bist 91300u aşağı kırdı
bu 96dan dönüşün teyidi demek
eğer bist tepki alımıyla 91300 üzerine atamazsa bunun kura yansıması da 40 üzerine atmak olur ilk etapta
bist 91300u aşağı kırdı
bu 96dan dönüşün teyidi demek
eğer bist tepki alımıyla 91300 üzerine atamazsa bunun kura yansıması da 40 üzerine atmak olur ilk etapta
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Şahsi bir tanışıklığım olmadı Sinan abi ile (Banlanan 488) ama buradan bir yardım talebim olmuştu hasta bir bebek için, o zaman en çok desteği veren ve bir tıbbi cihaz konusunda sayesinde çok yol kat etmiştik.
Buradaki fikirlerinin bazıları bana da enteresan geliyor açıkçası. Ama iyi adamdır benim nazarımda çok çaba sarf etti o dönem. Kendi adıma müteşekkirim.
Netice de burası da özel bir alan yapacak bir şey yok, ya kabul edersin ya gider ya banlanırsın.
Arada farklı renkler iyidir zaman zaman.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Bir dönem (!) ağır saçmalamasına karşın aslında iyi bir arkadaş idi. Fikirleri ve görüşleri olan bir arkadaşımız, ki bunlar kıymetli şeyler, günümüzde insanların %80'ı beyinleri olmadan omurilik soğanı ile yaşıyor, bu açıdan bakınca kafatası içersindeki organını kullanma yetisi olan bir arkadaşımızdı.
MSN => raymanbu@hotmail.com
Yaslamışlar mı yine varlık fonuna yani? @rebelh
"AKP, ABD'de gizli goruşmelerle para arıyor ancak veren yok" | GriHat
Twitterini Melih Gökçek, Nedim Şener, Özgür Özel falan takip ediyormuş.
Okumadan imzalamam.....
Merhabalar.
Derinlemesine bilgim olmamasına rağmen bu gün ppk toplantısından sürpriz bir karar çıkacak gibi geliyor bana. Piyasayı faizlerde değişiklik olmayacak şeklinde sartlandirdilar. Bence bir miktar düşecek faizler. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Reis ne derse o olur! Şüphesiz ki bugünkü kararı bilen AK çomarlar-troller çoktan pozisyonlarını aldılar.
Öyle bir hal aldık ki piyasalar duman insanlar işten cıkartılıyor daha saymakla bitmez ama hiç bir yerde ülkenin durumu ile ilgili olumsuz haber yok neden çünkü reis
herşeyin içinden geçti![]()
powered by:
Can's
VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO
"Kriz var" diyeni FETÖ'cü ilan edip içeri alıyorlar yada işten attırıyorlar!
Diktatör nedır? Diktatörlük rejimi nasıl bırseydir?
Hep merak ederdım.... dun aksam bıraz daha euro,az mıktarda dolar aldım.
Öncelikle şunu anlamak gerekiyor. BDDK diye bir kurum var ve hiçbir görevini yerine getirmiyor. REEL sektör dediğimiz yani gerçek piyasa zaten yavaş yavaş düşürü düşüre gidiyor faizi. Yani sen toplantı yaptın istersen düşüm açıklama. Piyasa düşürmüş zaten. Tabiki çıkar sende "evet şu kadar bp düşürdüm" dersen sadece piyasada ince kıpırdanma olur yukarı doğru. Düşürmedim dersede bu kıpırdanma aşağı yönlü olur ama kıpırdanma diyorum bakın
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
bir varlık fonu bilgiseli hazırlayacağım yakında bizde nasıl normalde nasıl şeklinde olacak
ama basit anlatımıyla söylemek gerekirse normalde varlık fonu dış ticaret fazlası veren ülkelerde oluşturulur ve fazla para değerlendirilir
bizde ise varlık değil asıl adı "teminat gösterip ipotek ettirme kurumu" diyebiliriz
içerisindeki ürünler teminat gösterilip karları temlik edilerek kısa vadeli borç bulmaya çalışıyoruz
son 3 aydır para bulma şekilleri değişti
normalde bankalar devlet kontrolü altında gidip 5 yıllık 10 yıllık kredilerini çekip gelip içeride satarlardı
şimdi bankalara verilen sendikasyon kredilerinin hem vadesi kısaldı hem faiz oranı %60 civarında yükseldi
bunun üstüne bizim ekonomi yönetimi değişik ve allengirli yollara saptılar
mesela piyasa faizleri %22lerde ve devlet tahvili %20 civarındayken işsizlik fonundaki 30 milyar tlye devlet bankalarından %10 faizle tahvil aldırdılar
katarlar yüksek faizli swap anlaşması imzalayıp gelen parayı 1 yıl vadeli piyasaya sürdüler
en son varlık fonuna pttyide katıp fonu teminat göstererek 1 milyar usd borç aldılar
daha aklıma gelmeyen şeyler var şaşırıp şaşırıp alışıyoruz
bu yapılanların vadesi hep 1-2 senelik günü kurtarma amaçlı hamleler
neyse uzun uzun konuşuruz şimdi merkez eğer faiz indirmeye kalkarsa piyasa şok tepkiler verebilir
tüh elimizde papazda yok eski dostumuz faiz lobisine geri dönücez demekki
ztn alt yapısı da hazır "pkkya operasyon yapacağımızı duyunca yine lobiler harekete geçti"
şahsi olarak faizlere dokunulmasını beklemiyorum sağlıklı da bulmuyorum
Norveç'in böyle bir varlık fonu hikayesini okumuştum. Adamlar genç nesillere nasıl yatırım yapmış, yapıyor. Bazı şeyleri baştan keşfetmeye gerek yok, hazır önünde duruken aramayada gerek yok bence. Elbette ülkenin kültürü, ekonomisi ve coğrafyası, ülkenin dünya siyasetinde ki yeri bunları etkiler ama... Aması var işte.
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)