Hisse.net sitesinde şöyle bir yorum gördüm ; bu benim yorumum değil... Lütfen Borsacı abilerimiz yabancılara para kaptırmasınlar
Selası okunmuş gömmesi kalmış hala millete kaktıracağız diye uğraşıyorlar alacak olan varsada 1 gun bekle ölmezsin.
Printable View
Hisse.net sitesinde şöyle bir yorum gördüm ; bu benim yorumum değil... Lütfen Borsacı abilerimiz yabancılara para kaptırmasınlar
Selası okunmuş gömmesi kalmış hala millete kaktıracağız diye uğraşıyorlar alacak olan varsada 1 gun bekle ölmezsin.
Borsanın %65-70 arasının yabancıların elinde olduğu doğruya eğer, o zaman böyle bir ortamda bulaşmamak en güzeli. Düzenli temettü veren kağıtlara girilebilir deniyor şuan ki ortamda.
Şu Fed faiz artırsın ... Altına devam.... Dünya krize gidiyor , salak saçma bi sistem var Abd parayı basıyor basıyor basıyor... Karşılığı ne?
amerika karşılıksız para basıyor herkes bunu söylüyor ama bu silahla amerika vurulmaz mı =?
Dünyada karşılıksız para basmayan.ülke var mı?
M.B.. Lerin bastığı Paranın karşılığı hazinenin bastırdıgı bono, ki artık masraf olmasın diye basılmıyor bile sadece digital ortamda kayıtlar tutuluyor
Eskiden paranın karşığı fiziki altındı, 1970 lerdi petrol krizinden sonra Bretton Woods anlaşması sona erdi ve paranın karşılığı hazine bonusu dvlet tahvili oldu. Eskiden kağıdın karşılığı altınsı Artık kağıdın karşılığı kağıt. Bakınız Bretton Woods anlaşması wikipedia Tr
Biz neden para basmiyoruz:)
Yada basıyoruz diyemi dolar çıkıyor olaya bu açıdan hiç bakmamistim
Bu fikri hayata geçiren enson kişi ekonomi prof Tansu Çiller oldu.
Sonuç hiper enflason
Dunyada bunun en buyuk muciti Hitler dir
Bakiniz 1930 lu yillarda Almanya . 1 ekmek 10 trilyon mark
Google da aratin milletin el arabasini para ile doldurup frınlardan ekmek almaya gittikleri fotolari bulabilirsiniz. İsteyim bakamiyorum bir arkadas bulup eklesin lutfen
Biz para basmazmıyız , Vadeli çek ile en çok para basan ülkelerden birisiyiz.
Problem şu ; Bu Abd denen varlık dünyayı köle etmiş durumda, Saddam ben Euroya geçicem dedi başına gelenleri gördük.... Altın karşılığı Usd basmak mantıklı diğer türlü parayı neye karşılık basıyorlar? Dünyada üretilen mal hizmetin 50 katı kadar para basılsa yani Mevcut Usd.. Tüm dünyadaki malları 50 kez satın alma gücüne sahip olsa enflasyon başlar ve Usd'nin değeri düşer böyle olmalı... Zaten basılan ve dağılan Usd'ler bizim gibi ülkelerde varlık balonları yarattı... Birde şu var, Hepimizde az çok Usd var yani adamlara 0 faizli para vermiş olmuyormuyuz?
Şimdi para basımı diyince aklıma Rahmetli Demirel geldi... Hükümete de akıl veriyordu Akp'ye ... Basın para basmaktan korkmayın diye., Eskiden Çin'liler bile bizim parayı görünce inanmıyorlardı 100 Milyon Türk lirası :D ne güzel işte eskiden herkes milyonerdi
Dolara ciddi müdahale var... Tüm gelişen ülke para birimleri %1 1.5 değer kaybetti ... Altın aşağı
http://www.bloomberght.com/ en altta tüm gelişen ülke paralarına bakabilirsiniz.... G20 öncesi prestij meselesi sanrım kurlar çok yukarı gitsin istenmiyor
VECTRA reis önümüzdeki cumaya kadar 2,80 seviyesine iner mi acaba 2,86 dan bir miktar alım yapacağım bugün.
Tavsiyede bulunmuyorum , sabah 2.88'den alım yaptım... Aldıkça paylaşıyorum ... Kimsenin vebalini alamam
Amaçları halk dolarize oldu... Panik yaratarak dövizlerinizi bozdurmanızı istiyorlar çünki ;
1) Yüksek Döviz kuru = Kriz algısı , tüketici güveninin düşmesi
2) Yabancı kurun çok oynak olduğu ülkelere girmek istemez çünki yatırdığı para pul olabilir
3) Kriz algısı = İnsanların panik yapması ve harcamayı kesmesi kendini sıkması sonuç olarak büyüyememe , Vergi gelirlerinde azalış = ilave Bütçe açığı
4) Yüksek döviz kuru = Faizi yükseltir
5) Yüksek Faiz = Borsanın düşmanı
6) Yüksek kur = Borsanın düşmanı
Yüksek Kur = Cici ama dolarcılar için
Pgsus -anacm. Dikkat çekenler ..ytd
Şimdi bir haber okudum Merkez Bankası rezervleri 120 milyaqr dolar ile gelmiş geçmiş en fazla rezerve sahip olmuş. Buna ne diyorsunuz
http://m.bloomberght.com/haberler/ha...yin-zirvesinde
Rezerv 101 milyar usd... Kendine ait gerçek rezerv 27-28 milyar usd.... Seçim sonrası yabancı ne borsaya girmiş ne de tahvil almış... Yani Usd içeriden müdahale ile düşürülüyor.. Yabancı girişi olsa idi tahvilde alacağı için faizler düşerdi... Suni yani... Bloomberg de Cüneyt Başaran'da aynısını söylüyor ama imalı olarak tabi