User Tag List

Sayfa 199/1068 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299699 ... SonSon
20286 sonuçtan 3.763 ile 3.781 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ahmet TAKAN'ın yazısından alıntıdır

Sizlerin dikkatini çekti mi?.. Bilemem. Takvim yaprakları 26 Ocak Perşembe gününü gösterdiğinde ülkemizin rutin gündeminde ***** meselelerin yanı sıra döviz kurunda hızlı yükseliş de vardı. Rutin gelişmeler(!) içinde savrulur giderken, ajanslardan yine rutin bir haber düşmüştü gündeme;"Türkiye genelinde FETÖ yapılanmasına karşı gözaltılar devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı olan 17 kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suç ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı" diye. Baktık geçtik habere. Unuttuk. Güya gazeteciyiz, sonu ne oldu diye araştırmadık bile. Hikayenin gerisini Maliye Bakanlığı'nda çalışan üst düzey bürokratın anlattıklarından özetleyerek ve isim vermeden aktarayım:O gün, bu operasyonlar yapılırken, Ankara'da bir belediye başkanı ve oğluna da operasyon yapılıyor. O Belediye Başkanı ve oğlu, ifadelerinin alınacağı gerekçesiyle Emniyet'e değil de Yenimahalle'ye(MİT kampusu-aht-) davet ediliyor. Belediye Başkanı Yenimahalle'ye geliyor. Kendisinden yurt dışındaki paralarının bir bölümünü Türkiye'ye transfer etmesi rica ediliyor. Belediye Başkanı ricayı kıramıyor!.. Oğluna söylüyor ve 650 milyon dolar Türkiye'ye giriyor. Bu arada o belediye başkanı 2 gün Yenimahalle'de misafir ediliyor. O sırada* S... şirketine de operasyon devam ediyor. Operasyon, Ankara ile de sınırlı kalmıyor. İstanbul'daki bir Belediye Başkanına da benzer talep iletiliyor. O da hiç ikiletmeden 400 milyon dolarlık parayı Türkiye'ye sokuyor. Maliye Bakanlığı'ndaki bürokratın anlatımına göre; 1 milyar dolar civarında para gelir gelmez piyasa sürülüyor. Kaynağım diyor ki; "İşte o günlerde dövizdeki kısmi düşüş bu sayede gerçekleşti. Piyasaları rahatlattık."Anlattıklarının çok ciddi olduğunu söyleyip kendisine bunun teyidini* araştıracağımı söylediğimde tereddüt etmeden "istediğin yere sor" dedi. Başkentin en derin koridorlarında hafta başından bu yana yoklamadığım kaynak kalmadı. "Yenimahalle'de misafir edilme" operasyonunu yalanlayan olmadı. Para operasyonu konusunda ise "yeni operasyonlara da hazır ol" deyip bıyık altından güldüler..Ankara gazeteciliği çok zordur ama bir kulis haber için bu kadar göbeğimin çatladığı bir anı hatırlamıyorum...Kaynak: Ankara kulisleri durulmuyor!.. - Ahmet TAKAN
    Dış borç bu derece büyükken, borsanın ederi belli iken, MB rezervi iyi-kötü bir değerde iken, 1 milyar dolar gibi paranın bu etkiyi yapması pek kolay değil gibime geliyor. Kişi başı 15 dolar para verilmiş gibi birşey baktığın zaman......
    Okumadan imzalamam.....

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dohc; Yapılan sadece tek bu değilki ... Buradan 1 milyar Usd getirildi .. Belkide amaç başka Referanduma doğru bir operasyon ile tutuklasalar " İşte Fetöcü hain doları böyle yükselttiler yurt dışına para kaçırarak" deseler oylar artmazmı?

2. Fitch fiyatlanmadı ve manipulasyon yapıldı , 1. İhtimal Mb. Piyasadan Döviz çekip kurları yükseltti ki yabancı çıkamasın çıkarsa da daha az kaynakla ayrılsın (Kredi derecelendirme kuruluşlarının 48 saat önceden kararı hazineye bildirme yükümlülüğü var)

3. Bal tutan parmağını yalar, Bu müdahalenin yapılacağı belliydi , şimdi diyelim iktidara yakın tanıdıklarınızdan tüyo alsanız önceden bilseniz ona göre pozisyon alıp 1 günde hayatınız kurtulur.

