User Tag List

Sayfa 741/1068 ÝlkÝlk ... 241641691731739740741742743751791841 ... SonSon
20286 sonuçtan 14.061 ile 14.079 arasý

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaþýmý..

Þehir
    TÜRKÝYE/ÝSTANBUL
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý TaGo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Çok yuvarlak cevap olmadýmý bu þimdi?? Nasýl bir teþvikse biz sgk yý yarýnýn altýnda ödetecek. Bizim mali müþavirimiz konuya fransýz heralde
    Mesajlarýma alýntý yaparak cvp verirsen sevinirim. Takibi zor oluyor böyle.

https://datassist.com.tr/wp-content/...C4%B0YS-13.pdf

2018 SGK Teþvikleri

2018 Torba Yasa Teşvikleri - iskanunu.com

Burda biri yazmýþtý, iþyeri açacakken muhasebecisi hakký olan teþviki bilmediði için maðdur olduðunu.
    Muhasebeci bu, bilemeyebilir. Sen de araþtýrabilirsin.
    Okumadan imzalamam.....

Yaþ
    37
    Þehir
    ...
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her iki tarafýn da haklý olduðu bir þeyi tartýþýyorsunuz
    sonuca varmanýz çok zor..
    "gafleti, zýlleti ve cehaleti tattýk. sýra sefalette."

mcanx - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý MuMBar35 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bakalým kurumsal firmalar % kaç zam yapacak çalýþanlarýna %26 asgari ücret zammý enflasyon beklentisi açýklama %18-%20 özel sektör ne yapýcak görücez.
    kurumsalda çalýþýyorum, tahminler yüzde 17-18 yönünde bakalým reelde ne olacak

Þehir
    TÜRKÝYE/ÝSTANBUL
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý rebelh Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    her iki tarafýn da haklý olduðu bir þeyi tartýþýyorsunuz
    sonuca varmanýz çok zor..
    Haklýsýn ama arkadaþ rakamlarý abartýp yazýnca, iþçinin maaþýndan vereceði kesintileri (BES vb) kendisi ödüyormuþ gibi yazýnca tutamadým kendimi.
    Ben de isterdim asgari ücret %15-17 artsýn ama olmadý.
    Bakalým biz zam alabilecek miyiz.
    Gelir vergisi oranlarý artýþý haksýzlýðý da ayrý konu benim için zaten.
    %26 zam ilave iþsizlik, ürünlere zam vb þekilde piyasayý etkilemez "umarým".
    Okumadan imzalamam.....

TaGo - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    45
    Þehir
    Türkiye/Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý DOHC Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Haklýsýn ama arkadaþ rakamlarý abartýp yazýnca, iþçinin maaþýndan vereceði kesintileri (BES vb) kendisi ödüyormuþ gibi yazýnca tutamadým kendimi.
    Þimdi SGK online sitesinden yaptýðým ödemeyi atýyorum. Bir firmamda 2 kiþi asgari ücretli olarak çalýþýyor (diðerlerindeçeþitli maaþlarda olan olduðu için ortalama yatýrdýðýmý çýkarmak zor olur diye bu firmada olaný atýyorum)

2 kiþi için online sistemden ödediðim 1559 tl. 2 çalýþan 60 gün yazýyor kocaman. yarýsý napýyormuþ? 779.5 TL. ben bunu muhasebeciye deðil direkt devletin online sitesine ödüyorum. Neyi abartýyorum aceba??
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alýþveriþ yapabilirsiniz

Yaþ
    37
    Þehir
    ...
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle etkileyecek
    2019 yýl sonu enflasyonu %35 is coming...
    "gafleti, zýlleti ve cehaleti tattýk. sýra sefalette."

Molev - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    33
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkemizde alýnan vergiler dolaylý yollarla alýnmaktadýr yok benzinden yok arabadan yok çalýþandan/iþverenden vs. asýl vergi usulümüz gelir üzerinden olmalý ancak bizim milletimiz iþçi/iþveren/memur/ bebesi dedesi dadasý nerde çalmak çýrpmak var aklýmýz ona çalýþtýðý için ve devletimiz bunu denetleyemeyecek kadar basiretsiz olduðu için bu kavga dövüþ ortaya çýkýyor her sene böyle ekonomide düzelmez. Emin olun gelir üzerinden vergi alýnsa þu anki iþverenler ödediði verginin 3 yada 4 mislisini devlete ödemek zorunda kalýr, ben bir iþçi çalýþan olarak bakýyorum atýyorum 1000 birim kazanýyorum 10000 birimlik bir araba alýrken 1800 birim + ötv vergi ödüyorum 100.000 birim kazanan iþverende aynýsýný ödüyor nerde eþitlik ?
    '' Astrolog ''

Alýntý driftboy Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    turbo desteðiyle 4 beygir almýþ, acaba emniyet kemerine mi taktý turboyu ?

rebeloghy - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    32
    Þehir
    Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tartýþmaya kalksak tartýþýlacak o kadar boyutu var ki 3-5 satýra sýðmaz bence de. Ülke bokun içine batýnca herkesin haklýlýðý kendine kadar oluyor.

Þöyle bir laf etsem; Asgari Ücret nedir ey güzel iþveren ?
    Devlet diyor ki minimum ücret budur. Ýyi güzel.
    Ýþi güzel gider, ekonomi daha iyi iken daha güzel kazanan hangi iþveren; asgari ücret ile çalýþtýrabildiði bir kiþiye daha fazla maaþ veriyor ?

Asgari yani minimum ücret sýnýrý bizde öyle bir kalýplaþmýþ ki alt sýnýr deðil ideal rakam kabul edilip çalýþanýn çok büyük oranýna verilen sabit maaþ tutarý olmuþ.

Herkes kendini rahatsýz edince alttakine doðru basýyor..

Þimdi iþçilik maliyet hesaplarýna girmeyin, biz de gýda iþletmesiyiz ihracat yapýyoruz. Ýþçilik maliyetleri arttý deyip yurtdýþýna fiyat artýþý falan yansýtmak kolay iþ deðil. Zaten yýrtýyoruz kendimizi fiyat tutturmaya çalýþýrken, bir de iþçilik artýþý elbette güzel deðil.

Ancak sadece düþünülsün diye deðindim, minimum maaþ o. Devlet kimseye bu maaþý öde daha fazla verme diye elini baðlamýyor ama elbette daha fazla kim niye versin..
    -Fýrat

Yaþ
    45
    Þehir
    Türkiye/Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý rebeloghy Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Tartýþmaya kalksak tartýþýlacak o kadar boyutu var ki 3-5 satýra sýðmaz bence de. Ülke bokun içine batýnca herkesin haklýlýðý kendine kadar oluyor.

Þöyle bir laf etsem; Asgari Ücret nedir ey güzel iþveren ?
    Devlet diyor ki minimum ücret budur. Ýyi güzel.
    Ýþi güzel gider, ekonomi daha iyi iken daha güzel kazanan hangi iþveren; asgari ücret ile çalýþtýrabildiði bir kiþiye daha fazla maaþ veriyor ?

Asgari yani minimum ücret sýnýrý bizde öyle bir kalýplaþmýþ ki alt sýnýr deðil ideal rakam kabul edilip çalýþanýn çok büyük oranýna verilen sabit maaþ tutarý olmuþ.

Herkes kendini rahatsýz edince alttakine doðru basýyor..

Þimdi iþçilik maliyet hesaplarýna girmeyin, biz de gýda iþletmesiyiz ihracat yapýyoruz. Ýþçilik maliyetleri arttý deyip yurtdýþýna fiyat artýþý falan yansýtmak kolay iþ deðil. Zaten yýrtýyoruz kendimizi fiyat tutturmaya çalýþýrken, bir de iþçilik artýþý elbette güzel deðil.

Ancak sadece düþünülsün diye deðindim, minimum maaþ o. Devlet kimseye bu maaþý öde daha fazla verme diye elini baðlamýyor ama elbette daha fazla kim niye versin..
    Onunda kanunu varki. Bir adamý 2 sene maks asgari ücret basamaðýndan maaþlandýrabiliyorsun. 3. sene devlet seni sorgulama yetkisine sahip sen niye bu adam hala tabandan maaþ ödüyorsun diye.

Ayrýca þunuda kabul edelim bizde VASIFLI ama vasýfsýz çoook çalýþan var. Bir iþletme neden iþçi çalýþtýrýr? Ana maddesi kiþinin sana katma deðer kazandýrmasý. Bizde çalýþanlarýn birçoðunluðu ise; evde oturmayayým, kimsenin gözüne batmayayým, sgk da ödensin saðlýk sisteminden yararlanayým. Eh iþte parada deðil ama cebime 3-5 tl kalsýn diye çalýþýyor. Þirketine katma deðer kazandýrran adam zaten zamanýndan önce terfide alýyor, gerekirse primde alýyor
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alýþveriþ yapabilirsiniz

Þehir
    TÜRKÝYE/ÝSTANBUL
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Þimdi SGK online sitesinden yaptýðým ödemeyi atýyorum. Bir firmamda 2 kiþi asgari ücretli olarak çalýþýyor (diðerlerindeçeþitli maaþlarda olan olduðu için ortalama yatýrdýðýmý çýkarmak zor olur diye bu firmada olaný atýyorum)

2 kiþi için online sistemden ödediðim 1559 tl. 2 çalýþan 60 gün yazýyor kocaman. yarýsý napýyormuþ? 779.5 TL. ben bunu muhasebeciye deðil direkt devletin online sitesine ödüyorum. Neyi abartýyorum aceba??
    Tamam, 100'er TL devlet teþviki düþülmüþ hali bu galiba. Aslýnda gerçek rakam 1759 TL, böl 2'ye 880 TL. Bu rakam iþçi+iþveren kesintileri toplamý. Ýþçi kýsmýný sen ödüyor görünebilirsin ama bu iþçinin maaþýndan kesilen para aslýnda. Ýþçinin cebine brüt maaþý girmeden sen onun adýna, onun maaþýndan devlete yatýrýyorsun.
    Ayný þeyleri söylüyoruz ama iþçi kesinti paylarýný sen cebinden ödüyor gibi düþündüðün için sorun oluyor. Aslýndan devlet iþçi kesintisini iþçiden kesiyor ama maaþ daha yatmadan kestiði ve sen ödediðin için kafa karýþýyor.
    Okumadan imzalamam.....

KÖROÐLU - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    SAKARYA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşveren maliyeti budur asgari ücretin. + AGİ

2019 İşveren Maliyeti : 3.005,65 TL
    2018 İşveren Maliyeti : 2.384,66 TL
    Artış: %26

Yan haklar (servis gibi zorunlu değil) Ama yemek en kötü 15 TL ödersin. + agi vs derken bu rakam 3500'ün altına inmez.

Şahsi beklentim kurumsal firmada beyaz yaka ve kobi işletmecisi olarak. Firma bu sene zam yapmaz bize (beyaz yaka) (Üst yönetim yani Müdürlerler hariç)

asgari ücretli kısım için de çalışan sayısını azaltır bütçesini denkleştirir gibi duruyor.

Zaten üÜretim yok şuan kısa süreli çalışma yapıyorlar. Sene başından itibaren üretimdeki adamların 3 te 1 ini çıkartırlar gibi duruyor.

Reel sektöre yansıması çalışan azaltmak ve aynı işi kalanlara yüklemek olarak sonuçlanacağını düşündüğüm bir artış olmuş.

Artış rakamı beklentimin çook üzerinde geldi, seçim yatırımı olarak kullanılacağına dair de bir endişem yok %100 kullanılır.

Meydanda %26 nın dayanılmaz cazibesi ile o toplanırken arka tarafta çıkışı verilenleri kimse görmeyecek nede olsa.

Yaþ
    39
    Þehir
    SAKARYA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit geri gelsin

Ýþveren maliyeti budur asgari ücretin. + AGÝ

2019 Ýþveren Maliyeti : 3.005,65 TL
    2018 Ýþveren Maliyeti : 2.384,66 TL
    Artýþ: %26

Yan haklar (servis gibi zorunlu deðil) Ama yemek en kötü 15 TL ödersin. + agi vs derken bu rakam 3500'ün altýna inmez.

