User Tag List

Sayfa 565/1068 İlkİlk ... 654655155555635645655665675756156651065 ... SonSon
20286 sonuçtan 10.717 ile 10.735 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5,60a gelmek için 13 eylülde en az 500bp faiz arttırılacağı sinyali verilmesi lazım
    şu an için kurun yönünü ağustos enflasyonu ve 13 eylül belirler ana kalem olarak
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstad ne zaman 5,60 olur? Tam dolar alacaktım ki bunu okudum bekleyeyim dedim. Acil almam lazım, şunlara rica etsekte bir an önce 5.60 olsa

Şaka bir yana ben 5.60lara hiç umutlu değilim. Keşke olsa. Benim de dolar ihtiyacım var ancak bu kurlardan almak zorunda kalacağım. Böyle umutla yaşarsak o gün hiç gelmeyebilir
    İlk beklentim 6.14 dü biliyorsun. Onu zaten kendine artık destek direnç noktası haline getirdi. Gidip gelip bu rakama kendini endeksliyor.

Yalnız şunu unutmayalım; bu adamlar boş durmayacak, gerçekten para sokacaklar dışardan içeriye. Sana bana yurt dışındakiler alsın diye ev sattıracak. İhracatın önünü nispeten açıp vergi indirimi tasarısını görüşüyorlar şuan. Üretime verilecekj desteklerden bahsetmiyorum, çünkü üreticek markalar başvuracakta, desteği alacakta benim cari açığıma etkisi olacak onlar ölme eşşeğim ölme hamleleri olacak. Çok uzun vadeli. Ancak gayrimenkul satışları, ,ihracata vergi indirimi vs bu hamleler onaylandığında ciddi para akışıda sağlatır. Bu aşamalarda biz not düşümüne ağır takılmazsak yada Trump saçmalamaları bir adım ileri taşımaz ise 5.60 ları bekliyorum. 1 hafta-10 gün tabi bu kararların onaylanmasına müteakip dediğim
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk beklentim 6.14 dü biliyorsun. Onu zaten kendine artık destek direnç noktası haline getirdi. Gidip gelip bu rakama kendini endeksliyor.

Yalnız şunu unutmayalım; bu adamlar boş durmayacak, gerçekten para sokacaklar dışardan içeriye. Sana bana yurt dışındakiler alsın diye ev sattıracak. İhracatın önünü nispeten açıp vergi indirimi tasarısını görüşüyorlar şuan. Üretime verilecekj desteklerden bahsetmiyorum, çünkü üreticek markalar başvuracakta, desteği alacakta benim cari açığıma etkisi olacak onlar ölme eşşeğim ölme hamleleri olacak. Çok uzun vadeli. Ancak gayrimenkul satışları, ,ihracata vergi indirimi vs bu hamleler onaylandığında ciddi para akışıda sağlatır. Bu aşamalarda biz not düşümüne ağır takılmazsak yada Trump saçmalamaları bir adım ileri taşımaz ise 5.60 ları bekliyorum. 1 hafta-10 gün tabi bu kararların onaylanmasına müteakip dediğim
    bu saydıklarınız bize 1 yıl vadede 220 milyar usd kazandıracak mı sizce?
    kazandırmayacaksa orta vadeli borçları nasıl ödeyeceğiz?
    bu kadar düşük faiz verirken hangi keriz parasını tlye çevirip burada yatırım yapar?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başkan ben bu anlatıklarının düşürebileceği konusunda umutlu değilim.

Bende rebelh gibi faiz artışı olmadan düşürmenin zor olduğu kanaatindeyim. Kaldı ki faiz arttırmadan bu seviyede tutabilmelerinin yolu varsa şuan ki seviyede tutsalar ona da razıyım. Faizde iyi bir şey değil.

Keşke bugünü kurtarmak yerine yıllar sonrasını düşünüp sağlam adım atsalardı da bugün bu halde olmasaydık. Ancak sağlık olsun, dış mihrak fedö v.s işte ne yapalım, hökömötömözün yanında olayım en iyisi.

O usd 1 kere 7yi gördü. rahat durmazlar, büyük ağa babaları kokuyu aldı bir kere. unutulmaz o seviye. umarım haklı çıkarsın da kısa sürede olsa biraz düşer.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen sene 100 bin usd paranız vardı 3.50 den bozdunuz geldiniz 350 bine daire aldınız
    bu sene satmak istiyorusunuz 350 bine alıcı yok faizler uçmuş piyasa ölü ama diyelim ki siz birini buldunuz ve diyelim ki işi bilmeyen bir adama(kibar tabir) 400 bine sattınız ülkenize döneceksiniz
    400bin / dolar kuru(6 kabul edelim) =66 bin usd
    şimdi parası böyle eriyen ve kısa/orta vadeli yükümlülükleri ağır olan bir ülkeden hatta ve hatta maaş ödemek için karşılıksız para basması dillendirilen bir ülkeden; hangi KERİZ gelip ev alır?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen sene 100 bin usd paranız vardı 3.50 den bozdunuz geldiniz 350 bine daire aldınız
    bu sene satmak istiyorusunuz 350 bine alıcı yok faizler uçmuş piyasa ölü ama diyelim ki siz birini buldunuz ve diyelim ki işi bilmeyen bir adama(kibar tabir) 400 bine sattınız ülkenize döneceksiniz
    şimdi parası böyle eriyen ve kısa/orta vadeli yükümlülükleri ağır olan bir ülkeden hatta ve hatta maaş ödemek için karşılıksız para basması dillendirilen bir ülkeden; hangi KERİZ gelip ev alır?
    arap yağı bol bulunca lafı tanıdık gelmiştir. bizimkiler gayet arap kerizler bulurlar satarlarda. hemde sağlam satış yaparlar ama o ihracat çakallığı yine de hiç bir işe yaramaz. bir oturup hesaplayalım kaç bin ev satacaklar kaç tanesinden devlet ne kadar kazanacak.

Hatta normalde kazandığı vergi kısmınıda ihracat gözükmesi sebepli iade edecek müteahhite. Tamamen içeri giren bir paradan dolayı yıl sonu girin para miktarı yükselecek ancak dolar düşmeye yetecek oranda yine olmaz.

Kerizinde bir limiti miktarı sayısı var. Tamam arap keriz bulunurda altı üstü kaç tane bulunur
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu saydıklarınız bize 1 yıl vadede 220 milyar usd kazandıracak mı sizce?
    kazandırmayacaksa orta vadeli borçları nasıl ödeyeceğiz?
    bu kadar düşük faiz verirken hangi keriz parasını tlye çevirip burada yatırım yapar?
    1 yıl vadede dış barcun yarısını birebir getirirmi? emin olarak cevap vermek zor tabiki. Rakam tahmini getirinin büyüklüğünü ve zamnını direkt bilebilmek kahinlik boyutunda olur o kadar iddiada bulunamam. Ancak tecrübesel yaklaşıyorum bu hamleler boşa tasarlanmadı. arz talepin direkt piyasası yaratılıyor şuan. Bu bayram tatilinde bile ne gurbetçiler ne iş adamları taşındı firmalar tarafından. Emlakçılar bildiğin çalıştı tatilde gurbetciye özendirip yer satabilmek amaçlı.

Sanayi üretiminin alacağı ihracat vergi desteği ise daha kıstasları belli olmadığı için faydası öngörülemiyor. Bu arada TODD yani otomobil distr.derneğinin ve diğer büyük ölçekli otomotiv devlerinin ÖTV indirimi ve kampanya talepleri zaten ortada. Yani doğmamış çocuğa don biçmek tabiki doğru değil. Ancak doların tek atımda fırladığı yerde onun gerçekci değeri değildi yoksa 7 lerde takılır kalırdı.

Kısacası az bilmek daha güzel benimki umut benim beklentim 5.50 lar 5.60 larda yeter
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 yıl vadede dış barcun yarısını birebir getirirmi? emin olarak cevap vermek zor tabiki. Rakam tahmini getirinin büyüklüğünü ve zamnını direkt bilebilmek kahinlik boyutunda olur o kadar iddiada bulunamam. Ancak tecrübesel yaklaşıyorum bu hamleler boşa tasarlanmadı. arz talepin direkt piyasası yaratılıyor şuan. Bu bayram tatilinde bile ne gurbetçiler ne iş adamları taşındı firmalar tarafından. Emlakçılar bildiğin çalıştı tatilde gurbetciye özendirip yer satabilmek amaçlı.

Sanayi üretiminin alacağı ihracat vergi desteği ise daha kıstasları belli olmadığı için faydası öngörülemiyor. Bu arada TODD yani otomobil distr.derneğinin ve diğer büyük ölçekli otomotiv devlerinin ÖTV indirimi ve kampanya talepleri zaten ortada. Yani doğmamış çocuğa don biçmek tabiki doğru değil. Ancak doların tek atımda fırladığı yerde onun gerçekci değeri değildi yoksa 7 lerde takılır kalırdı.

Kısacası az bilmek daha güzel benimki umut benim beklentim 5.50 lar 5.60 larda yeter
    abi tüm bu hamleler başkanlık sisteminin getirdiği bir sonuç olarak reisin faiz arttırımına karşı durması sebebiyle tasarlandı
    yoksa aklın yolu 1 vaktinde 100er bp faizler arttırılsaydı tren kaçmadan, kimse bugün 2yıllıklara %28 ödemezdi
    ben faiz sevdalısı bir insan değilim bu kriz 3 gün önce başlamadı 5 senedir adım adım geldi sonunda patladı
    faiz bize sadece zaman kazandırır ekonomi yavaşlar kriz devam eder
    ama faiz arttırıldığı kriz mi yoksa tek adam krizimi derseniz kesinlikle faiz arttırıldığı krizi tercih ederim
    her türlü kötü olanı yaşayacağız şüphem yok yıl sonu beklentimin 7+ olmasından da şüphem olmadığı gibi
    ama kurtarılabilir olanı yaşamamız gerekiyorsa aklın yolunu tercih etmeliyiz

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merkez bankasının en önemli silahlarından biri olan faiz arttırımı opsiyonunu elinden aldığınızda sonuç kaçınılmaz oluyor.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dogru mantik boyle bir sey iste.

