Kız arkadaşım girdi baya da hazırlanmıştı ama çok zordu geçen yıllara göre diyor. Sizinki nasıl geçti
Printable View
Kız arkadaşım girdi baya da hazırlanmıştı ama çok zordu geçen yıllara göre diyor. Sizinki nasıl geçti
Bizim hatun da zordu dedi. Özellikle matematik zormuş. Bakalım hayırlısı.
41 sayısal 53-54 sözel işaretledim.
sayısalda 1-2 soru hariç sorular normal gibiydi.
Geçen sene 4 günde açıkladılar bu sene de hızlı olurlar inşallah
Bende girdim 43 matta kaldim. Yapabilecegim 3
Soruyu daha yapamadim. 43 net gelse yetiyo bana gerci ama gecmis olsun cumleten
Bende 40 küsür matta kaldım. Sınav sistemini unutmuşum vaktimi güzel kullanamadım
Giren arkadaşlara başarılar umarım istedikleri yerlere yerleşirler :)
Denemelerde fulleyipde sınavda ben gibi 35 yapan varmı yazıklar olsun ne diyim :(
hayatının geçişini yapan var mı :D
Matematik kolaydı 2-3 soru hariç.. Geo geçmiş yıllara göre zordu.. Türkce paragraflar uzun ve 2 şık arasında kalma durumları çok oldu bence türkce zordu. Bence mat ortalaması 10 türkcede 20 olur gibi.. Ben 44 mat 54 türkce işaretledim sayısalcıyım. Sınavın ortasında yanlıs doğruyu götürüyomu , hışır hışır peçete açanlar , hocanın gacur gucur ayakkabı sesiyle volta atması gibi salakca etkenlerden dolayı dikkat mahfoldu 44 sayısalda kaldım. Hayırlısı olsun umarım mat ortalaması cok yükselmez.
bir soru sorcam bu sınava girebilmek için illah mezun olmam gerekiyomu kendimi denemek istiyorum ünüversite okurken girsem 2 sene sonra sınava girmek zorundayım ama seneye girip biraz tecübe kazansam fena olmaz diye düşünüyorum :)
Sorular ve cevapları açıklandı. AIS'ten bakabilirsiniz. Pek iç açıcı değil durumum maalesef.
Evet AİS den kontrol ettiğim ve aklımda kaldığı kadarı ile
Sayısal 31 doğru 2 yanlış 5 de hatırlamadığım var.
Sözel 45 doğru 2 yanlış 7 hatırlamadığım var.
Allahtan bir aksilik olmaz ise herşey planladığım gibi
Önemli değil.
Hatta ben geçen sene ücreti ödedim başvurumu yaptım fakat butlerde dersi veremediğim için girmedim sınava. Girebilirdim ama yerleşemezdim kazansam bile. Belki onunda bir prosedürü vardır bilmiyorum. Ama mantıken dgs sınavı temmuzda oluyor derslerin verilip verilmediği ise bütünleme sınavları temmuza sarkabiliyor. O yüzden mezun olma şartı aranmıyor. 2. Sınıf okuma şartı var mı bilmiyorum.
Makine ve metal teknolojileri bölümünden dgs ile makine mühendisliğine geçebilirmiyim ?
Bu gibi durumlar için Şartlı kayıt hakkı var.
Tek ders Sınavına girecekseniz şartlı kayıt yaptırabiliyorsunuz.
Hatta eğer tek ders sınavında da veremezseniz eğer o kalan dersiniz ilk dönem derslerinden ise yine gidip şartlı kayıt yaptırabiliyor, kalan dersinizi verdikten sonra 2.dönem kazandığınız okula devam edebiliyorsunuz.
Not:Ben bu şekilde diye biliyorum belki yanlış bildiğim olabilir ÖSYM 'yi arayıp doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.
2015 klavuzunda bölümünüzün ismini bulamadım
aynı bölüm o kadar çok değişik isimlerde açılmış ki ; Ösym bile klavuza hangisini koyacağını karıştırabiliyor.
Çukurova üniversitesi'nin Bölüm hakkında bilgi kısmın da aşşağıda ki Bölümlere geçiş yapabileceğiniz söylenmiş ÖSYM'yi arayarak bilgilerin doğruluğunu kontrol etmekte yarar var ama ;
Döküm Öğretmenliği
Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği
Gemi İnşaatı Mühendisliği
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği
İmalat Mühendisliği
Kalıpçılık Öğretmenliği
Makine
Makine Mühendisliği
Makine Resmi ve Konstrüksiyonu Öğretmenliği
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
Malzeme Mühendisliği