User Tag List

Sayfa 6/6 İlkİlk ... 456
101 sonuçtan 96 ile 101 arası

Konu: Trafikte makas atanın ehliyetine el koyulacak (1temmuz2015 haber)

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arenimo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç ruhsatında kimin adı yazrsa onu alırlar , eğer aracın senden habersiz kullanılıyorsa zaten çalındı demektir bunun için de çalıntı bildirmen gerekiyor , aracın çalındığını ihbar ettiğin süreden sonra hiç bir cezaya meshul değilsin zaten , kısacası ruhsatta kimin adı yazıyorsa sorumlusu o dur ,
    Tamamen yanlışsın bu durumda. Hemen izah edeyim.
    Cezaya tabi olan trafik suçu nedir ? Makas atmak.
    Cezası nedir? Para cezası + ehliyete el koyma.
    Sen diyorsun ki araç sahibinin ehliyeti gider ? E iyide araç sahibinin ehliyeti yoksa ? 18 yaşını geçmiş herkes araba alabilir. Ehliyete gerek yok. 18 yaşın altındada velisi araç alabilir. Şirketlerin bir sürü aracı var. Bu olay radara girmek gibidir. Seni yakarlarsa ehliyete ceza puanı ile beraber para cezası kitler. Seni yakalamazsa plakaya ceza yazılır ama puan gitmez. Trafik kazası, vur kaç, polisten kaçma ıvır zıvır olmadığı sürece aracı kimin kullandığını söylemek zorunda bile değilsin. Yani sevgili arkadaşlar. Kimseye akıl vermek gibi olmasın ama buradaki amaç caydırma. Yani bak yakalarsak fena olun yapmayın durumu. He alırlarda ehliyeti tıpkı alkol gibi affetmezler. Amma velakin promilmetre aletleri kayıt yaptığı için %99 ehliyetler ciddi meblağlı rüşvet teklifine rağmen alınmasına karşı trafik polisinin sizi makas attınız diye çevirmesi durumunda tüm insiyatif kendisinde. GTA'da ölümsüzlük şifresi yazıp GOD MODE gibi E5'de terör estirir bir kaç kişiden ciddi şikayet gelir ise o zaman kaçışınız olmaz. Ancak sizi kamera kayıtları ile savcılığa verdikleri zaman dava dosyası oluşturulduğu zaman mahkeme ifadesinde aracın kimin kullandığı tespit edilir ruhsat sahibi gerçek yada tüzel kişinin beyanları ile. O vakit cezai yaptırım olan para ve ehliyete el koyma hatta duruma göre hapis / tazminat ile alakalı kişi tespit edilmiş olur. Hukukçu değilim ama trafik cezalarının temel mantığı bellidir.

Yazdıklarımdan nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlayabilirsiniz. Ama cevap yazmadan önce lütfen nasıl anladığınız yazın ki karışıklık olmasın.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha bugün bu durum yüzünden durduruldum , sol şerit doluydu yalnız ben makas atmadım sağ boş olduğu için 7 - 8 aracı sağ tarafından geçtim kesinlikle aralara girme durumu da olmadı fakat tam trafik ışığına yaklaşırken benim şeridimde de tek araç vardı o ara arka soldan gelen aracın mesafesi bayaği bi açık olduğundan sola tekrar geçtim ve trafik ışığı henüz sarı iken biraz da hızlıca ( ortalama 100 110 ) la geçtim . Bu arada arkamda da trafik polisi varmış yalnız ben hiç farketmedim dediğine göre 2 km falan arkamdan gelmiş her neyse beni ışığı geçer geçmez arkamdan onlarda geçerek önüme geçip sanki uyuşturucu karteli baronunu yakalamışlar heyecanıyla durdurdular Hem araçlarında hem kıyafetlerinde görüntü ve ses kaydı cihazları olduğunu söyleyerek ceza keseceklerini belirttiler bu arada tabi ehliyet ruhsatımı aldılar rutin kontrol falan , kendi beyanlarına göre makas atarak gidiyormuşum bunu da kayıt altına almışlar derken ilk ceza hız sınırını %30dan fazla aşma 51/2a dan 391 tl - emniyet kemerini bağlamama madde 78/1-a 88 tl - kırmızı ışıkta geçme madde 47/1-b 189 tl toplamda hiç bişey yapmamanın cezası olarak 650 küsür ceza ve ayrıca 20-15-15 olarak 50 ceza puanıma mal oldu . Bu sırada öğrendim ki kendileri de artık bu duruma uyanıklar ehliyet almadan kasıtları da bu şekilde ilerliyor yani tuttuğuna yağdıracaklar dikkatli olmakta fayda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde bu işte kontrol yok, belkide olamazda
    5 dakika sonra dünyanın en aptal insanı cebinde parası varsa gidip 450hp lik bir evo satın alabilir ve yola çıkabilir değilmi?
    bu hakkı ona kim verdi?
    o herifte 450hp araba kullanabilecek kapasite varmı?
    hımm bu ülkede kime sorsan rallici zaten, o yüzden her sene 4500-6000 kişi arasında ölü var trafikte.

