User Tag List

Sayfa 98/1068 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
20286 sonuçtan 1.844 ile 1.862 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aylardır buradan yazdığım aslında bu, krizdeyiz ve katar suud parasıyla ne umduruluyoruz ne öldürülüyoruz... Şimdi olay kiminin kanı kiminin parasına döndü... Türkiye öyle başka coğrafyalarda savaşacak güce sahip değil, Allah korusun ama Asker birkaç kez bizi ipten aldı.. Birisi Özal'ın ıraka girmek istemesi diğeride Aske ri Suriyeye sokmak istemeleri.. Bence en iyi politika gelen ağam giden paşam deyip sıyrılmak.. Git hasiyetinle yaşa, üretim yap Koreyi örnek al, İtalyayı yada eğitim seviyesi düşük ama ortalama refah yakalamış başka iyi bir ülkeyi... Yoksa b..k çukuruna gireriz
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarın muhtemelen, faiz ve Döviz yukarı.. Borsa aşağı gidecek... Zor günler hatta zor yıllar bekliyor bizi.. Az önce 2000 senesinde asgari ücrete ve Döviz kuruna baktım, döviz kuru 2000 haziranında 0.615 felan, Asgari ücret ise 180-200 TL arası birşey.. Gıdım ileri gidememişiz hatta varlık satışlarıyla değerlendirince geri bile gitmişiz..

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasil paylasilir bilemiyorum ama Ozdil'in bugunku yazisini okuyun derim...

Yazı yeterince açıklayıcı olmuş, sonuysa çarpıcı;

CIA, FSB, MI6, DGSE, Mossad coğrafyasına İETT’yle girmek, intihardır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolarda pozisyon almak isteyenler artık kararını vermeleri gerekiyor... Bu hafta ve önümüzdeki hafta (belki) alım için uygun ... 12. Aya girince gelişen ülkelerden para çıkışı devam edecek ve pozisyon alıcaklar. Altına gelince ben herkes gibi 700-800 usd'ye inecek laflarına pek inanmıyorum çünki herkes böyle söylediğinde genelde millete altınlarını ucuzdan sattırıp alan birileri var Dünya'da... Bugün gördük Terör saldırıları altını hemen yükseltti ki , Japonya resesyona girdi tüm dünya Krize doğru gidiyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçtiğimiz haftalarda sürekli gelişen ülkelerden para çıkışı yaşandı , Bizde Tl'nin ayakta kalması iç müdahale kaynaklı... Taşıma suyuyla değirmen dönmez , Buna direnme imkanı yok ... Borsacı abilerim Eur/Usd paritesini çok dikkatli takip etsinler... Dolar lehine olan gelişmeler borsayı kötü etkiliyor , birde faizlere dikkat bugünde yükselişte faizler... Seçim öncesinide geçmiş durumda ayrıca Sudi arabistan,katar tarzı petrol geliriyle yaşayan ülkeler zor durumda petrolün düşüşü onları çok zor durumda bırakıyor yani bize faydası olmaz aksine kendi dertlerine düştüler şu anda... Sudi arabistan çok fazla bütçe açığı vermeye başladı ... Aşağıdaki haber NTV'den alıntıdır.

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımına hazırlanan yatırımcılar, küresel ABD Hazine tahvil ve gelişen ülke fonlarından paralarını çekti.

Yatırımcılar Fed'in gelecek ay yapacağını tahmin ettikleri faiz artırımı için pozisyon alarak ABD Hazine tahvili fonlarından bir buçuk yılın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi.

Fed, beklentiler doğrultusunda faiz artırırsa ABD'de politika faizi yaklaşık 10 yıldır ilk defa yükseltilmiş olacak. Bank of America Merrill Lynch tarafından yayımlanan ve EPFR Global verilerini içeren araştırma raporuna göre ABD Hazine tahvil fonlarından çıkış geçen hafta 4 milyar dolara yükseldi. Gelişmekte olan ülke tahvil fonlarından net çıkış ise 2 milyar dolar oldu.

Söz konusu fonlardan geçen 16 haftanın 15'inde para çıkışı oldu. Gelişmekte olan ülke hisse fonlarından net çıkış 2.2 milyar dolara yükselerek iki ayın en yüksek düzeyinde gerçekleşti.

