Benim Şahsi düşüncem olan yine çalışan işçiye olacak.Kıdem taminatı yalan olur, buradan gelecek parayla ortaklarıyla kazan kazan olacakmış.Vay halimize...
Benim Şahsi düşüncem olan yine çalışan işçiye olacak.Kıdem taminatı yalan olur, buradan gelecek parayla ortaklarıyla kazan kazan olacakmış.Vay halimize...
Tum paket yandas mutahhit ve insaat sirketlerini kurtarma uzerine kurulu zaten. Bu dogrultuda bankalara sermaye de koyarim devletletlestiririm gerekirse bile dendi. Kamu bankalari zaten copluk oldu. Elbirligiyle memleketi sovuslemeye devam siz ne ..ok yerseniz yeyin
MSN => raymanbu@hotmail.com
vergiyi tabana yaymak, lafta güzel ama icraatta yapılamayan bir uygulama.
indirim ve istisnaları azaltacağız diyorsun tamam güzel, 6 ayda bir vergi affı yapan kim ?
kurumlar vergisini %20 den %22 ye çıkaran kim.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi ? Demezler.
İçi boş bir konuşma oldu yine. Vergi dilimlerini düşürürlerse eğer bordrolulara güzel bir kazık atarlar gerçekten.
Vergi bilinci oluşturmak gerek ama bu kısa vadede oluşacak bir şey değil.
ötv gibi kambur vergilere bel bağlanır ancak. herkes vergi ödememek için elinden geleni yapıyor.
Garibim bordrolu her ay sindire sindire vergi ödesin, ML serisiyle gezen dr matrahsız. Ne güzel.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Bes teki birikimize göz dikerler mi?
Bozalım mı?
şimdilerde kiminle iş güç muhabbetine girsem, 'sektör değiştirelim ama hangi sektöre gireceğiz!' kısmında kilitleniyoruz, neden mi?
eskiden Devlet Planlama Teşkilatı yani DPT çok güzel kısa orta ve uzun vadeli hedefleri belirlerdi, iktidarlar da bu planların çoğuna uyarlardı, yani baktığımız zaman en azından önümüzdeki 10 seneyi görürdük... mesela denirdi ki 5 sene içinde 10 tane HES, 3 tane çevrim santrali, 10 üniversite, 30 şeker fabrikası liste uzar giderdi, derdin ki tamam önümüzdeki 10 senede en azından bu yoldan yürüyeceğiz, hadi gelin enerji sektörüne şu malzemeyi sağlayan bir yatırım yapalım ya da üniversitelere labaratuvar hizmeti verelim...
paket dediğin şöyle olur: ben 10 tane taşyünü, 20 tane dübel, 50 tane BİMS, 100 tane tuğl fabriksı vs vs teşviği vereceğim, arsa bizden 3 senelik alım garantisi bizden, 100 tane iplik 50 tane kumaş fabrikası için teşvik benden, satışını da ben yapacağım ... nasıl ama? köprüden geçme garantisi verdiğiniz gibi olmuyor değil mi? bu ülkede herkes öğretmen asker polis memur olmaz olamaz, reel sektörleri öldürmeyin bakın devlette üreten hiç bir şey kalmadı hepsi satıldı, artık Telekomun gelirlerini gösterip borç alamıyoruz, Tüpraş hisselerini temlik edip para bulamıyoruz, Zeytinburnu sahilde yapılan gökdelenlerin ekonomiye katkısı bir çivi fabrikasının 5 yılda ekomoniye yaptığı katkı kadar haberiniz var mı? şehir hastaneleri, köprüler, havalimanı, otobanlar vs bunların zaten tamamının parası alındı kullanıldı, şimdi vatandaşlar olarak taksit taksit de ödüyoruz... sen üretim yapıyor olsan yurt dışına ciddi mal satışın olsa emin olun ki döviz yükselmez, o çok bahsedilen dış güçler buna izin vermez, kendi dengelerini daha çabuk bulursun... kimsede üretim kafası yok ki! Tesla senin yanına kadar gelmiş, amacı ne? şirket batıyor, bana destek olun... kur bir şirket ver adama 100 milyon us ama de ki her şeyi buraya taşıyacaksın, arabaları da burda üreteceksin, fırlatma rampan da burada olacak... yerli araba yerli araba, yahu batık SAAB ın çöp platformlarını alacağına, SAAB ın markasını al, kur Bursa'ya fabrikasına hemen üretime geç, SAAB'ı Yeni Zellandaya bile satarsın, yerli malı HASS ı Azerbaycana bile satamazsın... sen devletsin devleti küçülteceğim ayağına devleti vergi hariç gelirsiz bıraktınız, şu an bakanların kıvranmalarının sebebi bu, ellerinde silah var ama mermi yok ki, nereye ateş edecek... Özelleştirme İdare Bşk.lığı diye bir yer kalmadı, özelleştirecek bir şey kalmadı elde, açılan pakette tek madde var gelirle alakalı o da verginin artacak olması... yazıktır günahtır, bu ülke Atatürk sayesinde üretim vizyonuna sahip olmuştu, o kadar borcu kendi kendimize yetmemiz sayesinde ödemiştik, şimdi ki borçları nasıl ödeyeceğiz Uruguay'dan pirinç, Romanya'dan samanla mı?
✨ Umay ✨ auf Twitter: "🙈🙈🙈🙈… "
keşke youtube halini bulabilseydim ama dünün mis gibi özeti olmuş![]()
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
@rebelh hocam Sayın İmamoğlunu mazbatası verilirse veya verilmez ise kurda nasıl bi hareket olur acaba?
Ben verilirse çok küçük yumuşama olur, çok etkilemez diye düşünüyorum, ancak verilmezse ters tepip yükseliş trendini hızlandırır görüşündeyim. Zira demokrasiyi ezip geçtiğini bir kere daha kanıtlamış olacaklar.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Düşüş bekleyen var mı abiler?
verilirse gevşer biraz anlık olarak
verilmezse yükselir
bir duyuma göre cuma akşam açıklanacakmış mazbata olayı
artvin yusufelinnde chpnin il/ilçe seçim kurulları chpnin hiç bir itirazını kabul etmezken ysk chp nin itirazı üzerine seçimi iptal etti
muhtemelen bunun karşılığı da istanbulun iptali olacak
aslınd bence kara çoktan alındı kılıçdarı falan her türlü ikna ederler de imamoğlu "ben boykot ediyorum hakkımı gasp ettiniz girmiyorum" diyebilir bence onu ikna edemediller..
bir diğer söylenti de bugün verileceği
verilse bile 1-2 seneye kalmadan belediyeleri valiliklere bağlarlar yetkilerini kısarlar
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)