kesinlikle dolar yanliz 24 ocak sonrasi alimda fayda var MB toplantisi bi gecsin oyle alin derim
Printable View
Dolarmı? Altınmı? derken şunu sentezleyebilmel önemli.
Altının onsu zaten Dolar ile ifade edilir. Yani Altın Dolar arası ons fiyatı hiç değişmese. Doların artış yüzdesi kadar Altın artardı. Burada değerlendirilecek olan konu. Altının onsu şu dönemlerde Dolara karşı düşecekmi, artacakmı?. Dünyada Doların kısmi düşüşü mevcut. Nekadar sürer bilemeyiz.
Sanırım Altın daha kazançlı olacaktır.
ytd
valla onu bunu bilmem de, bir bigmac endexini halka kullanırsa bir bakan twit aracılığıyla, sadece testis konusu olur dalga geçerler. tiki stayla mod on, because insanımızın büyük kısmının bilmediği bir paylaşımı yaparak insanları mors etme çabasında olduğu aşikar olduğu halde kendisi mors olmuş durumdadır.
çünkü o saçma sapan gerizekalı big mac endexine göre de gerinin gerisindeyiz. aklı yok fikri var dediği insanların aslında bence hepsinin aklı var asıl olan fikri yok. yani bu lafı söyleyen o insanlardan daha akılsız. çünkü big mac indexini bilmek cehaleti alacak birşey değil, aksine savunmak yobazlık.
ha dediği şey doğru, bakan orda övünmüyor (aslında övünmediğinin farkında değil) rezil durumdayız artık ne açıklama yapacağımı bilemiyorum, ben bu işi beceremiyorum, erdoğan istifa etmeyi yasakladı diye bu koltuğa bu bilgisizlik ve cahilliğimle yapıştım bırakmıcam diyor.
Suriye Lirasi ile Turk lirasinin son iki aylik seyrine bakin. Biri savasta bu ulkenin.
Fanatizm budur işte :)
Ben kimseyi aşağılamadım öyle huylarım yoktur.
Net ortadaki durumu gösterdim.
Bakan orda övünmüyor hatta anlayana durum kötü diyor bunuda kendi gösteriyor ki bu bakan çok yerde tasarruflar az durum kötü vb cümleler sarfeden biridir.
Ben hala oy memleketim oy diyorum okudukça yazılanları.
Adam tayyibe küfretmiş olsa okumadan anlamadan dinlemeden , "bu tayyipci diyip" onada itiraz edilir bu zihniyetle :)
Neyse ya böyle böyle yazmayı bırakırım olur biter. Boşa yürek tüketmekten başka birşey değil.
ya sen gidiyorsun millete 50 liralık mazot alıyorum diyen yobazla ne farkın var diyorsun. kusura bakma hatalısın bu konuda. Bu bigmac muhabbetini bilmenin gerekli bir şey olmadığını sende biliyorsun gayet. Hatta bildiğin için kızıyorum ben sana. Bigmac i bilen adam aslında bu sistemin ülkeleri kıyaslamak için ne kadar saçma bir sistem olduğunu da bildiğin anlamına geldiği için kızıyorum ben sana. Bu bakanda bu konuda saçmalamış başka hiçbir şey yapmamış bence.
Ağır konuştuysam kusura bakma, çünkü bu bigmac ilk öğrendiğim ve araştırdığım günlerden beri ne kadar saçma ve emperyalist bir oyun olduğunu düşünür dururum ve bu saçmalığı beni hep kızdırmıştır...
fıfty fıfty usd altın yaptım ben hayırlısı bakalım ne olacak
Erken seçim olmazsa dolar bir müddet daha hareketli kalır ilk çeyrekten sonra düşme eğiliminde olur diye düşünüyorum. Uzun vadede altın daha mantıklı geliyor şimdilik.
Bu konuda katılıyorum bakan orda övmüyor zira türkiyenin hali ortada mac falan filan zaten bize uzak değerler ve yaşam tarzı burda bakan çok sağlam eleştirmiş de anlayana..
yandaşlar biz hamburger yemiyoruz sorun yok kafasına girmiş muhalifler biz hamburger ülkesi değiliz kafasına girmiş kimse anlatılanı anlamamış..
kaldı ki hükümete hiç sıcak bakmasamda bakan şimşek bana göre o kabinedeki en dürüst insanlardan biri açık açık çok defa kendi yanlış politikalarını bile çok defa eleştirmiş arası kendi hükümetteki arkadaşlarıyla bile bu açıklamalardan dolayı açılmışdır..
sonuç bugün dolar 3.77 şu anda bir ara 3.86 yı zorlamış öyle dediler 3.2 , 3.3 bekleyen varsa unutsun artık bence.. bundan sonra çok sert düşüş olmaz çıkış olur ama düşüş olmaz.. trump yönetimi zaten belirsiz karanlık bu yönetimdede dolar durulmaz..
trumpın nationalda belgesi var oturup izleyin tavsiyem.. çok agresif ve bir dediği bir dediğini tutmayan bir insan.. sahnede farklı show yapıp arka planda tam tersi çok farklı davranan bir insan.. kendi kitabını yazan yazara telefon açıp övgüler düzen harika ibr kitap olmuş bayıldım diyen sonrada ona dava açan bir insan.. dolarda bu dönemde trump gibi belirsiz olucakdır..
Vay ülkemin haline vay he demek ?
Big mac bilmek zorunda mı herkes şahsen bende bilmiyorum çünkü işim borsa ve döviz değil burda gördükten sonra araştırdım.
Sizin mantığınıza göre burada yatırım tavsiyesi isteyenlerde mi cahil hep 50 liralık alıyorum diyenler ile aynı kefede ?
Samet big mac diyince mc donalds geliyor aklıma fakiriz biz aq
Alkışlar sevgili muhtarlara, sümkürerek büyük oyunu bozdular.
Yarın dolar 2.70 :D
https://www.youtube.com/watch?v=AQrZedyuZew
Gahrolsun ameriga
Ben tepkilerini beğenmedim. Keşke fotokopi değilde keşke gerçek dolar yaksalardı.
Bir escobar kadar olamadılar.
1993'te öldürülen dünyanın en 'belalı' uyuşturucu kaçakçılarından Kolombiyalı Pablo Escobar'ın, firar ettiği gece kızını sıcak tutabilmek için değil, Türk parası karışısında giderek artan kur farkı nedeni ile 2 milyon dolardan fazla parayı yaktığı ortaya çıktı.
Escobar'ın ismini Juan Pablo Escobar iken Sebastian Marroqumn yapan oğlu, babasının bir dağda gizlenirken kızı Manuela'nın donmak üzere olduğunu farkedince banknotları ateşe verdiğini anlattı.
Escobar, 2 milyon dolarlık ateşte yemek de pişirmiş. Babasının 15 yıl önce ölümünün ardından Arjantin'e giden ve burada ailesiyle yaşayan Sebastian bu şoke edici anıyı, Kolombiya dergisi 'Don Juan'a anlattı.
Sebastian, babasının, yaşadıkları Medellin'e yabancıların geldiğini anlamak için kendi taksi şirketini satın aldığını ve ailesini her 48 saatte bir kentin dört bir yanında belirlenmiş olan 15 gizlenme yeri arasında dolaştırdığını da söyledi.
Hatta Escobar, kaçırılıp işkence görmeleri halinde gizli yerler hakkında bilgi vermemeleri için aile üyelerinin bu yer değiştirmeler sırasında gözlerini de bağlıyormuş.
Medellin kartelinin lideri Escobar, Aralık 1993'de polisten kaçmaya çalışırken vurularak öldürülmüştü.
Escobar 1989'da Forbes dergisi tarafından milyarlarca dolarlık servetiyle dünyanın en zengin yedinci adamı olarak belirlenmişti.
trumpın söylemlerine bakın geleceği rahat analiz edersiniz En basitinden seçim zamanıda bunu çok diyordu halada diyor.. tamamen yerli üretimden bahsediyor...
çindeki vietnamdaki hindistandaki büyük amerikan firmalarına hatta amerikada meksikada üretim yapan alman otomobil firmalarına ya burda üretim yaparsınız yada yabancı malı muamelesi yani ithal malı mualemesi görürsünüz ona göre gümrük yersiniz diyor..
Bmw meksikada 3 serisini üreticek bir fabrika yapıyor 2019 da üretime geçicek burdan amerika dahil tüm dünyaya ihraç yapıcak 3 kasaları.. trump onlara gelin amerika içinde üretim yapın fabrikayı burda kurun yerli malı muamelesi yapalım yoksa gümrük vergisi uygularım dedi.. bmw bunu reddetti.. Gm motorsda reddedti..
bu şu demekdir dünya ekonomisinde dolanan sıcak parayı piyasadan emmek demekdir içeriye döndürmek demekdir amerika için iyi bir şey hatta mükemmel olsada dünyayı bu mantık batırır..
dünyayı piyasasal bir küresel ısınma gibi düşünün çölleştirir piyasaları kurutur... vietnamdaki çindeki meksikadaki fabrikalar kapanır ilk olarak bunun yanında orda çalışan insanlar işsiz kalır bu sil sile uzar gider.. herkese dokunur işin ucu.. tüm dünyaya dokunur..
Geleceği iyi analiz edilmesse bugünleri mumla ararız.. artık doların böyle üç beş kuruş artması değil 1 er tl artmasına alışırız..
Biz maalesef bunları söyleyemiyoruz. Gümrük anlaşması, AB vs ile olan bağlayıcı sözleşmelerden dolayı yerli malına akstra bir teşvik uygulamamız mümkün değil.
Yıllardan beri olması gereken bu aslında, muazzam bir vergi yükümüz var. Bursa'da üretilen arabaları bile ben yurtdışında daha ucuza alabiliyorsam bir yerde bir yanlışlık var demektir.
Bakan elektrik, su, doğalgaz vs zam olmayacak dedi, alım sözleşmelerinde sabit fiyat garantisi olabilir ama onlarda genelde belli bir yüzde ile sınırlıdır. Herşeyi döviz ile alırken nasıl zamsız geçecek bu sene, veya seneye şapkadan ne çıkacak merak ediyorum.
MB fazlasıyla pasif, pek çok kesimin beğenmediği Kemal Derviş sayesinde bugünlere gelebildik.
Dış borcun artması beni o kadar korkutmuyor, asıl korkutan borca karşılık üretimin aynı oranda artmaması.
Üretmiyoruz, yerli mala destek çıkmıyoruz, elde patlayan evler için para ile vatandaşlık satıyoruz, vs vs...
Dün işsizlik rakamları açıklandı, adam gibi hiç bir yerde haber bile olmadı vs vs....