umarım bozmamışınızdır...
Printable View
ben 148600 bozdum
Arkadaşlar aktif bank hakkında düşünceleriniz nedir acaba ??
3,57 yi gect bugun abd den gelicek haberlerin iyi olmasi durumunda (trumpp vergi reformu ) 3.6 lari gorebiliriz yine gibime geliyor
Alım satım yaparken hangi bankayı veya aracı kurumu kullanıyorsunuz?
flood olacak ama kurları hangi program veya siteden takip ediyorsunuz. Yüklü alım oldu satış oldu vs. gibi
3.40'dan alanlar güzel para kazandı .. Bugün bile bozursa 3.57 / 3.40 = %5 Ediyor... Bende satsammı diye düşünüyorum.. Mutlaka sene sonuna kadar aşa yukarı iner iner çıkar ... Türkiye'yi iyi silkeliyorlar .. Al sattan yaptıkları kar Yozgattaki Mehmet emminin cebinden çıkacak ama olsun möhim değil ...
Ben sattim bir miktar bugun...
mart 2017'de 3,6270 den almışım.
Satsam bir türlü, satmasam bir türlü.
Beklentim 3,62'lerden bir miktar daha satmak....
Referandum .okuna Aselsan çok fena düştü.. BIST toparlanabilecek mi bakalım.
Dolar yerini buldu gibi, Aralık'ta kesinleşen FED faiz arttırımı ile TCMB'nin öngördüğü 3.70 civarlarına gelir gibi gözüküyor..
Abd 2 Yıllıklar rekor kırdı .. Abd 10 Yıllıklar 2.316 Şu anda yükselişin sebeplerinden bir tanesi Trump vergi reformu .. Şimdi Ekim ayı Fed bilanço daraltması var ve hiç şakası olmayan bir iş .. Fed'in bilançosu 4.5 trilyon usd .. Bunu 2.5 Trilyon Usd'ye indirmeyi planlıyorlar sorun şuki bu paralar türev piyasalarda kaldıraçlı kullanıldığı için 10 Milyar usd çekilmesi bile çok ciddi etki yaratır.. Üzerine Aralık faiz artırımı da etkiyi artırır..
Şimdi gelelim bize , bugün açıklanan Mtv dahil olmak üzere yapılacak vergi zamları halkın alım gücünü azaltacak.. Beya eşyaya vs. uygulanan vergi indirimleri son bulacak.. Demek oluyorki Hazine zor durumda zaten %150'ye çıkan Borç çevirme oranı bunu teyit ediyor ... Parayı Declev emiyor ama yetmiyor .. İçeride Tl faizleri rekor kırıyor , şahsi fikrim ticaret ile uğraşan kişiler önümüzde çok zor geçicek olan dönem için olabildiğince uzun vadeli ucuz kredisi alması .. Şahsen ben böyle yapıyorum .. Türkiye'de borsa finans denilince ilk akla gelen Bankalar ki onlarda halkın kanını emiyorlar ve Devlet buna göz yumuyor.. Bankaların ödeyeceği Kurumlar vergisi %20'den %22'ye çıkıyor yani %10 artış ki bankalar bunu bizden çıkartır emin olun..
Herkes Dolara bakıyor Borsaya bakıyor ama çoğu kimse faize bakmıyor .. Ülkenin durumu belli yolun sonu ise çok kötü bir yere çıkıyor..
3,5920'yı gecersek trend doner.
Amerıka 10 yıllıkları kafa kaldırdı.
3.43 lerden aldım beklemedeyim insallah 3.65 leri görebiliriz