Kes para icin de bir ornek ben vereyim, neden yabanci yatirim girmiyor ulkeye diye.

Merkez bankalari tahvil satarlar. Ve merkez bankasi her zaman gunu gelince borcunu oder, gerekirse para basar yine oder.
    Diyelim ki sizin bugun 1 milyon euronuz var. Bir milyon euro bugun 7 milyon 150bin tl. Siz bununla tahvil aldiniz. Tahvile gore 2 sene sonra size tcmb 10milyon tl verecek mesela. Oyle bir tahvil orani yok ama neyse.
    Ee 2 sene sonra euro kuru mesela 12 olunca ne olacak? Sizin 10milyon tl 1 milyon euro bile etmedi, yani koydugunuz paradan zarardasiniz, ustelik 2 sene de zaman kaybi var.

Direk tahvil almasin mesela. Adam yurtdisi firma olsun buraya insaat yapsin diyelim. Adam harcadi 10 milyon euro, bugunun parasiyla 71.7 milyon tl. Satip 100 milyon tl topladi. O zamana kadar euro 12tl oldu. Eee patladi adam. Hem nakit olarak zararda hem zaman olarak.

Guvenli ve stabil piyasa ister yatirimci. Boyle bi gunde 1 lira kur artisi degil.

Hala daha koylu zihniyetiyle duygusal duygusal olaya yaklasan var. Sene 2018. Cok acaip.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karşılığı olduğu söylenen bir miktar para basıldı. Bu tabiki zaten TL nin değerini düşürür. Ancak diğer taraftan radikal diyebileceğimiz önlemler hatta hereketlerde geliyor. Örneğin artık inşaat da ihracat sayılacak. Bu şu demek yurt dışındanm para gelsin diye ciddi hamle yapılıyor, inşaatcı artık sattığı malın karşılığınıda teşvik kullanabilecek yada giderinden ciddi düşüm yapabilecek
    Mahfi Hoca bu hususta bir sıkıntı olmadığını yazdı (karşılığı olmayan para basılması). Bayram dönemlerinde nakit para ihtiyacı arttığı için basılmış. Bayram ertesinde piyasadaki fazla para çekiliyormuş gene.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi karşılığı ne belirtcen, karşılıksıza düşer o her türlü

o yazılarda temenniden öteye geçmez. Bastıysan parayı eksiye gşdersin bu böyledir

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Radikal onlem bu nasil olur?
    Onlem,ulkede uretilebilicek seyleri disardan almamaktir.
    Ulkeyi sadece betona mahkum etmemektir.
    Kara parw merkezi yapmamak gerek.
    Her yil.secim yapmamak gerek.
    Ucan kusa atar gider yapmamak gerek.
    Radikal onlem,tl yi zorla kisip ama son 3 ayda 2 yillik para basmakaktir...

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi gaz veriyorlar ama...

"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok enteresan tedbirler gerçekten

İhracatın mantığına ters bir durumu sen kalk ihracatın içine dahil et, kimse de çıkıp dememiş fiziken sevk edemediğim bir malı nasıl ihraç edersin

Döviz artırıcı işlemler için inovatif çözümler üretmek yerine yer yurt toprak satmayı tercih ediyorlar ve insanlar şak şak alkışlıyor.

Stratejik derinliğinize hayran oldum gerçekten, adam demiyor ki ya biz şu kadar ürünü uluslararası pazardan temin ediyoruz.

Bunu ülkede yapmanın yolunu bulalım, ya da katma değeri yüksek ürünlerin üretimini teşvik edip ihracatına destek olalım.

Varsa yoksa beton, 3-5 yıl sonra köprüleri de ihraç eder bunlar

1-2 aylık bir beklentim vardı çöküş için 1 ayı geçti neredeyse eylül sonu gibi daha netleşecek bence tablo.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi gaz veriyorlar ama...

[video=youtube;2kPAL_1H9b4]https://www.youtube.com/watch?v=2kPAL_19b4[/vido]

Video yapmakla, i phone kırmakla yere kola dökmekle dolar yakmak la ekonomimiz düzelticez ben inanıyorum.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şu videoyu gerçek zannedenler bile var bu ülkede

Sokakta izlet bir kaç kişiye

Bak parayı buldu getiriyor yakında dolar düşecek der diyecek insanlar var
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her zaman aldığım sek cam süt 1 litre 4.75 iken bi günde 6.45 e çıktığınıda gördüm. Bu pek zamcık gibi gelmedi.

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurtdisi ogrenim icin ailem belli bir miktar tl verdiler bugun. Euro yapmam lazim aslinda fakat bu yukselis trendi devam eder mi ? Yoksa 7nin altini gorur mu yeniden karar veremedim paraya da yazik etmek etmek istemiyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler