Dolar icin 2.75 altin icin gram 97 den girilir bu aralar bir gevşeme olursa ki buyuk sans olur ben suan tl de bekliyorum .
Ins gelirde alirik fed den sonra 3.10 altini 115 e gelecegini düşünüyorum
Printable View
Dolar icin 2.75 altin icin gram 97 den girilir bu aralar bir gevşeme olursa ki buyuk sans olur ben suan tl de bekliyorum .
Ins gelirde alirik fed den sonra 3.10 altini 115 e gelecegini düşünüyorum
2.75 çok zor... Fed için fazla vakit kalmadı.. Ancak fed kaynaklı faiz artırımının olmaması vs. gibi bir haber gerekiyor... Hiç yaşamadığımız bir döneme giriyoruz... Fed bizi çok zorlayacak
Gunaydın
Soma madenlerınde 100 ton altın bulundugunu yazıyor butun gazeteler
dovıze etkısı sızce nasıl olur, nereye kadar dusurur doları?
Aspargas haber...1-2 gün önce burdan paylaştım, Her krizde aynısını yapıyorlar.. Ya petrol bulunur ya başka birşey., Aslında Ülkemizde bizim çıkartamayacağımız neler vardır kimbilir ama olay bu değil , şu anda Dövize hala müdahale var. Yurt dışından para girişi olsa direkt olarak faizler düşer , Merkez bankası rezervler artar ama tersi oluyor rezervler eriyor ona rağmen Kur düşüyor yani suni diyelim., Kur'un düşmesinin bir kısmı dolar endeksinin 2 gündür azda olsa gevşemesi... Yarın Abd'den veriler gelmeye başlayacak , Önümüzdeki hafta artık Fed'i fiyatlamaya yavaş yavaş başlarız.. 12. aya girince de çok hareketli geçer
Bazı şeylerin şuyu vuku'ndan beterdir, hani cidden altın bulunsa filan bu kadar etkili de olmaz. 10 kuruş düşürür, 50 kuruş artırır aksi yöndeki haber.
2.880' den alım yaptım bir miktar, Cuma'ya kadar alımlarını tamamlayıp bitiricem inşallah... Rast gele
En güzeli kendi hissettiğini, sezdiğini, bildiğini uygulaması. 50 tane ekonomist okuyup dinleyince, kafalar karışıyor.
Ekonomistlerin yarısı paralı asker o yüzden kimi nasıl dinleyeceğine iyi bakmak lazım.
Şahsen durduğum yerde paramın emek harcamadan değer kazanması beni rahatsız ediyor, dolayısıyla bu iniş ve çıkışlarda hiçbir şey yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. İsterse dolar 2 lira olsun yada 4 e çıksın. Değeri artarken birilerinin varlığı değersizleşiyor, değeri düşerken de birilerinin değeri artıyor, sistem olarak benimsemiyorum. Ağzından dini kelimeler düşmeyen insanların nasıl hisse senedi kovalayıp, döviz ile oyunlar çevirdiğini, fx ile delice oynanıp dipsiz iştahlarını görünce, iki yüzlü insanlardan uzak durma ihtiyacım oldukça pekişiyor. Aynı şey emlak üzerinden yapıldığında da düşünüyorum. Üretmeden kazanca karşıyım. Para ile oynayarak kazanılan paraya karşı şaibeli bakıyorum.
Valla ben bezdim, Gemisini kurtarmaya çalışan kaptan modundayım... Ülkenin hali belli , artık benimde sloganım " Demokrasi, Aç gözünü doldur keseni" ve 10 dönüm bostan yan gel yat Osman modundayım... İthalat süresi ortalama 3 ay.., 1 Senede Tl cinsi taahhüt veriyoruz etti 15 Ay!.. Dövizin 1 senede nerden nereye geldiği belli... 1 Milyon Usd ile 2.10 dan döviz alan 700 bin tl para kazandı yattığı yerden!!! Daha dün belediyeden abilerimiz geldi eksik gedik buldu.... Tam tahmin ettiğimiz gibi çıktı 10K x spor klübüne yardım ediceksiniz diye., Neyse 5K verelim dedik... O kadar ağırıma gidiyorki, vergimi düzgün bir şekilde elimden geldiğince ödüyorum, Şehit haberi duyduğumda içim gerçekten acıyor... Ama böyle bir ülkede kimse kusura bakmasın... Bir ülke düzgün olursa insanlarda kendisini düzeltmeye çalışır, sistem çürüdüğü zaman insanlarda çürür.... Balık baştan kokar yani., Bizler zaten çalışmadan borçla yaşamaya alıştık., Neden bu hale geldik bir açıklama yapmak istiyorum ;
1) Eğitim seviyemiz ilkokul 4 Türkiye geneli , İlkokul mezunu bir adam ne yapar? a)Ya asgari ücretle çalışır b) Lüx yaşamak için illegal işlere bulaşır ... Şimbi B) Şıkkı bizim insanımızın seçimi buna yapacak birşey yok... Sakın yanlış anlaşılmasın şu parti bu parti hepsi aynı... Biz böyle olduğumuz için başımızdakilerde bizi hak ettiğimizin üstünde anlık refah sağlamak için üretmek çalışmak gelişmek yerine şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlere başvuruyoruz..
İşte devrim tamamlanamadığı için bugün bu haldeyiz. Rahmetli Atatürk'ün ömrü vefa etmedi, eğer 15 sene daha yaşasaydı çok farklı bir durumda olurduk bugün. Savaştan çıkmış ve eliti, entellektüel aydını hemen hemen hiç olmayan sadece vefalı, sebatkar, çilekeş ve maalesef eğitime aç Anadolu insanıyla anca bu kadar oluverdi. Köy enstitüleri ile sıçrama yaşayan, yurt dışına eğitime gönderilen ve geri geldiğinde ülkesine yardımı dokunacak bir elin parmaklarını geçmeyen cevherler sayesinde anca bu haldeyiz. Bu konular siyaset üzeri konular, partisel vs değil. Devrim tamamlanamadığı için, toplum katmanlarının tamamına erişemediği için bugün bu haldeyiz. Çoğunluk ister istemez sadece kendi cebini düşünmek durumunda kalıyor. Ben askere paşa paşa gittim, 2/3 sene uzatıp bekleseydim bedelli ile yapabilirdim ama yapmadım, bunu bir borç görüyordum ülkeme. Gel gör ki beraber okuduğum arkadaşlarımdan kaçmak için elinden geleni yapanları gördükçe, her fırsatta ülkesini kötüleyen, kaçıp gitmeyi konuşanları gördükçe sinirleniyorum. Benim bu topic'de teknik analiz yazabilecek bir donanımım yok, kendi halinde iş veren, deniz ticareti yapan biriyim, gördüklerimi, yaşadıklarımı kısa kısa yazmayı tercih ediyorum. Maksadı aşan bir durum söz konusuysa yazmaktan imtina ederim. Reform vs deniyor ya ; bu ülke
1) Nato'dan çıkıp
2) Çevre ülkelerle düzgün dış işlerine sahip olmadıkça
3) Ağır sanayiye, bilişime ağırlık vermedikçe
4) Lüks tüketimden uzaklaşmadıkça
5) Eğitim adam akıllı düzelmedikçe
Hiçbir şeyin düzeleceğine inanmıyorum ta ki, bütün toplum katmanları (A+, A, B,C sınıfları) tamamen zarar görmedikçe, canı yanmadıkça bir şeyler değişmeyecek gibi görünüyor. Bunlarla beraber halen bu ülke topraklarına karşı olumlu inancımı da korumaktayım bu kadar depresif olgulara rağmen.
Dışarıda Pekçok insanımız habersiz ama , Ülkemiz spekülatif hareketlere çok müsait olduğundan şu anda Forex gibi kaldıraçlı piyasalarda hepimizle oynuyorlar.. Al sat ile dünyanın parasını zaten sırtımızdan kazanıyorlar ki notumuz düşünce daha da beter olucak., Bunu görüpte müdahale etmeyenlerde suçlu aman sıcak parayı ürkütmeyelim diye diye sonucu bu., Bu forumda bile bu topiğin açılması gösteriyorki yeni trend bu :D Hepimiz spekülatör olucağız ... faturasını da en gariban öder genellikle örnek vereyim , kur 2.80 diyelim spekülatör fırlattı kuru 3 tl'ye benzin zamlanır garip öder, ithalatçı ithal ettiği malı kur farkından dolayı %7 pahalı alır %7 pahalı satar gibi.... Aklın yolu bir heleki böyle güçlü bir iktidar varken aslında uzun vadede hepimizi kurtarabilecek imkanı varken birşey yapmıyor malesef... İnşallah düzelir diyelim :o
Yaaa sizden bişey rica edicem... şurda sadece borsa,forex,parite konuşsak ? Yazılan yazılar güzel ama arasına illa bi siyasi olay ya da kişi sıkıştırılıyo.. kim ne partiyi hangi partiyi destekliyo? kime uyuz oluyo? Şahsen gram umurumda değil..üyeleri küstürmeyelim lütfen tek ricam bu..sıkılıyorum chp mhp akp hdp kavgasından,söylemlerinden artık..
Aynen katılıyorum, Konu sahibi olarak parite yorumu rica edebilirmiyiz?
Valla abi aralık ayı cok hareketlı gecıcek gıbı..volatilite su ara bile yüksek.. pariteciler için bulunmaz fırsat,tabı arada terse yakalanma durumlarıda olabiliyo, ancak sabah kalkıp bismillah diyip verileri iyi takip edersek,bilen abilerden birazda feyz alırsak,artı son olarak hissiyatımıza güvenirsek kazanırız.. ben ilk etap düşüncem 1.0615 gecerse alta atar.. akabinde 1.0550 ve 1.0420.. tabi bu senaryo fed'in aralık ayında faiz arttıracağı kesinleşirse olucak bi iş... ancak bugun draghi malının konusması avrupanın durumunu netlestırmedı yine.. bu durum paritenin beklediğim sevıyelerden daha da aşağı düşmesine sebep olabılır.. 1 dolar =1 euro denklemini ben gercekcı bulmuyorum ancak cok yakın sevıyelere gelebılır bu senaryo ile...
Suan bende gözlrmliyorum.. 10 gün içinde yatırım pozisyonumuzu alıcaz.. tabi ne düşünüyon lan bukadar yatır gıtsın dıyenlerde olabilir..ancak bizim için durum biraz farklı.. çok ıyı dusunmemiz gerekıyo :)
Borsa yukarıya gidemiyor artık sınırda , Bundan sonra dolar yukarı borsa aşağıya... Faizler inmiyor buna çok dikkat etsin hem borsacı abilerim hem dövizciler... Hareket yapay anlatmak istediğim bu... Ben bu hafta pozisyonumu kapatım kurtulucam inşallah bugün başladım zaten... 12. Ay çok geç olabilir.. En çok yapılan hatta şu ; bu topik bile dikkat ediyorum kurtlar patladığında ilgi çekiyor halbuki kurlar gevşek iken girip erken pozisyon almak gerekiyor.. Zaten 11 ve 12. Ay çok yüklü döviz ödemelerinin olduğu ay yani en ufak sorun olmasa ile kurlar yukarı gider.. Ama söylediğiniz gibi parite 1/1 yaklaşsa bile bizde deprem etkisi yaratır... Cari açık düştü olayı tamamen spekülasyon (Altın ihracatı yani) ve Cari açığın düşmesi büyümenin tamamen durması demek buna dikkat!!! Zaten kriz yaşıyorsanız döviz bulamadığınız için cari açık veremezsiniz... Dün birşey daha dikkatimi çekti dün Bloomberg ekranında TCMB Döviz rezervi eylülüde 800Milyon usd azaldı diye haber geçti, kaça düştü ne oldu en ufak detay yok... Artık geçiştiriliyor!!!
Dip not: Sn. Ekonomi bakanımız daha önce "Fed faiz artıramaz diyordu" şimdi yeni revizyon " Fed az faiz artırır" şeklinde düzeltme yaptı.. Sanırım ekonomi yönetimi de durumun vahametini anladı... İş Merkez bankası başkanımız Başçıya düşüyor... Allah yardım etsin işi kolay değil
parite 1.04 ü illa test edecektir yakın tarihte, haftaya daha bir net olur. BIST'i de İngiliz yatırımcıların yukarıya çekmeye çalıştığına dair bir söylenti duydum ne kadar gerçek bilemiyorum.