Parite 1.07 yi kırdı ... 1.06XX ... Teknik analizci gerekiyor daha iyi bir yorum için
Parite 1.07 yi kırdı ... 1.06XX ... Teknik analizci gerekiyor daha iyi bir yorum için
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
paritenin bu kadar düşmesini kimse beklemiyordu. bu durumda fed faiz artırırsa paritenin 1.04 ün de altına düşmesi kesin gibi. dün goldman sachs in bi analizi vardı yılbaşından önce 1 usd=1 euro olabilir diye. başka kimse bu görüşü paylaşmamış ama çok da uzak ihtimal değil gibi bu durumda.
Her an herşey olabilir, Yanlız bizim ülkede çok acil reform yapılması gerekiyor... İşsizlik patlamış durumda ve bu parite ihracatçıyı çok kötü vurur... Acil olarak istihdamı artırmak için devletin yol köprü vs. tarzı işlere kaynak ayırmayı bırakıp Sgk desteği, vergi düşürmesi vs. birşeyler yapması gerekiyor.. Şimdi havalarda soğuyor ve Botaş ciddi döviz çekicek... Finansal krize gidiyoruz göz göre göre..
60 Milyon Usd satıyor Mb şuanda... Her akşam bu saatlerde borsa az toparlanıyor sonra yine aynı manzara... Hangi akla hizmet her akşam aynı saatte döviz satmak? Yarın Fed faiz artırdığında ne olucak? Onun yerine yap şu reformları kurtulalım...Taşıma suyuyla dönüyoruz
ulu orta değil ama piyasada konuşulan bir şey bu, ben 2 aydır bu forumda 1.04 e geleceğini yazıyorum, kahin değilim ben de duyumlarıma göre bilgi paylaşıyorum. Euro/Usd eşitlenmesi olabilir ki şuan oraya çok yaklaştık faiz arttırılmadan, arttırılsın o zaman eşitlenmesi an meselesi.
Bencede bu şekilde İSTİKRAR bunu gerektirir milletin mikimesi gerekir ki bir daha İSTİKRAR olsun
Dolar düşmez 2008 herkes ABD battı derdi Şimdi kim battı bir aynaya bakmak gerek.
ABD nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu birkez daha gördük daha da görücez.
Savaşla yapamayacağı şeyi adam kağıt parçalarıyla yapıyor bir güzel...
Paranın inşaat sektörü ve otomotiv yerine direkt üretime kaydırılması
1) Rant Vergisi (Ali Babacan daha önce bunu söylemişti ama kabul görmedi) Şimdi diyelim sizin elinizde para var, İstanbul'da 5 katlı bir binanız var ve her daire 1 milyon etsin... Tekrar o binaya 10 kat müsade edildiği anda şimdi siz olsanız üretimmi yaparsınız yoksa binaya kat çıkıp milyonları kolayca cebemi indirirsiniz?
2) İhracat yapan insanlar K.D.V. iadesini devletten alamıyor , almaya kalktığında Vergi incelemesine varan türlü problem çıkartılıyor.
3) Krizdeyiz kimse inkar etmeyecek ve Sgk primleri gerekirse belirli bir süre için devlet tarafından karşılanıcak
4) Üreticiye ucuz elektrik sağlanıcak
5) Üreticiye kredi desteği sağlanacak , yani üretim yapanın kredi faizini devlet karşılayacak
6) Tarım ve Hayvancılık desteklenicek , Bu paralara mazot satılmayacak...
Gibi bir sürü şey....
Teşvik aslında belli başlı şeylerde var ama çok dikkatli olmak gerekiyor , Örneğin Kosgeb yurt dışı Fuar desteği veriyor ama bizden Ahlaksız olan grup parasını kosgebden alıyor ve Almanya'ya karı kız görmeye gidiyor...
Kısaca , Kafası çalışan Ticaret içinden gelmiş insanlar oturup baştan sona memleketi yapılandıracak
TOKİ diye birşey icat ettiler .
Yurt dışındaki örneğin aynısı almadan bu ülkeye AKP yorumu kattılar RANT dene şeyi bunlar icat etti.
Bugün emlak balonu var diyorsak tatamiyle bunların eseri.
DEVLET şunu yapmalı
Büyükşehirlere yatırımdan vazgeçmeli.
İSTANBUL gibi bir yere artık yatırım yapılmamalı inşaata bile izin vermemeli.
Göç önlenmeli ve ithal ettiğimiz öncelikle tarım ve hayvan ürünlerinin üretimi için dehşet teşvik verilmeli.
teknoloji ve Arge ye inanılmaz yatırım yapılmalı anca 20 yıl sonra belki dünyada ismi duyulunca oooo denilen bir ülke oluruz.
Yoksa bir b.k olmaz bu ülkeden![]()
Bütçe rakamları bence doğru değil , Bütçe iyi olsaydı 3. köprüyü yapan 3 Firma zaten batmazdı... Paralarını zamanında alamadıkları için battı....
3. köprüde 3 firma iflas erteleme istedi
Devletle iş yapanlar şu anda para felan zaten alamıyorlar doğru dürüst..,
Başka yolumuz kalmadıki , ya üreteceğiz ve 5 yıl içinde krizden çıkacağız , yada komple batıp gideceğiz...
Reforma bir örnek daha ; 50.000 Tl'ye kadar olan araçlardan az vergi alınması , 100 bin den çok daha falza gibi.... Yani gariban ile süper zenginin aynı vergiyi vermesi çarpıklık ki ülkemizde malesef sistem öyle.
Seçimden önce dolar almıştım. Akp %50 ile gelince o gece resmen titredim ama yine kazandırdı.
I Love You AKP çalmaya devam ki kazanalım.
Buram buram istikrar kokusuda önleyemedi doları.
Malesef yine kazanmaya devam edeceksiniz... Tv yayınlarında milleti panikletip döviz sattırdılar.. Sabah paylaştım burada Bloomberge tepki yağıyor
Piyasadan eski araclari cekip tr de uretilen araclara otv destegi yapsalar bile bir nebze hareket olur
Cari açığı artırmamak için Bireysel kredilerin sınırlandırılması gerekiyor ... Orda gereken yapıldı aslında ama asıl cesaret edilemeyen büyük reformlar gerekiyor ki işte Bütçe açığı veririz vs. diye yapılamıyor zaten bende yapılacağına inanmıyorum... Devletin küçültülmesi gerekiyor ki tam tersi yeni bakanlıklar vs. geliyor ... Mercedes - Audi vs. yasaklanmalı ki, hepsinin altında var en kıytırık birimde bile... Böyle olunca işte çıkış yolu gözükmüyor. ,
Yada Siyasetçi olup kurtulmak var , herhalde tek para kazanan onlar...
Tr de ev alma planim var yatirim amacli. Nakitmi almaliyim, kredimi cekmeliyim yoksa beklemelimiyim ?
Edit. Kazancim dolar.
Konut fiyatlarında ciddi anlamda balon var , Alacağınız yer neresi? Eskiden iş yerinin 10 yıllık kirası iş yeri bedeli kadar idi .... Ev ise 15 yıllık kira ile hesaplanıyordu.. Buna göre hareket etmek gerekiyor , ama hiçbir şekilde nakit ile almak akıllıca değil. Tüm varlık fiyatları geri gelicek ha istisnalar olabilir mesela süper zenginlere kriz dokunmaz... Onlar servetini katlar
S&P Den kötü haber!!! Türkçe Meali , Fed faiz artırırsa Türkiye'nin notu iner diyor... Ki Moody's de Türkiye'yi değerlendirecek 12. Ayda hemde fed sonrası
http://www.ntvpara.com/haberler/ekon...imi-daha-olasi
Türkiye Analisti Aarti Sakhuja Türkiye için not artırımındansa not indiriminin daha olası olduğunu söyledi.
NTV Para'nın sorularını yanıtlayan Sakhuja, Türkiye'nin gelişen ülkeler arasında Fed'in faiz artışına karşı en kırılgan ülke olduğunu belirtti. Türkiye'de bakanların atanması, yeni hükümetin politikaları ve reform sürecinin nasıl olacağına odaklanılacağını söyleyen Sakhuja, özerk kurumların bağımsızlığının kredi notu için önemli olduğunun altını çizdi.
S&P olarak reformların hızlanmasına odaklanacaklarını vurgulayan Sakhuja, bu dönemin kuruluş için bekle-gör dönemi olduğunu söyledi.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)