En yüksek para girişi gerçekleşen varlık sınıfı ise Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemek için atabileceği yeni adımlardan destek bulan Avrupa hisse senetleri oldu. Avrupa hisse senedi piyasalarına yatırım yapan fonlara geçen hafta 1.7 milyar dolar tutarında net para girişi olurken, söz konusu fonlara son 26 haftanın 24'ünde para girişi gerçekleşti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarın Borsa artıya geçer diye umuyorum, hala döviz borcum var kapatamadım.. Piyasa çok kötü para yok... İnşallah fırsat çıkar bende doları uygun yerden yakalarım

oKsEAt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Altının yükselmesini bekliyorum bir umutla..
    '01 VK 106 GTI
    '17 B Fiorino Premio
    '98 AY 106 GTI
    '97 LC Civic 1.4 IS
    GNL Garage

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oKsEAt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Altının yükselmesini bekliyorum bir umutla..
    eğer altının TL-GRAM olarak yükselmesini bekliyorsunuz şuanda 100 seviyesinde olan fiyatların tekrar 110 gibi eski seviyelere gelmesi uzun zaman alabilir.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doların değerini düşürebilecek tek kurum FED.,

Hisse.net'den bir kullanıcı yorumu çok beğendim

yanılıyorsun....sistem soyle calışıyor....dolar...petrol...altın ve kurlar....

dolar nedir....petroldur...her ulke petrol almak için dolar bulmalı...

misal turkiye....petrol ve gaz için dolar bulmalı....bunun için buzdolabı...gıda..v.s uretir bunu satar ve dolar bulur...

petrol dusunce...gaz fiyatı dusunce...bu turkiyenin işine gelir....daha az dolar bulacak...degil mi....yanılıyorsun...

oyle degil...petrol dusunce dolar cıkar....altın duser...KURLAR duser....turkiye dısa sattıgı mallardan az dolar bulur....

yani petrol dusunce TURKİYE KRİZE GİRER....petrol dustumu....dustu...daha dusecek mi...dusecek...nereye 30 dolara...

niye....cunki cin ve rusya ve saudi ve qatar....amerikan hazine bonosu satıyor....DOLAR BULMAK UCUN....

peki bu nedir....AMERİKA DAGITTIGI DOLARLARI geri topluyor....

peki bu nedir....BENJAMİN buharlasıyor....dolar yok...daralıyor hacmi....

peki bu niye boyledir....PARANIN EL DEGİŞTİRMESİ İÇİN BOYLEDİR....

BU MAKROEKONOMİDİR.....

şimdi bi ornek....burada borsa genelden....bi ALİ var....bi de VELİ var...

ALİ macrotrendleri biliyor....VELİ bilmiyor....

ikisininde portfoyu borsa 50 000 dolar endeksken....100 000 dolardı....2013 de...borsa tl de 90 000 ken...

ALİ sattı....100 000 dolarını aldı....VELİ satmadı....dolar tl 1.75...ikiside VOB oynamıyor....

borsa dusuyor...dolar tl cıkıyor....ve borsa yuzde 50 dusunce 50 000 den 25 000 e....dolar tl 3 e gidiyor...

ali faizde tuttugu 100 000 doları cakıyor 3 den....300 000 tl si var...dolarda 14 ay aldıgı faizide balık irakıda harcadı....

veli hala malda....100 000 doları 50 000 dolara dusmus...satsa 150 000 tl si olacak....

şimdi....PARANIN EL DEGİŞTİRME YERİNDEYİZ....

VELİDEKİ 150 000 tl ali mutlaka almalı....guclu elinde artık onun iki katı para var 300 000 tl....

veli bunu nasıl satar....bu tepkiden tekrar eski dibe iner ve orasınıda kırarsa....VELİ SATAR...ALİ tum malı alır....

hele ALİ bide vob oynasaydı....aldıgı 300 000 tl le vob da satsaydı...short yani...VELİYİ KESİN BOGURTURDU...

işte karsınızda suanda....ali var....bu ali borsa ve dolar cevrimini yapmış...vobu shortlamış...velinin malına elini acımasızca uzatmış....onun utulmesi ve piyasadan cekilmesi....ve yeni kazların gelmesi için bekliyor....ali benim.

Orjinal Link: http://www.hisse.net/forum/showthrea...46888&page=452

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahsi fikrimi de yazayım, Bugün dolar pompalanıyor piyasaya çünki hükümet kurulacak ve ekonomi yönetimine Sn. CB'nin damadı geçicek... Bu yüzden algı operasyonu Piyasaların dalgalanması istenmiyor, sanki olumlu havası verilecek... Olay budur

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar bu durumda seviyesini korurmu dususemi gecerrr pekii
    gariban 106 gti....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wekoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dolar bu durumda seviyesini korurmu dususemi gecerrr pekii
    Herşey kısa vade için Fed'e bağlı ... Orta vade zaten dolar yükselicek... 4 te olucak 5'te olucak... Keşke 1 Lira olsada hepimiz zenginleşsek ama işte ülkenin durumu belli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Berat Albayrak mı oluyor Ekonomi Bakanı ? Ekonomi konusunda eğitimi , bilgi, birikimi nedir bu kişinin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ayku82 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Berat Albayrak mı oluyor Ekonomi Bakanı ? Ekonomi konusunda eğitimi , bilgi, birikimi nedir bu kişinin ?
    Sadece şahsi fikrim... Kesin değil gerçekleşsin konuşuruz...

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herşey kısa vade için Fed'e bağlı ... Orta vade zaten dolar yükselicek... 4 te olucak 5'te olucak... Keşke 1 Lira olsada hepimiz zenginleşsek ama işte ülkenin durumu belli
    Neye göre kime göre yükselecek ? Şu olaydan dolayı veya şu teknikten dolayı yükselmesini öngörüyorum dediğiniz birşey varmı ?

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Niye düşsün ki ne olumlu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaUs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neye göre kime göre yükselecek ? Şu olaydan dolayı veya şu teknikten dolayı yükselmesini öngörüyorum dediğiniz birşey varmı ?
    Teknik analize göre değil , Makro verilerimize göre... Fed'e göre... Teknik böyle bir ortamda çalışmazki , 2011'den beri Usd yükseliyor.

Yükselme gerekçelerim ;.

1) Dolar endeksi yükseliyor ve 100'ü geçerse başka bir evreye geçicek
    2) Dolar/Euro paritesi Tim'in 2015 tahmini 1.22 idi biz dolarla alıp Euroyla sattığımız için ihracat gelirimiz tamamen negatif etkileniyor , örnek vereyim 1 milyon Usd mal alıyorsunuz ve parite 1.22 olsun ... Bunu %10 karla satıyoruz diyelim Euro cinsinden yani 1 milyon Usd = 819.672 Euro ona da %10 kar koyalım = 901.639 Usd etti .... Şimdi parite şu anda 1.07 diyelim kabaca = 901.639 Euro x 1.07 = 964.753 Usd etti... Tabi bu kaba hesap sene ortalaması ile gitmek gerekiyor. Yani kabaca 964.753 Usd'ye mal alıp 901.639 Usd'ye malmı satıcaz zararına?
    3) Botaş ödemeleri (Kış sezonu ve gaz tüketimi,Elektrik tüketimi,Benzin tüketimi artar)
    4) Uzun Zamandır 3 yıl boyunca merkez bankasının sürekli rezerv kullanması sonucu tüm kuruluşlarında belirttiği gibi TÜRKİYE EN KIRILGAN ÜLKE ifadesi
    5) Dolar endeksi yükseldiğinde petrol,altın emtia fiyatalrı düşer... Diyelimki eskiden petrol varili 70 usd idi ... 70 Usd x 1.80 = 126 tl olsun ... bugün 45 Usd x 2.77 = 124.65 tl... Yani dengede .. Hatta devletin vergi olarak aldığı gelir azalmış durumda
    6) Özel sektörün kısa vadeli devasa dış borcu
    7) Ülkenin tamamen ithalat ile tüketim ile borçlanarak büyümesi ve borçlanmada sınıra dayanılması
    8) Siyasi nedenler

Buraya 50 madde daha yazarım... Bir tane olumlu gördüğüm birşey yok.

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Niye düşsün ki ne olumlu
    İşte herkesin ağzında bu olduğu için düşecek zaten.
    Piyasada her zaman denilen şeyin tersi olur.

"oooo herşey olumlu basalım parayı babaaaaa" dersin paranın bir kısmını kaybedersin. Ondan sonra nerde yanlış yaptım dersin.
    Enseyi karartırsın satim bari daha fazla para kaybetmeden dersin. Sattığın gibi yukarı çıkmaya başlar.
    Piyasanın nabzını çok iyi tutuyor bu elemanlar.

"Zaten düşecek abi niye gireyim şu haberlere baksana" dersin. bir bakmışsın ertesi gün tavan tavan gitmiş.
    Sonra dur furyaya bende katilim şurdan bari dersin. Bir bakmışsın patron eline vermiş malı. Nikah kıyarsın evladiyelik malın olur.
    Zararım çıksada satsam artık pff diye bekler durursun.

Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aylık bazlı USD ne yapın ne edin doları 2.39 altı kapattırın yoksa ciddi anlamda kötü olacak memleket.
    Doların 3 liralara gelmesi içten bile değil..

Zamanında arkadaşa buraya doların grafiğini attırmıştım. Kimse takmadı haliyle dediğimde oldu yani. İyi para kaldırdım.
    Şimdide düşeceğini öngörüyorum ve grafiğinide attım buraya yine kimse takmıyor Benim için hava hoş takılıyoruz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler