User Tag List

Sayfa 71/1068 İlkİlk ... 2161697071727381121171571 ... SonSon
20286 sonuçtan 1.331 ile 1.349 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi ki hergün yeni müşteriden mevduat toplayıp diğer bir yeni müşteriye kredi kullandırıyoruz. Bazı müşterilerde mevduatını geri çekiyor, diğerleri de kredilerini kapatıyor Sürekli bilançoya etkisi oluyor bu durumun. Ben tüm bunların ortalama değerini verdim bir nevi ağırlık merkezi gibi düşünün.
    Mevduat ve Kredili müşterinin 1 kişi olarak sabit olmasını şöyle de anlatabilirim, bilançodaki tüm kredi kullanan müşterileri düşünün kimi 1 ay yada 6 ay vadeli, kimisi de 1 yıl vadeli kredi kullanıyor ayrıca 10 yıl ve üstü de konut-yatırım proje kredisi kullanan müşteriler de var. Bu müşterilerin kullandığı tüm kredilerin ağırlıklı ort. vadesi 16 ay yaklaşık yani 5 milyon adet müşterinize farklı farklı vadelerde toplam 200 Milyar TL kredi vermişsiniz bunun ort vadesi 16 ay. Bilanço üzerinde hesap yaparken Matematiksel olarak Sanki 1 müşteriye 16 ay vadeli 200 Milyar TL kredi vermişsiniz gibidir. ben örnek kolay anlaşılması açısından bu şekilde sadeleştirdim.

Mevduat da benzerdir, bir müşteri günlük yapar diğer haftalık kimisi aylık yada 3 -6 aylık bazıları da yıllık mevduat bağlar. İşte müşteriden topladığınız tüm bu mevduatın ağırlıklı ortalama vadesi 45-50 gün arasındadır.
    spread tabiki belli bir aralıkta ilk yazımda belirtmiştim %3,5- %4.25 gibi kredi mevduat farkı var ancak aradaki %0.75 farkı azımsamayın bunu 200 Milyar TL ile çarparsanız yıllık 1.5 Milyar kar farkı yapar.
    Yani Garanti, İşbankası, Akbank ve Ziraat ten örnek verirsek bu bankaların yıllık net karları 3 milyar TL ile 3.75 Milyar TL arasında değişmektedir. yukarıdaki spreadin %4.25 ten %3.50 ye düşmesi bu bankaların her yıl yaklaşık 1.25 ile 1.50 Milyar TL daha az kar elde etmesi demektir.

ben 4 büyük özel ve 3 de kamu olarak 7 banka için örnek verdim orta ölçekli 3-5 bankayı da dikkate alırsak ülkemizdeki 10-12 mevduat bankasının bilançosu böyledir. Daha küçük bankalarda bilanço biraz daha farklıdır.

şuanda bankaların kredi verememesi gibi bir durum yok ellerinde bu kadar mevduat ve sermaye varken ve sermaye yeterliliği bu kadar yüksekken [ABD ve Avrupa dan çok daha iyi durumdayız] en çok bankalar ister kredi vermeyi çünkü elinde kalan nakiti ya TCMB ye %7.50 ile gecelik verecek ya Tahvil Bono olarak yıllık % 11 gibi hazineye verecek ama piyasa şartları bozulduğundan risk algısı çok hızlı değişti, her an her firma batabilir bu yüzden eskisi gibi risk firmalar ile çalışmak yerine daha kredibilitesi yüksek firmalara yönelindi. Riskli firmalarda kısmen limitlerin azaltılması ve kredi vadelerinin yenilenmemesi gündeme geldi.

bankanın 100.000 TL kullandırdığı ve müşterinin krediyi geri ödeyemeyerek battığını düşün.
    Kredinin teminatı olarak da ipotek-araç rehni-mevduat-nakit rehin-çek-senet hiçbirinin olmadığı, kredi sahibinin de batmadan önce minareyi çalan kılıfı hazırlar ata sözü gereği tüm mal varlığını satıp nakit ile kaçtığı yada bir akrabasına devir ettiğini düşünün. Müşteriden hiçbir maddi varlık haczedilemiyor.
    Bankanın net zararı 100.000 anapara üstüne personel avukat dava masrafları vs saymıyorum bile

