Arkadaşlar hep + basıyorsunuz bugün biraz - basabilirsiniz öngörüleri eksik kaldı![]()
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
S400 ün faturası kesiliyor bence
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Piyasalar bizde kapandı haliyle sığ bir işlem hacmi mevcut ama 5.80i gördük sığ piyasada
En iyisi benim diyen ekonomist bile bunu bilemedi ama şimdi hepsi hayal satacak ve yuvarlak cümleleri ben demiştim diye kıvıracak
Evet ben 5.74 dedim ama bugün için demedim benim tahminim Nisan 20 civarınaydı
Şimdi mevzu küresel dünya Resesyona girecek fed sonrası yazmıştım yatırımcının nereye gireceğini bilmemiz gerek diye hatta sonra altına baktım ama Bi ışık görememiştim, bugün anlıyoruz ki yatırımcı küçülen dünya ekonomisinde riskli ülkelerden kaçıp hala deli gibi güvendiği abd doların sığınıyor bunun herkes için değişik sonuçları olacak ama bizim için sanırım daha zor günler gelecek bunu da bir kaç hafta gözlemleyip kestirmemiz lazım
Kura gelirsek ptesi sabah açılışla birlikte bir miktar gevşeyebilir küresel hareketlere de bakmamız lazım ama bizim için ne faiz ne enflasyon ne kur cephesinde olumlu bir şey kalmadı gibi
Buradan hep konuşulan oldu yine oluyor, herkesin beklediğinin aksine atak seçimden önce geldi.
MSN => raymanbu@hotmail.com
Bu işlerin seçimle hiç bir ilgisi olmadığını hep savundum bu da buna kanıt olsun
Yalnız işin bu kadarı biraz bokunu çıkartmak 8440 ı gördük
Tüm gelişen ülkeler değer kaybetti evet bizde piyasa açıkken onlar gibi %3 civarı kaybettik ama piyasa kapanınca bizim kaybımız %6.50 civarına yükseldi
Dış güçler vs masalına gerek yok bunun sebebi belli TL gelişen ülkelere arasındaki en kırılgan para birimi ve şovenist politikalar dışarıda saygı görmüyor kimse umursamıyor gerçi artık tr de de kimse umursamıyor
Evet yanlış yönetimin cezasını çekiyoruz itibarımız yok ama bunu düzeltmek için bir şey yapan da yok
Şu an ekonomide kim söz konusu ise kimin az çok sözü geçiyorsa 80 milyon insanın emeğini yaşamını geleceğini piç ediyor
Faizler ne olur beyler şimdi...
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Bi önceki yazımda detayları yazmıştım fed sonrası yatırımcının nereye kaçacağı mevzusundan dolayı bütün dünya da küresel bir daralma yaşanırken yatırımcı riskli piyasalardan kaçıp dolara geçiyor bugün Çin ve Almanya verilerinden sonra dolar güçlenmeye başladı ama kapanışta fitch tr aleyhine açıklama yaptı bloombergte de manipülatif sayılacak bir kaç alt yazı çıktı "trnşn döviz rezervi eridi ama bunu açıklamadılar" minvalinde bunun sebebi tlnin kırılgan olması yani bu haberler öncesi TL satanlar %4 daha fazla kazandılar evet yurt dışında tlyi manipüle ediyorlar ama bunu dış güçler hükümeti devirmek için yapmıyor traderlar ve yatırım kuruluşları daha çok para kazanmak için daha kırılgan olanı tercih ettikleri için yapıyorlar bunun da sorumlusu belli
76larda kapattık bir nebze iyi denilebilir muhtemelen pazar gece japonlar bir dalga daha rahatlatır ptesi sabahta ne yapacağımıza bakarız
Dıger ulkelere karsı yukseldıye cok katılmıyorum.
Ok,kuresel pıyasalar da bır dalgalanma var ama %2max cıvarında.
Bızım paramız %7 yakın deger kaybettı. Dıgerlerıne bakalım?
Taıvan,hongkong,malezya,endonezya,hındıstan,kore,s ıngapur un parası vs gıbı ulkeler %1 bıle kaybetmedı.
Polonya,cekya,macar,meksıka,rus,kolombıya,sılı,arj antın,gune afrıka parası %1-2 arası. Brezılya %3 ama bızım paramız?
Kuresel en kucuk sarsıntı bızde deprem etkısı yapıyor. Sımdı 5.58 lerı satıs kovalayan ben,5.85 de gozumu acıyorum.
Allahdan tum gun pıstteydım de,satmadım.
Yapılıcak bırsey yok,6 yı gecerse 20 lere kadar kımse yok....
Faız 28 beklentım sıcak.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)