Ben euro aliyorum,tavsiye icin de ben olsam euro alirdim sepete. Zaten portfoy iyice dolarizasyon oldu.
Printable View
Ben euro aliyorum,tavsiye icin de ben olsam euro alirdim sepete. Zaten portfoy iyice dolarizasyon oldu.
Dolarda hemen hemen diplerdeyiz şimdilik... Buralardan bir miktar biz kurumsal olarak giriş yapacağız bugün veya yarın...
488 Italia yalan oldu galiba abi? 512 Testarossa'ya mı yöneliyoruz?
488 Yalan olmadı ancak bu işin altın kuralı kademeli giriştir., Şu anda eldeki dövizi satmak almaktan daha riskli... Ama bu demek değildir ki 5 tl altına inmeyecek.. Şahsi fikrim bir şekilde kısa süreliğine de olsa orayı da görücek .. Tek sorun şuki Spekülatörler de benim sizin ne düşündüğünüzü biliyor ve ona göre 10 Kuruş yukarıdan harekete başlayabilir veya 15 kuruş.. Bu sebeple ihtiyacı olan riske girmeden aç gözlülük yapmadan kademeli girip Döviz borcunu kapatabilir.
Birde ben Doları alıp yurt dışına yolluyorum., Döviz tutacaksam kesinlikle Dolar olmazdı bu... Euro şu anda çok daha ucuz bana göre..
Dolarda bu sene daha öncede söylediğim gibi çok bir hareket olmaz çünki artık yavaş yavaş sene sonu moduna gireceği için piyasalar hacim düşmeye başlar ve bilanço makyajı için Mb'nin eli güçlenir .. İlaveten Doların gevşemesi tüketici güven endeksini artırıyor ve mal fiyatlarında geri çekilmeye dolayısıyla enflasyonda düşüş olacağı beklentisi oluşturuyor.!!! Ancak bu saydıklarımın artık çoğu Dolar fiyatının içinde çünki bunları öngören fonlar Dolarları çoktan sattı
$ ciddi dip yaptı, marta kadar bakalım daha ne kadar inecek. Ülkede pozitif anlamda hiç bir olumlu gelişme yok ama globalde düşüyor diye heralde bizde yancı olarak kaymağını yiyoruz.
6 üzerine Mart sonrası gelme durumumuz ne kadar gerçekçi sizce?
Bir devrik cümle kurmuşum, Doların düşüşü aynı zamanda mal fiyatlarında düşüşü hızlandırıyor dolayısıyla enflasyonda düşüş beklentisi oluyor diyecektim... ))
Akaryakıtta indirim olmayabilir ancak elinde stok bulunduran kişiler hemen fiyat kırmaya başladı pekçok sektörde..
Fiyatları zaten suni olarak çok fazla artırmıştı Aziz Türk milleti.. :D Dolar 10 lira olucak 15 lira olucak diye diye stokçuluk yapmaya başlamışlardı.. Şimdi ise akıllı olan o dönem malını yüksek fiyattan elden çıkartan şu anda ihya oldu.. Tamah eden ise eldekinden de oldu..
Genelde bi grup zaten fiyatları çaktı, henüz kimse indirmedi gerçekten, herhalde yıl sonunu bulacak veya geçecek... 1 aydır falan fiyatlar aynı, hani kur etkisiydi peki? Herkes şerefsizlik için kolluyor resmen ya :) Etkisi biraz gecikmeli gelir diyorlar gerçi ama bakalım, göreceğiz.
Bu arada kimisi öyle mal ki, ya da fırsatçı ki diyeyim;
İsim vermeyeceğim, bi sektörde "şu şu şu vergi gelecek" diye bi dedikodu yaydılar, daha AB uyumları çerçevesinde soruşturma yemişti olay, tartışılıyordu yani, sonucu belli olmadan sektör cart diye %25 vergiyi fiyatlara ekledi.
Tesadüfen bi toplantılarına katıldım, "sektörün büyüğü" denebilecek insanlar "haaa öle mi, ya bizde her kafadan bi ses çıktı, 5 firma ile görüştüm hepsi farklı şey söyledi" dedi, bizdeki uzman 1-2 arkadaş konuyu açıkladı, henüz soruşturma devam ediyor, vergi yok, olmayacak da büyük ihtimalle AB'den gelenlerde falan dediler.
Birisi dedi ki "e bize bilmemne firması %25'i yaptııııııııı???" dedi. Büyüklerden biriymiş.
Gülümsedi herkes.
Adamlar kendi aralarında bile birbirlerine geçirmek için fırsat kolluyor, gelmemiş vergiyi ekleyip satıyor adam :D
Bir haftadır sağlık problemleri vs yazamıyordum girmediğimden. Dolar ince ince 5.04 alt seviyesine ilerliyor gibi. Tüketici güven endeksleri dediğim gibi açıklanmış bu arada. Hemde ciddi artışla açıklandı. Geldikmi kasım ayı enflasyon değerine, emin oda pik şeklinde düşüş ile açıklanacak. Düştümü iyice dolar en alt olması gereken seviye 5.04 lere kadar?? baya yaklaşacak. Bize şimdi spekulasyon lazım artık beyler
Aralıkta mb nın faiz indirimine zemin hazırlanıyor bence.
Erol Mütercimler gibi yapayım ben de o zaman gerçi tam zıttı olacak ama;
"Bu ülke doların 4.88 olduğunu görecek. Ne kadar dayanır o seviyede bilemem ama 5dk lığına da olsa 4.88'i gösterecekler bu ülkeye!!!!"
Suanki vadelide en iyi banka hangisi ?
#kenetleninbaşkatürkiyeyok