şimdi bu 100.000 TL zararı çıkartmak için banka kaç TL yeni kredi vermesi lazım
    cevap yıllık faiz spreadi %4 olduğundan 100.000 * 25 yani 2.500.000 TL yapar

başka bir değişle 2.5 Milyon TL nin yıllık net %4 faiz ile getirisi 2.500.000 * %4 100.000 TL yapar.

piyasa zaten bozuk 100.000 batırsan bu ortamda batmayacak 2.5 Milyon kredi verecek müşteri nasıl bulacaksın. Zaten batmayacak kadar sağlam olan tüm firmaların yatırım talepleri durmuş durumda, kimse yeni yatırım yapmıyor

işte bu sebeple son dönemlerde riskli müşterilerde faizler hızlı arttırıldı, yeni taleplerine ret geldi ve krediler daha az yenilendi.

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ZX-636R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabi ki hergün yeni müşteriden mevduat toplayıp diğer bir yeni müşteriye kredi kullandırıyoruz. Bazı müşterilerde mevduatını geri çekiyor, diğerleri de kredilerini kapatıyor Sürekli bilançoya etkisi oluyor bu durumun. Ben tüm bunların ortalama değerini verdim bir nevi ağırlık merkezi gibi düşünün.
    Mevduat ve Kredili müşterinin 1 kişi olarak sabit olmasını şöyle de anlatabilirim, bilançodaki tüm kredi kullanan müşterileri düşünün kimi 1 ay yada 6 ay vadeli, kimisi de 1 yıl vadeli kredi kullanıyor ayrıca 10 yıl ve üstü de konut-yatırım proje kredisi kullanan müşteriler de var. Bu müşterilerin kullandığı tüm kredilerin ağırlıklı ort. vadesi 16 ay yaklaşık yani 5 milyon adet müşterinize farklı farklı vadelerde toplam 200 Milyar TL kredi vermişsiniz bunun ort vadesi 16 ay. Bilanço üzerinde hesap yaparken Matematiksel olarak Sanki 1 müşteriye 16 ay vadeli 200 Milyar TL kredi vermişsiniz gibidir. ben örnek kolay anlaşılması açısından bu şekilde sadeleştirdim.

Mevduat da benzerdir, bir müşteri günlük yapar diğer haftalık kimisi aylık yada 3 -6 aylık bazıları da yıllık mevduat bağlar. İşte müşteriden topladığınız tüm bu mevduatın ağırlıklı ortalama vadesi 45-50 gün arasındadır.
    spread tabiki belli bir aralıkta ilk yazımda belirtmiştim %3,5- %4.25 gibi kredi mevduat farkı var ancak aradaki %0.75 farkı azımsamayın bunu 200 Milyar TL ile çarparsanız yıllık 1.5 Milyar kar farkı yapar.
    Yani Garanti, İşbankası, Akbank ve Ziraat ten örnek verirsek bu bankaların yıllık net karları 3 milyar TL ile 3.75 Milyar TL arasında değişmektedir. yukarıdaki spreadin %4.25 ten %3.50 ye düşmesi bu bankaların her yıl yaklaşık 1.25 ile 1.50 Milyar TL daha az kar elde etmesi demektir.

ben 4 büyük özel ve 3 de kamu olarak 7 banka için örnek verdim orta ölçekli 3-5 bankayı da dikkate alırsak ülkemizdeki 10-12 mevduat bankasının bilançosu böyledir. Daha küçük bankalarda bilanço biraz daha farklıdır.

şuanda bankaların kredi verememesi gibi bir durum yok ellerinde bu kadar mevduat ve sermaye varken ve sermaye yeterliliği bu kadar yüksekken [ABD ve Avrupa dan çok daha iyi durumdayız] en çok bankalar ister kredi vermeyi çünkü elinde kalan nakiti ya TCMB ye %7.50 ile gecelik verecek ya Tahvil Bono olarak yıllık % 11 gibi hazineye verecek ama piyasa şartları bozulduğundan risk algısı çok hızlı değişti, her an her firma batabilir bu yüzden eskisi gibi risk firmalar ile çalışmak yerine daha kredibilitesi yüksek firmalara yönelindi. Riskli firmalarda kısmen limitlerin azaltılması ve kredi vadelerinin yenilenmemesi gündeme geldi.

bankanın 100.000 TL kullandırdığı ve müşterinin krediyi geri ödeyemeyerek battığını düşün.
    Kredinin teminatı olarak da ipotek-araç rehni-mevduat-nakit rehin-çek-senet hiçbirinin olmadığı, kredi sahibinin de batmadan önce minareyi çalan kılıfı hazırlar ata sözü gereği tüm mal varlığını satıp nakit ile kaçtığı yada bir akrabasına devir ettiğini düşünün. Müşteriden hiçbir maddi varlık haczedilemiyor.
    Bankanın net zararı 100.000 anapara üstüne personel avukat dava masrafları vs saymıyorum bile

şimdi bu 100.000 TL zararı çıkartmak için banka kaç TL yeni kredi vermesi lazım
    cevap yıllık faiz spreadi %4 olduğundan 100.000 * 25 yani 2.500.000 TL yapar

başka bir değişle 2.5 Milyon TL nin yıllık net %4 faiz ile getirisi 2.500.000 * %4 100.000 TL yapar.

piyasa zaten bozuk 100.000 batırsan bu ortamda batmayacak 2.5 Milyon kredi verecek müşteri nasıl bulacaksın. Zaten batmayacak kadar sağlam olan tüm firmaların yatırım talepleri durmuş durumda, kimse yeni yatırım yapmıyor

işte bu sebeple son dönemlerde riskli müşterilerde faizler hızlı arttırıldı, yeni taleplerine ret geldi ve krediler daha az yenilendi.

Açıklama için teşekkür ederim. Kasa cidden hep kazanıyor

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu yüzden turkiye borsada bankalar hep lokomotif hisse

Borç dan burnumuz kalkmiyor ki

Abd en değerli hisselerine bir bakin bankalarina bakin

Bankanin geliri ulkenin borclanmasina bağlı

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden kefalet karşılığı heryerden alabiliyorduk az maliyeti yüksek oluyordu ama işimizede geliyordu.. Son 1 senedir seçim belirsizliği nedeni ile bankalar kendini korumaya aldı... 2. Seçim oluncada artık iyice dikkat emeye başladılar. Ama Bankaların da eskisi gibi piyasayı fonlama gücü azaldı, döviz aldı başını gitti hemen herkes anormal döviz yükselişinden kötü etkilendiki bankalarda buna dahil.. Birde herkes kredi ile kredi borcunu ödüyor, o yüzden ülkede büyüme olmamasına rağmen kredi borçlarımız artıyor... Bi yerde patlıycak ama ne zaman onu bilmem.
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çin imalat Pmi düşük gelmiş, Çin yuanı devalüe ederse yine Usd yükselişe geçecek, zaten Usd her sene sonu yükselir... Şimdiki gündemimiz seçim yani Usd fiyatlaması nasıl olucak bu gece görücez..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devalüasyon, yani paranın değer kaybı bir ülke için olacak en iyi şeylerden biri. İthalat azalır, ihracat artar, büyüme artar, işsizlik düşer felan filan. Bu yüzden şu anda dünyadaki tüm ülkeler parasının değerini düşürmeye çalışıyor. Gerçi bizde dolar dış piyasa etkenleri ile oynuyor. Borcumuzun nispeten uzun vadeli olması şimdilik avantaj ama elbette vadesi gelecek....
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasalar kapalı olmasına rağmen Ziraat bankası usd satışını 2.839'a çekti... Akp tek başına iktidar.. Mhp ise bitti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.75 e alış order girerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakalım nasıl olucak kurlar, sonuçlar felaket bileydim oy vermeye gitmezdim... Bi dahaki seçimlerde istirahat edicem.. Tek Üzüldüğüm şu Hdp'nin meclise girmesi, Umarım Bahçeli de emekli olur artık... İstanbulda Hdp'nin gerisinde kaldık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Battım sanırım

İlk fırsatta ülkeyi gerçek sahiplerine birakicam

Bu ülke bunlarin yaptiklarini hak ediyor.

Istikrar kelimesi hayirli olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Online olanlara baktığımda bütün spekülatörler şuanda bu sayfada
    Yarın tüm piyasa çok hareketli olacaktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar ve gram altıncılar yarın sabah patlıyor mu şimdi?
    Okumadan imzalamam.....

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben dolardayım inşallah patlamam

Ama bence iyi oldu saçma sapan kaos ortamı bitti

Siz sadece goy goy yapan kısıma bakıp küfredip duruyordunuz ki benimde yanlış bulduğum cümleler ve hareketler vardı ve hala var ama bunun dışında herkesin konuşmasının tamamını canlı dinledim her fırsatta (muhalefet hükümet hepsinin) ve medyanın halkı her zaman aptal yerine koyduğunu gördüm , konuşmalardan sadece neyi göstermek isterlerse onu gösterdiklerini , çarpıttıklarını anlayarak.

Ama yani tabi kim izleyecek saatlerce bu adam ne diyor falan diye Kolaydır 1 saatlik konuşmayı 1 cümlede anlamaya çalışmak

Ben ise asıl karar alan mekanizma için oy vermiştim hep ve şimdide yine öyle yaptım.Ali babacan memet şimşek gibi

Kendi tahminim

dolar önce çekilir

sonra yükselmeye devam eder çünkü zaten hükümetin yeni politikası benim tespitlerime göre düşük faiz yüksek kur idi ki bencede doğru olan politika bu

yüksek faiz dibs den başka neye yarar bir düşünün? yani devlete borç ver yüksek faiz al kaba tabiriyle

düşük kurda ithalattan başka neye yarar? i phone isterse 20 bin tl olsun ki aslında olsunda cidden parası olan alsın

10 senedir herhalde ali babacan söyleyip durur , döviz geliri olan döviz borçlansın başkası bulaşmasın diye ve yüksek kurda en çok döviz borca TL geliri olan kesimi vuracaktır

ha inşallah bu çekilme beni patlatacak kadar olmaz onuda ekleyim ama bakalım nolacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tavana hazır olun.

doğan ve cemaat hisseleri taban
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasalar sürekli hareketli olucak, tek parti iktidarı bakalım oy verenleri kurtaracakmı? Zamlar pek yakındır, hatta duyduğuma göre zenci yöneticiler geliyo yolda... Uzun zamandır benzin dünyaya kıyasla epey ucuzdu... Bakalım neler olucak, ne güzel söylemiş Hz.Ömer her toplum hak etttiği gibi yönetilir diye

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha şunuda belirtim

İçki içmem sigara içmem hatta namazda kılmam oruç tutmam yani ortalama hiçbir partili tanımına uymam

ne chp ne akp

sadece kendimce herkesi dinler en mantıklı geleni seçmeye çalışırım

ama herkesi tam anlamıyla dinlerim sadece gösterilmeye çalışılana bakmam

zaman ayırırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Allah bugünleri aratmasın.

Devlet bahçeli istifa edecek mi ben artık oradayım

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolarin cekilmesi kacinilmaz ama bence kisa vade de tekrar bu seviyelere geri gelecektir

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahçeli yüzü nden ülke ne hallere düştü. çok yazık.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)

Bu Konudaki Etiketler