Bu aksam tsi 21.00 da yine kodumun fed toplantısının acıklaması var.. bi cacık cıkmaz ya haber verıym dedım![]()
Bu aksam tsi 21.00 da yine kodumun fed toplantısının acıklaması var.. bi cacık cıkmaz ya haber verıym dedım![]()
iddiayı tahmin etmek dovizden daha kolay
bugün gün içi spot seviye 2.8881-2.8946 olduğu bir anda vadeye göre forward fiyatları aşağıdaki şekildeydi.
not: forward fiyatlarını belirleyen en önemli kriter işlem yapılan iki para biriminin faiz oranlarıdır bunun yanında volatilite ve piyasanın genel risk alma iştahı da büyük etkendir.
[IMG][/IMG]
[IMG][img=http://s6.postimg.org/4a1iqbhe5/forward_kur.jpg][/IMG]
bu kaldıraç olayını açar mısınız biraz
misal hesapta bin dolarım var diyelim.Kaldıraç kullandığımda yüzbin dolarla işlem yapmış gibi mi oluyorum?
Forex firmaları işlem başı komisyon mu alıyor .
@Zx-636R
Oranlar fena değil , 120 güne %3-4 Kur farkı öderim dündem razıyım bile.,
Bu arada sizede bir ufak bilgi vereyim, Devlet bankaları teminata verdiğimiz müşteri çeklerinden kendi bankalarına ait olanların karşılığı yoksa yazmıyor... Kimi devlet bankası da şunu uyguluyor , bekliyor ve 10. Günün sonunda yazıyor ... Hatta bu yüzden batak olan bir alacağımızın çek bedelini tahsil edemedik bu yüzden üstüne su içtik. Çünki banka ile ilişkilerimizi bozmamak adına sineye çektik., Nasıl iştir bu anlamadım ...
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
müşterisini korumak için yapıyor desem 1 günü anlarım da 10 gün çok uzun bir süre... kanunen bunu yapmaya hakkı yok çünkü çekte vade yoktur. eğer bu alışkanlık haline geldiyse çekleri çapraz olarak diğer bankalar arasında dağıtım. A kamunun çekini B kamuya, B kamunun çekini A kamuya tahsil/teminata verirseniz mecbur takasa sokacağından ilk gün saat 17.15 te takastan yazılır.
belirttiğiniz süresi geçen çekin keşide ili ile çek şubesinin ili aynı mı?
farklı ise yasal süre 30gündür.
İl aynı, Süreyi kaçırdık birşey de diyemedim....
Onu bırakın 2. Mevzuda şöyle oldu, Bir müşteri çekini (devlet bankası) aynı bankaya koymuştum neyse hesaplarımı da takip etmeme rağmen çek tahsil edilmiyor bende farkına varmadım açıkçası sonra aradan 3. ay geçti ve bankam yana yana beni aradı çek fiziken kayıp ama sistemde gözüküyor denetlemede ortaya çıkmış(Meblağ 2.500 3.000 gibi bi rakam) ... Müşterimin hesabında o tarihte para eksikmiş ve tahsil olunmamış, Müşterimden zar zor yazı aldım ve hesabıma havale olarak geçtilerYani Allah'tan adamı tanıyorduk.
bizim çek istirdadı havale dediğimiz yöntem ile çeki tahsil etmişsiniz ama firma talimatı verse alamazdınız.
çek tahsilatlarını günlük takip etmek lazım personel hataları da olabiliyor.
biz de ne mevzular var bunun gibi, daha dün gördük imzasız çek tahsil olmuş. tutar 120.000 TL![]()
Bu arada Kanaltürk'ü kapattılar... Adam hararetli bir şekilde konuşurken fişini çektiler...
Çekte normalde vade yok ama hükümet zamanında bununla ilgili bir düzenleme yapıldı ve şu anda tarihinden önce tahsil edemezsiniz., Bu kararın alınma sebebi şu ; Hepimizin bildiği gibi Çek kullanımı çok yoğun olan firmalar haklarında çıkacak asılsız bir dedikodu ile tüm alacaklıların gününden önce çekleri tahsil etmeye çalışıp firmayı batmayacakken batırması..
Vadesinden önce çeki tahsil etmek, çek kanununa muhalefettir. Çekin fotokopisi ve hesap extresi ile birlikte çek keşidecisi savcılığa suç duyurusunda bulunursa işlemi yapan bankacı direkt hakim karşısına çıkar.
Çok basit bir ornek eskisi gibi çekin uzeri hamiline yazın ve musterinize vetin. Sube ceki tahsil ederken kesin tutanak tutacaktır. 1 haftays kalmaz mahkeme celbi size ulaşır :-)
Peki birde bu üzerinde hamiline diye yazan çekler var, diğer söylediğiniz başımıza geldi ama banka işlem yapmadan bize çeki iade etti..
Bankanin bunun vadesinden once tahsil edemem demesi gerekirken neden tahsil ederler.
O tarihi adam atmış değilmi
Ama burasi türkiye iste
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)