User Tag List

Sayfa 66/1068 İlkİlk ... 16566465666768761161665661066 ... SonSon
20286 sonuçtan 1.236 ile 1.254 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce haberleri izliyorum, sizin ifadeniz ile 2 grup birbirini yiyor.
    Korumaya gelenler Mhp Chp ve Bdp milletvekilleri. Bence işin içinde başka iş var. Bu manzara gosteriyor ki ya Akp tek başına yada Chp+Mhp birlikte Bdp nin uzaktan desteği ile hukumeti kuracaklar.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hic anlamam yatirim, borsa, doviz vs islerden. Yakin bir zamanda ev alma olanim var, dolar ne olur dersiniz 5-6 ay sonra?

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1-İLERİ KEŞİDE TARİHLİ ÇEKLERİN İBRAZI 31/12/2017 TARİHİNE KADAR YASAKLANMIŞTIR.

Türk Ticaret Kanunu’muzda yer alan “çekte vade olmaz , çek görüldüğünde ödenir” düzenlemelerine rağmen keşideciler çekin üzerine düzenlenme tarihi olarak ileride gelecek olan bir tarihi yazarak, çekte vade uygulamasını fiilen gerçekleştirmektedirler. Hamil de çeki bu şekilde kabul ederek esasen çekin üzerinde yazılı vadeyi kabul etmiş olmaktadır. Ancak yaşanan genel ekonomik krizler esnasında hamillerin ellerinde bulunan ileri keşide tarihli çekleri Ticaret Kanunu’nun “çek ibrazında ödenir” hükmü gereğince bankalara (üzerinde yazılı keşide gününden önce) ibraz etmelerinin, keşidecilere dolayısıyla reel sektör ve ekonomiye etkisi sebebi ile 2009 yılından bu yana çıkarılan yasal düzenlemelerle ileri keşide tarihi taşıyan yani bir anlamda vade içeren çeklerin üzerinde yazılı gününden (vadesinden) önce ibrazı yasaklanmaktadır. Eski düzenlemeye göre 31/12/2011 tarihinde sona ermiş olan ibraz yasağı, bu yasa değişikliği ile 31/12/2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Değişmiş çekle ilgili durum.Tahsilat yasaklanmış demek ki en son 6 yil once çekle isimiz olduğundan

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahçeli az önce radyoda konuşuyordu (Ntv).. Hdp ile asla koalisyon yok diyor.. Ama ben hiçbir siyasetçiye güvenmiyorum hepsi üç başa beş yukarı aynı.. Yanlız ülke karışacak gibi gözüküyor..
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Akp kesin koalisyon yapmayacak.

Chp ye de yetki vermeyecekler.

Bir secim daha olucak denilecek.

Ic savas çıkacak ben suan boyle görüyorum

Tablo iyi değil yenilgiyi kabul eden bir pehlivan yok malesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki birde bu üzerinde hamiline diye yazan çekler var, diğer söylediğiniz başımıza geldi ama banka işlem yapmadan bize çeki iade etti..
    Çok müşterimizin hakim karşısına çıktığını bilirim. Sizin durumunuzda işlem yapmayan personel aklınca müşterisini korumuş ama kendisi de çeki hamiline yazan keşideci kadar suç işlemiş. bilmiyor ki durum ortaya çıksa kendisi de çeki yazan gibi bildirmediği için aynı mahkemede yargılanacak

Çekin üzerinde çek basımı ile otomatik olarak hamiline yazan çeklerin üst bölümünde ki kutuda da Hamiline tacir yada hamiline tacir olmayan yazar. Bu çeklerin hesabı firmanın normal cari hesabı değildir. bunun için ayrıca bir hesap açılır ve bu hesaptan sadece bu çek ödemesi yapılabilir başka hiçbir bankacılık işlemini bu hesaptan yapamazsınız.
    Böylece aslında devlet baba size derki hamiline çek kesmek yasak ama sen illa keseceğim dersen bunun için özel bir hesap üzerinden bu işlemi yapabilirsin. eğer ben de seni mali olarak incelemek istersem sadece bu hesabın hareketlerine bakar ve çok kolay bir şekilde kimler ile gayri resmi olarak ticaret yaptığını bulabilirim

Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1-İLERİ KEŞİDE TARİHLİ ÇEKLERİN İBRAZI 31/12/2017 TARİHİNE KADAR YASAKLANMIŞTIR.

Türk Ticaret Kanunu’muzda yer alan “çekte vade olmaz , çek görüldüğünde ödenir” düzenlemelerine rağmen keşideciler çekin üzerine düzenlenme tarihi olarak ileride gelecek olan bir tarihi yazarak, çekte vade uygulamasını fiilen gerçekleştirmektedirler. Hamil de çeki bu şekilde kabul ederek esasen çekin üzerinde yazılı vadeyi kabul etmiş olmaktadır. Ancak yaşanan genel ekonomik krizler esnasında hamillerin ellerinde bulunan ileri keşide tarihli çekleri Ticaret Kanunu’nun “çek ibrazında ödenir” hükmü gereğince bankalara (üzerinde yazılı keşide gününden önce) ibraz etmelerinin, keşidecilere dolayısıyla reel sektör ve ekonomiye etkisi sebebi ile 2009 yılından bu yana çıkarılan yasal düzenlemelerle ileri keşide tarihi taşıyan yani bir anlamda vade içeren çeklerin üzerinde yazılı gününden (vadesinden) önce ibrazı yasaklanmaktadır. Eski düzenlemeye göre 31/12/2011 tarihinde sona ermiş olan ibraz yasağı, bu yasa değişikliği ile 31/12/2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Değişmiş çekle ilgili durum.Tahsilat yasaklanmış demek ki en son 6 yil once çekle isimiz olduğundan
    yaklaşık 10 sayfa önce yazmıştım tekrar yazmadan siz eklemişsiniz,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında birbirimize yakın düşünüyoruz, Akp tek başına gelemeyecek, Mhp bu sefer hayırcı parti olmayacak
    2 senaryo var, ya Mhp dışarıdan Akp yi destekleyecek yada Chp+Mhp dışarıdan Bdp desteği ile kurulacak.
    yine kilit Mhp olacak diye düşüyorum.

45 gün içinde oldu oldu, olmadı bu kurları göremeyiz. Ben bu sefer öyle yada böyle bir koalisyon bekliyorum
    bu yüzden kurda daha önce paylaştığım seviyeleri bekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Akp daha ilk gece erken secim karari almış

Koalisyon idam fermanlari meclisin calismasi onlari bitirir.

Isi yine uzatacaklar ye yine ayni sonuç çıkacak.

Erken seçim bekliyorum 2016 da kayip yil.

Dolarda 3.20 3.30 da benim beklentim.

Koalisyon yaptirmaz bunlar.

İnşallah ic savas çıkmaz.

G.dogu doguda ic savas cikma ihtimali görüyorum koalisyon olmazsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zx-636R
    Şimdi Bahçeli kesin olarak Akp'yi dışardan desteklemeyeceğini söylüyor, yanlız az önce Ntv de Bahçeli Hdp için bölücü vs. dedi ama, Hdp'ye oy veren seçmenleri ayırdı, eskisi gibi tehditvari konuşmadı. Akp tek başına iktidar olmaz ise 3. Seçim yolda gibi... Sizin yaptığınız analizlerde bir yanlışlık yok ancak ülkede ne zaman ne olucağı belli değilki.Bakın bugün adamlar eski kankalarının holdingine çöktü, şimdi siz olsanız böyle bir ülkeye para getirip risk alırmısınız?Daha dün 2 farklı gruptan birbirini tanıyan abimizden koyu Müslüman Akp destekçisi olan diğer sol görüşlü abimize şaka ile karışık sen niye Ankara'daki patlamada eyleme gitmedin dedi, diğeride kızardı bozardı derken 2. Cümleyi kurdu yine şaka ile karışık 1 oy 1 oydur diye.. Bence artık çok dikkatli olmak gerekiyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim Teknik ve Temel yorumlarım NŞA da geçerlidir. Siyaset uzmanı değilim o yüzden tarafsız ve yalın analiz için siyasi durumları ve kararları hep nötr kabul edip yorumlamaya çalışıyorum.

Bu ülkede siyaset her zaman ekonomi üzerinde baskın olmuştur. Haklısınız hangimiz bilebilirdi 21 Şubat 2001 anayasa fırlatma krizini.

Not : NŞA: P=1, V=22,4, t=0 siz basıncı ve ortam sıcaklığı artırırsanız denklem bozulur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Turkiye ne zaman nşa dı ki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her ülkenin kendi nşa sı vardır. bizimle avrupa bir değil, avrupa ile abd aynı şartlar altında değil.
    Bence 2004-07 TR için nşa dönemi, 2009-2011 de kısmen iyi ortamdı.
    ancak bir süre sonra piyasa ölümü gösterip sıtmaya razı edince ahh nerde o eski nşa lar diyoruz

şimdi Yellen teyzeye bakalım neler demiş sonra devam ederiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kemal derviş plani bitti devamini sağlayacak çözüm bulamadilar.

99 da otv icat edildi bu devlet daha fazla vergi alarak kurtardi.

Simdide cari aciklari kredilerle donduruyoruz.

Akp bu ucurumu iyice açtı.

Yatirim ureten bir sanayi yerine yollara otobanlara gömdü.

Beton yiginlarina gomduler.

Ureten değil tuketen toplum olduk saman yurt dışından gelir oldu.

Olay şu bizim ekonomi durumumuz her gecen gun kotuye gitmek zorunda ureten bir toplum değiliz çünkü.

Gelisen bir ulke palavrasinada hic inanmiyorum.

Araba ev telefon alarak gelisme saglanmasi imkansiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben biraz amatör olarakda siyaset ve coğrafyayı takip ediyorum. Türkiyede kur tahmini yapmak mümkün değil ama Trend artık belli.. Hükümet kurulsa dahi artık toplumsal olayların önüne geçmek mümkün değil, Analizi harbi tweeter hesabı bunu çok güzel anlatıyor, Pkk çok güçlendi diyor ve 2017 sonunda operasyonlar devam ederse 1.000 şehitle örgütün gücünün %90 azalacağını söylüyor, diğer taraftan çözüm süreci vs. Devam ederlerse Güneydoğu'da kesin olarak Kürt devleti kurulacak.. Birde ekonomimizin çöktüğü bu zamana denk geliyor bütün bu sorunlar. Üstelik Abd artık açık açık Pkk'yı desteklediğini söylüyor vs. Herşey aleyhimize emin olun kim gelirse gelsin artık herşey için çok geç... Cb 400 vekili neden istiyor çoğu farkında değil, Güneydoğu'yu eyalet sistemi ile kurtaracağını sanıyor.. Mümkün değil bu, çözüm derseniz malesef çözümüde yok bu illetin.. 10 sene önce düşüneceklerdi onu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zx-636R, sizden Fed yorumu bekliyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yellen piyasayı yelledi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.93 oldu ama piyasalar kapalı ne hikmetse
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fed faiz artırmadı ama sinyali çaktı, dediki global gelişmeler bizi ırgalamaz.. O sebepten yükseliyor dolar Tamda Cuma günü ödeme yapıcam.. Ne güzel seçim öncesi hükümet basıyor fed faiz Artırmaz derken... Şans bu olmalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şaka bir yana henüz detaylı içeriği okuyamadım, özetle faiz artış sinyali vererek dolara destek verdi.
    Faiz artışı için daha önceki görüşlerimi hatırlarsınız. Mart 2016 dan önce faizi arttırmayacak ve artış sinyali için açıklamayı da Aralık 2015 te yapacak. Bu akşam da beklentimize paralel açıklama yaptı. " hiçbir hareket yapmadan piyasaya müdahale etti" tek gelen açıklama " aralık ayında faiz artışını değerlendirmeye alabiliriz".
    Aralık ayında gündeme alınacak ama artış aralık ta yapılmayacak.

€/$ 1.0910 a geriledi beklentim 1.0850 lerde.
    Sepet/TL ye bakarsak %0.6 gibi yukarıda, seçim sonuçlarına göre bir miktar gevşeme olabilir
    €/TL de artış yok
    $/TL de dolar endeksinin yükselişine paralel artış %1.30 a yaklaştı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler