enpara falan gibi yerlerde parasını günlük faize koyan var mı?
eğer parasını öyle değerlendiren varsa viopu öneririm
günlük net %21 faiz alırsınız paranızı da istediğiniz zaman kullanırsınız
devlet garantisinde..
enpara falan gibi yerlerde parasını günlük faize koyan var mı?
eğer parasını öyle değerlendiren varsa viopu öneririm
günlük net %21 faiz alırsınız paranızı da istediğiniz zaman kullanırsınız
devlet garantisinde..
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
bugün icbc'de hesap açılımını yaptım. internet bankacılığından da vadeli açtım %25,7 net faiz ile 32 günlük vadeliye koydum. brüt faiz %33,8 koyduğum cücük kadar paraya rağmen bu faizi vermesi güzel bence
ing günlük %23 daha mantıklı bence.
☻/
/▌
/ \
ve 11e değdik![]()
direk link yok hocam bankanızdan viop hesabı açtıracaksınız
borsa döviz gibi bir hesap
parayı oraya atın devlet gecelik %21 net faiz veriyor paranız takasbanka duruyor ztn
mesela 100 bin lirası olupta dolar mı faiz mi karar veremiyorsunuz diyelim:
10 lot dolar alırsınız 12. ay vadeli 6700 lira teminatınız ayrılır kalan 93.300 liraya devlet faiz verir
10 lot 120 bin tllik dolara karşılık gelir kaldıraç sayesinde
ayda da 1627 lira faizden para kazanırsınız hemde paranız serbest kalır istediğiniz gün kullanıp geri yatırabilirsiniz faiz gecelik işler
diğer taraftanda paranızı sanki dolara yatırmış gibi kazanır/kaybedersiniz
+ olarak banka makasıyla falan da uğraşmazsınız dolar işlemlerinde
çünkü viopta serbest piyasa var emirler biste gidiyor siz satıyorsunuz ben alıyorum ben satıyorum başkası alıyor aracı yok direk eşleşme üzerinden işlem görürsünüz
ama libor dediğimiz hesaplama var
şu an mesela yıl sonu dolar vadesi viopta 6,3583 ten işlem görmüş normal kurdan 20-22 kuruş daha yukarıda
satarken de aynı şekilde yine o 20-22 kuruş yukarıda satarsınız
tek dez avanlatajı kurun hiç artmayacağını veya düşeceğini varsayarsak 20 kuruş yukarıdan aldığınız için 20 kuruşluk bir zarar yazabilirsiniz sabit kalması durumunda o da lot başına 200 lira yapar
hocam dolar mı faiz mi kararsız isen bu dediğimi yapabilirsin
kafanı karıştıran kısım muhtemelen vadeli dolar alma kısmı
viopun açılımı vadeli işlemler opsiyon piyasası
amacı işletmeler için ileri dönemlerdeki kur riskini azaltmak
bunu nasıl yapıyorlar?
adam bakıyor 12. ayda 2 milyon usd ödemesi var
ve ekonomik gidişata güvenmiyor
vioptan 2 milyon dolara karşılık dolar işlemi açar 20 kuruş daha pahalıya
şu an viopta 6.35 diyelim 1 lot 12 bin tlye denk gelir 2 milyonluk işlem için 12 milyona denk gelecek işlem açması lazım
12 milyon / 12 bin tl =1000 lotluk bir işlem gerekir
1 lotu 670 lira teminatla açabiliyorsunuz o zaman bu şirket 12 milyon(2 milyon usd) liralık borcu için 670bin lira teminat ayırarak 12. ayda kuru kendisi için 6.35e sabitlemiş olacak
kur 12. ayda 7.35 olursa ne olur? bu şirket 6.35ten aldığı için aradaki 1 lira ona 1000 lira lık bir kar sağlar her bir lot için
bu kar sayesinde borcunu 6.35kuruna göre öder..
Şimdi de başımıza sudi gazeteci olayı çıktı ve Trump yorum yapmış bakalım bir etkisi olacak mı piyasaya
Renkli isiklari yakmaya hazirmiyiz?
Aman kaldiracli islem yapmayin buaralar.
Bugun bazi bilgiler alabilirsrm yazacağım.
Ben bugün aşağı yönlü bir kırılma olmasından umutluyum. sanırım faiz halâ en iyi seçenek. şu herifi de salarlar diye düşünmeye başladım. bekleyip göreceğiz, R nin kralını yaptılar zaten. Daha fazla R hiç bir şey kaybettirmez aksine kendilerini kahraman bile ilan ederler yandaş medyada, 3-5 kuruş doları düşürüp.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
günaydın
geçen hafta 6.20lere attığımızdan beri en önemli destek 6.10
6.10un altı düşüş üstü çıkış demektir
artık kelimelerime daha fazla özen göstereceğim çünkü bizim trade etmek dediğimiz ve hem alırken hem satarken para kazandığımız işlemlere, "vatan haini" damgası vurmaya çalışan muhbirler var forumda
tarih boyunca muhbirler hiç bir zaman saygı görmemiş ve adam yerine konulmamıştır, o yüzden hep birilerine yaranmaya çalışarak yaşamışlardır hayatlarını
yazık..
7.20'den 5.90'a inen = yani 1.3 tl değer kazanan tl , 5.90'dan 4.88'e kabaca "1 Tl" daha inmez imkanı yok diyorsunuz öylemi
7.20'den - 6.80'den aylar önce alıp elde tuttuğunuz Doların size maliyetini de düşünüyorsunuz değilmi? 1.3 Tl + Finansman maliyeti
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)