abi yatas güzel fırladı
peki nereye kadar fırlar ne kadar beklenmeli
daha önceki yorumlarında yatas 2.40'dan sonra hızlanır demiştin.
bu rakamları görürmü
Printable View
katmr bugün fenaydı. dün 8.10lardayken emir verdim ama net kötüydü iletilmemiş. o an alsaydım baya nefes aldıracaktı :)
Tarihi an tarihi gün dediler şu hale bak :) Tarımdışında bile daha hareketli kazançlıydı. Neler yaptınız beyler ?
Pıyasada okadar konusuldu kı,etkısı onceden sonduruldu.
Bakalım bırsa sert tepkı verecekmı...
Hatta dolar dusuyor arkadas...
piyasa aylardır beklediğinden fiyatlamıştı bunu. şu an 2,92 civarı. bakalım 2.90ı kıracak mı
Endex yavaş yavaş gitsin daim gitsin . Hızlı giderse korkutur.
Yarın piyasa yukarı kopar. Yıl sonu beklenti USD 3.15 diyen , fed faiz arttırırsa en büyük etkiyi Türkiye görür diyen kurumlar en azından şu an için yanılmış görünüyor.
Ters kose mi yapacaklar yine acayip işler dönüyor yine bizde :)
Dünya dumur oldu biz olmuşuz çok mu beee... :) :)
arkadaşlar bir kez daha gördük ki endex 70.000 altı tüm riskler de göz önüne alınsa TR piyasası için ucuz
uzun vadeli biriktirme seviyelerindeyiz. hemen alın 1 ay sonra satın vs demiyorum. BES te olan arkadaşlar için
portföy dağılımlarını borsa ağırlıklı olarak değiştirme dönemi. endex 90.000 olduğunda portföy ağırlığını değiştirmek yerine şimdi bu kararı almak gerekir.
merhaba,
kendimden örnek vereyim. Şuanda endexin bulunduğu seviyeyi de dikkate alıp BES fonlarımın %100 ünü büyüme amaçlı hisse fonunda değerlendiriyorum. sistemden zaten kısa vadede çıkmayı düşünmüyorum. Fiyatlar da endexin geçmiş yıl fiyat ortalamalarına göre düşük seviyelerde, şimdi BES te borsaya yatırım yapmayacaksak ne zaman yapılır?
gördüğüm kadarı ile profilde belirttiğiniz yaşınız 23. BES te tam uzun vadeli yatırım yapması gereken yaşlardasınız
BES yatırımcısı için en doğru tavsiye; fon yatırımlarının sisteme giriş yıllarında ağırlıklı hisse fonlarında olması, emeklilik yaşlarına doğru ise(56) portföyün daha az riskli fonlarda değerlendirilmesidir.
BES'te 3. yılımı doldurdum. İlk kayıt olduğum anda Büyüme amaçlı hisse senedi idi ama 2 ay önce döviz yükselecek diye dövize yönelttim. Şuan tekrar Büyüme amaçlı hisse senedine dönüyorum? İlginiz için çok teşekkür ederim :) Çok güzel bir sistem devlet katkısı ile çok daha mantıklı oldu.
Saygılarımla
ewet Devlet katkısı çok pratik oldu, eskiden bordrolu çalışanların vergi avantajı alması zordu, vergi levhası olanların alması daha bir zordu:)
şimdi direkt %25. 3.yıl ve sonrasın da ise kademeli olarak hak kazanılıyor.
siz 10. yıl doldurduğunuzda(devlet katkısı almaya başladıktan sonra 10 yıl ) yaşınız yaklaşık 33 olacak.
Böylece sistemden 56 yaşından önce bile ayrılsanız devlet katkısının %60 ını alabileceksiniz.
bu da yatırdığınız enstrümanlar hiç değer bile kazanmasa %25 x %60 = %15 yıllık kar elde etmiş olacaksınız :icon_tup:
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...70&oe=57153D61
Yanlış yatırım sonucu kaybettiğimiz %45lik yatırım :( takip etmek için 1 lot almıştım ::/( kafamı nerelere vursam bilmiyorum
Bes deyim 5 senedir benim portföy
GA KAMU DIS BORCLANMA ARACLARI %50
IKINCI GA ESNEK. EYF %50
Bu sekilde degerlendiriyorum.
Garanti den yaptirdim her ay detayli bir mail gelmekte.
Birde metlife dan var ordaki ufak ama gun gelecek vay br paralar iyi birikmis diyecez insallah sistem cokmez ise :)