ben açıkliim mi?
oy verelim çünkü;
muhalefet partilerinin varlığı devam etsin iktidarın ve seçimlerin meşruluğunu kimse sorgulamasın
partilerin genel başkanları il başkanları belediye başkanları yönetimleri aldıkları belediyelerden ekmeklerini çıkarsınlar eşlerine dostlarına hatta bazen iktidar partisinden arkadaşlarına ihaleler versinler düzen sürsün düzülen üzülsün
vekiiler makamlarında havalarını atsın 3 sekreterle gezsin ihtiyacı olmadığı halde hayvan gibi maaş alsın ama ekonomik krizlerde toplumsal olaylarda vs twit atsın (çünkü gücü yok)
sendikalar benden ödenek alsın bu ödeneği alması için devlet beni teşvik etsin sonra o ödenek alan sendikanın mersedeslerle audilerle(nedense bmw sevmiyorlar) gezen yöneticileri(bak bak işçinin parasıyla mersoya biniyor it) devletle pazarlığa oturup işçiyi açlık sınırının altında yaşamaya mecbur bıraksın, işçe eylem yaptığı zaman sesi çıkmasın hakkını aramasın ama iş lafa gelince diskin genel başkanı gibi paso twit atsın(napsın onunda gücü yok)
sivil toplum kuruluşları iktidar gel dediğinde koşarak gitsin iktidarın propagandasını yapsın gündem değiştirsin karşı çıkanı vatan haini ilan etsin tetikçilik yapsın hedef göstersin(çünkü görevi bu)
bende bu düzen sürsün diye oy vereyim, mücadele edeyim, yoksulluk sınırı altında yaşarken maaşımın yarısı vergiye gitsin, çocuğuma ya robot gibi yarışacağı ve odun gibi yetişeceği bir çocukluk ya da imam hatiplerle, dini dogmalarla dolu bir hayat sunayım, bu hayatı reddettiğim için yurt dışına yerleşmeye çalışınca da vatan haini olayım
hadi ya
yine herkes gidip oy verecek(ben hariç) ve bu düzen biz kandırıldıkça devam edecek bunu bildiğim için de en azından oğlumu yurt dışında büyütme hedefim var
gitsin medeni bir şekilde buradaki ota boka bulaşmadan, ankaradan konyaya trenle giderken başına ihmaller yüzünden bir kaza gelmeden, okulda tacize, sokakta tecavüze uğramadan, iş bulması gerektiğinde torpil aramadan, bir fikri savunduğunda tutuklanmadan, bir eyleme katıldığında katledilmeden, çalıştığı işin karşılığını alarak, kazandığı parayla insanca bir yaşam sürerek, kendi çocuklarının gelecekleri için kaygılanmadan yaşasın..
varsın yunanistanda olsun bu hayat varsın taylandda, cezayirde, fransada
güzel bir hayat yaşasın da gerisi hikaye..