Þahsi beklentim kurumsal firmada beyaz yaka ve kobi iþletmecisi olarak. Firma bu sene zam yapmaz bize (beyaz yaka) (Üst yönetim yani Müdürlerler hariç)

asgari ücretli kýsým için de çalýþan sayýsýný azaltýr bütçesini denkleþtirir gibi duruyor.

Zaten üÜretim yok þuan kýsa süreli çalýþma yapýyorlar. Sene baþýndan itibaren üretimdeki adamlarýn 3 te 1 ini çýkartýrlar gibi duruyor.

Reel sektöre yansýmasý çalýþan azaltmak ve ayný iþi kalanlara yüklemek olarak sonuçlanacaðýný düþündüðüm bir artýþ olmuþ.

Artýþ rakamý beklentimin çook üzerinde geldi, seçim yatýrýmý olarak kullanýlacaðýna dair de bir endiþem yok %100 kullanýlýr.

Meydanda %26 nýn dayanýlmaz cazibesi ile o toplanýrken arka tarafta çýkýþý verilenleri kimse görmeyecek nede olsa.

Yaþ
    45
    Þehir
    Türkiye/Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam, 100'er TL devlet teþviki düþülmüþ hali bu galiba. Aslýnda gerçek rakam 1759 TL, böl 2'ye 880 TL. Bu rakam iþçi+iþveren kesintileri toplamý. Ýþçi kýsmýný sen ödüyor görünebilirsin ama bu iþçinin maaþýndan kesilen para aslýnda. Ýþçinin cebine brüt maaþý girmeden sen onun adýna, onun maaþýndan devlete yatýrýyorsun.
    Ayný þeyleri söylüyoruz ama iþçi kesinti paylarýný sen cebinden ödüyor gibi düþündüðün için sorun oluyor. Aslýndan devlet iþçi kesintisini iþçiden kesiyor ama maaþ daha yatmadan kestiði ve sen ödediðin için kafa karýþýyor.
    Abi tamamda brütünden kesiyor netinden deðilki. Ben bunu ödüyorum benim cebimden çýkýyor, üzerine maaþýn netinide ödüyorum. Yukardaki hesabýmdada zaten net rakamlarý vermiþim. Tamam biz salak bir iþletmede olabiliriz bunu kabul ediyorum. Ben BES i biz yatýrýcaz olarak ayarladým kendimi. Adamýn netinden kesememki ben besini. Asgari geçim indirimini vermek zorundayým (vermeyen binlerce iþletme varmýþ, ona ben karýþamam). Ben net olarak kendi asgari ücretlimin bana maliyetinden bahsediyorum. Bu rakamlar NET olarak çýkýyor iþletme sahibinin cebinden. Geriye ise birde TOTOÞ iþveren ifadesi kalýyor. Ýþçi demiyorki Avrupa Yýpranma tazminatýný kaldýrdý, yemek yol asla vermiyor demiyor. Benim Annem Siemens almanya emeklisi bide. Kadýn topu topu 450 Euro maaþ alýyor. 20 küsür sene mesaisi var ve maaþý 60 da baðlandý yýpranmada almadý. Biz iþimize geldimi Avrupalý oluyoruz iþimize geldimi Türkiyeli