senelerdir kafamı kurcalayan ve her fırsatta yazdığım şey daha yeni yeni başladı
    adam 18 yaşında ehliyet almış, gelmiş 78 yaşına
    lan arkadaş 60 sene geçmiş 60!
    bu adamın belki 1 gözü kör oldu
    belki kaza yaptı 1 bacağı yok (allah korusun)
    belki delirdi kafayı sıyırdı
    bu adam hala benim ile aynı şekilde trafikte gezme hakkı var
    olurmu öyle şey?
    her 10 yada 15 senede yada neydi artık 5 senede 1 kontrole gidilmesi lazım.
    tabi bunu bazıları cebinden ehliyet parası çıkacak diye düşünüyor ama kırmızı ışıkta beklerken
    arkadan bagaja giren bunak birisi size aaa görmedim evladım pardon derse anlarsınız ne olduğunu.

biraz uzadı
    bu beygir muhabbetide buna benziyor
    sen kimsinki o kadar güçlü arabayı kullanabiliyorsun?
    o kabiliyet varmı sende?
    Engelli olarak ehliyet alınırsa her sene rapor vermek zorunluluğu var, benim gözümde problem olduğu için her sene ehliyetim men gözüküyor sistemde rapor verip düzelttiryorum , ehliyetten sonra olan durumlar sıkıntılı
    ...

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamen yanlışsın bu durumda. Hemen izah edeyim.
    Cezaya tabi olan trafik suçu nedir ? Makas atmak.
    Cezası nedir? Para cezası + ehliyete el koyma.
    Sen diyorsun ki araç sahibinin ehliyeti gider ? E iyide araç sahibinin ehliyeti yoksa ? 18 yaşını geçmiş herkes araba alabilir. Ehliyete gerek yok. 18 yaşın altındada velisi araç alabilir. Şirketlerin bir sürü aracı var. Bu olay radara girmek gibidir. Seni yakarlarsa ehliyete ceza puanı ile beraber para cezası kitler. Seni yakalamazsa plakaya ceza yazılır ama puan gitmez. Trafik kazası, vur kaç, polisten kaçma ıvır zıvır olmadığı sürece aracı kimin kullandığını söylemek zorunda bile değilsin. Yani sevgili arkadaşlar. Kimseye akıl vermek gibi olmasın ama buradaki amaç caydırma. Yani bak yakalarsak fena olun yapmayın durumu. He alırlarda ehliyeti tıpkı alkol gibi affetmezler. Amma velakin promilmetre aletleri kayıt yaptığı için %99 ehliyetler ciddi meblağlı rüşvet teklifine rağmen alınmasına karşı trafik polisinin sizi makas attınız diye çevirmesi durumunda tüm insiyatif kendisinde. GTA'da ölümsüzlük şifresi yazıp GOD MODE gibi E5'de terör estirir bir kaç kişiden ciddi şikayet gelir ise o zaman kaçışınız olmaz. Ancak sizi kamera kayıtları ile savcılığa verdikleri zaman dava dosyası oluşturulduğu zaman mahkeme ifadesinde aracın kimin kullandığı tespit edilir ruhsat sahibi gerçek yada tüzel kişinin beyanları ile. O vakit cezai yaptırım olan para ve ehliyete el koyma hatta duruma göre hapis / tazminat ile alakalı kişi tespit edilmiş olur. Hukukçu değilim ama trafik cezalarının temel mantığı bellidir.