Son söz , Bunlarda ALLAH korkusu yok!
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi ben mozambik'in Reisi cumhuru olsam , Örtülü ödeneki kullanıp seçim öncesi Borsa'dan hisse alsam sonra kendi kanalımda desem Oyunu bozduk güçlü Mozambik güçlü mozambik... Manipulasyon yapmak zor değil, zaten amaç kısa bir süre idare etmek.. Sonrasını düşünecek hal yok şu anda diyelim Okyanus'un ortasına düştünüz boğulacağınız %100 garanti.. Kendinizi suya bırakırmısınız yoksa biraz daha nefer alıp verir 5 dakka daha fazla yaşamayamı çalırsınız...

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belediye başkanlarının yurt dışında kaç doları var? nasıl elde etmişler bunca parayı? Bunun hesabını sormak yerine rica edip 3-5 kuruş sadaka mı istemişler.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nedense 3,40 falan bana utopik geliyor. Millette guvensizlik basladi bi kere, 1 sene sonra dolar 4tl yi gecmeyecek diye dusunen var mi? Ne kadar duserse dussun alim fırsatı olarak görüyorlar. Oyle yurtdisindan gelecek 20-30 milyar dolarla düşeceğini hic sanmiyorum. Kimse faize falan yatirmaz parasini.

Herhangi bi bilgim yok gayet yüzeysel dusunerek yazdim kaale almayabilirsiniz

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gokcek ın neden son dakıkaya kadar baskan adaylıgı acıklanmafı,arastırın... Ozaman neden yolsuzluk arastırması yapılmıyor gorun...
    Yazı kısmen dogru.
    Sıze o tarıhte vermıstım 3,65'i....
    Cokk dıkkatlı olunucak zamanlara geldık.... Her ıste Hayır vardır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.40 Diyenlerin hesap edemedikleri Kurumsal talep.. Bende döviz alıyorum çünki işim dış ticaret.. Ama ne yapıyorum sürekli Kademe yapıyorum yani parça parça alıyorum, Yozgat'taki Hasan emmi açıyor haberleri bakıyor Borsa yükseliyor Dolar düşüyor aha diyor tamam.. Faizler artmadı diye seviniyorum Çorumda'ki Ahmet emmi ama aslında faizler fiilen arttı.. Şimdi uyanık olan ve sistemi çözen kaçınılmaz sonu görüyor..

2) Dün markete gittim , Domates 6.5 - Salatalık 8.5 - Biber - 8.5 - 9 tl... Çocuğum olmasa almam bile.. , Ülkenin DNA'sı bozuldu... Ha bire tarlada 1 lira markette 8 lira deniliyor ama hiç kimse bezin mazot fiyatından bahsetmiyor.. 3. Köprü yapıldı ve hiç kimse geçmek istemediği için Kamyonlara diğer köprüler kapatıldı e hal böyle olunca Ankara'da yaşamama rağmen her gelen konteynır başına 150 Tl fazladan ödüyorum.. Bunlar hiçmi fiyatlara yansımayacak?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rica değilde tehdit etmiş olabilirler
    bu adamların bu derece yolsuzluk yaptığı paravan şirketler kullandığı hepimizce bilinen bir şey bakalım bunun sonu nereye çıkacak
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rica değilde tehdit etmiş olabilirler
    bu adamların bu derece yolsuzluk yaptığı paravan şirketler kullandığı hepimizce bilinen bir şey bakalım bunun sonu nereye çıkacak
    dogruysa gökcek %100 hayir oyu verecek demektir

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yükseliş başladı gibi

Seyfettin777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    650 milyon doları 3,94 ile bozdurduğunu var sayıp, 3,65 ile tekrar dolara döndüğünü düşünürsek 51 milyon 643 bin 836 dolar daha 650 milyona eklenmiş oluyor.
    Yani toplamda 701,643,836 dolar.Aradaki farka bu forumdakilerin hepsinin borçları kapanır sanırım?

Belediye başkanının kur farkıyla bile kazandığı miktara bakın...
    Gerçi "rica" ile bozdurduysa tekrar dolara dönememiş de olabilir büyük ihtimalle.Ama şu dakikalar dolar artıyor tabi bilemiyorum...

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OnurÖzden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alkışlar sevgili muhtarlara, sümkürerek büyük oyunu bozdular.
    Yarın dolar 2.70

Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama ne yapıyorum sürekli Kademe yapıyorum yani parça parça alıyorum
    Abi selam dolar düştüğü zaman parça parça almanın mantığı nedir ? Düştü 10k alayım bir daha düşerse zarar etmemek için kendimi absorbe edeyim diyemi ?
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3,70ten aldın 3,60a düştü bidaha aldın alım noktan 3,65 e düşer ilk etapta 3,70üstü kar iken şimdi 3,65 üstü kar sermayeyi ona göre kullanmak lazım tabi
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3,70ten aldın 3,60a düştü bidaha aldın alım noktan 3,65 e düşer ilk etapta 3,70üstü kar iken şimdi 3,65 üstü kar sermayeyi ona göre kullanmak lazım tabi
    Her 2 seferde de eşit miktarda dolar alırsan tam ortası olur maliyetin......
    Okumadan imzalamam.....

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Belediye başkanı 650 milyon doları nasıl yaparki .. oda sanırım parasının bir kısmı hepsi değil.. vay vay vay..

birde 1 milyar dolarla dolar düşücekse türkiyei çin 1 milyar dolar nedirki senin benim cebimdeki 1 tl gibi bir para.. eğer ona ihtiyaç duyucak hale gelmişse başkalarından esas o zaman vahki vah..

o değilde ben şu yandaş medyaya bayılıyorum dolar 3.64 ü görüyor ilk saat başı haberlerde dolar 3.64 ü gördü diyorlar hemen haber yapmaya başlıyorlar Allahdan akıllanmışlar biraz yada uyarı aldılar büyük büyük konuşmuyorlar artık dolardaki oyunu bozduk doların işini bitirdik v.b gibi.. işin komik yanı şu dolar bir saat içinde 3.65 yada 3.66 oluyor bir sonraki saat başı haberlerinde o dolar 3.64 ü gördü haberini hemen kaldırıyorlar.. ve bunu insanlar izliyor.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işler öyle değil abiler..

1 Milyar Usd ile F/X Piyasasında 1/100 hatta 1/300 1/500 kaldıraç bile kullanılıyor..

Diyelim 1 Milyar Usd ile sadece 1/10 kaldıraç kullansa 10 Milyar Usd satıp Tl almış olunuyor.. Doların düşeceğini bilenler tüyo alanlar da aynı anda Dolar shortlarsa onlarda iyi kazanmıştır..

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir insan parasının ne kadarını "hatıra" binaen riske atar?

Misal 1000 liran varsa 200 lirasını anca
    10000 liran varsa 1000 belki
    100000 liran varsa 5 bin çok zor
    1 milyonun olsa 20-30 bin en fazla

Halkın anlayacağı dilden konuşursak durum böyle olur. Miktar arttıkça oran düşme eğiliminde olur sürekli.

650 milyonumu hatıra binaen (yatırım amaçlı değil) riske atacak olsam en az 50 milyar keş olması lazım

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gokcek ıcın 500-600 mılyon dolar nedır kı??
    Ankaralı olupta 40 lı yasların ustunde olanlar ıyı tanır...
    Yukselme falan yok,bugun pıyasa sıg...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benim gözlemlediğim şu televizyon işine giren başı yanmıyan insan çok az dinç bilginler,cinerler, özalında sanırım kanal6 yı el koymuşlardı ,uzanlar ,karamehmet ...
    o işde garip bir lanet gibi bir şey var kanal işine girenin başı yanıyor.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler