User Tag List

Sayfa 604/1068 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon
20286 sonuçtan 11.458 ile 11.476 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CEMAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cuma günkü verileri görmedin sanırım. adamların işsizlik oranları 3,8 ve yanılmıyorsam son 50 yılın zirvesiydi. şimdi bu veri 3.9 gelince o anlık negatif fiyatlama yapar ama 3,9 bile çok iyi bir rakam. bu nedenle 1 kere verilerin kötü gelmesi senin tezini desteklemez.
    Üfe düşmüş daha ne olsun... Üfe düşerse Abd faizleri düşer ve otomatik olarak faiz baskısı azalır dolayısıyla dolar değer kaybeder...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oguzedr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bak size kimsenin öfkesi yok. Sadece 4,88 deyip nedeni belirtmemek insana ilginç geliyor. Sizin yaptığınız reel olmayan 4,88 açıkmalamasını aynı şekilde hükümette yaptığı için piyasalar endişeli

Cds puanı hala 500 üstü 525 civarında . 500 demek ülkenin batması demek . Yabancı yatırımcıya burası güvenli değil
    demek

Yunanistan 10 milyon nüfusu 300 milyar dolar borcu varken bile cds i 300 lerde

Ülkenin dolar rezervi yok

Yatırım , üretim YÖK

Konkordato sırası bekleyen bir sürü şirket war

Hükümet piyasaya somut yaklaşmayı bırak dalga gçeer gibi hala 65 milyar dolarlık kanal İstanbul u yapıcaz diyor

Yapmış olduğu yap iş devlet modelli çalışmalarda yapılan milyarlarca dolar zarar ortada

5 sene geçti hala fetö olayları devam ediyor

Ülkenin kendi varlıkları satıldı ,Tüpraş , Tp , Limanlar vs 160 a yakın devletin kendi işletmesi

Türk Telekom 21 yıllık kiralandı , Lübnan lılar 20 milyar dolar bizi tokatlayıp gitti

Ve daha neler var neler . Bunların hepsini dış güçler mi yaptı.

Türkiye şu anda bedavanın az üstünde değerleme görüyor... Yabancı için üç kuruşa varlıklarınıza sahip olması anlamına geliyor bu...

Bütün olay bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Türkiye şu anda bedavanın az üstünde değerleme görüyor... Yabancı için üç kuruşa varlıklarınıza sahip olması anlamına geliyor bu...

Bütün olay bu
    peki niye gelip alan yok?
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vaktinde 6 dolardan aldığı garanti bankasını şimdi neden 0.90 centten satmaya çalışıyor yabancı?

CEMAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ABD verileri bir süredir çok iyi buna ek olarak avrupa, ingiltere, japonya verileri bir o kadar kötü gelmekte.

İyi gelen verilere göre abd faiz arttırmaya devam ediyor. Buna karşın japonya ve avrupada negatif faiz var. Bu bile zaten doların güçlenmesine yetiyor.

Japonya ne zaman tahvil alımını bitereceğine dair hiçbir belirti yok. Avrupa bu sene sonu bitirebilirim dedi. Faiz artışı ise en erken 2019 un 2. yarısı dediler ki o bile net değil.

ABD bu ay ve kasımda 2 kere daha faiz arttıracak. Kaldı ki seneye en az 2 kere arttırması bekleniyor hatta 3 olur mu diye konuşuluyor.

En güçlü ülkelerin durumu ortadayken ve en iyi risksiz getiriyi abd verirken doların zayıflamasını beklemek pek mantıklı değil.

ABD'nin şuanki verileri uzun yıllar tabii ki devam etmez. Bir süre sonra verilerde düşüş olacak. Verilerin zayıflaması ve diğer ülkelerin faiz artırmasıyla dolar 2019 sonuna 2020ye doğru zayıflamaya başlar. Fakat bu zayıflama bize yaramaz. Çünkü o tarihlerde euro ,sterlin ve japon yeni güçlenmeye devam edecek. Yani doların zayıflamasından ziyade saydığım paralar değer kazanmaya başlayacak. Bizim için gene olumsuz bir durum

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar 6 ve 7 TL olduğunda, çok sağlam alım yapanlar oldu.(10 lira olacağı inancıyla) Bu kesimin doları bozdurması için, kurun en az 5.5'ları görmesi gerekiyor. Şuan tek hedef kurun 5.5 altına çekilmesi. Sonrasında kesinlikle piyasa normale dönecek ve dolar maksimum 5 TL'den işlem görecek. Saatler içerisinde ortaya çıkan 50 kuruş - 1 TL arasındaki değişimlerden voleyi vuran vurdu. Kanaatimce şuan bekleyenler boşa bekliyor.
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dolar 6 ve 7 TL olduğunda, çok sağlam alım yapanlar oldu.(10 lira olacağı inancıyla) Bu kesimin doları bozdurması için, kurun en az 5.5'ları görmesi gerekiyor. Şuan tek hedef kurun 5.5 altına çekilmesi. Sonrasında kesinlikle piyasa normale dönecek ve dolar maksimum 5 TL'den işlem görecek. Saatler içerisinde ortaya çıkan 50 kuruş - 1 TL arasındaki değişimlerden voleyi vuran vurdu. Kanaatimce şuan bekleyenler boşa bekliyor.
    kur nasıl 5.50 altına çekilecek ve max 5ten işlem görecek?
    bildiklerinizi bizimle de paylaşabilir misiniz? o na göre shorta geçelim longda yakalanmayalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mivec_4G63 ... %100 ++++

Dolar 7.20 ve üzerini gördüğünde Abd / Trump twitleri söz konusu olduğu gibi sizlere bu kurdan satma imkanı zaten verilmedi... 1 tl - 1.5 tl makas uygulandıki ekonomi yönetimi buna hazırlıklıydı.. Bu Devlet sanıldığı kadar boş değil emin olun... Şeytana pabucunu ters giydirirler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki niye gelip alan yok?
    vaktinde 6 dolardan aldığı garanti bankasını şimdi neden 0.90 centten satmaya çalışıyor yabancı?
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mivec_4G63 ... %100 ++++

Dolar 7.20 ve üzerini gördüğünde Abd / Trump twitleri söz konusu olduğu gibi sizlere bu kurdan satma imkanı zaten verilmedi... 1 tl - 1.5 tl makas uygulandıki ekonomi yönetimi buna hazırlıklıydı.. Bu Devlet sanıldığı kadar boş değil emin olun... Şeytana pabucunu ters giydirirler
    mivec benden sonra yazdı
    bende sorularıma cevap alabilir miyim?

CEMAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar 4 tl olduğunda ve hatta 4,92ye gittiğinde ne tweet vardı ne başka birşey? ne oldu da 4,92ye gitti.

Evet başımızdakilerin kafası çalışıyor. Gelecek büyük krizi gördü ve 2019da seçimi kriz içinde yapmak istemedi. O yüzden apar topar erken seçime gidildi.

Kriz bağıra bağıra gelirken karşıda herhangi bir düşman olmazsa suçlu hükümet olacaktı. Arı kovanına çomak sokmak gibi, taktiksel olarak abd ile zıtlaşma yapıldı ve kriz öne çekildi. Böylece suçlu hükümet değil abd oldu. Bu tiyatroya milletimiz yıllardır inanıyor ve severek izliyor.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2,3 kişinin yorumları o kadar güzel ki okuyarak zevk alıyorum.

Tahtakalede şöyle bir atasözü vardır

dolar çıktığı yeri unutmaz.

bu düşüşler sadece abd kaynaklı ve mb nin faiz beklentisinden ötürü

yarın faiz artmazsa asıl şamata o zaman başlıyacak

Türkiye kur 4.88 lere düşemez dışarıdan 100 milyar dolar doğrudan yatırımcı girmesi gerekir bu rakam bile yetmeyebilir

15 milyar dolar bile sarsmadı doları katardan gelen para muhabbetine
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rebel,

Abd verilerine kesinlikle inanma... Abd şeytanı Suud'lar ile anlaşma yaparak kasti olarak petrol fiyatlarını yükselterek hem Dünyada bulunan Fed'in saçtığı bol dolarları faiz artırımı yolu dışında çekiyor ... Suud'lar ne diyor Abd ile birlikte dünyayı yönetiyoruz.. Sistemi baştan anlatmama gerek yok akıllı birisin... Suud'ların eline geçen dolar öyle böyle Abd'ye gidiyor.. Fed panik halinde ve bir sonraki krize hazırlık yapıyor ve bunu yapabilmek için bir an önce dünyadaki likiditeyi çekmek zorunda çünki hiçbir hareket alanı yok şu anda.. Yeni krizde bu kadar fazla dolar varken dünyada tekrar para saçarsa tüm emtia fiyatları patlar ... Abd Çin ile Rusya ile Ab ile Ticaret savaşına girdi ki Abd'nin durumu Türkiye'den farklı değil sadece eskiden gelen büyük bir birikimi var ama hazıra dağ dayanmaz onlarda biliyor.. Eninde sonunda patlayacak Abd...

Bize gelince mutlaka alırlar Türk varlıkları çok ucuzladı.. Ama asıl sebep tek adam yönetiminin olmadığı yere her babayiğit gelmez ... Bu konuda zaten birşey demiyorum

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    %52,5 çomar da oy veriyor.

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kur nasıl 5.50 altına çekilecek ve max 5ten işlem görecek?
    bildiklerinizi bizimle de paylaşabilir misiniz? o na göre shorta geçelim longda yakalanmayalım
    Benim kanaatim kısa süre içerisinde faiz artırımı ve diğer devletlerle yapılan ikili anlaşmalarla doların gazını alacaklar. Bana sorarsanız şuan doların reel değeri 4.5 - 5 TL. Türkiye şuan gelişmekte olan bir ülke ve genç nüfus çok fazla. Yabancı yatırımcı için Türkiye büyük bir nimet. Özelikle, Çin, ABD, Rusya gibi devletler Türkiye ile ticaret yapmak zorundalar. Yabancı yatırımcı için Türkiye gibi bir liman bulmaları çok zor. Şuanda ülke gelişim gösterdiğinden, istesek de istemesek de ekonomik yönden büyüme 2030'a kadar devam edecek. Ben Türkiyenin önünde iki tane kriz görüyorum, birincisi suriye meselesi, ikincisi faiz politikası. Bu iki politikayı iyi yönetirsek, ekonomik yönden bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Tüm bu anlatılanlar üretimi olmayan bir Türkiyeydi. Ağır sanayiye girdiğimiz takdirde ki adımları atılıyor, ilerisi çok daha aydınlık.

Ben senin yerinde olsam, sis bombası atar rush yapardım
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazım hatası yapmışım,

" Tek adam yönetiminin olduğu yere her babayiğit gelmez " diyecektim... Herşeyin başı hukuktur, Adalet sağlam çalışırsa ülke her anlamda gelişir ...

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar 5,5 seviyelerine bir şekilde gerileyince 6+ seviyesinden alanların bozduracağını düşünüyorsunuz.Peki bu şahıslar önceki alış maliyetlerini düşürmek için tekrar alım yapmayı tercih ederlerse?
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim kanaatim kısa süre içerisinde faiz artırımı ve diğer devletlerle yapılan ikili anlaşmalarla doların gazını alacaklar. Bana sorarsanız şuan doların reel değeri 4.5 - 5 TL. Türkiye şuan gelişmekte olan bir ülke ve genç nüfus çok fazla. Yabancı yatırımcı için Türkiye büyük bir nimet. Özelikle, Çin, ABD, Rusya gibi devletler Türkiye ile ticaret yapmak zorundalar. Yabancı yatırımcı için Türkiye gibi bir liman bulmaları çok zor. Şuanda ülke gelişim gösterdiğinden, istesek de istemesek de ekonomik yönden büyüme 2030'a kadar devam edecek. Ben Türkiyenin önünde iki tane kriz görüyorum, birincisi suriye meselesi, ikincisi faiz politikası. Bu iki politikayı iyi yönetirsek, ekonomik yönden bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Tüm bu anlatılanlar üretimi olmayan bir Türkiyeydi. Ağır sanayiye girdiğimiz takdirde ki adımları atılıyor, ilerisi çok daha aydınlık.

Ben senin yerinde olsam, sis bombası atar rush yapardım
    pardon da neyin ticaretini yapcaz ??
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

ama siz buraya gelip içini doldurmadan hikayeler anlatıyorsunuz hiç bir bilgi ve neden sunmuyorsunuz
    4.88ler 5.50ler havada uçuşuyor ama içi boş
    peki 6.80 maliyeti olan hiç birşeyden haberi olmayan sadece kendini korumak isteyen bir arkadaşımız size inanıp dolarını bozsa (vaktinde reise inananlar gibi) sonrada dolar 7liralara çıksa vicdan azabı hissetmeyecek misiniz?
    yoksa "devletimiz için iyi bir şey yaptık kerizleri korkutup dolarlarını bozdurduk hahaha" mı diyeceksiniz?

yapmayın bunu
    bilginiz nedeniniz yoksa yazmayın

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    otomobil ihtiyaç kredileri yüzde 3 den kredilendiriliyor

faizler yüzde 24 lerde

üretim için kıl kıpırdatmıyorlar

neyle düzelecek ALLAHIMIZ MB nin kasasına dolar mı gönderecek

günü kurtarıyorlar şuan sadece
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 konuk)

Bu Konudaki Etiketler