iyi haftalar herkese, şu değerler altın için alım seviyesi midir?
küçük bir birikimim var altın almayı düşünüyorum
Printable View
iyi haftalar herkese, şu değerler altın için alım seviyesi midir?
küçük bir birikimim var altın almayı düşünüyorum
günaydın
geçen hafta kurun baskılanması şirket bilançolarıyla ilgiliydi bilançoları iyi göstermek için merkez biraz rezerv eritti 30 eylülü atlattılar
bu hafta 6.06 üzerine atarsak bu baskılamanın da sonu geldi diyebiliriz
eylül enflasyonu açıklanacak 3 ekimde beklenti geneli 21-22 benim güvendiğim kaynaklar 22 üzeri bunu fiyatlamamız muhtemel
takip ettiğim bir kaç yabancı traderın uzun vade beklentisi eurusd:0,92 gold:850usd dxy:105-110 civarı
vade 2-3 max 4 sene biçiyorlar
evet doların daha da değerleneceğini düşünüyorlar uzun vadede
bu faiz arttırımları sonucu kaçınılmaz bir şey ama ne kadar olur onu görücez kısa vadede 1.13leri görmeli parite şu an 1.1580
Altını bılmem dunyanın savasa ıhtıyacı var....
artık silahla savaş bir tek 3. dünya ülkelerinde abi
gelişmişler ticaret savaşı yapıyorlar kim kime diz çöktürürse
bende savaş bekleyenlerdenim. hep 3. dünya savaşı çıkar biz görmeyiz diyordum bu kadar olay gördük kesin onu da göreceğiz. önümüzdeki 30 yıl içinde çok fena bir savaş çıkacak. iç dış küresel herşey olacak.
Savaş çıkarsa ben kefenimi giyip maldivlere gidicem. Müslüman kardeşlerimizi koruyacam orada.
Şanslı insanlarız güzel dönemlere denk geldik :) :)
6,40 tan aldım bi ümit bekliyorum 😂
swap işlemlerindeki limit eskisine dönmüş diye mesaj gördüm bir yerde aslı astarı var mı ?
limitten kasıt ne ? teminat mı?
piyasa sakinken buraya kendimce para kazanmak için bir kaç öneri sıraliim :D her piyasada kullanabilirsiniz bunları..
en önemlisi hatta altın kural: 1-ihtiyacınız olmayan parayla işlem yapın
2- kademeli alın, kademeli satın
3- portföy oluşturun tek bir kağıda/pariteye odaklanmayın
4- portföyünüzün en az %50 nakitte kalsın
5- riskiniz mutlaka pozisyon açmadan önce belirleyin(xxx fiyattan aldım max burada dibi görürsek bu kadar lotla ne kadar zarar yazarım)
6- gündemi iyi takip edin olayları iyi okuyun(temel analiz)
7- trend dışında işlem yapmamaya çalışın yapıyorsanız da stop seviyeni kısa olsun zarar kesmeyi bilin
8- tekniği mutlaka referans olarak kullanın göstergelerden faydalanın ama körü körüne inanmayın piyasa en büyük göstergedir
9- duyumlarla işlem yapmayın, mutlaka iyi ekonomistleri takip edin yazdıklarını öngörülerini okuyun araştırın
10- aç gözlü olmayın günlük, haftalık, aylık bir hedefiniz olsun optimum tutun hedefinize geldiğinde kar alın kağıdın arkasından bakmayın
bunları yaparsanız her seviyeden alır her seviyeden satarsınız ve zarar etme ihtimaliniz oldukça düşer
tabi 5 milyarı 1 günde 50 milyar yaptırmaz bunlar size ama 5milyar ile günlük 200 milyon kazanmanızı sağlar
ilk 5 madde benim altın kurallarımdır hepsi profesyonel trader davranışıdır "küçük yatırımcı" hataları barındırmaz
öğleden sonra 350bin TL lik alım yaacağım ya herro ya merro ocağa kadar da unuturum o parayı.