusal olarak bakarsak hemen hemen aynı şeyler bizde de geçerli yalnızca biz dolar basamıyoruz tl basabiliriz bu sebeple tl sıkıntısı çekmeyiz ama usd sıkıntısı hakkında hem emin değilim hem de görüş bildirmek istemiyorum..
Bu dolar yükselmesine aklım almıyor. Bu kadar dolar seven bir millet olabilir mi ya ?
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)