User Tag List

Sayfa 437/1068 İlkİlk ... 337387427435436437438439447487537937 ... SonSon
20286 sonuçtan 8.285 ile 8.303 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    200.000 liralık dairesine aylık 800 lira kira alan arkadaşıma apar topar sattırdım faiz oranlarından haberi yoktu.

Yarım yamalak aldığı kiraya artı olarak kiracının zar zor ödediği aidat ile uğraşıyordu. Şimdi 230.000 liraya 3000 liraya yakın geliri oldu

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    200.000 liralık dairesine aylık 800 lira kira alan arkadaşıma apar topar sattırdım faiz oranlarından haberi yoktu.

Yarım yamalak aldığı kiraya artı olarak kiracının zar zor ödediği aidat ile uğraşıyordu. Şimdi 230.000 liraya 3000 liraya yakın geliri oldu
    adamı helalden caydırıp harama yönlendirmişsin abi
    helal 1 lira haram 2 liradan bereketlidir

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu ülkede bu saatten sonra böyle bir gelir bence oldukça mübah

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ulkenin icinde bulundugu bu ekonomik ortamda turk parasının degeri surekli duserken, biriler paraları cukkaya indirip zenginliğine zenginlik katarken evimin değeri doğru oranda artmıyor kredi faizleri tavan yapmısken bende olsam satar parayı faize gömerim benim malımın değeri çöp olurken haram değil paramın değerlenmesini sağlamak mı haram ?
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Emrecan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    faizin nesi haram anlam veremiyorum
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkesin parmağı tetikte

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de babama aynı şeyi söyledim. 250 bin dolar edebilen dükkan var Ankara'da Karum'da, değeri düşmediyse tabi. 500-750 bin TL diyelim ya da, şimdiki kurla 250 bin dolar etmez

Dükkandan 3.000 TL kira alıyor, sat dükkanı faize koysana dedim. 3 yerine 5 alırsın. Hele şu faiz oranlarıyla 6-7 bile alabilir artık herhalde.

Orası zaten hızla değer kaybediyor, kaybedecek, çok kallavi bi müteahhit gelip orayı komple yıkıp "buraya yeni avm yabacaz" demediği sürece de bu böyle olmaya devam edecek. Ne zaman nasıl kime kiraya vereceksin de adam 3.000 TL verecek diye uğraşacaksın. Ara ara da aksatıyorlar zaten. Uğraşmaya değmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Faiz sömürü sistemi olduğu için Haram.. Yani insanı köleleştiren bir sistem aslında almak da Haram vermek de Haram ancak bugünkü koşullarda istemeden de olsa faiz her şekilde hayatımızın her yerinde..

Şimdi Bankaları düşünün ve onların ezilen müşterilerini düşünün adam cebinde para yok harcıyor Karttan.. Sonra astronomik rakama ulaşıyor borcu Mesela Mb'nin yaptığı Kredi kartı faizlerindeki değişiklik Bankalara göbek attırdı... Adam bir karttan nakit avans çekiyor gidiyor diğer kartın asgarisini yatırıyor ve bu borçlar ödenemez hale geliyor ve pekçok insanın yuvası yıkılıyor..

Buradaki sorun sadece Faiz değil, İslamiyet'te pekçok kural vardır , İslami kurallar gerçekten uygulansa zaten aç kalmaz ortada.,

Ülkeyi yönetenlerin düşük faiz isteme sebebi Din ile alakalı değil, 2000'li yıllar hatta daha öncesini bilenler mutlaka vardır burada ... %145 faizler olduğunda herkes evini arabasını satıp faize yatırıyordu kimse çalışmıyordu.. Hatta 10 Liraya vadeli mal alıp 9 liraya nakit satıp faize yatıranlar vardı... Kısaca faiz tüm ticareti bitirir ve sermayenin belli kimselerde toplanmasını sağlar işsizliği patlatır.. Siyasilerin korkusu İşsizliktir çünki aç adamın korkacağı hiçbirşey kalmamıştır en tehlikesi odur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Faiz sömürü sistemi olduğu için Haram.. Yani insanı köleleştiren bir sistem aslında almak da Haram vermek de Haram ancak bugünkü koşullarda istemeden de olsa faiz her şekilde hayatımızın her yerinde..

Şimdi Bankaları düşünün ve onların ezilen müşterilerini düşünün adam cebinde para yok harcıyor Karttan.. Sonra astronomik rakama ulaşıyor borcu Mesela Mb'nin yaptığı Kredi kartı faizlerindeki değişiklik Bankalara göbek attırdı... Adam bir karttan nakit avans çekiyor gidiyor diğer kartın asgarisini yatırıyor ve bu borçlar ödenemez hale geliyor ve pekçok insanın yuvası yıkılıyor..

Buradaki sorun sadece Faiz değil, İslamiyet'te pekçok kural vardır , İslami kurallar gerçekten uygulansa zaten aç kalmaz ortada.,

Ülkeyi yönetenlerin düşük faiz isteme sebebi Din ile alakalı değil, 2000'li yıllar hatta daha öncesini bilenler mutlaka vardır burada ... %145 faizler olduğunda herkes evini arabasını satıp faize yatırıyordu kimse çalışmıyordu.. Hatta 10 Liraya vadeli mal alıp 9 liraya nakit satıp faize yatıranlar vardı... Kısaca faiz tüm ticareti bitirir ve sermayenin belli kimselerde toplanmasını sağlar işsizliği patlatır.. Siyasilerin korkusu İşsizliktir çünki aç adamın korkacağı hiçbirşey kalmamıştır en tehlikesi odur.
    Valla bir zamanlar faizsiz bankacılık denen sistemi gözlemledim. Bir arkadaşım da bu bankalardan birinde çalışıyor.
    Her ne hikmetse yatırılan para hep diğer bankaların verdiği faiz kadar artıyor her sene. Adı faizsiz ama geliri faiz/enflasyon kadar ne hikmetse.
    Okumadan imzalamam.....