Yazdıklarımdan nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlayabilirsiniz. Ama cevap yazmadan önce lütfen nasıl anladığınız yazın ki karışıklık olmasın.
    Sen cok yanlis anladin sanirim durumu , senin adina kayitli bir arac bu gun bir olaya karissa simdi kimi aliyolar ?

anil37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende shumi ye katılıyorum daha bı mantıklı geldı sankı
    StanceWorks
    ------Low is a Lifestyle

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ambulansa yol vermeyene 88 TL ceza kesiliyor. Emniyet şeridinden gidene de bir ara 650 TL kilitleyeceklerdi ama bir arkadaşımın tanıdığına da emniyet şeridi işgalinden 88 TL kesmişler.
    Makas atmak var, makas atmak var. Orta şeritte giderken önündekiler çok düşük hızda giderse verirsin sinyali sola geçersin sonra tekrar verirsin sinyali orta şeritten devam; buna makas diyen çıkarsa bende o cezayı yazanla uğraşırım.

Ayrıca; dikkat ederseniz son zamanlarda ağır taşıtların hepsi istediği şeritten istediği hızda ve taşıdıklarını da döke saça gidiyor. Saat 10:30'dan önce 2.köprüye çıkmaları yasak olan bu araçlar ne hikmetse 09:30'dan itibaren yola ağır ağır dökülüp zaman doldurmaya çalışarak ilerliyorlar; bu sayede şok dalgası etkisiyle arkalarında da inanılmaz trafik yaratıyorlar. Ne oluyor; hiçbirşey. Çünkü, top gun pilotu misali motorunun üzerine oturup yola bakan genç memur; hafriyat kamyonlarının seramonik geçişleri esnasında arkasını dönüyor. Görsel olarak 1 veya 2 kamyon şoförü çevriliyor diğerleri adamların önünden tren katarı gibi peş peşe geçiyor. Ne kamyon mu , hani nerede...

Hani çakar kullanana ceza vardı; adam sağımızdan önümüze geçiyor, polise de elle selam çakıyor aynen yola devam. Sorarlar adama tanıdıktı herhalde diye.

Daha geçen gün otobanda trafikte denk geldim; adamın biri şoför koltuğunda (ki araçta başka da kimse yok) gayet güzel gazete okuyarak araç kullanıyordu. Bu dalaylamaya ceza yok mu; illa kaza mı olması lazım; bu herif hiç mi trafiği tehlikeye atmıyor.

Elin herifi soba borusu egzoz ile gecenin bir vakti ortalığı ayağa kaldırıyor ona da ceza yok. Elin herirfleri askere uğurlama yapacağım diye karşı şeride bile giriyor; hatta yolu kesip ortada halay çekiyorlar ama onlara da ceza yok. Elin dalaylaması gelip yol ortasında sıfır çiziyor, boş arazide gecenin bir vakti ortalığı tozu dumana katıyor ona da ceza yok; çünkü ortada polis yok ve hatta arayıp şikayet edersen de karşılığında arama burayı meşgul etme diye de zılgıtı da yiyebilirsin ki benim var.

Sonra ben 99 km/h yerine 100 km/h ile gittim diye 77 TL ceza gelsin. Çıkmaz sokakta araç park halindeyken yandex trafiğe bakıyorum diye zır deli fahri müfettiş ceza itelesin.

Herşeyi tam harfi harfine yapıyorlar/yapıyoruz ya, bence de kesin makas atanın ehliyetine el koyarlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)