Şeytan dürtüyor 100 bin dolar al diye
Şeytan dürtüyor 100 bin dolar al diye
YamahA Xmax 250 ABS
Kapanış Gerçekleşti ... 31/12/2017 Kurları aşağıdaki gibi
USD/TRY 1 ABD DOLARI 3.7719 3.7787 3.7692 3.7843
AUD/TRY 1 AVUSTRALYA DOLARI 2.9384 2.9576 2.9249 2.9753
DKK/TRY 1 DANİMARKA KRONU 0.60551 0.60849 0.60509 0.60989
EUR/TRY 1 EURO 4.5155 4.5237 4.5124 4.5305
GBP/TRY 1 İNGİLİZ STERLİNİ 5.0803 5.1068 5.0767 5.1144
CHF/TRY 1 İSVİÇRE FRANGI 3.8548 3.8796 3.8491 3.8854
Bilanço makyajlaması için 30.03 / 30.06 / 30.09 / 30.12 gibi 3'er aylık dönemlerde döviz kuru düşük tutulur ki Bilanço makyajlaması için., Bankaların almış olduğu Döviz cinsi sendikasyon kredileri Tl karşılığı düşük olacağı için Banka varlıkları olduğundan daha çok gözükür.
Şu anda Hacim düşük, 2018 Ayında ABD'deki mahkeme sonucuna göre yine tansyion artıcak., Kuru kısa vadede ABD ilişkileri şekillendirecek...
Benim fikrim aynı 4 tl'yi bir süre sonra görecek ancak 3.99'da benim için 4 tl'dir çünki 4 Tl psikolojik bir sınır ve oraya geçmesine kolay kolay müsade etmezler, geçse bile satış için fırsatınız olmayabilir bankalar makaslarını açarlar..
Euro ve Frank dolara göre misli misli fazla kazandırdı bu sene., Altın da öyle ... Dolar 4 tl olursa Altın Ons da 1.300 Usd olursa / Gram altın 167 Tl ediyor
Kısaca Dolar alan birisinin Altın alarak veya sepet yaparak kendisini korumaya alması mantıklı .. Dolar 2018'de Euro / Pound / Frank gibi paralara karşı değer kaybedebilir..
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Valla Merkez bankasınımı demeli Hükümetimi demeli tebrik edelim. Bu sene 1 Ocakta 3.53 ile başlayan Dolar serüvenini arada bir 3.96 yıda görse tahminleri olan yıl sonu kuru 3.86 nın bir hayli altında olan 3.77 ile kapadılar. Buna Doların dünyadaki değer kaybı oldukça yardımcı oldu tabi. Ancak bizim enflasyon değerimizin baya altında bir Dolar değerlenmesi ile karşı karşıya kaldık belkide ilk defa. Yani sayısal bakarsak aslında biz zenginleştik. Mecburen sayılara döktüğümüzde o şekilde çıkacak çünkü.
Sayısının aq aceba bu paralar nerde diyemedende edemiyorum tabi o ayrı
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Doları şu anda Euro ayakta tutuyor.. Pekçok kişinin Dolar endeksi yükselirse Dolar yükselir diye yanlış bir algısı var .. Tl karşısında Doların değer kaybetmesinde de Devletin eli olduğunu , hem Döviz satarak hem faizi artırarak müdahale ettiğini unutmamakta fayda var..
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Bu faizler oldukca daha cok aldaniriz.
Dolar 3,86-90 araligindaymen 3,76 tahminim tuttu.
Hatta bu sene tahminlerinim cok buyuk bolumu gerceklesti. Dinleyen karda kapatti.
Simdi bol sislindoneme giriyoruz ama tahminimi degistirmiyorum....
Simdi ekonomimiz hakkinda iyi konusan biri var mi? Hatta zenginlestik vs?
Ben çiftçiyim kendi adıma konuşmak gerekirse buğdayı geçen seneyle aynı fiyata verdik gübreyi mazotu geçen seneden daha pahalıya aldık yani masraflardan dolayı daha az kazandım ayçiçeğini daha satmadım fiyat yükselsin diye 3 4 aydın depoda yatıyor geçen sene 2 tl temize verdiğim ayçiçeğine bu sene 1850 veriyorlar çıksa çıksa bu sene 1900e çıkar tohum geçen seneden daha pahalı mazotta daha pahalı olduğu için hem masraflardan hemde sattığım ayçiçeğinden geçen seneye göre daha az kazanmış olucam
Malesef oyle. Bende ureticiyim,kivi yetistiriyorum.
Masraflar cokk artti... Gubre-iscilik-elektrik-malzeme...
Gelir ayni oranda artmadigi gibi enflasyona karsi ezildik...
Murat abi peki bu sisli dönemde ocak ayı içinde döviz bu seviyelerin üstüne çıkacak mı?Aracımı sattım alın satım yapmak için araçla para boşta durmasın diye döviz aldım 3.81den geri geldi.600-700 zararım olur salı bozarsam.Ama araçtan da 3-4 kar edebilirim.Ocağı bekleyip hiç araçla uğraşmadan 3.90 üstüne çıkarsa karım olacak.
Bu kadar net tarıh verıp 3,90 ı asıcak dıyen bırı varsa ve kesınse.
Oyle 300-500bın dolar ,bıraz buyuk dusunçcok daha fazlasını baglarım...
Iyı yapmıssın ama hesap acık.3-4 kazanıcaksan,dolar kac olmalı kı sen bu kazancı alabılesın?
Dün haberlerde ithalat-ihracat, beklenti-gerçekleşen yüzdeleriyle ooo süperiz, her şey on numara vs vs zırvaları vardı. İşin kötü tarafı hem çiftçiyim, hem ticaretle uğraşıyorum. Fındık üreticisiyiz, bu yıl geçtiğimiz yıla göre %40 değer kaybetti hala biraz yükselir diye saklıyoruz, şimdi yeni yıl ile güncellenen listelerdeki zam oranı %20-30 arasında yani iki tarafta da işler ***a sarmış durumda olmasına rağmen nasıl oluyor da kimse sen bunları nereye bakıp anlatıyorsun diye sormuyor?
Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...
Yorumlarıma dıkkat edersen emın olmadıgım seyı yazmam. Ben de kahin degılım ama pıyasayı okumak gerek,bıraz da dogru kısılerı tanımak gerek. Malesef bu ıktıdar donemınde “adamına gore muamele” baya ıyı calısıyor.
3,77-80 arası malıyet yapan arkadaslar,daha oncede yazdım. 84-86 beklıyorum ama hedefım 90+ Satmak...
Pıyasada olucakları bılmek kolay,sadece kararı vermek zor.
devlet vatandaş kazanmasın, elindekinide bize versin diyor heralde anlamadım bende... herşeye zam var, ee asgari ücret yükseldi. tamam
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
Tavsiye almamız için illa 1M'mu gerekiyor dayıcım100/200k'lar napsın?
@halilcakir
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)