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben şeyi merak ediyorum. Bu sözde haramsız kazanç sağladığını düşünülen bankalarda krediler neden faizli?
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Banka = faiz

Katılım bankası kendini kandırmaktan başka birşey değil.,

Hac finansmanı - Umre finansmanı var ona bile kar payı alıyor

Katılım bankaları parayı direk size vermiyor, diyelim birisinden mal alacaksanız faturayı ibraz ediyorsunuz parayı ona ödüyor ve sizden de Bankadaki gibi kredileri ödemenizi istiyor.. Vadesinde ödemez iseniz Ceza diye sizden para kesiyor normal Bankada ise bunun adı faiz... Kısaca kendinizi kandırmaktan başka birşey değil

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende faiz haram değildir diyen müslümanları anlamıyorum. ya inanırsın ya inanmazsın, şahsen ben islamın gerektirdiği hiç bir şeye inanmadığımdan faiz bana haram değil.

sağda solda elhamdülilah müslümanım diye bir şey de söylemiyorum. yani haram değilse bana değil.

elhamdülillah müslümanım diyen herkese faiz haramdır. he umursuyor musunuz tabi ki umursamıyorsunuz

tabi bu durum bana çok eğlenceli geliyor. Düşünsene ateistim desem beni aşağılayacak olan adam benden kat ve kat fazla faiz kazancı ve haram yemekte. ancak domuz yemiyor cumaya gidiyor ateisti aşağılıyor. adamsınız

cidden bu haline bile saygı duyuyorum bu insanların ama gerçekten seyretmesi eğlenceli muhteşem savunmalarını.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Faiz haram değildir demek inkara girer aman dikkat.. Faiz alıp vermekten beterdir bu çünki Allah'ın Kitabını inkardır bu..

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ulkenin icinde bulundugu bu ekonomik ortamda turk parasının degeri surekli duserken, biriler paraları cukkaya indirip zenginliğine zenginlik katarken evimin değeri doğru oranda artmıyor kredi faizleri tavan yapmısken bende olsam satar parayı faize gömerim benim malımın değeri çöp olurken haram değil paramın değerlenmesini sağlamak mı haram ?
    Paranızı farkli bir sekilde degerlendirerek kazanc elde edebilirsiniz buda helaldir. Ancak parayi kullanmadan hicbirseye katki saglamadan baska insanlarin uzerinden haksiz kazanc saglarsaniz bu islam dinince haram oluyor. Ulke sartlarindan dolayi bende boyle yaaprim demek dusene bir tekme de ben vururum deyimiyle ayni kapıya cikiyor. Herkesin kendi tercihidir saygi duyulur ancak bu bir seylerin arkasina gizlenme durumu faizi helal kilmaz. İnce bir durum iyi arastirmak gerekli inkar etmeden.

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Banka = faiz

Katılım bankası kendini kandırmaktan başka birşey değil.,

Hac finansmanı - Umre finansmanı var ona bile kar payı alıyor

Katılım bankaları parayı direk size vermiyor, diyelim birisinden mal alacaksanız faturayı ibraz ediyorsunuz parayı ona ödüyor ve sizden de Bankadaki gibi kredileri ödemenizi istiyor.. Vadesinde ödemez iseniz Ceza diye sizden para kesiyor normal Bankada ise bunun adı faiz... Kısaca kendinizi kandırmaktan başka birşey değil
    Bir nevi vicdan rahatlatma.

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar tekrar 71lerden 66ya geriledi alım seviyesi nedir bu işle ilgilenen arkadaşlara göre yüksekten alıp terste yakalanmakta var işin ucunda çünkü.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar icin erken.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driver_can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dolar tekrar 71lerden 66ya geriledi alım seviyesi nedir bu işle ilgilenen arkadaşlara göre yüksekten alıp terste yakalanmakta var işin ucunda çünkü.
    tavsiye gıbı olmasında. ben olsam bu durumda 55-58 arasını gormeden dolara gırmem.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Paranızı bankaya koyarak aylık faiz getirisinde karlıyım gözüyle bakmamak lazım.

Atıyorum 100.000 TL üzerinden gidelim. güncel faiz üzerinden gitsek %18 diyelim stopaj kesintisi sonrası 15.3'e düşer yani yıllık 15,3 kTL para alırsınız hiç faizini kullanmazsanız yaklaşık 7-8 yılda anapara kadar olur. Ancak ülkemizde yıllık %15 enflasyon olduğunu var sayarsak aslında paranızı değer kaybından korumuş oluyorsunuz aslında kazancınız yok.

Gelelim bu para ile gayrimenkul alımı yapsanız misal arsa/tarla yada ileriye dönük tapu alabileceğiniz 2B arazisi gibi 7-8 yıl beklendiği takdirde en kötü 3-4 katı değerlenir.

Yani banka faizini gelir olarak görmemek lazım. Ülkenin enflasyon değerlerinden paranızı koruyorsunuz o kadar.

Örnek vereyim 10 sene önce Antalya'da 1.000.000 TL ile petrol istasyonu alınabiliyordu.

Şuan o petrol istasyonu 7-8 mTL bankaya koymuş olsan paranda yaklasık 2 mTL civarı olmuştu.
    ☻/
    /▌
    / \

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler