User Tag List

Sayfa 50/1068 İlkİlk ... 404849505152601001505501050 ... SonSon
20286 sonuçtan 932 ile 950 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakotech ; Merkez bankasının kendisine ait olan rezervleri cidden 30 Milyar usd nin altında , hatta 15-20 Milyar usd olduğu söyleniyor.. Toplam net rezervi söylediğiniz gibi 99 milyar usd civarı ama işte varsayalım 30 milyar Merkez bankasının kendisinin ise kalan 66 küsür milyar usd'si bankaların Merkez bankasında tutmuş olduğu paralar... Burada büyük bir aldatmaca var, Rezervlerin hepsinin kullanılması diye birşey söz konusu değil, yarın Merkez bankasından bankalar parasının bir kısmını istese Merkez bankasıda biz o paraları kullandık mı diyecek? Ha bizim ülkede olur orası ayrı.. Cidden durum çok vahim

Kaynak veriyim

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30214168.asp

İkinci kaynak

http://www.mahfiegilmez.com/2015/01/...illuzyonu.html
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Habertürk tv de , GSYIH konuşuluyor açıp izleyin , Milli gelir USD olarak 9.000 Usd ye düşümüş durumda bu sebepten dolayı , GSYIH Tl olarak verilmeye başlandı artık... Hatırlarsanız daha önce hesaplama yöntemi değişikliği ile %36 GSYIH artırılmıştı!!!! Şimdi yine oyun oynarak veriler Manipule ediliyor yani bizim GSYIH mız aslında 9.000 Usd bile değil., Tamamen okumayan kesimi kandırmak üzerine kurulu , dolayısıyla bizim aslında borcumuz çok daha fazla çünki GSYIH mız olduğundan çok fazla gösteriliyor...

Merkez bankası rezervleri de öyle ; geçmişte (eski hükümetler zamanında) bir banka kullandırdığı kredi için merkez bankasına paranın %5'ini bloke ediyorsa şu anda bloke edilen miktar bunun iki katından fazla dolayısıyla Mb. Rezervleri artmış oluyor!!!

Gsyih yüksek gösteriliyorki , Borç GSYIH la göre hesaplandığından borcu az göstermiş oluyoruz...

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla önümüze gelen 92 mlyr dolar,ekranda görünen ama bi hibnoluk var tabi,bunun ne kadarı kullanılabılır orası muamma..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugünde Gsyih hesaplama metodunu değiştirdiler, Kişi başı gelir Dolar uçtuğu için 9.000 usd nin altına inmiş durumda, yaklaşık dolar bazında milli gelir %20 ye yakın düşmüş durumda, o da verdikleri rakam doğruysa. Ve ilaveten Gsyih Bundan sonra satın alma paritesi denilen sisteme göre hesaplanıcakmış, bu sistemle de Gsyih bugünkü kura göre 18.500 usd ediyor!!! Türk aklı diye buna derim, peki nedir bu satınalma paritesi? Onuda büyüklerimiz şöyle açıklıyor; Kişi başı gelir 9000 usd ama Amerikada bir ev kirası 1000 usd iken burda 200 usd, peynir Abd de 5 usd, Türkiyede ise 2 usd!! Yani Türkiyede elde ettiğin 9000 usd aslında alım gücü olarak 18.500 usd kısaca diyorlar... Yorumlar sizin

multispace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar 2,88

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dovizciler ters kose oldu....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amerika'da işler terse dönmüş gözüküyor , Usd Euro paritesi 14.35 sabah dahada yüksekti., Ama şu yadsınamaz bir gerçekki Hükümet de dövize Devlet bankalarını ve diğer kurumlarını vs. kullanarak kura müdahale ediyor ve yine dört ayaklarının üstüne düştüler.. Abd verileri de üst üste kötü gelmişken.

Ancak geçen seçimde de hatırlarsanız 2.67 den 2.56 lara kadar inmişti ve bir anda Abd'den gelen güzel veriler ve Çin'in Yuanı devalüe etmesi ile 3.0 lar geçilmişti.. Geçen sene 3 Eylül de 0.94 Faiz oranı ile kredi almıştık taksitli... O zamanlar kur 2.142 idi aradan 1 sene geçti ve kur şu an 2.89 yani değişim +%34 dolar lehine.. Uzun vadede bakılırsa Usd yine kazandırır çünki 2011 senesinden bu yana ekonomi kötü gidiyor... Şimdi dün Abd bej kitap vs. yayınlandı ve Usd Euro'ya karşı değer kaybetti ve bence bunlar bilinçli yapılıyor Abd ihracatını artırmak için Usd kuruna böyle sözlü müdahaleler ile değer kaybettiriyor durum böyle olunca yarın Ab Dragi'de karşı hamle yapabilir , En önemlisi Çin kötü durumda ve yine Yuanın değerini kaybettirmek isteyip bir devalüasyon yapabilir ve o zaman tekrar Usd fırlar gider... İşte sürekli böyle olaylar oluyor yani artık yeni bir döneme girmiş durumdayız ve Bizde de aslında kesinlikle kurun 3 tl üzeri olması isteniliyor ama sorun şu seçim var ve tüketici güveni aşırı düşmüş durumda, milletimiz Usd'nin yükselmesini Kriz olarak algılayıp tüm harcamalarını kesiyor öyle olunca da ekonomi duruyor... Ben Hala Usd alım yönünde devam ediyorum ama sabırlıyım

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ben anlamıyorum neyin ters köşesi? Zaten söledik 2 ay bekleyin seçimler geçsin bu seviyelerden alım yapın diye. 2.7 iken sene sonu 2.9-2.95 seviyesini görür demiştik sene sonu gelmeden 3.06ları gördük pik değer olarak. Yine sölüyorum, sene sonu 3 (seçim sonrası durum belli), Şubatta 3.15 diyorum ben.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben tam ters köşe oldum aldım aldım ama 2.95 den bozacağıma (az kar elde edecektik ya ) birde 2.91 altına düşürdüm. Neyse almaya devam kademeli olarak.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar için alım zamanı, 1.14-1.15 zaten beklenen eur/usd paritesiydi, buralardan dolara dönenler ciddi kar edecek, 1.08 seviyesine doğru gidicek, 2 hafta gecikir ama 2 ay olmaz. ben ortada ters köşe de görmüyorum. aksine kendi beklenenlerin hepsi adım adım oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben tam ters köşe oldum aldım aldım ama 2.95 den bozacağıma (az kar elde edecektik ya ) birde 2.91 altına düşürdüm. Neyse almaya devam kademeli olarak.
    Bizim millet hatayı şurda yapıyor , aldınız 2.91 çıkmış 2.95'e ve daha da gidemiyor belli , al sat ile para kazanıcaksanız orda boşaltmanız ve tekrar beklemeniz gerekiyordu.
    Hatta şunu bile söyleyebilirim ; diyelimki 2.91'den aldınız ve kur aşa hızla inecek , boşaltırsınız 2.90 dan tekrar alırsınız 2.88 - 2.87 den .,, Sonuç itibari ile elinizde 100.000 usd varsa onu 98.000 yapmamak... Ama işte al sat işinde şöyle bir durum olabiliyor herşey güzel giderken akşam evinize gidiyorsunuz sabah bi Çin yuanı devalüe ediyor , yada İsviçre frangı devalüasyonunu hatırlarsınız , bi anda kur öyle bir sıçrıyorki bi daha alamıyorsunuz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ACYV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dolar için alım zamanı, 1.14-1.15 zaten beklenen eur/usd paritesiydi, buralardan dolara dönenler ciddi kar edecek, 1.08 seviyesine doğru gidicek, 2 hafta gecikir ama 2 ay olmaz. ben ortada ters köşe de görmüyorum. aksine kendi beklenenlerin hepsi adım adım oluyor.
    Çok güzel bir bakış açısı , Ben usd alırken ilk Euro Usd paritesine bakıyorum... Usd/Euroya karşı çok değerliyse bekliyorum

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyidirrrrrrr ulen cebımızde tl kalmadı,lalelide kolayı dolarla alıyoz,geçen gün abima çeyrekliğin varmı diye sordum,bildiğin amerikan vari bir hayat yaşıyoruz.. gün gelir birine; hemen 911'i ara diyebilirsem, tüm hayallerime kavuşmuş olucam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada işsizlik artyor , Makro dengeler bozuluyor ülkemizde malesef..., Öyle veya böyle ekstrem bir durum olmassa sanırım seneye bu zamanlar 3.6'tan alım yapalımmı diye soruyor olucaz... Almayanlar 3.6 dan alıcak sonra Usd geri düşücek 3.45 e yandım anam diyen olucak vs. vs. aynı filmi izliyoruz ama bir türlü sabır etmesini öğrenemedik.

Usd'si olanlar sakın merak etmesinler kur yükselicek ,,, Hükümet şu anda Kur'a çok yönlü müdahale ediyor Bloomberg gibi kanallardan A haberden vs. vs. Kur tahmini yapan ekonomistlere de baskı var bunuda söyleyim yani her adam çıkıp açık açık çok uçuk kur tahmini veremez şimdilik en azından seçime kadar... Canlı bombayı almazlar içeri ama böyle konuşanları makul şüpheli olarak atıverirler...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Benim ne dolar ne euto ile işim yok çok şükür değersiz tl ile gün geçiriyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu anda kur gevşediği için tekrar Şirket alımları geliyor... Kurun düşmesi paramızın kıymetli olabilmesi için

a) Abd,Ab,Japonya,Çin parasal genişlemeye gidicek ....
    b) Türkiye üretime geçicek ve ithal ettiğimiz pekçok şeyi ülkemizde üretmeye başlayacağız (10 sene sürer en az bugün kararlı bir şekilde devlet politikası haline getirilip başlanırsa)
    c) Kıbrısı - 12 Adaları verdiğimiz gibi İstanbul'u satsak mesela kur epey bi gevşer belki tekrar 1.2 1.3 seviyelerini görürürüz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amerika'da veriler kötü gelecek de Avrupa'da iyi gelecek yada Asya'da... Biraz komik olurdu, Çin yine develüasyona gidiyor ve daha da gidecek, minimum 3 develüasyon bekleniyor sırayla. Aralık ayına kadar 1.15 Euro/usd projeksiyon vardı, gerçekleşti. Bakalım ne kadar realizasyon oluyor bu aralar. yani ters köşelik bir durum bence yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olay şu ; Tüm gelişmekte olan ülke para birimleri kepaze ... Bence biz iyiyiz bile bizden çok daha fazla değer kaybeden ülkeler var ama bizim paranın değerli olma sebeplerinden bir tanesi ;

1) 2 Seneyi geçti Merkez bankası her akşam döviz satıyor ver yaklaşık 60 milyon usd!
    2) Geçen sene sanırım 10. Ay gibi başladı Botaş'a dövizi merkez bankası veriyor yani bunun anlamı Merkez bankası piyasaya döviz satmasıyla 1/1 aynı etkiyi yapıyor... Satmasaydı eğer Botaş piyasadan usd alıcaktı ve Usd yine yükselecekti.
    3) Merkez bankası geçen sene son günlerinde günlük 300 ile 500 milyon usd döviz satımı gerçekleştirdi...
    4) Devlet kurumlarını banka gibi borçlandırmaya başladık (Bkz. Türk hava yolları) ve yine Devlet kurumlarına döviz sattıran tek ülkeyiz ... Şimdi şöyle düşünün gidip hisse senedini alıyorsunuz para verip ortak oluyorsunuz , O kurum gidip zararına ülke menfaati diyip usd satıyor!!! Komedi anasını satim)

Sonuç; Bu yaptıklarımızın faturasını çok ağır ödeyeceğiz , ne kadar gerdirirseniz o kadar sert gider ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olay şu ; Tüm gelişmekte olan ülke para birimleri kepaze ... Bence biz iyiyiz bile bizden çok daha fazla değer kaybeden ülkeler var ama bizim paranın değerli olma sebeplerinden bir tanesi ;

1) 2 Seneyi geçti Merkez bankası her akşam döviz satıyor ver yaklaşık 60 milyon usd!
    2) Geçen sene sanırım 10. Ay gibi başladı Botaş'a dövizi merkez bankası veriyor yani bunun anlamı Merkez bankası piyasaya döviz satmasıyla 1/1 aynı etkiyi yapıyor... Satmasaydı eğer Botaş piyasadan usd alıcaktı ve Usd yine yükselecekti.
    3) Merkez bankası geçen sene son günlerinde günlük 300 ile 500 milyon usd döviz satımı gerçekleştirdi...
    4) Devlet kurumlarını banka gibi borçlandırmaya başladık (Bkz. Türk hava yolları) ve yine Devlet kurumlarına döviz sattıran tek ülkeyiz ... Şimdi şöyle düşünün gidip hisse senedini alıyorsunuz para verip ortak oluyorsunuz , O kurum gidip zararına ülke menfaati diyip usd satıyor!!! Komedi anasını satim)

Sonuç; Bu yaptıklarımızın faturasını çok ağır ödeyeceğiz , ne kadar gerdirirseniz o kadar sert gider ...
    Bizimkiler iç tasarrufu arttırıp, yerli tüketimi arttıracaklarmış, yeni hedef buymuş. Hindistan %7 büyüme sağlarken biz daha neredeyiz... Ağır Sanayi'miz yok, sanayisi olmayan kalkınamaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)

Bu Konudaki Etiketler