User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: yurtdışından ikinci el jant getirtmek?

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yurtdışından ikinci el jant getirtmek?

Arkadaşlar, daha önce yurt dışından sıfır jant getirtme muhabbeti olmuştu ama böyle bir konu olmadığı, ya da en azından ben bulamadığım için açıyorum. Şimdi, memlekette çok zor da olsa bulunabilen, ancak fiyatları 2000 liradan yüksek olan jant takımlarını ben İngiltere'de 20 pound ile 50 pound arasına bulabiliyorum. Bahsettiğim jantlar OEM. Aftermarket (O.Z., BBS, Speedline vs) değil. Bunu ebay'den falan alsam, gümrükte takılma ihtimali var mı? Ya da ne bileyim, teste falan tabi tutmak isterler mi ülkeye sokmadan önce?
    öyle işte.

can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, daha önce yurt dışından sıfır jant getirtme muhabbeti olmuştu ama böyle bir konu olmadığı, ya da en azından ben bulamadığım için açıyorum. Şimdi, memlekette çok zor da olsa bulunabilen, ancak fiyatları 2000 liradan yüksek olan jant takımlarını ben İngiltere'de 20 pound ile 50 pound arasına bulabiliyorum. Bahsettiğim jantlar OEM. Aftermarket (O.Z., BBS, Speedline vs) değil. Bunu ebay'den falan alsam, gümrükte takılma ihtimali var mı? Ya da ne bileyim, teste falan tabi tutmak isterler mi ülkeye sokmadan önce?
    kargo gumruk cok odersiniz kutulardan ve agirliktan dolayı bildigim kadarıyla
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikinci el jant getirmek çılgınca olur ben daha önce amerikadan sıfır jant lastik almıştım lastikler jantın üstünde diye onları bile ikinci el sanıp nerdeyse vermiceklerdi bana

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ikinci el jant getirmek çılgınca olur ben daha önce amerikadan sıfır jant lastik almıştım lastikler jantın üstünde diye onları bile ikinci el sanıp nerdeyse vermiceklerdi bana
    Hocam ya ters birine denk geldiniz yada işi bilmeyene jant lastik bütün halde olunca "tekerlek" diye geçer ve ürünleriniz sıfırsa 18 kdv hariç hiç bir vergisi yokdur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alican Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam ya ters birine denk geldiniz yada işi bilmeyene jant lastik bütün halde olunca "tekerlek" diye geçer ve ürünleriniz sıfırsa 18 kdv hariç hiç bir vergisi yokdur.

işte gel onu lastik ve jant kirli diye ikinci el sanan gümrük memuruna anlat kirli dediğimde lastiği janta geçirirken sürdükleri kaydırıcı malzemenin izleri vardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstad, Amerika'dan getirmek zaten akıl işi değil, benim bahsettiğim jantlar, eğer gelirse, İngiltere'den gelecek, ve kargosu ne tutarsa tutsun buradaki fiyatlarına yaklaşmaz bile. Gelecek olan ürün zaten ikinci el olmak zorunda zira o jantların sıfırı artık üretilmiyo.

Alıntı Alican Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bildiğim şöyle bir uygulama var, eğer jantlar Türkiye'de yoksa (distribütörü, bayisi vb yoksa) siz kendiniz 1 takım bile olsa ithal eder konuma düşüyorsunuz. Bu sebepten jantı kendilerince bir teste tabi tutuyorlar, bu testte de janta tabiri caizse tecavüz ettiklerinden kullanılamaz duruma geliyor.

Benim merak ettiğim, Türkiye'de bulunabilen ikinci el jant veya jant+lastik, yurtdışından Türkiye'ye getirtilebilir mi, getirtilebilirse ne kadar gümrük vergisi öderim?
    öyle işte.

GokhanE. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.el malzemenin gümrük girişi yok, aracınızla ingiltereye sac jantla gidip jantları taktırarak geri dönün daha az uğraşırsınız.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen cok fonksiyonlu incpection a girmissin 3 5 kere uyandirmak zorunda kalicaz seni belli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanE. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.el malzemenin gümrük girişi yok, aracınızla ingiltereye sac jantla gidip jantları taktırarak geri dönün daha az uğraşırsınız.
    Kesin kural bu mudur? Daha önce çok ikinci el malzeme aldım yurtdışından. Gerçi hiç biri jant kadar koca koca değillerdi de, sorunsuz sıkıntısız kapıma kadar geldi?
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesin kural bu mudur? Daha önce çok ikinci el malzeme aldım yurtdışından. Gerçi hiç biri jant kadar koca koca değillerdi de, sorunsuz sıkıntısız kapıma kadar geldi?
    paket kontrol edilmediyse takılmamıştır

ama jantta öyle şanslı olucağını hiç sanmam

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Eğer jantlar ilk günkü haline getirilip kutu / paketlenirse fatura da olursa elinizde ben sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

Gümrükte de aracın ruhsatı ile TR de bulamadık ingiltereden getirttik tarzı bi yaklaşım olabilir.

Diğer bir seçenekte Bulgaristana kadar getirtip orada sizin aracın üzerine montajlayıp getirmek tabi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paket kontrol edilmediyse takılmamıştır

ama jantta öyle şanslı olucağını hiç sanmam
    pek öyle şanslı bi adam da sayılmam ama neyse, ben aldım mesajı, çok sağol ilgin için

Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer jantlar ilk günkü haline getirilip kutu / paketlenirse fatura da olursa elinizde ben sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

Gümrükte de aracın ruhsatı ile TR de bulamadık ingiltereden getirttik tarzı bi yaklaşım olabilir.

Diğer bir seçenekte Bulgaristana kadar getirtip orada sizin aracın üzerine montajlayıp getirmek tabi..
    Bulgaristan seçeneği zaten cepte, ama pek vaktim yok, ancak izin kullandığım bi dönem bir kaç günümü ayırmam gerek, onu da pek istemiyorum ama başka çare yok gibi görünüyor :/
    öyle işte.

milksop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurtdışından 2. el araç ve parçalarını getirmek kesinlikle yasak.

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam getirsen bile 300 dolar civarı kargo tutar bide gümrük ödersin bence hiç gerek yok
    evox

ERK_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2010 yılında İngiltere, İsrail, ve Almanya'dan toplamda 5 adet tek jant getirttim.

tanesi için genelde 20-30 usd gibi bir kargo ücreti ödemiştim, tabi o zaman dolar böyle değildi
    2 tanesi gümrüğe takıldı, 3 tanesi kapıma kadar gelmişti.

eğer 4 adet birden alırsan kesin gümrüğe takılır. kargo bedeli 300 doları falan bulur. mal bedelinin %18 i kadar kdv ödersin.
    tabi bu arada jantların sıfır olması gerekiyor.
    ya da gümrük amirini ikna edebilirsen ikinci el de alabilirsin.

ayrıca uçak kargo olmasın, çünkü AHL de gümrüğe takılırsa ordino aldırman gerekecek ve navlun ödeyeceksin.
    maliyet oldukça artacak ve ahl de şahıs olarak iş bitirmek çok meşakatli.

en temizi tek tek, kara yolu ile almak olur. ya da kargolayan o şekilde kargolayacak.

bir de üzerinde lastik ile gelmesin. çünkü lastiklerin ithalatı için özel izin gerekli. izin olmadığı taktirde malını gümrüğe teslim etmek zorunda kalabilirsin. ya da iade etmek durumunda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı milksop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yurtdışından 2. el araç ve parçalarını getirmek kesinlikle yasak.
    Bunu bilmiyordum. Eski aracıma ikinci el, temizliği de yapılmamış yakıt rayı, enjektör takımı ve benzin regülatörü, hepsi de yakıt rayına takılı halde getirttim, kapıma kadar da geldi. Böyle bir kural olduğunu bilsem hiç girişmezdim o zamanlar. Demek ki gözden kaçmış.

Alıntı ERK_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2010 yılında İngiltere, İsrail, ve Almanya'dan toplamda 5 adet tek jant getirttim.

tanesi için genelde 20-30 usd gibi bir kargo ücreti ödemiştim, tabi o zaman dolar böyle değildi
    2 tanesi gümrüğe takıldı, 3 tanesi kapıma kadar gelmişti.

eğer 4 adet birden alırsan kesin gümrüğe takılır. kargo bedeli 300 doları falan bulur. mal bedelinin %18 i kadar kdv ödersin.
    tabi bu arada jantların sıfır olması gerekiyor.
    ya da gümrük amirini ikna edebilirsen ikinci el de alabilirsin.

ayrıca uçak kargo olmasın, çünkü AHL de gümrüğe takılırsa ordino aldırman gerekecek ve navlun ödeyeceksin.
    maliyet oldukça artacak ve ahl de şahıs olarak iş bitirmek çok meşakatli.

en temizi tek tek, kara yolu ile almak olur. ya da kargolayan o şekilde kargolayacak.

bir de üzerinde lastik ile gelmesin. çünkü lastiklerin ithalatı için özel izin gerekli. izin olmadığı taktirde malını gümrüğe teslim etmek zorunda kalabilirsin. ya da iade etmek durumunda.
    En temizi Bulgaristan'a araçla gitmek gibi duruyor bu bilgilerden sonra. Çok teşekkür ederim
    öyle işte.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)