Diyorumki biraz olsun Hakkaniyetli olalým

Þehir
    TÜRKÝYE/ÝSTANBUL
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi tamamda brütünden kesiyor netinden deðilki. Ben bunu ödüyorum benim cebimden çýkýyor, üzerine maaþýn netinide ödüyorum. Yukardaki hesabýmdada zaten net rakamlarý vermiþim. Tamam biz salak bir iþletmede olabiliriz bunu kabul ediyorum. Ben BES i biz yatýrýcaz olarak ayarladým kendimi. Adamýn netinden kesememki ben besini. Asgari geçim indirimini vermek zorundayým (vermeyen binlerce iþletme varmýþ, ona ben karýþamam). Ben net olarak kendi asgari ücretlimin bana maliyetinden bahsediyorum. Bu rakamlar NET olarak çýkýyor iþletme sahibinin cebinden. Geriye ise birde TOTOÞ iþveren ifadesi kalýyor. Ýþçi demiyorki Avrupa Yýpranma tazminatýný kaldýrdý, yemek yol asla vermiyor demiyor. Benim Annem Siemens almanya emeklisi bide. Kadýn topu topu 450 Euro maaþ alýyor. 20 küsür sene mesaisi var ve maaþý 60 da baðlandý yýpranmada almadý. Biz iþimize geldimi Avrupalý oluyoruz iþimize geldimi Türkiyeli

Diyorumki biraz olsun Hakkaniyetli olalým
    Onu diyorum iþte. Ayný þeyi deðiþik kelimelerle söylüyoruz.
    Bu arada adamýn BES'ini netinden deðil brütünden dewlet kesecek merak etme sen .
    Yukarýda arkadaþ koymuþ benim dediðim rakamlarýn 2019 halini. 3005 TL düz iþçi maliyeti, 4500 TL deðil .
    Servis, yemek sana kalmýþ. Dilersen ver F30'u bir iþçiye, 4 kiþi gidip gelsinler :P .
    Okumadan imzalamam.....

rebeloghy - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    32
    Þehir
    Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onunda kanunu varki. Bir adamý 2 sene maks asgari ücret basamaðýndan maaþlandýrabiliyorsun. 3. sene devlet seni sorgulama yetkisine sahip sen niye bu adam hala tabandan maaþ ödüyorsun diye.

Ayrýca þunuda kabul edelim bizde VASIFLI ama vasýfsýz çoook çalýþan var. Bir iþletme neden iþçi çalýþtýrýr? Ana maddesi kiþinin sana katma deðer kazandýrmasý. Bizde çalýþanlarýn birçoðunluðu ise; evde oturmayayým, kimsenin gözüne batmayayým, sgk da ödensin saðlýk sisteminden yararlanayým. Eh iþte parada deðil ama cebime 3-5 tl kalsýn diye çalýþýyor. Þirketine katma deðer kazandýrran adam zaten zamanýndan önce terfide alýyor, gerekirse primde alýyor
    Tarkan abi, söylemek istediðimi tam olarak anlatamamýþým sanýrým. Bir iþletme asgari ücret verdiði x birim insaný, 500 lira 1000 lira daha üstü maaþ vererek çalýþtýrýp ayakta kalabilecek dahi olsa, devlet daha aþaðýda maaþ ödemek için bir sýnýr vermiþken kim gidip fazla para veriyor çalýþanýna ?
    Ýþveren tarafýnda bu söylediðimi tam anlamamýþ olman bana normal geliyor. Tekrar altýný çizeyim;

Bundan daha az ücret ödeyemezsin rakamýdýr asgari ücret.

Sana böyle bir hak verdim, hadi çalýþanlara bu kadar ver üstünde kazandýðýn sana kalsýn rakamý deðildir.. Ama piyasa güzelken kar edilsin arabalar villalar, piyasa kötüyken bu asgari ücretle batarýz biz.
    Ýþçi sýnýfý da diyor ki yüzerken sen yüzüyordun, ben boðulmamaya çalýþýyorum anca, batarken gel batalým ne fark eder.

Ben farklý bir noktaya deðinmek istedim, konudan çok uzaklaþtýrdým baþka bir yorum yazmayacaðým konuyu daðýtmamak için.
    (Çalýþan kesimin yarýsýndan fazlasý reel vasýfsýz, iþe gelip giden sadece göze batmayacak düzeyde iþ yapan insanlarla dolu burasýna da katýlýyorum fakat yarý bir konu bu)
    -Fýrat

Yaþ
    45
    Þehir
    Türkiye/Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ýþte ilk yazýmý okusanýz aslýnda ÝÞVEREN olarak ASGARÝ ÜCRET çok deðil, devletin üstüne üstlük tüm diðer ödemeleride iþveren yýktýðý için. Bu bedelin nerdeyse 2 katýna mal olan tüm ücretlerden mesul olanýn yine ÝÞVEREN niye olduðunu yazdým.

