bankaların makasları saat 9 itibariyle normale dönüyor. Bazı bankalar 8:30da işleme başlıyor.
acele etmeyin biraz daha geri çekilmemiz gerekiyor
kısa süreliğine de olsa 6 nın altına inmeliyiz bu faizlerle
ama gözen kaçan bir durum var bu faiz bile gösterge faizinin 100bp altında
yani birileri kurun artmasına bilinçli olarak göz yumuyor
yıl sonu beklentim 7.00-8.20 arasıydı
bunun içine 300+200 bp faiz arttırımı dahildi
şu an güncelleyecek olursam beklentim 6.90-7.40 arası
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Ters köşe olmayın , benim beklentim bu yükün altından da kalkacağız büyük bir ülkeyiz. 3.00 3.80 arası yıl sonu bekliyorum. YTD
Saygılar
imzasız..
ayın 20sinde ovp açıklanacak. Muhtemelen 1 hafta daha sakin geçiririz.
Dün CB krizi kabul etti ve israf ekonomisini bırakıyoruz dedi. Başlanmamış projeleri bekleteceğiz dedi. Bir takım olması gereken tasarruflardan bahsetti. Piyasaların duymak istediği şeyleri söyledi. Bunu ilk kez yapıyor. Büyük bir değişiklik. Eğer merkez bankasına giydirmeseydi konuşmasıyla ilk kez doları düşürebilirdi.
OVP ile 6 altına sarkarız diye düşünüyorum orada ne kadar kalırız bilemiyorum. ama beğenmezlerse verirler yukarı.
altının fiyatı dolar ve ons belirliyor
ben doları yorumlayabiliyorum ama onsa biraz yabancıyım
bugün biraz düşer altın panik satış yapmayın
sürekli ekran başında değilseniz aceleci kararlar vermeyin
bi hedef koyun bekleyin
ihtiyacınız yoksa ztn hedef falanda koymayın dursun kenarda paranız oldukça aşağıdan ekleme yapın
Reis dün çevir kazı yanmasın yaptı. Kriz bizim krizimiz değil ABD yüzünden dedi. Enflasyon TCMB yüzünden dedi.
Herkes hata yapıyor Reis maşallah hep doğruları yapmaya çalışıyor ama dış güç, fetöcü hainler müsade etmiyor.
Faiz sebep , enflasyon sonuç . Bunu bilmeyen bu işi bilmiyormuş.
Kendin çal (ama 'çal'ın her türlüsü) kendin oyna (!) devleti olduk
MSN => raymanbu@hotmail.com
E tabi şimdi adam "zıçtık sıvadığımızı da kazımaya çalışıyoruz" dese olur mu? Dünya lideri adam. Karizması çizilir seçmen gözünde.
Önce piyasalara mesajını verecek, sonra "tamam biliyorum ama bak şöyle diyecem, alınmayın, arka planda şöyle yapacaz" diyecek. TV'de giydirecek.
Politika, siyaset bu.
Geçenlerde bi hocamız açıklıyordu, detayını tam hatırlamıyorum ama; "ABD Çin'e karşı TV'de orada burada giydiriyor giydiriyor, açıklamanın daha üzerinden 24 saat geçmeden bilmemne kadar milyar dolarlık bilmemne yapıyor" demişti.
Söylenene değil, olana bakmak lazım şu ortamda.
bu pastaya bakınca ay sonunun nasıl olacağını çok merak ediyorum
merkez bankaralara bugünkü kura göre yukarıdan onbinlerce lot sattı
bankalar zarar yazacaklar mı acaba?
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Sırasıyla Usd 1 yıl / 3 Yıl / 5 Yıl grafik... Şimdi bu pik yaptığı noktaya dikkat... Pik yaptığı noktalar " Trump twitleri ve Abd tehditleri ile tamamen pararel bir döneme denk geliyor... Öz eleştirimi yapıyorum, Bahsi geçen tarihlerde işim dış ticaret olmasına rağmen Döviz alımını kestiğim için suçluyum "
Cuma sonrası eski postlarımı bulup buraya koyacağım.,
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
1) Abd'den peşpeşe kötü veriler gelicek demiştim ve gelmeye başladı ki en önemli veri "Enflasyondur ve düşmeye başladı" kaldıki dün itibari ile yabancı kurumlarda Doların %30 civarında değer kaybı yaşayacağına dair raporlar yayımlamaya başladı
2) Aşırı yükselen döviz fiyatları sonucu cari açığın düşeceğini dövize olan talebin azalacağını da yazmıştım... Buyrun Linki
Cari acık Temmuz'da 1.75 milyar dolar oldu - Bloomberg HT
3) Şu 2 ay daha atlatılınca Dövize olan talep azalıcak kaldıki Dövizin düşeceğini yazarken bunuda hesaba katmıştım.. Sene sonuna doğru Döviz talebi artar çünki Bankaların şirketlerin pozisyon kapamaları olur ..
Devamı Cuma sonrası inşallah., Bu arada herkese hayırlı Cumalar![]()
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
keşke forumda da twitterdaki gibi mute tuşu olsa da yalan yanlış bilgileri hayalleri okumasak
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)