Üfe düşmüş daha ne olsun... Üfe düşerse Abd faizleri düşer ve otomatik olarak faiz baskısı azalır dolayısıyla dolar değer kaybeder...
Printable View
vaktinde 6 dolardan aldığı garanti bankasını şimdi neden 0.90 centten satmaya çalışıyor yabancı?
ABD verileri bir süredir çok iyi buna ek olarak avrupa, ingiltere, japonya verileri bir o kadar kötü gelmekte.
İyi gelen verilere göre abd faiz arttırmaya devam ediyor. Buna karşın japonya ve avrupada negatif faiz var. Bu bile zaten doların güçlenmesine yetiyor.
Japonya ne zaman tahvil alımını bitereceğine dair hiçbir belirti yok. Avrupa bu sene sonu bitirebilirim dedi. Faiz artışı ise en erken 2019 un 2. yarısı dediler ki o bile net değil.
ABD bu ay ve kasımda 2 kere daha faiz arttıracak. Kaldı ki seneye en az 2 kere arttırması bekleniyor hatta 3 olur mu diye konuşuluyor.
En güçlü ülkelerin durumu ortadayken ve en iyi risksiz getiriyi abd verirken doların zayıflamasını beklemek pek mantıklı değil.
ABD'nin şuanki verileri uzun yıllar tabii ki devam etmez. Bir süre sonra verilerde düşüş olacak. Verilerin zayıflaması ve diğer ülkelerin faiz artırmasıyla dolar 2019 sonuna 2020ye doğru zayıflamaya başlar. Fakat bu zayıflama bize yaramaz. Çünkü o tarihlerde euro ,sterlin ve japon yeni güçlenmeye devam edecek. Yani doların zayıflamasından ziyade saydığım paralar değer kazanmaya başlayacak. Bizim için gene olumsuz bir durum
Dolar 6 ve 7 TL olduğunda, çok sağlam alım yapanlar oldu.(10 lira olacağı inancıyla) Bu kesimin doları bozdurması için, kurun en az 5.5'ları görmesi gerekiyor. Şuan tek hedef kurun 5.5 altına çekilmesi. Sonrasında kesinlikle piyasa normale dönecek ve dolar maksimum 5 TL'den işlem görecek. Saatler içerisinde ortaya çıkan 50 kuruş - 1 TL arasındaki değişimlerden voleyi vuran vurdu. Kanaatimce şuan bekleyenler boşa bekliyor.
Mivec_4G63 ... %100 ++++
Dolar 7.20 ve üzerini gördüğünde Abd / Trump twitleri söz konusu olduğu gibi sizlere bu kurdan satma imkanı zaten verilmedi... 1 tl - 1.5 tl makas uygulandıki ekonomi yönetimi buna hazırlıklıydı.. Bu Devlet sanıldığı kadar boş değil emin olun... Şeytana pabucunu ters giydirirler :o
dolar 4 tl olduğunda ve hatta 4,92ye gittiğinde ne tweet vardı ne başka birşey? ne oldu da 4,92ye gitti.
Evet başımızdakilerin kafası çalışıyor. Gelecek büyük krizi gördü ve 2019da seçimi kriz içinde yapmak istemedi. O yüzden apar topar erken seçime gidildi.
Kriz bağıra bağıra gelirken karşıda herhangi bir düşman olmazsa suçlu hükümet olacaktı. Arı kovanına çomak sokmak gibi, taktiksel olarak abd ile zıtlaşma yapıldı ve kriz öne çekildi. Böylece suçlu hükümet değil abd oldu. Bu tiyatroya milletimiz yıllardır inanıyor ve severek izliyor.
2,3 kişinin yorumları o kadar güzel ki okuyarak zevk alıyorum.
Tahtakalede şöyle bir atasözü vardır
dolar çıktığı yeri unutmaz.
bu düşüşler sadece abd kaynaklı ve mb nin faiz beklentisinden ötürü
yarın faiz artmazsa asıl şamata o zaman başlıyacak
Türkiye kur 4.88 lere düşemez dışarıdan 100 milyar dolar doğrudan yatırımcı girmesi gerekir bu rakam bile yetmeyebilir
15 milyar dolar bile sarsmadı doları katardan gelen para muhabbetine
Rebel,
Abd verilerine kesinlikle inanma... Abd şeytanı Suud'lar ile anlaşma yaparak kasti olarak petrol fiyatlarını yükselterek hem Dünyada bulunan Fed'in saçtığı bol dolarları faiz artırımı yolu dışında çekiyor ... Suud'lar ne diyor Abd ile birlikte dünyayı yönetiyoruz.. Sistemi baştan anlatmama gerek yok akıllı birisin... Suud'ların eline geçen dolar öyle böyle Abd'ye gidiyor.. Fed panik halinde ve bir sonraki krize hazırlık yapıyor ve bunu yapabilmek için bir an önce dünyadaki likiditeyi çekmek zorunda çünki hiçbir hareket alanı yok şu anda.. Yeni krizde bu kadar fazla dolar varken dünyada tekrar para saçarsa tüm emtia fiyatları patlar ... Abd Çin ile Rusya ile Ab ile Ticaret savaşına girdi ki Abd'nin durumu Türkiye'den farklı değil sadece eskiden gelen büyük bir birikimi var ama hazıra dağ dayanmaz onlarda biliyor.. Eninde sonunda patlayacak Abd...
Bize gelince mutlaka alırlar Türk varlıkları çok ucuzladı.. Ama asıl sebep tek adam yönetiminin olmadığı yere her babayiğit gelmez ... Bu konuda zaten birşey demiyorum
%52,5 çomar da oy veriyor.
Benim kanaatim kısa süre içerisinde faiz artırımı ve diğer devletlerle yapılan ikili anlaşmalarla doların gazını alacaklar. Bana sorarsanız şuan doların reel değeri 4.5 - 5 TL. Türkiye şuan gelişmekte olan bir ülke ve genç nüfus çok fazla. Yabancı yatırımcı için Türkiye büyük bir nimet. Özelikle, Çin, ABD, Rusya gibi devletler Türkiye ile ticaret yapmak zorundalar. Yabancı yatırımcı için Türkiye gibi bir liman bulmaları çok zor. Şuanda ülke gelişim gösterdiğinden, istesek de istemesek de ekonomik yönden büyüme 2030'a kadar devam edecek. Ben Türkiyenin önünde iki tane kriz görüyorum, birincisi suriye meselesi, ikincisi faiz politikası. Bu iki politikayı iyi yönetirsek, ekonomik yönden bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Tüm bu anlatılanlar üretimi olmayan bir Türkiyeydi. Ağır sanayiye girdiğimiz takdirde ki adımları atılıyor, ilerisi çok daha aydınlık.
Ben senin yerinde olsam, sis bombası atar rush yapardım :)
Yazım hatası yapmışım,
" Tek adam yönetiminin olduğu yere her babayiğit gelmez " diyecektim... Herşeyin başı hukuktur, Adalet sağlam çalışırsa ülke her anlamda gelişir ...
Dolar 5,5 seviyelerine bir şekilde gerileyince 6+ seviyesinden alanların bozduracağını düşünüyorsunuz.Peki bu şahıslar önceki alış maliyetlerini düşürmek için tekrar alım yapmayı tercih ederlerse?
Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
ama siz buraya gelip içini doldurmadan hikayeler anlatıyorsunuz hiç bir bilgi ve neden sunmuyorsunuz
4.88ler 5.50ler havada uçuşuyor ama içi boş
peki 6.80 maliyeti olan hiç birşeyden haberi olmayan sadece kendini korumak isteyen bir arkadaşımız size inanıp dolarını bozsa (vaktinde reise inananlar gibi) sonrada dolar 7liralara çıksa vicdan azabı hissetmeyecek misiniz?
yoksa "devletimiz için iyi bir şey yaptık kerizleri korkutup dolarlarını bozdurduk hahaha" mı diyeceksiniz?
yapmayın bunu
bilginiz nedeniniz yoksa yazmayın
otomobil ihtiyaç kredileri yüzde 3 den kredilendiriliyor
faizler yüzde 24 lerde
üretim için kıl kıpırdatmıyorlar
neyle düzelecek ALLAHIMIZ MB nin kasasına dolar mı gönderecek
günü kurtarıyorlar şuan sadece