Yani bana göre 3000 TL olsun asgari ücret ama ben diðer hiçbirþeyden mesul olmayayým. ÝÞÇÝ nin sgk katkýsýndan, emekliye ayrýlacaðý zamanki alacaðý maaþdan, asgari geçim indiriminden, bes inden neden ÝÞVEREN mesul olsun. DEVLET eðer babaysa; biz kiþinin maaþýný veriyorsak geri kalan þeyleri yüklenmeli. Devlet elini en ufak þekilde bile cebine atmýyor

BARR - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    36
    Þehir
    35.5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alýntý mcanx Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kurumsalda çalýþýyorum, tahminler yüzde 17-18 yönünde bakalým reelde ne olacak
    Manisa organizede %30 a varan yapan yabancý firmalar var bizim %20 civarý beklentimiz.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaþýmlarým: edriver_35

mcanx - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý MuMBar35 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Manisa organizede %30 a varan yapan yabancý firmalar var bizim %20 civarý beklentimiz.
    umarým beklentinizin/mizin bi týk da olsa üstü olur

Yaþ
    39
    Þehir
    SAKARYA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ýþte ilk yazýmý okusanýz aslýnda ÝÞVEREN olarak ASGARÝ ÜCRET çok deðil, devletin üstüne üstlük tüm diðer ödemeleride iþveren yýktýðý için. Bu bedelin nerdeyse 2 katýna mal olan tüm ücretlerden mesul olanýn yine ÝÞVEREN niye olduðunu yazdým.

Yani bana göre 3000 TL olsun asgari ücret ama ben diðer hiçbirþeyden mesul olmayayým. ÝÞÇÝ nin sgk katkýsýndan, emekliye ayrýlacaðý zamanki alacaðý maaþdan, asgari geçim indiriminden, bes inden neden ÝÞVEREN mesul olsun. DEVLET eðer babaysa; biz kiþinin maaþýný veriyorsak geri kalan þeyleri yüklenmeli. Devlet elini en ufak þekilde bile cebine atmýyor
    Sebebi þu, devlet gerçekten kazanandan almasý gereken vergiyi alamýyor.

Burada hep bahsediyorum yeri geldiðinde, adam villa da oturuyor altýnda 300 binlik q7 ile geziyor. Ama totalde ödediði vergi senden benden az.

Kurumsalda çalýþan beyaz yaka ve asgari ücretli sistemi finanse ediyor bir noktada. Kaynaðýnda kesindi (stopaj) devlet diyor ki iþverene kardeþim sen iþçiye bu kadar para vericen ben ondan bu kadar vergi alýcam, ama ben biliyorum bu kerata bana bu parayý ödemez en iyisi sen bana bunu her ay düzenli olarak muhtasar beyanname ile bildir, ve akabinde öde.

Hoop daha para cebe girmeden devlete gidiyor. Ben vergi ödemeye karþý deðilim, nasýl ki parkta bahçede gezerken, akþam çöplerin alýnmasýný isterken bunlarýn bir maliyetinin olduðunu biliyorsam buna katkýda da bulunmam lazým.

ama benden kat be kat fazla kazanan iyi yaþayan adamlarýn ben kadar vergi ödemediðini bilmek aðrýma gidiyor. Sýkýntý burada.

VERGÝ ADALETÝ YOK.

Adalet olmayýnca poþetten, ötv gibi ucube bir sistemden kaynak beklersin iþte böyle.

Bazen babama takýlýyorum hadi diyorum aldýn yine emekli maaþýný benim sayemde ödediðim vergi ile aldýðý rakam o kadar yakýn ki birbirine. Benim cepten çýkýyor onun cebe giriyor gibi oluyor.

Not: 35 yaþýnda insanlarý emekli eden sistemi kuranlara hakkýmý helal etmiyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 4 kullanýcý var. (0 üye ve 4 konuk)

Bu Konudaki Etiketler