Çok bir şey değil belki ama,ben öğrenci adamım elimdeki paramla forumdaki tavsiyeleri (özellikle 997TT nickli abimizi) dinlediğimde cep harçlığı kadar kazancım oluyor![]()
Çok bir şey değil belki ama,ben öğrenci adamım elimdeki paramla forumdaki tavsiyeleri (özellikle 997TT nickli abimizi) dinlediğimde cep harçlığı kadar kazancım oluyor![]()
Bu hafta ızlıyoruz,dolarları sattıysak alım ıcın beklıyoruz. 52-58 arası hep trade....
Bakın ypg ıle olan mevzuyu yumusattılar ama fıılı degısen bırsey yok. Sılahlar akıyor. Gundemden kaldırıcaklar. 1 haftadır yazıyorum,daha ne dıyım. Rısk olarak goruyorsanız, o rısk kalmayacak....
Barzani kürdistanı bir an önce kurmanın peşinde
Başarırsa suriye sıçrar iranada sonra bizede
Haritalar gerçekleşir
Bu silah olayımdan abd vazgeçmez
Bop eş başkanıda önde bayrak tutar
Demedi demeyin
Dolar için alım fırsatları 3,50-3,55 arası
Doların düşmesi için yol değil fabrikalar yapılması gerek yurtdışına mal satmalık
O da yok o yüzden tüketen toplum olarak gebermeye devam
Ytd![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Barzanı'nın acelesı yok cunku 20 sebedır bu ısın pesındeler. Artık sona yaklastılar.
Abd sılah olayında vazgecmesı bosver,o ıs bıttı zaten,akın akın agır sılah akıyor suan.
Suan kı algı sılahın sorun olmadıgı,abd yanımızda... Bu sayede pıyasa baskısınıda kaldırdılar...
Alım ıcın erken bıraz.
Dolar 4 tl civarına çıkar deniliyordu ama çıkmayacak galiba
olay doların artıp artmaması değil.. doların artmaması bazıları ego bazıları siyasi yönden bakın gördünüzmüye getirtmeye çalışıyorlar ama kendileri bile çok iyi biliyor olucakları az çok .. piyasadaki çoğu insanlarda o yüzden çaktırmadan şu anda pusuya yatmış aldıkça alıyor.. almayın diyen şak şakçılar bile çaktırmadan kapı arkasından alıyor..
bu durağanlık ne kadar uzun sürerse ilerde gelicek olan büyük baskı ve artışda o kadar şiddetli olucak..
basit bir örnek balon düşünün alttan gaz açılmış şişdikçe şişiyor herkes bak gördünmü hani patlıycakdı patlamadı bunlar hep dış güçlerin oyunu patlamaz bu balon diyor.. ama fizik kanunu matematik kanunu doğa kanunu var o balon er yada geç kaldıramıycağı basınç ve yükden ötürü genleşip patlıycak..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Bu pazar CB akp genel başkanı olacak. Sonrasında 2019 yerine erken seçim gelir diye düşünüyorum ben.Yine bi ekim kasım ayı gibi sandığa gideriz bence.
Önden ok gibi arkadan b.k gibi
Dolarmıdır seuromudur ıze gore ekonomı ıyıdır yada kotudur?
O zaman daha 2 sene once bugünlerde euro 2,76 ıdı.(arabamı gumrukten cektıgım ıcın ıyı hatırlıyorum)
Sımdı neredeyse "4" lıra.... Yanı ne kadar fakırlemısız sadece 2 yılda,dusunsene...
Yada o zamanlar suan kı yıllık kazancınla passat hıglıne alırken suan golf trendlıne alıyorsun. Hanı otomobıl forumuyuz ya,o dılden yazayım dedım....
ben bir mehteri verip geliyorum..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Mehter ertesi dombıra dinleyelim.......
Okumadan imzalamam.....
Finans merkezi Londra.. Sık sık yapılan ziyaretlerde elbet boşa değil, hükümet bir şekilde kuru tutmak zorunda ve bunun bir bedeli var.. Şimdi diyelim ben Uganda'nın reisiyim ve param her sene değer kaybediyor enflasyon hortlamış, işsizlik patlamış, şirketler seri bir şekilde iflas ediyor, darbe atlatmışım vs vs . ve günü kurtarmak zorundayım.. Ne yaparım giderim İngiltereye bulurum davidi derimki yardım et bana kurban olayım, bedeli ne ise veririm.. David'de bana bir anlaşma sunar derki 10 uganda parası 1 dolar senin faizin ise yuzde 12 bu bana az, sen 12 uganda parasını 1 dolar yap önce ben senin ülkene sıcak para sokayım.. Sende bir rahatla, kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz yorumlarından notunun indirilmesinden kurtul, Yüksek döviz borcu olan şirketlerin kurtulsun ikimizde kazanalım ama bir şartım daha var.. Şu tarihte ben çıkış yapabilirim, ve sende ne olursa olsun kur riski var herhangi bir şekilde zararım olursa temin edeceksin... Şimdi 500 Milyar usd dış borç sadece bizim aldığımız telefonla arabayla köprüyle vs. yapılmadı.. Devlet Hazine borçlanma ihalelerine bakın, her ihale öncesi kur bir yükselir sonra yabancı gelir yukarıdan bozar doları ve yatırır parasını devlet kağıtlarına.. Bunu ilgili ülkenin ekonomi bakanı çok iyi bilir hatta bizde doların düşeceği borsanın yükseleceği günü bile söylerler... Şahsi görüşüm dolarda dibin 3.57 olduğu idi ama Mb şaşırttı ve referandum sonrası faiz artırdı.. Önümüzdeki ay enflasyon düşük gelicek (gerçeklerden bahsetmiyorum elbette) ve yavaş yavaş uygulanan yüksek faiz düşürülecek çünki Mevduat faizleri yüzde 15 ve üzerine çıktı.. Piyasaları takip edenler bilir son açıklanan rakamlara göre taakkuk eden Kdv'nin sadece yuzde yirmibeşi tahsil edilebilmiş... İşte sıkı para politikası denilen şey aslında yüksek faiz... Ve çok önemli birşey daha Mb Bankaların kullandırdıkları kredileri bankalardan satın alacak böylece bankalar daha fazla kredi kullandıracak ama bu yapılan para basmaktan farksı bir uygulama...
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
16 Mayıs 2017 tarihli yazısı:
TSİ 19.40'ta başlaması planlanan ve şimdilik 20 dakika olarak programlanan Erdoğan-Trump görüşmesi kritik.
Görüşme sonrasında yapılması planlanan basın toplantısından net bir görüş alamayabiliriz. Ancak, kulis bilgileri ile toplantı detayları tam anlamıyla ifşa olmuş olacaktır.
Küresel mali piyasalardaki iyimserlik tam gaz korunuyor. Bugün yurtdışında açıklanacak makro verilere ilave içeride Hazine'nin borçlanma ihaleleri izlenecek.
Küresel mali piyasalara genele yayılan bir iyimserlik hakim. Rusya ile S.Arabistan'ın petrol arz kesintisini 2018 yılı Mart ayına kadar uzatma hususunda mutabata varmaları petrol fiyatlarını yukarı iterken bunun piyasa yansıması da enerji şirketleri üzerinden olumlu oldu. Hafta sonunda yaşanan ve etkileri hâlâ da devam eden siber atak ise teknoloji şirketleri hisselerini olumlu etkilemek suretiyle borsalara destek oldu. Bu eğilime finans sektörü hisseleri de eklenince dün ABD'de S&P500 ve Nasdaq endeksleri zirve yaptılar. Bu sabah saatleri itibariyle bu etki Asya borsalarına da sirayet etmiş durumda... Borsaların rekor kırması risk iştahını olumluya çevirirken ABD Doları da bu eğilime değer kaybederek destek oluyor. EURUSD paritesi kısa bir sürede %1'in üzerinde yükselerek
1.10 seviyesine dayanmış durumda. ABD'de Cuma günü açıklanan göreceli olarak zayıf makro ekonomik verilerin ardından dün de benzer yönde bir veri gelmesi bu eğilimde rol oynuyor. ABD Doları'ndaki değer kaybı gelişen ülke para birimleri ile emtia fiyatlarını olumlu etkiliyor. Bu kapsamda USDTRY kuru dün 3.54'ler ile son bir haftanın en düşük seviyesine gevşedi. Normal şartlarda petrol fiyatlarının yükselmesi Türkiye ekonomisinin aleyhine olsa da küresel risk iştahında iyimserliğe neden olduğundan ötürü yansıması da olumlu oldu. BIST100 endeksi günü %0.6 oranında yükselişle tamamladı. 10 yıl vadeli tahvilin bileşik faizi de 5 baz puanlık düşüşle %10.60'a geriledi.
Kritik gün geldi çattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün TSİ19.40'ta Beyaz Saray'da ABD'li mevkidaşı Trump ile görüşecek. Taslak programa göre 20 dakika olarak programlanan görüşmede ele alınacak temel konu ABD'nin YPG'ye kalıcı olarak ağır silah vermesi kararı olacak. Türkiye'nin duruşu bu konuda oldukça net. Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarda Washington ziyaretini "virgül değil nokta mesabesinde olacak" ve "biz kendi yolumuza devam ederiz" sözleriyle nitelendirmişti. Kısacası bugünkü ziyarette ABD bu kararından vazgeçirilmeye çalışılacak. Bunda başarılı olunamaması durumunda ise Türkiye'nin kendi yolunda ilerleyeceği mesajı açik bir şekilde verilecek. Bu konuya ilave olarak Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler ve DAEŞ ile mücadele, Fetullah Gülen'in iadesi gibi konuların da masaya yatırılması bekleniyor. Görüşmenin ardından bir basın toplantısı yapılması planlanıyor.
Bu toplantıda dışarıya net bir mesaj verilmek yerine müttefiklik esasına odaklı ortak bir açıklama yapılma ihtimali oldukça kuvvetli. Ancak, toplantının esas sonucunu sonrasındaki kulis bilgilerinden alabileceğimizi tahmin ediyoruz. Erdoğan-Trump görüşmesi ve sonrasında yapılacak açıklamaların mali piyasalar üzerinde derin etkilerde bulunma potansiyeli var.
Tekrar makro ekonomik gündeme dönmemiz gerekirse... Dün Türkiye'de birçok veri açıklandı. Bunlara kısaca değinmemiz gerekirse... İşsizlik oranı Şubat ayında %12.6'ya geriledi (Ocak rakamı %13.0 idi). Takvim ve mevsim etkisinden arındırılmış verilere göre ise işsizlik oranı %11.8'den %11.7'ye geriledi. Verilere göre işgücünde 284bin artış kaydedilirken işsiz sayısı ise 85bin kadar azalmış. Aradaki 200bin yeni istihdam ise işgücüne katılım oranındaki 0.3 puanlık iyileşme sonucu gerçekleşmiş. Ocak-Şubat-Mart dönemini kapsayan ve orta nokta olarak Şubat ayı olarak açıklanan bu veri seti istihdam seferberliği çalışmalarının başlangıç kısmını içeriyor.
Önümüzdeki aylarda yeni veriler açıklandıkça istihdam artışının toplamda 600-700bin civarında gerçekleştiğini göreceğiz. Ancak, hormonlu büyüme olarak nitelendirmeyi uygun gördüğümüz bu eğilimin kalıcı bir hal alması için ekonomik toparlanmanın da kamu desteklerinden bağımsız olarak kalıcı hale gelmesi gerekiyor. Aksi durumda istihdamdaki artış kısa bir süre sonra tersine dönebilir. Dünün ikinci verisi TCMB'nin beklenti anketi oldu. Mayıs ayı sonuçlarına göre yılsonu TÜFE beklenti ortalaması %9.53 ile TCMB'nin %8'lik tahminin çok üzerinde gerçekleşti. 12 ay sonrası TÜFE enflasyon tahmini %8.41; 24 ay sonrası ise %7.93 oldu. TCMB'nin uzun vadeli hedefinin
%5 olduğu bir ortamda anket tarihinin en yüksek seviyesinde gerçekleşen 24 ay sonrasına ilişkin enflasyon tahmini açık şekilde beklentilerdeki bozulmayı yansıtıyor. Bu arada ankete göre yılsonu USDTRY kuru tahmini ise 3.8027. Anket sonuçlarının geleceğe yönelik bilgi vermekten ziyade mevcut tabloyu yansıttığı kanaatindeyiz ki bu da piyasalar açısından önemli bir bilgi sunmuyor. Dünün bir diğer önemli verisi ise Nisan ayı merkezi bütçe sonuçları oldu. Buna göre bütçe dengesi Nisan'da 3.0 milyar TL açık verirken ilk dört aylık gerçekleşme ise 17.9 milyar TL açık şeklinde oldu.
Maliye Bakanı Ağbal, sosyal güvenlik avansı nedeniyle açığın daha düşük olduğuna vurgu yaptı. Ancak, nakit hareketleri yansıtan Hazine'nin nakit dengesine göre ilk dört ayda 26.2 milyar TL açık verildiğini not düşmekte yarar var. Ekonomik büyümeyi desteklemek adına bütçeye yüklenildiğini biliyoruz. Kısa vadede doğru bir strateji izlendiği kanaatindeyiz. Ancak, bu durumun kalıcı olmayacağı aksi durumda bütçe dinamiklerinde bozulmayı beraberinde getireceği aşikâr. Dün açıklanan bu üç veri de piyasalar üzerinde anlamlı bir etki doğurmadı.
Bugün iç tarafta Hazine'nin düzenleyeceği iki ayrı borçlanma ihalesi takip edilecek. Hazine'nin gerçekleştireceği 2.5 milyar TL'si piyasalara yapılacak olan toplam 3.6 milyar TL'lik iç borç geri ödemesi öncesinde iki ve beş yıl vadeli iki ayrı tahvil ihracı gerçekleştirilecek. Ihalelerin genel anlamda başarılı geçeceğini ancak ikincil piyasa faizleri üzerinde bir miktar baskı oluşturacağını tahmin ediyoruz. Bugün yurtdışında veri akışı kuvvetli olacak: İngiltere'de enflasyon rakamları, Almanya'da ZEW tüketici güveni, Euro Bölgesi GSYH büyümesi, ABD'de inşaat istatistikleri ile sanayi üretimi ve kapasite kullanım rakamları yakından takip edilecek.
Avrupa Merkez Bankası üyeleri Nowotny ile Coeure'nin açıklamaları da günün önemli gündem maddeleri arasında ön plana çıkıyor.
Yurtdışı piyasalardaki olumlu hava bir süre daha korunacak gibi. Her geçen gün yeni bir zirvenin yapılmasını açıkçası biz de garipsiyoruz. Hele ki ekonomik, siyasal, sosyal ve jeopolitik manada kırılganlıkların arttığı bir dünyada. Mesela, hafta sonundaki siber atak dünyada birçok şirkete zarar verip hizmetleri aksatırken piyasaların olayın bu yönünü dikkate almayıp sadece ataklarla mücadele eden teknoloji şirket hisselerini yukarıya itmesi manidar. Görünen o ki piyasalar olumlu olmak istiyor ve bu amaçla da olan biteni bu gözle değerlendiriyor. Ancak, hava olumsuza döndüğü zaman ise her gelişme ve haberi kara gözlüklerle değerlendireceğini de not düşmeliyiz.
Türk mali piyasaları açısından sadece bugünün değil yakın gelecekteki olası etkileri nedeniyle de Erdoğan-Trump görüşmesi oldukça kritik olacak.
Trump'ın YPG kararından vazgeçmesi çok zor. Bu, Türkiye'nin kırmızı çizgileri kapsamında olumsuz bir durum arzediyor. Türkiye'nin mutsuzluğunun telafi edilmesi adına yeni bir adım atılabilir mi... temel olarak bunu izleyeceğiz! Gece saatlerine doğru yapılacak basın toplantısı ile birlikte mali piyasalarda hareketliliğe de hazır olmakta yarar var.
MSN => raymanbu@hotmail.com
Ypg konusu sogutulucak,tekrar tekrar yazıyorum....
@torque,yazıları paylasırken kısısel yorumlarına uymasına dıkkat et.
Bu tıp yorumlarda hersey var. Yanı hem ıyıye gıdıcek yorumları ama su olursa kotuye gıdıcek yorumları...
Ic dınamkler bızde cokkk hızlı degısıyor,aman dıkkat.
Havadan para geldi biryerden
Dolar aldım birazcık bugün
3,54 den
Şöyle 2 ay daha gitsede azar azar alsam ne güzel olacak
![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Erdoğan akşam 7 gibi Trumpla görüşecek. YPG ye silah verilmesi mevzusu sıkıntı ama Trump geri adım atacak bi adam değil. Toplantı sonrası basın açıklamasını iyi okumak gerek.
Bizimkini havalanında genel sekreter yardımcısı karşıladı. İtibarımızı ve bize verilen değeri siz düşünün.
Eu/dolar paritesi 6 ayın zirvesinde. Dolarda genel anlamda bir değer kaybı var
Everyday I ** çapuling...
ypg ye aylardır silah veriyorlar zaten yeni bir şey değilki..
şimdi biri haber yapınca millet farketti..
kimse sormuyormu bu ypg liler yıllardır üstlerindeki amerikan kamuflajlarını üstlerindeki gece görüş dürbünlerini artık keleş falanda kullanmıyorlar profesyönel en son nesil gelişmiş düzenli ordu silahlarını nerden temin diyor diye..
amerikalılardan ruslardan profesyönel askeri ordu eğitimi alıyorlar.. kendi bordo berelileri sat sas komandoları var..
rusya kamışlıya uçak indirdi uçağın içinde ypg ye verilen platform-m argo diye tabir edilen robotik insansız silahlar verdi.. t72 tankları ağır zırhlı zpt ler verdi.. adamlarda insansız robotik silahlar var ötesi varmı..
amerika bir sürü zırhlılar verdi.. IAG Guardianlardan verdi bunlarla kara mayınlarının üstünden geç patlasada bir şey olmaz araca üstünde füzesi 360 derece içerden dönen otomatik silahı her bir şeyi var.. tank katili olarak tabir edilen javelin anti tank füzelerinden tuttda milan anti tank füzelerine kadar verdi ki bu milanlarda 2 km önceden ateşlenip 2km sonraki şeyi vurma kabiliyetine sahip..
işid bu milanlarla fırat kalkanında bizim tankları vurmuşdu..
adamlarda mk-19, Heckler Koch ,M249 gibi çok gelişmiş en son teknoloji askeri mühimmatlar var varda var..
daha yenimi fark edildi bunlar bende bunu anlamıyorum..
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)