User Tag List

Sayfa 26/1068 İlkİlk ... 16242526272836761265261026 ... SonSon
20286 sonuçtan 476 ile 494 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adana diliyle abowwww sen napıyon be abi...

Krediyle dolar almalar vs

Sen cidden spk nın sitesine bir gir.

Orada bir sürü döküman var bir oku opsiyon nedir falan.

Ben ingilizce işletme mezunuyum bankacılık borsa yüksek lisansı yaptım.Yüksek lisansdada , lisansdada türev araçlar dersti bana.Lisansda isteyerek YL de zorunlu olarak aldığım ders. Hani öyle hayali birşey değil baya dersi mersi okutuluyor bunun.Bir incele
    Peki şöyle bir soru sorayım, Bundan 2 sene önce Usd kaç TL idi? Bugün kaç TL? Faiz yüzde kaç? Net faiz enflasyon düştükten Sonr kaç? Tcmb sitesine girersen görürsünki TL usd Karşısında, %35 den fazla değer kaybetmiş.. Kredi Tüm reel sektörde kullanılan birşey , faiz olduğu gibi gider yapılmak suretiyle vergiden düşülen birşey.. Tek zararlı çıkan parasını mevduata bağlayanlar... Adam 1.000.000 TL sine yılda 90.000 faiz aldığını düşün 1.090 TL usd bazında Hesapla parası küçülmüştür, Bankacılık ayrı birşey ticaret bambaşka birşey

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan önce sağ sol sonra pkk vs devamında sunni alevi

Her zaman bir kavga olacakki halk işine gücüne bakmasın sadece gevurun ürettiklerini almaya zorlansın ve ithal ettiğine alternatif birşey üretmeye fırsatı olmasın.

Ben türkiyede montajlanan ürünü yerli değil almayın dandik diyeni gördüm. Sanki ahmet mehmet değilde johnny gelip montajlıyor burada.Ahmet mehmet değilde başkası maaş alıyor burada montajlandığı için.

"Doları neyle alıyorum kredi çekip, MB faiz artırırsa bu seferde daha az faiz Ödemiş oluyorum."

Temel iktisadi kavramlarla ilgili biraz karışıklık yaşıyorsunuz gibi geliyor bana her mesajınızda ama neyse.

Özetle benim yorumum dolar temel analizdede teknik analizdede değerlenecektir. Ara ara geri çekilmeler yaşayabilir ama büyük bir kanal çekilirse uzun vadede değerlendiği görülecektir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki şöyle bir soru sorayım, Bundan 2 sene önce Usd kaç TL idi? Bugün kaç TL? Faiz yüzde kaç? Net faiz enflasyon düştükten Sonr kaç? Tcmb sitesine girersen görürsünki TL usd Karşısında, %35 den fazla değer kaybetmiş.. Kredi Tüm reel sektörde kullanılan birşey , faiz olduğu gibi gider yapılmak suretiyle vergiden düşülen birşey.. Tek zararlı çıkan parasını mevduata bağlayanlar... Adam 1.000.000 TL sine yılda 90.000 faiz aldığını düşün 1.090 TL usd bazında Hesapla parası küçülmüştür, Bankacılık ayrı birşey ticaret bambaşka birşey
    Sizin anlamadığınız siz borç ödemek için kredi çekiyorsunuz bu tehlikeli.

Yatırım amaçlı değil.Yatırım dediğim ise işinize yatırım işinizi büyütmek. Hedge için kredi çekilmez yoksa her zaman özkaynak borçtan daha maliyetlidir.

Mevduatla kıyaslayabilmen için senin önce mevduattamı dövizdemi bonodamı tahvildemi değerlendirsem acaba diyeceğin bir paran olmalı köşede atıl duran bahsettiğim bu.

Neyse ya madem kardasınız sorun yok . Tebrikler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan önce sağ sol sonra pkk vs devamında sunni alevi

Her zaman bir kavga olacakki halk işine gücüne bakmasın sadece gevurun ürettiklerini almaya zorlansın ve ithal ettiğine alternatif birşey üretmeye fırsatı olmasın.

Ben türkiyede montajlanan ürünü yerli değil almayın dandik diyeni gördüm. Sanki ahmet mehmet değilde johnny gelip montajlıyor burada.Ahmet mehmet değilde başkası maaş alıyor burada montajlandığı için.

"Doları neyle alıyorum kredi çekip, MB faiz artırırsa bu seferde daha az faiz Ödemiş oluyorum."

Temel iktisadi kavramlarla ilgili biraz karışıklık yaşıyorsunuz gibi geliyor bana her mesajınızda ama neyse.

Özetle benim yorumum dolar temel analizdede teknik analizdede değerlenecektir. Ara ara geri çekilmeler yaşayabilir ama büyük bir kanal çekilirse uzun vadede değerlendiği görülecektir.
    Farklı birşey söylemedimki, artık usd nin ne olacağını bilmeyen kalmadı, ilaveten ileri tarihli usd opsiyonlamasını Türkiyede pekçok kurumsal şirket yapmıyor.. Dediğim gibi her seviyeden usd almışlığım var 1.9 ken de aldım, Bundan 1 ay önce 2.734 ten 2.69 dan, ama benim buradaki amacım usd den al sat yapıp para kazanmak değil, sene Başı kur tahmini yapıp ona göre hareket ediyoruz ve Amaç zarar etmemek.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TC'de donemsel dolar tahmini yapmak,sayisalda iyi bir para kazanmak gibi.
    3 lira olucak dersem kim itiraz edebilir? Yada tekrar 2,5'a dusucek...
    Cok dusuk kar marjlariyla calisiyoruz,sagolsun kur sayesinde bir kismini havaya atiyoruz. O kadar gonlumuz zengin....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bant hareketlerine dikkat etmiyorsunuz hemusd hem eur sürekli tl karşısında bant hareketi yapıp duruyor
    usd/tl 2,62/2,77
    eur/tl 2,87/3,09
    aşağıya yaklaştımı alın yukarıya yaklaştımı satın
    usd de almak eur de satmak daha avantajlı gibi duruyor uzun vadeye bakınca ama fedin faiz arttırımından çok bişi beklemeyin derim piyasalar beklentileri fiyatlarlar ve faiz arttırımı çoktan fiyatlandı
    hatta 0,25 faiz arttırımı doları düşürebilir bile
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siyasi gerginlikten ziyade bence dolar endeksine paralel hareketler oluyor. 2 Gündür dolar running up modunda ama sadece TL'ye karsi degil ki.

Gelismekte olan tüm para birimlerine karsi gücleniyor. Ben yil sonu 2,90 üstü kapatacak diyorum. Merkezin 100 Milyarlik rezervi de yetmez frenlemeye. Murat Abi bilirsin tahmin ediyorsam bir seyi güclü savunuyorsam genelde tutar

Emerging market olayi bitmistir , BRICKS vs büyüdüler büyüyecekleri kadar , ister Türkiye'ye bakalim , ister Brezilya'ya , ister Hindistan'a bankacilik sistemlerine , kredi dönüstürmelerine , kisa vadeli likidite dar bogazlarina kadar hepsi ayni durumda. Bankalar Dolar sendikasyonuna girip ucuz borclaniyor sahane peki krediyi Dolar mi veriyor ? %10'den bile az oranda , TL güzel tabi ver %15 yillik faizden dolarin %2 lik kredi orani isine gelmiyor.
    Bugüne kadar sendikasyonlardan alinan USD borclar hedge edildi mi , elbette hayir bir sekilde teker dönüyordu. Özellikle bu yil sonu hepimiz görecegiz Türk Bankalari'nin return of equityleri tek hanelere gelecek.

Emerging market dedigimiz ülkeler de ergenlige girmis cocuk gibiydi birden boy atip serpildiler amma velakin yaslar kemale erdi , bir insan 20 yasindan sonra uzumaz en fazla kilo alir. Balon gibi sisti borclar bu obez ülkeler ya diyet ile perhiz ile kilo verecek ya da kara toprak...
    slowest tsi of cosmos

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siyasi gerginlikten ziyade bence dolar endeksine paralel hareketler oluyor. 2 Gündür dolar running up modunda ama sadece TL'ye karsi degil ki.

Gelismekte olan tüm para birimlerine karsi gücleniyor. Ben yil sonu 2,90 üstü kapatacak diyorum. Merkezin 100 Milyarlik rezervi de yetmez frenlemeye. Murat Abi bilirsin tahmin ediyorsam bir seyi güclü savunuyorsam genelde tutar

Emerging market olayi bitmistir , BRICKS vs büyüdüler büyüyecekleri kadar , ister Türkiye'ye bakalim , ister Brezilya'ya , ister Hindistan'a bankacilik sistemlerine , kredi dönüstürmelerine , kisa vadeli likidite dar bogazlarina kadar hepsi ayni durumda. Bankalar Dolar sendikasyonuna girip ucuz borclaniyor sahane peki krediyi Dolar mi veriyor ? %10'den bile az oranda , TL güzel tabi ver %15 yillik faizden dolarin %2 lik kredi orani isine gelmiyor.
    Bugüne kadar sendikasyonlardan alinan USD borclar hedge edildi mi , elbette hayir bir sekilde teker dönüyordu. Özellikle bu yil sonu hepimiz görecegiz Türk Bankalari'nin return of equityleri tek hanelere gelecek.

Emerging market dedigimiz ülkeler de ergenlige girmis cocuk gibiydi birden boy atip serpildiler amma velakin yaslar kemale erdi , bir insan 20 yasindan sonra uzumaz en fazla kilo alir. Balon gibi sisti borclar bu obez ülkeler ya diyet ile perhiz ile kilo verecek ya da kara toprak...
    Çok güzel yorum, Yani bankalar bile Usd borçlu ama Tl alacaklı... Bana bile siteden neden Hedge etmiyorsun ne yaptın sen diyenler var, Yahu Bankalar bile hedge etmemiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi abi banka gibi sende bat o zaman ne diyim

çok ilginç ya

yanlışı bende yapsam yanlıştır sende yapsan yanlıştır

ha inşallah ben haksız çıkarımda zarar görmezsin

ama yani şöyle düşün

gelirinin ne olacağı az çok bellide giderinin ne olacağı Allah kerim modundasın.Her an borcun katlanabilir.Ona karşıda tek önlem faizine katlanıp kredi ile dolar almak.

E dolar düşerse yüksekten boşa dolar almış olacaksın.Faiz giderinide vergiden ancak kara geçtinde vergi çıkarsa vergiden düşersin.Neyse Allah herkesin işini gücünü rast getirsin. Daha az bu konuya yazmayı düşüyüorum artık yada hiç yazmamak en iyisi sanırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi abi banka gibi sende bat o zaman ne diyim

çok ilginç ya

yanlışı bende yapsam yanlıştır sende yapsan yanlıştır

ha inşallah ben haksız çıkarımda zarar görmezsin

ama yani şöyle düşün

gelirinin ne olacağı az çok bellide giderinin ne olacağı Allah kerim modundasın.Her an borcun katlanabilir.Ona karşıda tek önlem faizine katlanıp kredi ile dolar almak.

E dolar düşerse yüksekten boşa dolar almış olacaksın.Faiz giderinide vergiden ancak kara geçtinde vergi çıkarsa vergiden düşersin.Neyse Allah herkesin işini gücünü rast getirsin. Daha az bu konuya yazmayı düşüyüorum artık yada hiç yazmamak en iyisi sanırım.
    Banka batsın ben niye batıyım ki... Aşırı kar yapıyım voleyi vuruyum diye Dolar ile hayatımda hiç kredi almadımki, Tl ile kredi aldım... Aldığım kredi ile dolar aldım onu da götürüp mala bağladım. kendimi riske atmadım... Döviz ile kredi alanlar az faiz ödeyip risk alanlar. , Ne kadar risk o kadar kar yada zarar. Ben kumarbaz değilim

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nakite geçtim. Endeks 80200'ü kırmadan giriş yapmam. Y.T.DEĞİLDİR.
    セルカン+レーラ=愛

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akbank fon birikim bölümüyle ilgilenen var mi sanirim yeni bi olay

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yarın yeşillikler bekliyorum
    Dr.ECU

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu hafta; Fed iyiden iyiye faiz artırımına yakın tarihte ışık yaktı. Merkez bankası rezervlerinin azaldığı dolar olarak bilgisi geldi. Faizin artacağı haberini yaymaya başladı. 10 larca şehit verdik. Erken seçim iyiden iyiye gün yzüne çıktı. Dolar kıpırdamıyor.

Bana biri bu konuyu izah etsin... Tüm borsa siteleri dut yemiş bülbüle döndü. Yorum bile yok. Muz cumhuriyetiyiz başka açıklaması yok.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

cem_subasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2,76 larda şuan
    CUP Edition

Finansinvest

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu hafta; Fed iyiden iyiye faiz artırımına yakın tarihte ışık yaktı. Merkez bankası rezervlerinin azaldığı dolar olarak bilgisi geldi. Faizin artacağı haberini yaymaya başladı. 10 larca şehit verdik. Erken seçim iyiden iyiye gün yzüne çıktı. Dolar kıpırdamıyor.

Bana biri bu konuyu izah etsin... Tüm borsa siteleri dut yemiş bülbüle döndü. Yorum bile yok. Muz cumhuriyetiyiz başka açıklaması yok.
    faiz arttırımını ztn fiyatladık çok bişi beklemeyin
    merkez bankası rezervleri çoktan beri azalıyor bu da yeni haber değil
    erken seçimden ziyade dünkü toplantı sonrası piyasalar koalisyon ihtimalini daha güçlü buldu
    belirsizlik sürüyor kıpırdamama ondan
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forex ile ilgilenen vs varmı ?

ufak bir yatırım ile girmeyi düşünüyorum şuan sadece altın hesabından gram altın alıp satıyorum

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    risk gördüğünüz banka varmı ? şu banka şu nedenle risk şu daha güvenli vs dediğiniz ?

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tüm katılım bankaları riskli görüyorum.

İşbankası AKP den dolayı riskli.Bir ara dedikodular çıkmıştı.Bank Asya gibi olucak denildi askıda kaldı.

En sağlam banka TekstilBank Oldu bu arada ICBC sağolsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler