1 sene yok sayılacak para için sizce en güzel yatırım nedir?
Selam
Altin alimi icin ne dusunuyorsunuz ?
Arkadaşlar merhaba 25 binim var yıl sonuna kadar lazım olmucak neye yatırım yapayım sizce ??
altın için 138 altı zorlanacak duyumu aldım tabi ki garantisi olmayan bir duyum ancak ben altın alacaktım durdum bunu duyunca. bir kaç gün bekleyip izleyeceğim günlük oynamaları ve piyasayı.
25 bin için se bu ara %13 14 ler veren bankalar var, kısa vade de değerlendirebilirsin. ben kendim kenara atacak olsam %14e güvenmez düşükte olsa doviz vadeliye atardım. belki risk ama en azından değer kaybetme ihtimali yok. ve artarsa da duble yol olur.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Bende tlde faize gireyim dedim ama ne olacağı belli olmuyor altın alıp beklesem dedim ama şimdi döviz oranlarına bakayım ben ne durumda ...
Şu anda ABD 10 Yıllıklar 2.393 ve yükselme eğiliminde, Çünki Dolar güçleniyor Yellen beklentisi sebebi ile.. Abd faizleri yükseldiğinde Altın ons olarak düşüyor ama ons olarak 1.200 Usd ve altı her zaman alınır... Sonuç olarak Altın ons olarak düşse bile dolar yükseleceğinden Tl olarak zarar ettirmez ki Yellen'i takip edin , Abd 10 yıllıklar sert düşerse Altın yükselir tersi durumda ise Altın ons olarak düşer.. Kilit nokta Abd faizleri..
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Normal şartlar altında Dolar senede 4-5 Kez güzel alım fırsatı verir ama bu sene sayısını unuttum.. Bu arada daha önce konuştuğumuz gibi Hükümet faizleri düşürmek için düğmeye bastı.. Bankaların eline düşene Allah yardımcı olsun... Küçük ölçekli bankalarda %25 ile kredi kullanan esnaf var.. Bu faizler küçük esnafı orta halliyi hepten bitirdi.. Faizlerin tekrar düşürülmesi demek Kurda yeniden ciddi atak beklemek gerekir..
3,64 ten almıştım bir miktar beklemeli yoksa kar-zarar etmeden satmalımıyım?
Fed Başkanı Janet Yellen'ın çarşamba ve perşembe günleri ABD Kongresi'nde sunum yapacak. Piyasalar Yellen'ın konuşmasında 4.5 trilyon dolarlık bilançonun küçültmesi ve faiz artışlarında nasıl bir yol izleneceği konusunda sinyaller arayacak.
yellen den beklenti ne olur sence çünkü bu karışıklıkta 64 ü kırarsa 70 vs gelir diye düşünüyorum ama bir dip 50 yapacak gibi yönde var
Ben sene sonu tahmini yaptım min 4. ile 4.20 arası.. Bunları temel analize dayanarak söyledim kabaca geçen seneki rakamın %20 fazlası.. Sebepleri daha önce yazdık.. Sene sonunda döviz ihtiyacı artacaktır hem Bankaların hem özel sektörün ciddi döviz borç ödemeleri var.. Sürekli olarak cari açık verip borcunu artıran ülkelerin parası değer kaybeder..
Dolar her yıl senenin ilk altı ayı düşüp ikinci altı ayında özellikle senenin son üç ayında yükselir ki bunun pekçok sebebi var .. Kışın enerji ithalatı artar, turizm geliri olmaz .. Sene sonu hem Banka hem özel sektörün döviz talebi artar ve sonuçta döviz yükselir.. Buradaki kilit nokta önemli bir olay olmadıkça (Siyasi ve veya Fed) sene başından ortasına kadar dolar tutup hamallık yapmanın bir anlamı yok.. İlaveten dövizin 3.50 ve altına gevşemesi ülkeye para girişi olmasından değil F/x piyasalarında kaldıraçlı işlem yapıp Tl lehine işlem açıp kısa sürede para kazanmak isteten Traderların yaptığı bir işlemdi yani o fiyatlamalar kısa süreli ve gerçekçi rakamlar değildi.. Tl'nin değerlenmesi için ya çok yüksek faiz verip orta uzun vadede tüm özel sektörü batırmayı göze almak veya üretim yapıp cari açıktan kurtulmak yolu ile olurki artık bu imkansız..
Atilla Yeşilada'nın son yazısını okuyun derim.
Hormonlu buyumenin sonu uzun durgunluk
Everyday I ** çapuling...
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)